Instrucțiuni pas cu pas pentru marcarea fundației: cum se face o defalcare a site-ului?

Pentru a construi o casă, trebuie să aveți marcaj. Numai cu prezența sa va fi posibilă construirea corectă a structurii, fără să vă faceți griji că se va deforma și va fi diferită de planul pe care l-ați desenat în cap sau chiar pe hârtie.

Caracteristici speciale

Marcarea este prima etapă a construcției. Nu trebuie atribuită atât lucrărilor de pregătire a lucrărilor de construcție, cât și importanța lor nu poate fi supraestimată. Un fapt interesant este că, pentru a efectua majoritatea construcțiilor, va fi necesară numai cunoașterea marcajului dreptunghiular. În celelalte cazuri, le puteți utiliza numai în timp ce calitatea va rămâne la un nivel ridicat. Înainte de a începe procesul de marcare, va trebui să efectuați niște pași pregătitori.Una dintre cele mai importante dintre ele este pregătirea sitului. Este necesar să eliminați toate gunoiul și iarba, nivelul suprafeței pentru a simplifica lucrările ulterioare.

Markup are propriile reguli și toate construcțiile ar trebui să se facă numai pe baza lor. Neglijarea regulilor conduce la faptul că marcajul va fi efectuat incorect, ceea ce va duce la amplasarea incorectă a fundației sub casă. Se poate înclina puternic sau colțurile vor fi inegale. Este deosebit de dificilă marcarea unei zone înclinate sau neuniforme. În aceste cazuri, trebuie să participați la alegerea fundației unui tip adecvat, în caz contrar casa însăși nu va funcționa drept.

Marcajul pentru o astfel de fundație este mai bine să fie încredințat profesioniștilor, deoarece aici va fi necesar să se ia în considerare factorii laterali, cum ar fi ajustarea înălțimii și altele.

Tipuri de modele

Cele mai populare sunt doar câteva tipuri de fundații. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt relativ ușor de construit pe cont propriu.

Prin urmare, este logic să le acordăm atenție numai pentru că, pentru restul, constructorii vor face markup-ul.

 • Belt. Acest tip este cel mai ușor de construit.Deci, este o bandă din beton armat, care este situată în jurul perimetrului. Poate fi superficial, care este potrivit pentru case din lemn și case de piatră mici, și încastrat - pentru case cu pereți grei.
 • Columnar. Din numele este clar că fundația este construită pe piloni. Ele sunt situate în locuri de încărcare maximă. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că acest tip poate fi utilizat numai pentru case din materiale ușoare, de exemplu, cadre.
 • Monolitic. În acest caz, întreaga placă servește drept fundație. Construcția nu necesită abilități speciale, dar este extrem de important să se marcheze corect. Avantajul acestei metode este că atunci când terenul se mișcă, întreaga bază se mișcă cu ea, menținând astfel integritatea casei.
 • Pile. Această metodă este aleasă atunci când construcția se realizează pe fundații instabile sau instabile. Este potrivit pentru construirea de baze sub case grele.
 • Șurub. Prin caracteristicile sale, această opțiune este aproape de grămadă. Este, de asemenea, potrivit pentru construirea podelei. Spre deosebire de versiunea anterioară, pilonii cu șuruburi trebuie să fie înșurubați, nu ciocănuiți, atât de mulți îi aleg.

Reguli generale

Fără pregătire și conformitatea cu succesiunea de reguli pentru a marca site-ul în mod corect nu va funcționa. Asigurați-vă că luați în considerare următorul așa-zis punct de referință. Locația unuia dintre colțurile fundației trebuie în mod obligatoriu legată de orice obiect situat pe site. Acest lucru este făcut pentru a face mai ușor să corectați dacă vă pierdeți accidental. Un exemplu de astfel de subiect poate servi drept gard.

Mulți încearcă să aranjeze casa astfel încât aceasta să fie paralelă cu structura gardului. Pentru a face acest lucru, segmente egale perpendiculare pe planul gardului sunt depuse din gard în mai multe puncte. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza sfoară. După aceasta, trebuie să construiți un unghi drept față de punctul de plecare. Acum puteți trece la restul marcajului.

instrumente

Este necesar să se facă o defalcare a site-ului cu ajutorul unor instrumente special concepute pentru acest lucru, astfel încât înainte de a începe acest tip de muncă, Se recomandă stocarea instrumentelor cum ar fi:

 • ruletă de roți Lungimea benzii de măsurare trebuie să fie egală sau mai mare decât lungimea diagonalei.Puteți utiliza dispozitivul și unul mai scurt, dar va provoca dificultăți suplimentare la andocare;
 • sunt necesare mânere de lemn pentru a fixa șnurul la sol după ce marcajul a fost mutat în planul inferior;
 • pătratul este necesar doar pentru a verifica unghiurile la 90 de grade, dar nu durează să aibă ambele 30 și 60 de grade;
 • cordon sau șir pentru marcare;
 • sunt necesare fixări pentru a fixa coarda pe mize. Puteți folosi clothespins, cuie, clipuri - tot ce se potrivește;
 • la nivel de laser sau teodolit, și puteți utiliza, de asemenea, un nivel de construcție mai ieftin - nivel de spirit. Totuși, trebuie să știți că lucrul cu nivelul laserului este mult mai ușor și mai rapid.

Cum se face?

Marcarea se face pentru diferite tipuri de fundații. Este necesară legarea marcării la un tip, deoarece poate avea caracteristici proprii în fiecare caz specific. Este necesar să le analizăm pe toate. Cu toate acestea, este mai întâi necesar să se ia în considerare caracteristicile comune comune.

Două metode pentru construirea unei fundații dreptunghiulare

De fapt, oricine a studiat geometria la școală poate construi un unghi drept. Pentru a face acest lucru, nu aveți nevoie de cunoștințe speciale.Astfel, într-unul din cazuri, teorema pitagoreană poate fi aplicată:

C = √ (A² + B²)

Fără a intra în sălbăticia geometriei, merită luată în considerare utilizarea exemplului teoretic al lui Pythagorean. Dacă există deja două laturi construite. Una este situată de-a lungul gardului. Nu este planificat să o schimbi. Cel de-al doilea este construit în apropiere, dar nu există nicio certitudine că acesta este situat la un unghi drept și vreau să-l verific. Apoi, din unghiul de pe fiecare parte trebuie să măsurați segmentul. De exemplu, mulți iau toată lungimea pe segment.

De exemplu, luați laturile de 9 și 12 m. Apoi √ (9² + 12²) = √ (81 + 144) = 15 m. Aceasta înseamnă că diagonala dintre ele trebuie să fie egală cu 15 m.

Dacă totul este corect, atunci unghiul este construit perfect drept. Dacă nu, atunci există posibilitatea de a mișca ușor cuierul, indicând al doilea unghi, corectând astfel cârpa.

A doua metodă este numită "web". Aici este important să pregătiți un fir care nu are proprietatea de a se întinde. Asigurați-vă că acordați atenție acestui fapt, altfel nu va funcționa. În primul rând, trebuie să tăiați coarda exact sub dimensiunile viitoarei fundații. Luați aceleași 9 și 12 m. Este necesar să tăiați piesa pentru a măsura ulterior diagonala. Se vor lua două segmente de 9, 12 și 15 m, precum și o cantitate mică de reparat.

Acum trebuie să fixați firul pe colțuri și, de asemenea, să atașați diagonala. După aceasta, puteți continua tensiunea. În primul rând, trageți o parte, preferabil lungă sau situată de-a lungul gardului. După aceea, trebuie să strângeți una din laturile scurte.

Ar trebui să se asigure că șirul, care denotă diagonala, este de asemenea bine întins. Este necesar să faceți același lucru și cu cealaltă parte scurtă. Toate dispozitivele de fixare trebuie să fie executate cu ajutorul unor pene.

Sub fundația coloanei

Ar trebui să facă o distribuție pe două niveluri. În acest caz, nivelul inferior ar trebui să fie situat la același nivel cu stâlpii. După aceea, puteți trage șirul. Verificați dacă firul se intersectează într-un unghi drept. În cazul în care există locuri de intersecție a firului, cu o linie de plumb trebuie să marcați locul sub piloți și să fixați pene. Sfoara trebuie îndepărtată pentru a nu interveni.

Acum este necesar să găuriți găurile sub posturi și să instalați posturile. Retensionați sfoara. Acum trebuie să scoateți toți stâlpii de la sol în mod egal, astfel încât să atingă firul.

Trebuie să vă reamintim că firul din centrul racletei trebuie mutat pe margini astfel încât să nu interfereze cu instalarea și montarea.

Sub fundație benzi

În acest caz, va trebui să faceți un marcaj dublu, deoarece fundația benzii este o bandă. În primul rând, trebuie să poziționați cârpa, atunci trebuie să trageți șirul în unghi drept. Mai întâi, se face un contur exterior. Trebuie reținut faptul că înălțimea șnurului trebuie să fie egală cu nivelul superior al fundației. După aceea, este necesar să se facă un contur interior. Pentru a face acest lucru, o piesă egală cu lățimea benzii este depusă pe restaka din firul existent, după care se face un contur interior.

În viitor, cu ajutorul unei linii plumb, colțurile sunt determinate. Picioarele sunt fixate pe terenul de colțuri de pe pământ. Un șir este desenat între ele, care denotă limitele șanțului sub fundația benzii. După aceea, săturați un șanț. Atunci când se formează lățimea, retensionați șirurile superioare, nu este necesar ca înălțimea fundației să fie determinată de zăbrele.

Sub fundația plăcii

În acest caz, realizarea marcajului este mult mai ușoară decât pentru o coloană sau o bandă. Tot ce este necesar este construirea unui dreptunghi cu un șir. Ar trebui să se acorde o atenție deosebită atingerii unor unghiuri drepte.În principiu, acest lucru este peste tot. În viitor, la fel ca în cazurile anterioare, cu ajutorul liniilor plumb, trebuie să găsiți petele de colț pe pământ și să le marcați cu picioarele.

Marcare complexă

Când este necesar să faceți o marcare a subsolului dreptunghiular neobișnuit și a unor structuri cu multe colțuri proeminente, va trebui să transpirați. Cu toate acestea, este încă posibil.

Instrucțiunile pas cu pas sunt următoarele:

 • pentru început, este prezentată schița generală a construcției viitoare. Pe plan, trebuie marcate distanțele față de punctele extreme ale fiecăruia. Pe baza acestor date, este construit un dreptunghi mare în care va fi înscrisă casa;
 • după aceea, este necesară corectarea tuturor unghiurilor, re-măsurarea diagonalelor și a lungimilor laturilor;
 • Apoi, mergeți la cele mai dificile - marcând pauzele pereților. Trebuie avut în vedere că, în aproape o sută de procente din cazuri, fiecare dintre aceste fracturi este un alt dreptunghi, deci tot ce trebuie să faceți este să construiți mai multe dreptunghiuri înăuntru. În viitor, trebuie să setați și să verificați din nou colțurile;
 • cu ajutorul liniilor plumb, este necesar să se calculeze intersecțiile care sunt pe plan și să formeze conturul general al casei.

Sfaturi

Experții împărtășesc mai multe recomandări care vă permit să efectuați lucrări de marcare a fundației mai ușor și mai rapid.

 • Pentru a realiza în mod corespunzător toate marcajele în viitor, este imperativ să pregătiți corespunzător site-ul: eliminați toate coșurile și iarba. Apoi este posibil să se estimeze relieful solului și, de asemenea, firul nu va fi cuplat la ceva despre tensiune.
 • Axele sau diagonalele din dreptunghi sunt egale una cu alta. Dacă se dovedește că o axă este mai lungă decât cealaltă, trebuie să verificați calculele.
 • În general, toate calculele pot fi efectuate folosind programe speciale, deci dacă nu doriți să vă deranjez cu extragerea rădăcinilor pătrate, puteți utiliza una dintre ele.
 • Dacă doriți să construiți o casă exact de-a lungul gardului, trebuie să alegeți un alt obiect ca un "punct de referință", de exemplu, o bancă mică.

Cea mai simplă bază în ceea ce privește marcarea este monolit, astfel încât pentru structurile laterale, cum ar fi o baie sau o magazie, este de preferat să o utilizați. Acest lucru va permite toate lucrările efectuate de mână.

 • Înainte de a seta punctele de colț pe o fundație complexă cu linii plumb, este necesar să-l rupeți în secțiuni dreptunghiulare.În viitor, trebuie să verificați cu desenul prezența fiecăruia dintre ele, deoarece este adesea dificil să determinați "cu ochii" care dintre sfoară marchează peretele și care dintre construcțiile laterale se dovedește a fi dificilă.
 • Cea mai ușoară cale este de a folosi fundația veche. În acest caz, marcarea nu este necesară: va fi necesară modificarea puțin a bazei existente.

La amenajarea și excavarea fundației cu instalarea cofrajului și a armăturii, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor