Beton gard: avantaje și dezavantaje

Înainte de a alege materialul pentru viitorul gard, trebuie să vă gândiți la cât timp vă va servi în mod ideal. Cel mai durabil gard din piatră, cărămidă sau beton. Gardurile din beton garantează durabilitate excepțională și costuri reduse în comparație cu produsele din cărămidă sau din piatră.

Caracteristici speciale

Gardurile din beton sunt cunoscute pentru viața lor îndelungată, precum și pentru întreținerea lor nemaipomenită. Instalarea unor tipuri de astfel de garduri se poate face personal. În zilele noastre, majoritatea gardurilor din beton armat pentru cabane private sunt desenate cu textura deschisă sau imita lemne, pietre elegante. Toate gardurile din beton armat sunt construite conform modelului obișnuit: cadrul din oțel este turnat cu cel mai durabil beton,având ca parte diverși plastifianți. Principalele caracteristici pozitive ale acestor garduri sunt:

 • Fiabilitate și durabilitate îndelungată. Betonul este cel mai durabil și versatil material.
 • Instalare ușoară. Instalarea de blocuri de beton poate face, de fapt, orice om pe stradă.
 • O varietate de soluții originale. În ciuda masivității, gardul de beton poate arăta elegant. Un astfel de "perete" va decora un complot personal.
 • Aspectul betonului este perfect combinat cu alte materiale: plastic, elemente metalice, piatră.
 • Toate tipurile de opțiuni de montare și de placare. Acest gard poate fi combinat cu poarta de orice tip.
 • Costuri minime financiare și de muncă pentru instalare.
 • Abilitatea de a instala un gard de beton cu propriile mâini, chiar și fără anumite abilități.
 • Puteți instala fără echipament special.
 • Ușurați când actualizați acoperirea și reparați-o.
 • Poziție stabilă pe teren.

Merită să luați în considerare și dezavantaje ale structurii de gard din beton:

 • durata lucrărilor de instalare.
 • Posibilitatea instalării în doar sezonul cald al anului.
 • Necesitatea unor calcule corecte.
 • Atunci când selectați panourile pentru a decora gardul ar trebui să ia în considerare prețul lor ridicat.
 • Umbra unor zone în prezența unui astfel de gard solid.

tipuri

Gardurile de beton sunt disponibile în mai multe soiuri.

Scrierea gardurilor

Seamănă cu o secțiune asamblată din 2-4 plăci. Partea superioară a gardului poate fi completată cu elemente elegante de decor. Acest gard este suflat, dacă se lasă decalajele între plăcile așezate și complet dens. Datorită parametrilor supradimensionați și a secțiunilor de greutate, aceste garduri sunt foarte căutate în sectorul privat. Trebuie doar să introduceți secțiunea în canelurile stâlpilor suportului, astfel încât 2-3 persoane să poată face față cu ușurință instalării acestei opțiuni.

Acoperirea acestor garduri imită alte materiale. Cei care iubesc produsele naturale, evident vor dori panouri din beton "sub copac". Prestigios și solid arată gard cu textura de "piatră" sau "cărămidă".

Produs monolit

Monolitic gard este considerat cel mai durabil printre alte tipuri de garduri pentru un motiv. Tehnologia de instalare a acestui design necesită utilizarea unei benzi sau a unei baze de tip coloană.Gardul monolit este format din plăci solide din beton armat (complet neted sau cu un model frumos).

Feroniera din beton armat este cea mai durabilă dintre toate, în timp ce are o serie de caracteristici.

 1. Astfel de panouri pot cântări de la o jumătate de tonă până la 4 tone, deci pentru instalarea completă veți avea nevoie de o tehnică specială. În plus, necesare
 2. Acest gard va arata bine numai pe suprafete destul de mari (gard pentru satul cabana, statia de constructii, aeroportul).

Designurile netede sunt cele mai potrivite pentru depozite și zone industriale, iar pe parcelele din apropierea casei vor arăta plăci armonioase cu un ornament luminos sau secțiuni pictate.

Blocați gardul

Acest tip este asamblat din blocuri mici. Pentru a etanșa elementele, aplicați o soluție de ciment. De obicei, acest tip de garduri a fost construit din materiale de construcție goale, dar dacă doriți să obțineți designul cel mai de încredere, trebuie să alegeți produse solide. O priveliște frumoasă a unei structuri prefabricate este atașată cu tencuială sau tigla. Un astfel de produs nu va avea nevoie de coloane de susținere. În stare solidă, seamănă mai mult cu o zidărie de calitate.

Construcția unui astfel de gard este suficient de rapidă. Golurile din interior ajută la întărirea structurii înainte de a fi turnate cu beton, în plus, ele permit introducerea cablurilor în interiorul, de exemplu, pentru un interfon, ceea ce este foarte convenabil. Astfel de garduri sunt fixate pe fundație. Principalul lucru este că lățimea sa este de două ori mai mare decât lățimea blocului propriu-zis. Acest gard este de diferite înălțimi - depinde de dorințele proprietarilor casei.

Efectuarea blocurilor va ajuta la construirea unui gard, combinat cu exteriorul casei tale. Particularitatea blocurilor în sine este că ele au o textura elegantă din două laturi simultan. Prețul acestui gard va depinde, bineînțeles, de parametrii și calitatea blocurilor selectate, dar nu va fi atât de ridicat, ca pe un metru pătrat. m perete are nevoie doar de 12, 5 blocuri. Fiabilitatea excepțională de mulți ani, ușurința de instalare, designul atrăgător și costurile accesibile sunt cele mai bune argumente în favoarea alegerii acestui gard.

Un alt plus semnificativ: din elementele disponibile puteți crea un subsol sau piloni (de exemplu, sub formă de coloane din stilul antic popular) și le puteți decora cu orice material adecvat: lemn, cărămidă sau oricare dintre variantele și combinațiile lor. Aceste garduri sunt clasificate ca scumpe.

Garduri de beton independente

Un astfel de gard este realizat din plăci din beton armat monolitic, având o bază greu instalată pe pământ. Un număr de modele nu au baza, ci spini. Ele trebuie introduse în "pahare" din beton. Acest tip de fundație nu este necesară. Cel mai bine este să le aplicați pentru garduri temporare. Puțin mai târziu, aceste structuri pot fi mutate într-o altă zonă. Când construiți garduri izolate, puteți ajunge cu un ornament numai pe o parte, deoarece din interior imaginea poate să nu fie importantă.

Fereastră din beton dublu

Acest gard puternic are un aspect elegant atât de pe stradă, cât și din curte, deoarece decorul pe produse este aplicat din două părți. Cele mai noi tendințe în proiectare vă permit să alegeți un gard de beton chic cu o zidărie de cărămidă stilizată, piatră naturală, ardezie sau piatră de lux sălbatică. Pentru producția de plăci utilizând cele mai recente echipamente, forme de calitate din poliuretan. Ei repetă complet textura materialelor naturale.

Lungimea acestei plăci este de 5 m, înălțimea este de aproape 2,5 m, iar grosimea este de peste 12 cm. Elementele acestui design sunt foarte masive. Greutatea lor este mai mare de 3 tone, iar panoul este instalat folosind o tehnologie cu pol, putând rezista chiar și unui camion.Folosirea unei fibre speciale conferă gardului excelente calități de izolare fonică.

Construcție modulară cu suporturi din beton extrudat

Destul de nou tip de gard, câștigă popularitate. Din module se pot construi garduri de diferite forme, de lux în aparență. Pentru a crea un gard, se utilizează un set standard: pilon, placă de bază, tot felul de schițe pentru secțiuni din lemn, metal, foaie profilate, forjare. Toate acestea sunt prezentate într-o gamă largă de culori. Aspectul gardului poate avea un desen original care se va potrivi exteriorul oricărei case.

Pentru construcția de garduri se utilizează adesea spumă și beton gazos. Cea mai bună opțiune pentru construirea unui gard robust sunt blocurile de gaz silicat. Designul acestora se dovedește a fi mai durabil decât blocurile de spumă. Merită să știm că betonul aerat este mai frică de umiditate decât cel "prieten" celular, dar cu o bună impermeabilizare, această problemă poate fi rezolvată rapid. În ceea ce privește durata de viață îndelungată, cumpărarea de beton aerian de calitate, nu vă puteți îndoi de performanța sa. Costul achiziționării acestor blocuri va fi redus semnificativ datorită prețului scăzut. Datorită dimensiunii solide a blocurilor, puteți construi un gard nou în câteva ore.

dimensiuni

Parametrii obișnuiți ai plăcii sunt de 2 m lățime și 50 cm înălțime. Având în vedere toleranțele și toate tipurile de goluri, se obișnuiește să se ia o lungime de 2.06 m ca bază. Înălțimea stâlpului variază între 0,65 și 2,60 m. Înălțimea recomandată a gardului va fi, de asemenea, de 2 m, iar grosimea este de obicei între 4 și 8 cm. Parametrii site-ului vor fi complet ascunși de oamenii curioși. La calcul, este necesar să se ia în considerare coloanele de susținere având o secțiune standard de 15x15 cm. Astfel, la instalarea a 10 plăci de 2,06 m lungime, lungimea totală a gardului va fi de 20,75 m, luând în considerare prima și ultima coloană de susținere.

Gardurile independente au o înălțime de până la 3 m, iar greutatea unei singure secțiuni poate ajunge la aproape 2,5 tone.

Decorarea și pictura

Cel mai adesea, gardurile de beton sunt proiectate sub relieful pietrei naturale. Sunt populare și imitații ale diferitelor ramuri de copaci, zidărie solidă de piatră și cărămidă, bușteni sau cherestea. Structurile mai complexe pot consta din mai multe tipuri de blocuri. Ele sunt adesea imposibil de distins de opțiunile care sunt realizate din piatră naturală. În partea de sus a gardului fac adesea zăbrele de imitație sau balustre.Cu alegerea corectă a culorilor și a texturilor decorului, este aproape imposibil să se determine de unde sa făcut exact gardul.

Ideea cea mai originală a designerilor este aceea de a decora pereții cu un model desenat sau o imitație autentică a țeserii dintr-o tijă sau bambus.

Betonul este un strat uimitor. Prin aceasta, puteți întruchipa orice idee fantezie, care este deosebit de importantă în cazul în care tipul obișnuit de produs pare gri și plictisitor. Nu este necesar ca acest design să aibă doar un rol de protecție. Multe garduri vii sunt produse cu adevărat strălucitoare. Dacă ați cumpărat (sau ați făcut-vă) panouri cu proeminențe frumoase, reliefuri, desene sau țesături, atunci va trebui să aveți grijă de acoperiri: curățați-le în timp, dacă nu este necesar. Dacă gardul dvs. nou nu este vopsit cu nimic, îl puteți decora cu propriile mâini în câteva ore. Aspectul acestuia este determinat de proprietarul locuinței.

Când decorați desenele, puteți aplica opțiuni precum:

 • colorație;
 • combinație cu componente forjate;
 • o placaj elegant, piatră sau panouri speciale care imită diferite materiale;
 • utilizarea de expoziție artistică, graffiti pentru drepturi de autor, desene cu personaje populare de desene animate;
 • imitație de plante, cum ar fi iedera alpinism, trandafir și multe altele.

Dacă este necesar să alegeți o culoare a vopselei pentru gard, atunci cel mai preferat din punct de vedere al spațiului înconjurător sunt culorile verzi, gri, maro, albastru sau întunecate. Aceste tonuri naturale vor fi perfect combinate cu verdeață în apropierea gardului. Nu merită prea plină și multicolor pentru a decora gard, este suficient să se aplice o combinație de 2-3 culori. Elementele de textură pot fi distinse cu ajutorul culorilor albe, gri sau în culori închise. Folosind vopseaua, puteți bate orice suprafață de beton, oferindu-i aspectul de gresie sau lemn.

Pentru a picta gardul sub gresie, trebuie mai întâi să aplicați un ton maroniu deschis și apoi să utilizați un burete de spumă - o nuanță de culoare brună închisă.

Opțiuni de montare

Instalarea unui amestec de beton se realizează de obicei de 2-3 persoane, în cazuri speciale se utilizează o macara. Este posibil să instalăm din punct de vedere calitativ propriile noastre forțe chiar și un gard monolit greu, dar dacă luăm în considerare cantitatea necesară de ciment și forță,Nu poate fi numit ieftin.

Cea mai convenabilă instalare este considerată a fi construcția de secțiuni din beton. Acest tip de gard este adesea numit gard decorativ, eurofence sau prefabricat. Există multe variații ale implementării gardului secțiunii de instalare. Pentru a face acest lucru, nu sunt necesare cunoștințe speciale (cu excepția momentului producerii suporturilor și fundației) și chiar și doi oameni pot asambla gardul însuși. Parametrii și greutatea structurii permit acest lucru: panourile cântăresc de obicei între 45 și 70 kg, iar pilonii, până la 90 kg. Prefabricatul este adesea realizat la comandă, poate fi asamblat din panouri prefabricate și poate fi produs la domiciliu. Echipamentele pentru fabricarea plăcilor pot fi achiziționate la un magazin de specialitate.

Instalarea gardurilor de beton înseamnă, de asemenea, montarea suportului pentru un suport de stâlp. Pentru a face acest lucru, pregătiți o groapă cu o adâncime de 0,5 m și această groapă trebuie să fie cu 5 cm mai mare decât blocul de coloană de pe fiecare parte. Armarea este fixată în lungime în înălțimea gardului plus partea subterană invizibilă. Armatura este fixată la nivel, iar groapa este betonată imediat. Primul dintre secțiunile coloanei este fixat pe bază, iar spațiul liber este de asemenea betonat.

Montarea elementului următor, veți construi simultan cu el și suport. Este necesar să se concretizeze separat toate secțiunile coloanei, astfel încât soluția de beton să se răspândească în întreaga cavitate a suportului. În același fel merge și al doilea pilon. Următoarea este instalarea secțiunilor. Instalarea elementelor suplimentare este foarte simplă. Este necesar să le instalați cu atenție în canelurile suporturilor deja existente. Nu trebuie să montați mai mult de 2 secțiuni între 2 stâlpi. Este necesar să se construiască un gard gradual pentru a elimina dezechilibrul de construcție. Orice defecțiuni în timpul instalării pot fi curățate cu ciment.

Sfaturi

Dacă aveți nevoie să alegeți o marcă de beton pentru a crea plăci monolitice, trebuie să alegeți produsul de cea mai bună calitate. Specificați dacă piesele de armare vor fi utilizate ca parte a structurii viitoare, deoarece ele joacă un rol în alegerea betonului. Astfel, cel mai adesea alegerea se oprește pe mărcile M250-350. Când se instalează automat gardul într-o casă frecventă, este bine să încredințați alegerea soluției unui specialist cu experiență. Dacă gardul nu implică o fundație solidă, puteți alege un tip de beton ușor care vă va costa cel mai puțin.

Cum să instalați singur un gard de beton, vezi mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor