Garduri decorative din beton: opțiuni de design frumoase

Alegerea gardurilor și instalarea acestora sunt elemente importante ale designului terenului. Piața modernă oferă clienților o gamă largă de modele, inclusiv un tip secțional pentru zonarea fiabilă, practică și elegantă a zonei locale. Într-o varietate de opțiuni similare, gardurile de beton sunt deosebit de comune.

Caracteristici, argumente pro și contra

Gardurile decorative din beton sunt folosite pentru a decora teritoriul în apropierea obiectelor: de la case de locuit și cabane până la clădiri guvernamentale și comerciale. Betonul de beton este un design fiabil, durabil și practic. Acestea sunt aceleași produse familiare tuturor, cu toate acestea, principala lor diferență constă într-un aspect mai estetic și o tehnologie de producție.Artizanii din sfera de fabricație a produselor din beton armat folosesc anumite forme, datorită cărora panourile stricte se transformă în produse decorative.

În plus față de aspect, se acordă o atenție deosebită rezistenței fiecărei părți a structurii și rezistenței acesteia la factorii externi în procesul de utilizare. Panza de beton colectată din părțile orizontale.

Datorită împărțirii în secțiuni separate, procesul de transport al produsului, precum și instalarea gardului, este facilitat foarte mult. Acest lucru este important în special dacă decideți să efectuați instalarea independent, fără implicarea specialiștilor.

Cumpărătorii au capacitatea de a crea din secțiuni ca garduri surde și modele cu găuri și goluri. Până în prezent, gardurile de beton reprezintă cea mai bună opțiune pentru proiectarea teritoriului din jurul unor case particulare.

avantaje:

 • Durată de viață și fiabilitate. Articolele din beton (produsele din beton armat) sunt renumite pentru înaltă practică și durabilitate. Acest material este folosit de mai mult de o duzină de ani. Datorită întăririi rețelei de gard din metal crește rezistența produsului. De asemenea, acest element extinde în mod semnificativ durata de viață a gardului și siguranța formei.
 • Montaj și instalare. Pentru instalarea de garduri de beton nu este nevoie de echipamente scumpe și abilități profesionale. Din punct de vedere calitativ, pentru a efectua asamblarea și instalarea ulterioară, puteți fi singur. Principalul lucru este să fii cât mai atent și mai atent posibil. Nu este recomandat să lucrați singur.
 • Rezistența la foc. Produsele fabricate din materialul de mai sus au un avantaj important în comparație cu gardurile din lemn sau din plastic. Este rezistent la foc. Siguranța la foc este un avantaj important al structurilor gospodărești.
 • Protecție. Suprafețele surde fără probleme vor acoperi curtea și casa de la ochi nedoriți. Gardul va oferi protecție fiabilă împotriva penetrării. Cu un astfel de gard nu vă puteți îngrijora siguranța proprietății private. În detrimentul acestuia nivelul confortului pe teritoriul casei și a curții crește.
 • Stabilitate. Betonul demonstrează rezistență ridicată la diverși factori externi: ploaie, zăpadă, vânt puternic, îngheț, căldură, umezeală, aer cald uscat. Toate aceste și alte vagare de vreme nu sunt teribile pentru gardurile de calitate fabricate și instalate corect.
 • Grijă.După instalarea unui gard de acest tip, nu trebuie să pierdeți timpul, efortul și resursele materiale pentru întreținerea structurii. Grija pentru astfel de produse este ușoară. Suprafața puternică, puternică și stabilă nu are nevoie de actualizarea periodică.
 • Varietatea. Gardurile de beton decorative pot avea un aspect diferit. Experții spun că, în ciuda rezistenței și greutății mari, desenele arată elegant și elegant datorită elementelor decorative expresive. Un astfel de gard va împodobi instantaneu exteriorul și va face curtea mai atractivă.
 • Finish. Dacă doriți, gardul poate fi decorat cu vopsea, chit sau ipsos. Aceste materiale de finisare se potrivesc perfect în produsul din beton și transformă aspectul gardului. Emailul vopselei și alte materiale asigură o protecție suplimentară pentru structură.
 • Schimbarea dimensiunii. Una dintre caracteristicile principale ale gardurilor de beton - schimbarea înălțimii structurii, menținând în același timp atracția externă a produsului. Acest avantaj are garduri care sunt asamblate din părți individuale fixate cu stâlpi. Secțiunile pot fi adăugate și eliminate, dacă este necesar.Această procedură nu necesită echipamente suplimentare și nu durează prea mult.

dezavantaje:

 • Zidurile goale din beton nu lasa razele soarelui si aerul curat. Acest factor are un efect negativ asupra creșterii plantelor (flori, tufișuri, copaci). Lumina și oxigenul vin numai prin partea decorativă, dacă are găuri.
 • Al doilea dezavantaj este costul panourilor din beton armat. Prețul acestora poate fi de mai multe ori mai mare decât valoarea produselor din lemn, carton ondulat, metal și alte materiale.
 • Pentru a instala acest tip de construcție, este necesară pregătirea fundației. Experții identifică două tipuri de acestea: o fundație punct și beton armat din beton. Alegerea depinde de tipul de construcție, înălțimea și greutatea produsului. În plus, alegerea afectează tipul de sol și peisaj. Dacă nu știți ce opțiune să alegeți, este mai bine să vă consultați mai întâi cu un specialist.
 • Dacă aveți de-a face cu panouri mari și solide, nu puteți face fără echipament de ridicare special, iar acestea sunt cheltuieli suplimentare. Secțiunile monolitice de instalat manual sunt aproape imposibile. În plus, această metodă de instalare poate provoca vătămări grave.

Opțiuni de instalare

Gardurile decorative din beton pot fi prezentate în mai multe variante:

 • Dacă este necesar să dotați un mic gard exclusiv pentru efectul zonării, puteți instala o singură secțiune decorativă. Un astfel de gard nu protejează împotriva intrușilor, cu toate acestea, va decora teritoriul.
 • Produsul celor două secțiuni este setat, dacă doriți să protejați site-ul de animale.
 • Cea mai bună opțiune este 3 elemente. Combinați două secțiuni solide și una decorativă. Partea superioară este decorată cu diverse modele și elemente tridimensionale.
 • Construcția a patru secțiuni - gard durabil, înalt și greu. Pentru ao instala, trebuie să pregătiți mai întâi fundația, ținând cont de dimensiunile gardului.

blocuri

Blocurile decorative diferă una de alta în ceea ce privește aspectul și caracteristicile tehnice. În plus față de beton, care este componenta principală în compoziția materialului, folosiți sticlă, pietriș, piatră zdrobită, chipsuri etc.

Prin umplerea blocurilor decorative se disting:

 • Corp plin Ele au o structură solidă. Ele sunt adesea folosite în construcția de structuri rezidențiale cu mai multe etaje.
 • Hollow.Acest tip de bloc este neted și ușor. Acestea pot avea o varietate de culori. Dimensiuni standard ale blocurilor de 200x200x400 mm, cu toate acestea, în procesul de construcție, pot fi utilizate elemente de diverse dimensiuni.

Gardurile de beton sunt deseori folosite pentru a proiecta parcele de case de tara. Partea superioară a blocului decorativ poate imita materialul natural, cum ar fi piatra. Adaosurile de grătare metalice și zidărie arată elegant și elegant.

De asemenea, utilizate în mod activ țiglă, elemente forjate, pommel, capace și alte elemente suplimentare. Ele nu decorează numai gardul, ci îl protejează de zăpadă, ploaie și alte vagare ale vremii.

specie

Există o mare varietate de modele de garduri decorative din beton. Datorită unei opțiuni uriașe, clienții au posibilitatea de a achiziționa opțiunea perfectă pentru ei înșiși:

 • Gardul de sortare constă din mai multe plăci asamblate într-o structură întreagă. Partea superioară a gardului completează elementul decorativ expresiv care completează compoziția. Dacă se dorește, se poate lăsa un mic decalaj între plăci, care va asigura circulația aerului.Dacă trebuie să atingeți efectul maxim al securității, faceți o alegere în favoarea canvaselor surzi.
 • Pentru cunoscătorii de materiale naturale, maeștrii au dezvoltat o serie de modele care repetă aspectul materiilor prime naturale. De asemenea, opțiunile comune "sub caramida".
 • Construcție monolit. Designul de acest tip este cel mai fiabil și durabil. Gardul monolit constă din plăci din beton armat de tip solid. Ele pot fi netede sau decorate cu modele și modele rafinate. Primul tip este ales mai des pentru instalarea în apropierea unităților industriale (depozite, fabrici, șantiere de construcții etc.). A doua opțiune este minunată pentru cazare în jurul cabane, case, mini-hoteluri. Pentru un efect mai expresiv, plăcile cu un model sunt pictate în diferite culori și nuanțe.

Pentru montarea gardului, este necesară pregătirea unei baze sau a unei coloane. Baza corectă este o garanție a unei lungi durate de viață.

 • Gardul blocurilor. Gardul durabil și durabil poate fi asamblat din mai multe blocuri. Procesul de instalare a gardului de blocare durează o perioadă considerabilă de timp. Pentru a conecta blocurile folosite mortarul de ciment.Blocurile goale sunt cele mai des folosite pentru muncă. În cazul în care clientul dorește să obțină o fiabilitate maximă, alegerea se face în favoarea blocurilor monolitice (solide). Posturile de susținere pentru aranjament nu sunt necesare, dar nu se poate face fără o bază de calitate.

Pentru a spori efectul estetic, se utilizează o tencuială sau un decor. În exterior, designul final este similar cu zidăria.

 • Fereastră dublă. Aceasta este o construcție robustă și fiabilă, care diferă de tipurile de atractivitate de mai sus. Maeștrii acorde o atenție deosebită aspectului exterior și interior al gardului. Această opțiune va atrage cunoscătorii de estetică.
 • Tipul autonom. Gardul de acest tip este alcătuit din plăci din beton armat monolitic individual. Fiecare element are o bază lată, care este fixată bine pe pământ. Pentru o aderență mai stabilă, plăcile inferioare se adaugă cu vârfuri, care sunt instalate în nișe special pregătite. Principalul avantaj al unui gard independent - lipsa de nevoie de bază.

Această opțiune este recomandată pentru amenajarea temporară a gardului, de exemplu pentru proiectarea șantierelor de construcții.Când se termină lucrarea, gardul este transferat într-un loc nou.

Cum să pictezi?

Email vopsea depus pe o suprafață de beton, îndeplinească multe funcții utile, inclusiv protecția produsului și îmbunătățirea aspectului său. Este foarte important să efectuați corect procedura de pictură.

Pregătirea pentru colorare:

 • În primul rând trebuie să scape gardul de ramuri, iarbă și alte resturi.
 • Folosind o perie și apă, curățați temeinic suprafața. Pentru cel mai bun efect, se folosesc dispozitive speciale care furnizează apă sub presiune puternică.
 • Procesăm gardul cu compuși care îi protejează de ciuperci, mucegai și bacterii. Fonduri suplimentare se aplică ambelor părți ale gardului.
 • Dacă este necesar, construcția ar trebui să fie pregătită.
 • După curățare, trebuie să așteptați câteva zile pentru a usca complet gardul.

Atunci când alegeți o culoare vopsea, luați în considerare astfel încât să fie în armonie cu paleta folosită la vopsirea casei. Cea mai bună opțiune este tonurile neutre și naturale, gama pastel.

Vopseaua în nuanțe naturale ar trebui aleasă dacă, în timp ce decorați gardul, s-au folosit plăci cu imitație de lemn sau imitație de piatră.

Vopseaua trebuie aplicată cu role sau păsărică largă. Înainte de a începe, citiți instrucțiunile pentru material. La uscare va dura aproximativ o zi. Numai atunci se poate aplica următorul strat. Refacerea ar trebui făcută cu un pistol de pulverizare. Acesta este un mod ușor de utilizat și practic de a crește durata de viață a materialului.

Sfaturi de la experți:

 • Dacă gardul a fost vopsit anterior, trebuie să scăpați complet de finisajul vechi. Sandblasting-ul este perfect pentru asta.
 • Nu alegeți ușor culoarea vopselei. Saturația, luminozitatea și densitatea nuanței joacă un rol important din punct de vedere decorativ. Combinația armonioasă de culori creează o atmosferă confortabilă în zona locală.
 • Procesarea periodică a structurilor din beton este cheia unei lungi durate de viață.

Noțiuni de bază privind instalarea corectă

Instalarea unui gard din beton este o succesiune clară de acțiuni specifice:

 • În primul rând, toate părțile structurii, inclusiv posturile, ar trebui mutate cât mai aproape posibil de locul de muncă. Acest lucru va face procesul de instalare mai ușor și mai rapid.
 • Pre-desemnați locul pentru a instala suporturi. Sunt sărbătorite cu cârlige de lemn.
 • Dacă modelul de garduri implică construcția fundației, se acordă mai întâi timp acestui articol, iar apoi se realizează instalarea pilonilor. În caz contrar, suporturile sunt montate fără fundație coloană.
 • Armatura metalică este instalată în părțile goale ale suporturilor și este fixată cu ciment.
 • Încă de la început se montează primul și ultimul pilon. Apoi, plasați secțiunile intermediare.

Amintiți-vă că pregătirea și procesul de instalare a gardurilor de beton pot varia considerabil, în funcție de tipul de produs și dimensiunile acestuia.

Astăzi, multe companii lucrează în domeniul fabricării gardurilor decorative din beton, care au câștigat încrederea clienților lor. Prin achiziționarea de produse de acest tip, cumpărătorul primește o garnitură fiabilă, practică, durabilă și elegantă. Alegerea este mare și diversă, ceea ce vă permite să alegeți designul perfect pentru motive externe și tehnice.

Pentru a afla cum să instalați corect un gard de beton, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor