Alb mozaic în interiorul apartamentului și casei

În prezent, mozaicul din interiorul unui apartament și casa este foarte popular. Datorită caracteristicilor sale și o gamă largă de ele, puteți aduce eleganță și eleganță în orice stil. Mozaicul de culoare albă este deosebit de real: umbra neutră îl face cel mai universal la înregistrarea casei. O varietate de opțiuni și o combinație armonioasă cu elementele decorului vă permit să creați combinații interesante în designul camerei, plasând accentele necesare și adăugând lux.

Caracteristici speciale

Mozaicul, ca element de decor interior, are o istorie bogată care începe din timpul Egiptului Antic și al Chinei. De la înființare, este considerat un semn al bunăstării și bogăției proprietarilor de case.În zilele noastre, există multe materiale care sunt folosite pentru a face mozaicuri.

Foarte popular este materia primă de origine naturală. - marmură, smalt sau lemn. Deseori, alegerea multor designeri cade pe opțiunile de sticlă și ceramică. Există, de asemenea, plăci din materii prime mai ieftine, care nu sunt inferioare calității lor materialelor naturale.

Gama de mozaic alb este destul de largă. Există opțiuni tradiționale care servesc ca o decorare excelentă a spațiilor, realizate în stil baroc, Provence sau cabană. Materiale inovatoare, mai indraznete, camere potrivite în stilul high-tech sau minimalismului.

Culoarea albă are o gamă largă. - de la zăpadă strălucitoare până la umbra lăptoasă moale, fildeș, șampanie cremoasă sau ușoară. Sunt posibile tonuri verzi verzui, roz sau ocru. Textura materialelor adaugă și mai multă varietate la natura gama monocromă.

Principalele caracteristici ale mozaicului alb sunt versatilitatea și confortul acestuia. Prin alegerea modelului cel mai potrivit, puteți evidenția cu succes confortul unui dormitor sau cameră de zi, diversificați designul băii și îmbunătățiți eleganța bucătăriei.În plus, cu ajutorul acestuia puteți decora interesant fațada unei case private sau puteți decora o grădină.

Avantajele decorului:

 • Rezistența la umezeală. Mozaic nu se teme de umiditate, deci este cel mai adesea ales pentru baie sau bucatarie. Elementele sunt ușor de curățat și de obicei nu trebuie să achiziționați produse de curățare suplimentare.
 • Rezistență la temperaturi joase și ridicate. Cu opțiuni din piatră naturală, puteți decora în siguranță peretele lângă o sursă de căldură, de exemplu, un șemineu sau să realizați decorațiuni exterioare ale casei.
 • Durabilitate și durabilitate. În majoritatea cazurilor, produsul este extrem de rezistent la deteriorări mecanice și datorită utilizării pieselor mici are o durată lungă de viață.

Culoarea albă a mozaicului poartă eleganță și lux. Se combină cu succes cu toate nuanțele paletei de culori și, prin urmare, va sublinia demnitatea camerei, realizată la orice scară. În plus, va permite, dacă este necesar, modificarea designului camerei, fără a afecta mozaicul pus.

Astăzi, profesioniștii folosesc rar o gamă albă. De obicei se diluează cu elemente de culoare diferită sau se adaugă o varietate de modele pentru a face compoziția mai "plină de viață" și mai interesantă.

Modalități de decorare a spațiilor

În funcție de care dintre camerele din apartament sau din casa pe care trebuie să le decorați, designerii selectează materialul optim și soluția artistică pentru mozaic.

baie

Destul de des, în decorarea unei băi se utilizează compoziții de tipare. Opțiunile populare sunt mozaicul lucios sau pânza cu imprimare din marmură. Ca material, este mai bine să acordați preferință sticlei sau pietrei naturale. Acestea vor accentua în mod deosebit designul camerei și vor fi cât mai practice posibil în ceea ce privește curățenia umedă.

Imaginația neobișnuită a designerilor nu limitează metodele de decorare. Cele mai populare dintre ele sunt:

 • Decorarea unui singur perete "de conducere". De regulă, aceasta este suprafața din spatele chiuvetei sau direct din bolul băii. Opțiunile nu se iau în considerare. De exemplu, poate exista o panglică clasică, albă, ideală, albă, de elemente mată sau un gradient la modă astăzi - o tranziție lină de la un mozaic întunecat la unul alb.
 • Decorarea mai multor zone. Actual pentru băi, care diferă într-o zonă mare. Colțurile opuse ale camerei sau alte părți ale pereților pot fi decorate cu mozaic.De regulă, particularitatea constă în simetria, datorită căreia designul arată ordonat.
 • Decorarea unei părți separate a băii, și anume ecranul. În case particulare, bolul de spălare este adesea plasat într-o soluție de beton, iar suprafața acestuia este decorată cu mozaicuri, care arată foarte scump.
 • Plafonul și / sau decorul podelei. Plăcile de tip alb de fixare a tipului sunt extrem de des folosite atunci când se pune o podea sau se decorează un tavan. Această opțiune arată luxoasă și interesantă, permițând proprietarilor să se bucure de design. Elementele pentru podea nu trebuie să fie lucioase, astfel încât suprafața care intră în contact cu apa să nu fie alunecoasă.

Ca o culoare suplimentară pentru decorare, designerii moderni sfătuiesc să acorde prioritate burgundului, verde, negru sau albastru.

Bucătărie și sală de mese

În acest caz, opțiunile sunt mult mai multe. Este posibil să se utilizeze atât o ceramică mică țiglă opacă, cât și lucioasă. Cu ajutorul mozaicurilor, cele mai multe ori fac o serie de mobilier - spațiul din spatele bucătăriei, barului sau insulei din bucătărie.

Panouri alb texturate pot fi achiziționate înainte de a cumpăra mobilier pentru astfel de premise, deoarece acestea vor fi în mod ideal combinate cu oricare dintre opțiunile achiziționate.Ca un decor suplimentar, faianta cu un model sau cu o altă culoare, care diversifică zonele luminoase, este perfectă.

În sala de mese a unei case particulare, unde există un șemineu, mozaicul este adesea folosit de decoratori pentru a evidenția acest element al interiorului. O matrice deasupra vetrei este de obicei creată din marmură sau altă piatră naturală durabilă. De multe ori, de asemenea, proprietarii de cabana pentru un design spectaculos de cameră comandat mese masive de masă, a cărui suprafață este decorat cu gresie mici.

Dormitor și cameră de zi

Modalitățile de a introduce o astfel de decorare în interiorul dormitorului este extrem de diversă. De obicei, proprietarii preferă modele de formă neregulată. Atipic și chiar neglijență ușoară ajută să ofere camerei un farmec și o parte din confort. Astfel, plăcile mari de culoare albă de formă arbitrară se potrivesc adesea partea superioară a camerei, ceea ce creează un efect interesant. Mici pietre rotunde sunt, de asemenea, folosite pentru a decora bucăți individuale de mobilier, cum ar fi baza unui pat sau o foaie de oglindă.

Plasarea unui etaj dintr-un mic mozaic de nuanță lăptoasă va ajuta la crearea unui living de lux. Împreună cu un covor simplu, acesta va crea o atmosferă confortabilă și va reîmprospăta interiorul camerei.De asemenea, designerii deseori împrăștie ferestre albă sau ferestre masive între ferestre, pentru a face camerele mai luminoase și mai mult.

Decorare exterioară a unei case particulare

Ca mozaic pentru proiectarea fațadei în vremurile recente, în special opțiuni populare cu mortar, de exemplu, negru sau maro închis. Oferă casei un aspect interesant și elegant.

Mozaicul mozaic poate fi realizat complet pe unul sau mai multe pereți și poate fi așezat numai în partea inferioară a casei, în funcție de design și de efectul dorit. Este deosebit de interesant pridvorul sau pridvorul, decorat cu dale mici.

   Alb mozaic este folosit în mod activ pentru decorarea unui apartament și o casă privată. Este capabil să aducă confortul, eleganța și luxul în interiorul camerei și, prin urmare, este foarte relevant pe piața modernă de materiale de finisare. Designerii iubesc versatilitatea sa, iar proprietarii de case îi plac practicabilitatea.

   O clasă de master pe decorarea mesei cu un mozaic, puteți vedea în următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor