Piatră de ghips pentru decorațiuni interioare: caracteristici de utilizare și avantaje

 Piatră de ghips pentru decorațiuni interioare: caracteristici de utilizare și avantaje

Printre o mare varietate de materiale de constructii existente pentru decoratiuni interioare, multe din ce in ce mai prefera piatra. Mai ales dacă este cerut de stilul interior ales. Dar piatra naturala este un material scump, utilizarea sa nu este intotdeauna justificata. De aceea, uneori este înlocuit de un contrasens mai ieftin care poate decora orice cameră: piatră de ghips pentru decorațiuni interioare. Caracteristicile utilizării și avantajele acestui tip de material atrag mulți consumatori pe piața produselor de construcție.

caracteristicile

Dacă comparăm piatra naturală și tencuiala, putem observa o serie de caracteristici preferențiale. În exterior, este aproape imposibil să distingem o versiune naturală de una artificială, aceasta din urmă pare foarte demnă. Dar pentru decorarea interioară a apartamentului, materialul decorativ este, de asemenea, convenabil, deoarece este mult mai ușor decât omologul natural. Aceasta înseamnă că instalarea este mult mai ușoară. Sarcina pe perete este mică și, în consecință, materialul se va menține mai bine.

Piatra de fațadă poate fi făcută manual. Pentru a reduce costul procesării materialelor, puteți face inițial o piatră cu o suprafață netedă.

Piatra de gips este mai rezistentă la efectele adverse decât omologul său natural. Este convenabil să se spele materiale artificiale, pe lângă faptul că este stabilă împotriva poluării. O paletă diversă de culori vă permite să alegeți cea mai bună opțiune pentru finisare.

Pentru a crea un astfel de material de finisare cu propriile mâini, este necesar să utilizați anhidridă, gips, apă și forma necesară. Cel mai bine este să folosiți o bază siliconică pentru aceste scopuri, este mai maleabilă și mai plastică și, prin urmare, piatra finită arată mai naturală. Dar, împreună cu forma siliconică, folosesc recipiente metalice, din lemn, din plastic.Totuși, acest proces este laborios și consumator de timp. Prin urmare, este mai familiar și mai convenabil de a folosi piatra gata.

Pro și contra

Când se utilizează aceste materiale sau alte materiale decorative, avantajele și dezavantajele lor sunt întotdeauna dezvăluite. Acest lucru este evidențiat de revizuirile consumatorilor care au utilizat deja aceste opțiuni de finisare. Dacă vorbim de piatră de ghips, atunci cumpărătorii sunt mai mult mulțumiți de caracteristicile tehnice și decorative ale acestui material.

Avantajele includ următoarele caracteristici:

 • greutatea ușoară a plăcii, care vă permite să o montați pe orice suprafață;
 • usurinta de instalare, care nu necesita abilitati speciale, iar absolut oricine foloseste acest material poate face reparatii cu mainile proprii;
 • Compoziția materialului conține componente ecologice, ceea ce face siguranța utilizării pietrei de ghips;
 • o gamă largă vă permite să alegeți culoarea și textura potrivită, ceea ce nu limitează alegerea soluțiilor de proiectare;
 • țiglă este accesibilă, care variază de la 380 la 800 de ruble pe metru pătrat;
 • plăcile din ipsos păstrează căldura bine, nu permiteți zgomotul și nu sunt materiale periculoase pentru foc.

Dezavantajele sunt mult mai mici.

 • Atunci când așezarea plăcilor în încăperi cu umiditate ridicată necesită tratament și material suplimentar de suprafață. Pereții sunt tratați cu un grund, iar suprafața finisată - cu lac acrilic.
 • Ghipsul este un material fragil, deci trebuie să fii atent când transportați și reparați.

Subtilități de instalare

Puteți pune o astfel de piatră pe orice suprafață, chiar pe lemn și gips-carton. Doar în acest caz este necesară pregătirea suplimentară a suprafeței. Pentru un perete de lemn, este necesar să instalați cutia și să faceți impermeabilizarea. Cu o suprafață din beton și cărămidă, totul este mai simplu, dar nivelarea atentă a suprafeței nu poate fi evitată. Ar trebui să fie curată și netedă.

Pereții sunt diferiți peste tot, este necesar să se ia în considerare toate nuanțele.

Din cât de bine pregătit pereții, depinde de procesul de așezare a plăcilor și de timpul de funcționare ulterioară. Prin urmare, ar trebui să se acorde o atenție deosebită pregătirii pieței.

 • Pereții sunt curățați de murdărie și praf.
 • Fisuri, nereguli, gropi de gunoi aproape.
 • Dacă pereții au nereguli pronunțate, trebuie să utilizați gips-carton.
 • Toate articulațiile se apropie ușor, acoperă suprafața cu chit.
 • Apoi acoperiți cu un grund, dacă este necesar, faceți-l de două ori, așteptând ca primul strat să se usuce.
 • În plus, procesați peretele dacă are o ciupercă. Nu este suficient să-l eliminați pur și simplu, trebuie să uscați peretele bine, apoi tratați-l cu un grund.
 • Dacă pe pereți există o acoperire veche, ar trebui eliminată complet. Aceasta se aplică vopselei, tapetului, tencuielii decorative.

Suprafața pregătită este tratată cu un primer. Încăperile cu umiditate ridicată sunt tratate cu un compus special care împiedică apariția fungilor și a mucegaiului. Puteți lipi o piatră de ghips cu un mortar de ciment, care este aplicat cu o mistrie crestată pe perete. Adezivul se usucă foarte repede, deci nu este nevoie să diluați foarte mult imediat. Ar trebui să încerce să adapteze cât de mult se petrece pentru un anumit timp.

Acesta este un aspect foarte important, deoarece calitatea lipiciului depinde de calitatea lipiciului. Poate fi de mai multe tipuri.

 • Amestec uscat, pe bază de ciment. Oferă o bună aderență la suprafață, dar se micsorează.
 • Amestec uscat având o bază de gips. Cele mai potrivite pentru plăcile de gips, datorită compoziției sale.
 • Pot folosi adeziv care este disponibil pentru tigla, precum și unghiile lichide și masticul. Fiecare compoziție are instrucțiuni pentru pregătirea și utilizarea materialului.

În procesul de finisare a lucrărilor, este adesea necesar să tăiați tigla pe jumătate sau să o tăiați, dându-i forma dorită. Acest lucru este ușor de făcut cu un ferăstrău, iar găurile necesare pot fi forate cu un burghiu. Pentru a așeza bine docurile pe colțurile exterioare, mașina de șlefuit face o incizie. Apoi marginea este măcinată cu șmirghel.

Pentru a stabili calitatea panoului, trebuie mai întâi să faceți o marcare. Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați nivelul și să trageți o linie de-a lungul căreia va fi așezat primul rând.

Așezarea începe de la colțul inferior până la partea centrală. Piatra poate fi așezată în linii drepte și neuniforme, lăsând cusăturile, care sunt apoi etanșate cu un tencuială, tencuială, alabastru, bază de ciment. În lucrare folosesc o spatula îngustă, acționează cu ușurință, încercând să nu acopere plăcile. Dacă suprafața este murdară, trebuie să îndepărtați imediat soluția cu un burete umed.

Dacă culoarea chitului după uscare completă nu a fost așa cum aș vrea să o văd, puteți picta cusăturile cu o perie subțire folosind vopsea acrilică. Suprafața poate fi acoperită cu lac acrilic, va da strălucire pereților și va servi drept protecție împotriva influențelor dăunătoare.

Opțiuni de finisare

Astăzi, plăcile de ghips pot fi adesea găsite într-o varietate de interioare. Arată elegant și original și, făcând anumite zone într-un apartament sau casă, puteți pune accentul pe stilul ales al camerei, vă puteți concentra pe anumite suprafețe și detalii. Folosirea unei astfel de decorațiuni poate transforma camera.

Caracteristicile pietrei de gips sunt faptul că este interesant în proiectarea anumitor elemente și este pur și simplu indispensabilă pentru crearea interiorului original. Dacă îmbrăcați întreaga cameră cu ea, este posibil să se piardă, deși această opțiune este, de asemenea, potrivită cu decorarea corespunzătoare și alegerea decorului. Doar o cameră, curățată cu piatră în întregime, se poate plictisi în cele din urmă, iar repararea nu se face timp de un an.

Țiglele de gips sunt utilizate în mod activ în combinație cu alte materiale. Este foarte frumos, cu ajutorul lui puteți aranja șemineul, precum și zona din apropierea acestuia. Și va arăta foarte armonios, mai ales dacă selectați elementele potrivite ale decorului.

 • Sunt proiectate astfel coloane, arce, pereți de accent. În fiecare cameră există un loc pentru această piatră, trebuie doar să folosiți cu pricepere posibilitățile sale nelimitate. În cazul în care se aplică, aceasta va fi determinată de propria dumneavoastră intuiție, gust, simț al stilului.
 • În bucătărie cu ea, puteți aranja contorul barului și chiar și o zonă de lucru. Mobilierul selectat corespunzător va accentua stilul general.
 • Sala de intrare, decorată cu plăci de ipsos, scufundă persoana care intră în casă într-o atmosferă misterioasă. Imediat devine interesant: ce altceva va surprinde proprietarul?
 • O astfel de suprafață de piatră este potrivită pentru o baie. Folosind diferite texturi de piatră și nuanțe, puteți face un design foarte interesant. Dar nu trebuie să uitați să faceți un tratament suplimentar de suprafață.
 • Datorită diferitelor culori, puteți modifica vizual spațiul. Pentru a face camera mai misterioasă și confortabilă, tonurile mai întunecate vă vor ajuta să vă relaxați. Și lumina va extinde spațiul și va face camera mai solemnă și elegantă.
 • Balcoanele și loggiile pot fi, de asemenea, date într-un aspect original cu piatră de ghips și creează un colț confortabil pentru relaxare. Într-o piatră de gips-carton este perfect pentru decorarea unei verande sau terase.

     Pe scurt, opțiunile pentru utilizarea acestui material de finisare - greutate. Vă puteți arăta imaginația sau puteți folosi versiuni gata de soluții de design.

     Cum de a pune o piatră de tencuială, vedeți următorul videoclip.

     Comentarii
      autor
     Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

     Sala de intrare

     Camera de zi

     dormitor