Porțelan din sticlă: caracteristici și beneficii

De-a lungul istoriei omenirii, pomul a jucat rolul de material fiabil, ecologic. Abundența opțiunilor moderne nu exclude utilizarea lemnului în construcția de locuințe, lucrări de finisare și fabricarea de mobilier. Într-un efort de a obține un material capabil să combine frumusețea naturală a lemnului și rezistența și durabilitatea pietrei, a fost posibil să se creeze granit.

Caracteristici speciale

Caracteristicile și avantajele gresiei din porțelan sunt legate de tehnologia de fabricare a acestui material.

Placi de porțelan produse din materii prime naturale:

 • Unele soiuri de lut;
 • Feldspat;
 • Se trece la nisip quartz cu fracțiune medie;
 • Diferite minerale ca coloranți.

După un proces complex, acest amestec se transformă într-un material care depășește unele pietre naturale în proprietățile sale. Produsele din ceramică din porțelan sunt cel mai adesea produse sub formă de plăci, care variază în funcție de dimensiune, textură și culoare.

Amestecul este prelucrat printr-o tehnologie specială, apoi măcinat la o pulbere. După o amestecare intensă, se transformă într-o substanță omogenă cu o culoare uniformă, apoi se supune presării în două etape la presiune ridicată.

În prima etapă se obține materialul de forme și mărimi necesare, în a doua etapă se aplică cantitatea necesară de pigment, ceea ce conferă gresiei din porțelan un aspect natural de lemn. Aceasta persistă mult timp, fără a pierde umbra originală.

Pentru a obține un gresie din porțelan, materialul este ars în cuptoare la 1300 de grade. Amestecul topit, amestec, intră în reacții interne și formează un material complet nou. Placa de gresie a podelei obținută în acest fel este apoi lustruită, supusă controlului calității și numai după ce aceasta merge la vânzare.

Astfel de produse au o serie de caracteristici:

 • Structura lor omogenă fără goluri, fisuri și incluziuni străine;
 • Nu treceți și nu absorbiți umiditatea;
 • Rezistă la orice temperatură;
 • Durabilă și rezistentă la uzură;
 • Lemnul ceramic din granit poate fi decorat cu orice model;
 • Porțelanul gresie sub parchet își păstrează proprietățile mult mai mult decât parchetul natural.

textură

Tehnologia de producție a gresiei din porțelan vă permite să obțineți diferite versiuni de plăci, inclusiv sub arbore:

 • Articole din sticlă lustruită - suprafața sa este tratată la o finisare în oglindă. Procesul de lustruire este lung și scump, dar strălucirea de neegalat și textura originală justifică toate costurile. Însă lustruirea poate deschide pori mici și va fi necesar să se ia măsuri astfel încât să nu fie umplute cu vopsele și murdărie;
 • Granitul tehnic este similar cu granitul natural. Plăcile sale servesc multor ani, pot fi aplicate în locuri cu un flux mare de oameni;
 • lustruit - frumoasă și durabilă, dar suprafața sa este mai puțin rezistentă la uzură.
 • Gresie periat - material nefolosit;
 • Structurat. Prin intermediul unei tehnologii speciale se formează o suprafață de relief.Deci, puteți imita podele din lemn, lemn vechi, pentru a forma decorul dorit. Poate fi decorat sub piele, cu motive de relief și acoperit cu alte materiale decorative;
 • Satin finisaj are o suprafață lucioasă, de parcă ar fi moale. Aceste plăci sunt folosite în scopuri decorative;
 • Lappatirovanny - cu textura dublă, semi-mată, semi-lustruită. Tradus din italian înseamnă "teren în." Acesta este un know-how de la producătorii italieni. Utilizat pe scară largă în locuri aglomerate;
 • Plăcire dublă. Cu această tehnologie, stratul superior de 3 mm este realizat din materiale care definesc culoarea, iar stratul principal este realizat din material nevopsit.

Soluții de culoare

Începând să reparați apartamentul, trebuie să reprezentați în prealabil schema de culori a spațiului din cameră și să luați în considerare posibilitatea de a folosi gresie din porțelan. La sfârșitul podelei de reparații, pereții și tavanul ar trebui să arate ca o singură soluție de proiectare. Producătorii încearcă să producă colecții întregi în care plăcile de diferite scopuri se potrivesc bine împreună. Când cumpărați o piatră de porțelan sub copac, o atenție deosebită trebuie acordată tonului și calibrului pentru a evita inconsecvențele cu designul proiectat.

Culoarea componentelor individuale ale camerei, în combinație cu tonul întregului interior, poate afecta nu numai aspectul general, ci și starea psihologică a persoanei. Culoarea părților din porțelan din sticlă de sub copac poate face ca camera să fie mai întunecată sau mai deschisă, să facă lumină sau să facă situația mai grea, să schimbe spațiul camerei.

Există mai multe culori pentru diferite tipuri de lemn:

 • Larch. Tonuri de lumină de la lumină la bogat, în vârstă;
 • Un cenușă Textura bogată a lemnului masiv dens, tonuri - de la plăci proaspăt tăiate la pardoseli vechi;
 • Stejar. Cele mai frumoase nuanțe întunecate, de la o felie tânără până la un ton întunecat condensat;
 • Fag. Porțelanul din acest arbore este realizat sub formă de plăci de diferite forme, diferite nuanțe, din care adesea se colectează podele și pereți mozaic.

Cumpărați materiale cu o marjă de 10-15%. Dacă volumul calculat nu este suficient, atunci va fi aproape imposibil să găsiți aceleași plăci în ceea ce privește tonul și calibrul.

dimensiuni

Porțelanele sunt fabricate în plăci de diferite dimensiuni, pătrate sau dreptunghiulare. În plus față de dimensiunile standard, puteți obține orice alte forme și dimensiuni folosind tăierea cu jet de apă.

Gama de dimensiuni este foarte largă.Elementele pot avea următoarele dimensiuni: 20 x 60,30 x 30, 45 x 45, precum și 15 x 15, 30 x 45, 15 x 60, 15 x 90, 120 x 40, 20 x 120, 120 x 30, 40 x 40 cm Pentru fatade se utilizează o țiglă de 120x360 cm. Pentru un aspect mozaic pot fi achiziționate mostre de 5 x 5 cm.

Ce să ia în considerare atunci când aleg?

Criteriul principal în alegerea unei plăci de ceramică din porțelan ar trebui să fie calitatea produsului. Costul oricărui lot din acest material este destul de ridicat, iar unele colecții sunt disponibile numai unui cerc de oameni care nu sunt obișnuiți să numere costul lucrurilor frumoase. În orice caz, trebuie să încercăm să ne protejăm de bunurile și falsurile de calitate slabă.

Produsul trebuie achiziționat de la vânzători fiabili care lucrează cu dealeri de încredere. Trebuie să existe documentație care să confirme calitatea produsului, adresele și contactele brandurilor reprezentate. Adresați-vă experților calificați la selecția întregii colecții.

Inspecția de tăiat țiglă sfârșitul ar trebui să arate un prokrasku în întreaga adâncime. Traseul marcatorului se spală cu ușurință de pe gresie cu apă, din moment ce gresia din porțelan nu are pori și microcrackuri. Placile de înaltă calitate nu se vor sparge și nu se vor sparge chiar și atunci când vor cădea și nu lăsa umezeala să treacă.

Cererea pentru aceste și alte materiale similare a crescut semnificativ, ca și numărul de întreprinderi care au stăpânit producția acestor produse.Pe cât posibil, producătorii au început să producă produse similare folosind tehnologii ușoare și ieftine. Astfel de plăci nu îndeplinesc cerințele de rezistență și durabilitate, deci alegerea trebuie să fie atentă și atentă.

Producatori

În multe țări, tehnologie de producție de înaltă calitate a gresiei din porțelan, mulți producători bine-cunoscuți au pe piață eșantioane excelente ale acestor produse.

Printre acestea se numără și companiile rusești care pot concura cu succes cu cele străine. în producția de articole din ceramică din porțelan în ceea ce privește rezistența și durabilitatea, în al doilea rând doar criteriile externe. Producătorii de mărci dau gresie din lemn ceramic sub aspectul copacului de zada, stejar, frasin. Produsele de calitate oferă fiabilitate, durabilitate și frumusețe.

Dintre țările europene care au obținut cel mai mare succes în producția de granit ceramic de înaltă calitate sub arbore, Spania și Italia ar trebui separate. Producătorii acestor țări respectă standardele internaționale. Toate etapele tehnologiei complexe, controlul materiilor prime, aderarea la regimurile de tratare termică sunt realizate riguros și costisitoare.Prin urmare, produsele lor sunt evaluate mult mai mult decât multe altele.

Costul plăcii este influențat nu numai de marca care o produce, ci și de mulți alți factori. Calitatea desenului pe suprafață mărește prețul plăcilor. Celebrul copac moraina făcut din Italia este mai scump decât același produs fără un model.

Placi din porțelan din Belarus, conform recenziilor, nu vor da naștere forței italiene, iar utilizarea sa în locuri unde un număr mare de persoane rămân este mult mai profitabilă decât cumpărarea de produse străine. Pentru companii renumite și apartamente bogate, bineînțeles, porțelanul spaniol elegant, lustruit cu un model bogat sub un copac scump, este mai potrivit.

Exemple frumoase în interior

Gresie sub copacul din baie poate surprinde oaspeții dvs. Un efect interesant este produs de placa Terragres Allen, care este realizată cu o suprafață mată anti-alunecare. Aici frumusețea lemnului scump este foarte subtil transmisă.

Decorul de dale din porțelan în stilul unui pub britanic sau al unei taverne vechi de port ar fi potrivit pentru o bucătărie sau o sufragerie într-o casă de țară, cafenea, bar. Fanii simplității originale folosesc adesea acest stil.

Placi Arlington - moderne, concise, elegante. Decorul elegant cu geometria corectă poate deveni centrul atenției în interiorul casei. Arată bine această opțiune pe hol.

Pentru stilul mozaic sunt folosite plăci italonice. Acest gresie din porțelan este utilizat pe scară largă în baie, ca șorț de bucătărie, când zonarea creează o atmosferă bună în multe spații de uz casnic și comercial.

Palatul sau parchetul stivuit din gresie din porțelan face posibilă realizarea unei varietăți de tehnici. Un set de ornamente este aproape nelimitat, până la un mozaic complex într-un stil artistic.

Artiști, designeri, designeri creează cu adevărat ansambluri de palate, folosind posibilitățile fantastice de piatră sub un copac și combinațiile sale.

Aplicați porțelanul poate fi în baie. Prin plasarea plăcilor în diagonală, puteți obține un efect uimitor de extindere a spațiului. Și pentru a maximiza înălțimea plafoanelor și lungimea pereților, se recomandă utilizarea plăcilor albe.

Placa este un material excelent de finisare, înlocuind cu succes lemnul. Bogăția stilurilor, o selecție vastă de culori și nuanțe, profiluri și mărimi, posibilitatea tăierii mecanice a pus acest material într-o gamă promițătoare în construcții și decorațiuni.Cererea pentru dale de porțelan va crește doar, decorând toate apartamentele, casele și vilele noi.

Vedeți următorul videoclip pentru o prezentare generală a plăcilor din ceramică din porțelan.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor