Proiecte pigstare: ce sunt, cum să construiești și să aranjezi înăuntru?

 Proiecte pigstare: ce sunt, cum să construiești și să aranjezi înăuntru?

Principala întrebare care apare atunci când cineva dorește să ridice porci este plasarea animalelor. În cazul în care parcela este mică, este cel mai avantajos să-i păstrați pentru îngrășare din primăvară până în toamnă, în acest moment nu au nevoie de clădiri de capital pentru întreținere. Dacă vă hotărâți să cresc porci, vă rugăm să rețineți că în timpul iernii porcinele trebuie să fie calde. Mărimea oricărei unități pentru porci depinde în mod direct de numărul de animale și de vârsta lor, precum și de obiectivele pentru creșterea porcilor.

Cerințe pentru clădire și locația acestuia

Cladirea in care veti pastra porcii trebuie sa fie uscata. Pentru a vă asigura această condiție, selectați locul ridicat pe site-ul dvs. Terenul ideal pentru construcția porcilor este pietrișul sau nisipul. Dacă solul este argilos, puteți crea o movilă sub clădire. Luați în considerare poziția apei subterane - de la suprafața la ele trebuie să fie de cel puțin 1 metru.

Locul ar trebui să fie nivelat sau cu o ușoară părtinire spre sud sau sud-est. Un gard sau copaci sunt de dorit pentru protecția împotriva rafalelor de vânt. Umiditatea cauzată de precipitații sau zăpadă topită nu trebuie să rămână în zona respectivă.

Distanța de la locurile învecinate la porcul tău trebuie să fie de cel puțin 200 m, iar dacă există o întreprindere industrială sau agricolă în apropiere, atunci 1-1,5 km. Construiți un porc departe de clădirile rezidențiale (cel puțin 20 m) și drumurile - 150-300 m. Nu utilizați pentru construcția cimitirelor anterioare ale animalelor, precum și a zonelor din apropierea întreprinderilor implicate în prelucrarea lânii sau a pielii.

Porcusorul este cel mai probabil orientat către nord-sud, astfel încât, în timpul iernii, vânturile ghețoase să sufle în fundul sau colțul clădirii. În acest fel puteți reduce semnificativ energia și căldura în frig.Construcția porcilor trebuie să fie caldă și bine ventilată. Este necesar să se ofere spațiu util pentru inventar, material de așternut și hrană pentru animale. Localizarea acestor spații în zona de sfârșit ar fi ideală.

Acoperișul din cameră poate avea una sau două rampe. Dacă nu țineți cont de mansardă, înălțimea porcilor este de aproximativ 210-220 cm. În cazul în care acoperișul este unilateral, peretele posterior poate fi ridicat la o înălțime de 170-180 cm, iar peretele frontal poate fi ridicat la înălțimea recomandată.

Reguli și condiții privind efectivele de animale

În primul rând, este necesar să se țină seama de normele de zonă pentru 1 animal. Această cifră este diferită pentru creșterea animalelor și pentru animalele de crescătorie pentru carne, precum și pentru scroafe în vârstă mică.

Grupuri de vârstă de animale

Numărul de porci din mașină

Zonă pe 1 cap, pătrat. m

La reproducere

La reproducere pentru îngrășare

vieri

1

8

8

Uter inactiv si gravida pana la 2 luni.

4

3

2

Un uter pregnant în a treia lună

2

6

3.5

Un uter pregnant în a patra lună

1

6

6

Suge scroafe cu purcei

1

10

7.5

Purcei cu vârsta de până la 5 luni

10-12

0.6

0.5

Porci de reproducere 5-8 luni

5-6

1.15

Vierii de reproducere 5-8 luni

2-3

1.6

Alimente purcei 5-6 luni

20

0.7

Sângele purceilor 6-10 luni

15

1

După cum puteți vedea, în medie porcii de reproducție necesită aproximativ un spațiu și jumătate mai mult.

Camera trebuie să mențină un microclimat optim, adică o temperatură confortabilă, umiditate, rata de circulație a aerului, indicatori de poluare scăzut și praf, precum și conținutul de substanțe nocive. Acești indicatori sunt direct dependenți de climă, izolația clădirii, dimensiunea acesteia, sistemul de ventilație, numărul, greutatea, vârsta porcilor, modul în care sunt păstrate și salubritatea camerei. Modificările oricărui indicator pot afecta în mod dramatic sănătatea saloanelor dvs. Productivitatea, reproducerea, imunitatea animalelor se pot deteriora și consumul de furaje va crește. Cea mai pretențioasă dintre condițiile de detenție sunt porcii și reprezentanții unor rase foarte productive.

Temperatura ambiantă are o influență foarte mare asupra metabolismului porcilor. Cu o scădere a acestui indicator, mai mult de 1/10 din energia din furaj ajunge la auto-încălzirea animalului. Acest lucru duce la o scădere a productivității și la creșterea riscului bolilor la care tinerii sunt deosebit de sensibili.Atunci când crește temperatura, se observă pierderea poftei de mâncare, viteza digestiei alimentelor scade, ceea ce duce și la scăderea productivității și a funcției de reproducere.

Pentru diferitele grupe de animale, temperatura optimă este diferită: pentru regine - 16-20 grade, pentru purceii tineri - aproximativ 30 de grade, dar pe măsură ce cresc, temperatura trebuie redusă (plus o săptămână - minus 2 grade), pentru porcii crescuți pentru îngrășare - 14 -20 ° C Umiditatea din interior trebuie menținută la un nivel de 60-70%, cu o temperatură în creștere, este acceptabil să scadă până la 50%. Există, de asemenea, anumite cerințe pentru iluminarea în clădire pentru porci, deoarece pentru o dezvoltare perfectă, secțiile dumneavoastră au nevoie de lumina soarelui. Mulți oameni notează o scădere a imunității animalelor tinere și a ratelor de creștere atunci când înlocuiesc lumina naturală cu cea artificială. Gradul de digestibilitate al vitaminei D, un astfel de element ca Ca, fertilitatea se deteriorează.

Pentru a evita o astfel de situație, iluminarea se face variabilă, iar lămpile cu infraroșii și ultraviolete sunt utilizate. Pentru a încălzi stocul tânăr, acestea sunt plasate la o înălțime de aproximativ 1 m de la podea, modul de utilizare a lămpii este variabil: aproximativ o oră și jumătate de lucru timp de o jumătate de oră sau mai mult, în funcție de metoda de păstrare.Becurile tip PRK-2, PRK-G, ЭУВ-15, ЭУВ-30 și ЛЭР sunt utilizate pentru iluminarea ultravioletă. Dați cu strictețe durata unei astfel de radiații, excesul său este dăunător animalelor. În medie, femelele și bărbații adulți primesc mai multă lumină UV decât purceii tineri. Cea mai eficientă este combinarea unui astfel de iluminat cu activitatea fizică regulată a porcului.

Proiect și dimensiuni

Cum de a proiecta și construi un pigsty la nici un cost? În primul rând, decideți numărul de porci de crescătorie. În al doilea rând, hotărâți pentru ceea ce îi veți înmulți - pentru îngrășare sau pentru trib. În cazul porcilor de îngrășare suficientă de porc de vară ușoară. Faceți schițe ale structurii viitoare și, pe baza acestora, desene.

50-100 goluri

Bineînțeles, pentru un număr mare de porci este necesară o construcție capitală mare. La proiectarea acestor case de porci (pentru 50-100 capete), stilourile de animale sunt de obicei plasate de-a lungul pereților laterali, lăsând între ei un pasaj de jumătate de metru.

La 2-4 porci

Pentru doi porci se potrivesc clădiri din două piese, adiacente padocurilor. Pentru mistreț, selectați o cameră separată cu o suprafață de aproximativ 5,5 metri pătrați. m.Un stand mai mare este destinat scroafelor. Ar fi bine să oferiți în avans un stand separat pentru purcei. Dacă intenționați să păstrați un bărbat și 3-4 femele, calculați zona pixurilor utilizând tabelul de mai sus.

Selecția și calculul materialului

Cea mai bună alegere pentru construirea fundației unui porc este betonul. Calculul cantității necesare se realizează după cum urmează: lungimea, lățimea și înălțimea fundației planificate se înmulțesc împreună și se obține volumul de beton. Pentru pereți, trebuie să alegeți un material termoizolant - cărămizi, busteni groși, blocuri de silicat de gaze, pietriș. Pentru a calcula materialul necesar există o formulă: K = ((Lc x hc - Pc) x tc) x (1000000 / (Lb x bb x hb)), unde:

 • K - numărul de blocuri necesare;
 • Lc este lungimea zidurilor;
 • hc este înălțimea pereților;
 • PC - zona ferestrelor și ușilor proiectate;
 • tc - grosimea peretelui;
 • Lb este lungimea blocului selectat;
 • bb este lățimea blocului;
 • hb este înălțimea blocului.

Pentru a determina cantitatea de material de acoperis, decideți mai întâi ce va acoperi acoperișul. Pentru ardezie există următoarea formulă: (Lc / bl) x (Bc / ll), unde Lc și Bc sunt lungimea și lățimea pantei acoperișului, iar bl și ll sunt lățimea și lungimea foii de ardezie. Pentru plăci, zona pantei acoperișului trebuie împărțită în zona unei plăci.

Instrumente necesare

Pentru a construi un porc Aveți nevoie de următoarele instrumente:

 • lopate lopata si sovok;
 • un topor;
 • ferăstraie și ferăstraie;
 • cuie, șuruburi, șuruburi și șuruburi;
 • șurubelniță sau șurubelniță;
 • pumn;
 • colțuri;
 • plumb și bandă.

Dispozitiv și construcție de spații

Cum să construiți propriile premise pentru porci de reproducție? Primul lucru este să marchezi fundația.

fundație

Este adesea construită din pietre mari sau plăci de beton cu o grosime de aproximativ 50-70 cm. Adâncimea instalării fundației în cazul solului cu argilă sau a solurilor cu umiditate ridicată nu trebuie să fie mai mică decât nivelul de înghețare a solului. Plintul este o parte a fundației care se extinde deasupra nivelului solului. Pe partea exterioară a subsolului este construit un trotuar din beton sau asfaltat în înălțimea de 0,15-0,2 m, cu lățimea de aproximativ 70 centimetri, pentru a îndepărta umezeala. Subsolul este acoperit cu gudron sau acoperiș.

Opțiuni de podea

Pardoseala din interiorul porcilor are o mare influență asupra microclimatului predominant acolo și a stării sanitare și igienice. Podelele sunt realizate dintr-un material rezistent la apă, rapid curățat, dar nu alunecos, în caz contrar există un risc ridicat de rănire a porcilor, în special a porcilor.Integritatea podelei nu trebuie să fie spartă de găuri, altfel se va produce acumularea de gunoi, ceea ce va conduce la apariția rozătoarelor. Înainte de a instala podeaua, trebuie să curățați solul de iarbă, această suprafață fiind acoperită cu un strat gros de argilă groasă și un strat de izolație așezat pe partea superioară.

Este posibil să se facă podeaua în sine într-un praf de scânduri, plăci de beton, cărămizi sau doar asfalt. Când aranjați podele, nu uitați de culoarile dintre compartimente și tăvi. Podeaua din spațiile pentru porci ar trebui să se ridice cu 15-20 cm deasupra râurilor și să aibă o ușoară inclinare la jgheab. Betonul este considerat cel mai bun material pentru podele din porc. Pe partea de sus a acesteia, puteți instala placi de lemn sau puteți aranja covoare de cauciuc, echipați un sistem de încălzire. Utilizarea cărămizilor este posibilă în coridoare. O altă opțiune - podele cu grătare. Dar în locurile pentru porcinele de odihnă este mai bine să se pună un podea solidă de plăci.

Nu uitați de așternut, deoarece este foarte rezonabil să folosiți iarbă uscată, rumeguș sau turbă.

Pereți și acoperiș

Pereții din porțelan trebuie să păstreze căldură, astfel încât acestea să fie construite din materiale izolante, impermeabile.Din acest motiv, se utilizează beton, cărămidă, lemn masiv, saman și alte materiale de construcție. În interior, pereții sunt tencuite și acoperite cu vopsea. Grosimea peretilor variaza in functie de materialul din care sunt realizate - daca 25 cm este suficient pentru lemn, atunci grosimea peretilor de caramida poate ajunge la 65 cm.

Dimensiunile pereților trebuie să fie calculate în funcție de vârsta și productivitatea porcilor:

 • pe 1 porc - 15 m3;
 • la copiile libere și pentru îngrășare este suficientă o cantitate de 6 m3;
 • pentru purcei de până la 8 luni este destul de 3,5 m3.

Acoperișul este așezat din tablă de tablă, ardezie, plăci, puteți folosi lut, amestecat cu paie sau trestie. Pentru a proteja pereții de precipitații diferite, acoperișul deasupra pereților ar trebui să fie de cel puțin 20 cm. Dacă locuiți într-o zonă cu puțin precipitații, puteți reduce cheltuielile de bani și materiale prin instalarea unui acoperiș combinat fără mansardă.

plafon

În zonele climatice unde în vara există o probabilitate mare de supraîncălzire sau iarna temperatura scade la 20 ° C sub zero, este necesar să se construiască plafoane. Acestea trebuie să aibă un întreg set de calități: conductivitate termică scăzută, non-higroscopicitate, uniformitate, rezistență, ușurință și inflamabilitate scăzută.Cele mai bune materiale sunt plăcile din beton armat, plăci sau plăci. În interior, plafoanele sunt albe și un strat de rumeguș de până la 20 cm grosime este turnat pe partea superioară. Mansarda poate fi adaptată pentru depozitarea hranei și materialelor de așternut.

Ferestre și uși de serviciu

Înălțimea ferestrelor în porc este de 1,1-1,3 m de la podea. În regiunile nordice și centrale ale Rusiei, cadrele ar trebui să fie duble, într-un climat mai cald, este permisă utilizarea unor cadre unice. Cel puțin jumătate din ferestrele din porțelan trebuie să fie deschise pentru ventilarea încăperii atunci când porcii sunt în raza de acțiune. Cadrele sunt aranjate astfel încât, atunci când se deschid, aerul exterior este îndreptat în sus, nu în jos.

Raportul dintre suprafața ferestrelor și suprafața podelei variază pentru camere diferite de la 1: 10 la 1: 18:

 • pentru porcii de reproducere de la 1:10 la 1:12;
 • pentru fermele de hrănire - 1: 12-1: 15;
 • dușuri, camere pentru proceduri și împerechere - 1: 12;
 • camere de hrănire - 1:10;
 • tamburi, camere pentru echipamente și lenjerie de pat - 1: 15-1: 18;
 • hale de pregătire a hranei - 1:10.

Lățimea ușilor din mașini este diferită pentru masculi și restul efectivului: pentru bărbații adulți - 0,8-1 m, pentru alții - 0,7-0,75 m.

Poarta pentru ieșire

Cel mai adesea, crescătorii de porci sunt sfătuiți să facă o poartă cu un wicket la capătul sudic al clădirii.Nu este rău imediat după ce acestea să doteze un fel de baldachin - camere utilitare utilizate pentru depozitarea hranei pentru animale, material de așternut, inventar. Mărimea ieșirii în stradă depinde de modul de alimentare al hranei și de curățarea camerei de deșeuri. Dimensiunile standard ale porților duble: în înălțime - 2-2,2 m, lățime 1,5-1,6 m. Ele trebuie să fie realizate dintr-un material dens și izolat.

În regiunile centrale și nordice, precum și în cazul în care frecvente vânturi sunt frecvente, vestibul cu o lățime de aproximativ 2,5 m și o adâncime de 2,8 m sunt instalate în fața porților de ieșire.În cazul în care vestibul are oa doua destinație (de exemplu, un loc pentru împerecherea animalelor) 3x3 m. Mulți producători de porci recomandă realizarea mai multor porți: 2 în partea din față a clădirii și suplimentar în pereții laterali.

ventilație

Este necesară ventilația pentru a înlocui aerul înconjurător poluat cu aer curat. În locurile destinate colectării gunoiului de grajd, a gunoiului de grajd și a altor deșeuri de porci, arborele de ieșire este montat. Un acoperiș pe suporturi este construit deasupra deschiderii sale superioare, iar distanța dintre țeavă și acoperiș trebuie să fie de două ori mai mare decât diametrul acestuia. Dimensiunea minelor variază în funcție de grupa de vârstă a porcilor. Valorile suprafeței secțiunii transversale a țevii de eșapament:

 • pentru animalele adulte - 150-170 cm2;
 • pentru purcei - 25-40 cm2;
 • pentru hrănire - aproximativ 85 cm2.

Pentru conductele care asigură aer proaspăt, suprafața secțiunii transversale este de aproximativ 30-40 cm2. Adevărat, puteți face arbori de aprovizionare dreptunghiulari. Acestea sunt situate în partea de sus a ferestrelor. Acoperiți-le din 3 laturi cu plăci de ghidare, astfel încât aerul curat să urce mai întâi și să se amestece cu aerul camerei încălzite. Acoperiți găurile exterioare cu o vizor.

Iluminat și alimentare cu apă

Despre iluminarea menționată mai sus, să vorbim mai mult despre alimentarea cu apă. Trebuie să fie neîntrerupt, apa furnizată este curată și ușor accesibilă. Organizarea slabă a alimentării cu apă poate provoca constipație la animale, deteriorarea digestiei, supraîncălzirea și frigul. Mai jos luăm în considerare tipurile de băuturi pentru porci.

Barn încălzire

Este posibil să se utilizeze încălzitoare ventilatoare sau să se monteze cuptoare pentru încălzirea porcilor. De asemenea, puteți instala un sistem "de podea caldă" atunci când tevile de încălzire sunt așezate între straturile de podea.

Sistemul de colectare a dejecțiilor

O problemă importantă la păstrarea porcilor este curățarea gunoiului de grajd. Pentru a face acest lucru, aranjați de-a lungul culoarului tulbureala sau tăvile de gunoi.Ele pot fi realizate din beton, jumătăți de țevi din lut, plăci tratate. Dacă ați construit podeaua grătarelor în cameră, puteți spăla pur și simplu gunoi de grajd. Singurul lucru, nu uitați să puneți o tavă de canal mare sub podea.

Aranjament interior

Aranjamentul intern după crearea sistemelor de ventilație și iluminare începe cu împărțirea spațiilor în standuri. Toate grupurile de vârstă trebuie să fie cuprinse în mașinile individuale.

Masini-unelte

Atunci când construiesc un porc cu mâinile lor, mașinile cuprind fie garduri din lemn, fie metal. Înălțimea lor nu este de obicei mai mare de 1 m, în fiecare stilou este înființată o ramă separată. Blocați cu fermitate pixurile, șuruburile simple nu sunt potrivite aici, iar porcii învață repede să le ridice cu găurile și să deschidă ușile.

Suporturi de alimentare

Mai întâi trebuie să stabiliți un loc pentru hrănirea porcilor și echiparea corespunzătoare a acestuia. Luați în considerare următorii factori.

 • Dimensiunile alimentatoarelor depind de numărul de porci și de mărimea porcilor. La trei porci există un jgheab destul de mediu, firesc, alimentatorul este prelungit cu o cantitate mai mare.Dimensiuni standard: lățimea - 40 cm, adâncimea - 25 cm, lungimea variază în funcție de populație.
 • Pentru a face ca alimentatoarele să fie curate, suprafața lor interioară este rotunjită. Același scop servește și înclinația lor ușoară.
 • Integritatea vasului de alimentare nu trebuie compromisă, iar greutatea alimentatorului trebuie să fie suficient de mare pentru a evita răsturnarea de către porcine. În cazul unui alimentator de lumină, atașați-l pe podea.
 • Pentru fabricarea alimentatoarelor folosiți materiale diferite. Coridoarele din lemn sunt cele mai sigure din punct de vedere al mediului, dar perioada de utilizare este foarte scurtă. Atunci când utilizați jgheaburi metalice, preferați aliajele din aluminiu sau din aliajele inoxidabile.
 • Pentru a împiedica porcii să urce în iesle cu copite, faceți jumperi deasupra.
 • Curățați alimentatoarele în mod regulat, aproximativ o dată pe săptămână. În cazul jgheaburilor metalice, cea mai simplă metodă de spălare este un curent de apă de la un furtun. Lemnul provenit din contactul frecvent cu apa începe să se spargă și să se spargă. Scraperii vor ajuta aici.

Există două tipuri de băutori.

 • Bowls, au fost folosite din antichitate. Aveți cel mai simplu dispozitiv. De la un astfel de bețiv, animalele nu vărsau apă.Un dezavantaj major - acestea necesită spălare frecventă datorită înfundării rapide.
 • Sfarc sau mamelon. Mai complicate în proiectare, constau dintr-o unitate de presiune a apei, un regulator de presiune, un filtru și o conductă de apă. Ele sunt vândute în magazine, dar dacă doriți, puteți face un astfel de băutură cu mâinile tale.

De asemenea, atunci când porcinele trebuie să vă asigurați că împrăștiați zona pentru porci, de preferință la sud de clădire. Este necesar pentru dezvoltarea perfectă a animalelor. Puneți niște hrănitoare, băutori și porniți porcii.

Cum să faci un porc cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor