Picioarele deasupra balcoanelor: caracteristici de proiectare și metode de instalare

 Picioarele deasupra balcoanelor: caracteristici de proiectare și metode de instalare

Dacă, din anumite motive, geamul balconului este imposibil, atunci baldachinul balconului se va descurca perfect cu funcțiile de protecție ale acestui spațiu nerezidențial. În modele similare se utilizează diferite materiale. Este necesar să se elaboreze argumentele pro și contra, precum și să se ia în considerare nuanțele designului unui balcon cu vizier.

Pro și contra

Balconul deschis va fi mai confortabil cu protecția împotriva ploii și a soarelui sub forma unui șorț. Chiar și geamul nu se descurcă întotdeauna cu această funcție. De exemplu, viziera este cu siguranță utilă pentru balconul ultimului etaj. Un plus bun va fi pentru balcoane pe alte etaje. Acest proiect, de exemplu, va proteja de impactul negativ al vecinilor.

Avantajele vizorului sunt după cum urmează:

 • protecția persoanelor care se odihnesc pe balcon de la razele ultraviolete directe;
 • protecția împotriva acumulării de zăpadă în interiorul balconului în timpul sezonului de iarnă;
 • protecția împotriva vântului;
 • protecția împotriva resturilor, murdăriei, prafului și a țigărilor;
 • o anumită protecție împotriva hoților, deoarece va fi mai greu să ajungi la balcon de la etajul superior prin vizor.

Designul clasic al vizierului este cadrul și materialul de acoperire. De asemenea, este necesar să se distingă un vârf de acoperișurile balconului. Acestea din urmă acoperă întreaga suprafață a spațiului balconului. Acoperișurile balconului sunt fixate de obicei pe peretele de sprijin sau montate pe suporturi. Vizorul este atașat la exteriorul balconului și arată ca o continuare a întregii structuri.

Uneori, viziera este montată pe placa de deasupra podelei. Este de obicei mai mică decât dimensiunea unui acoperiș de balcon, astfel încât instalarea sa nu va afecta calitatea structurii de susținere. Dimensiunile mai mici ale vizorului pot fi atribuite unui factor negativ, însă sunt necesare mai puține materiale pentru fabricare, ceea ce reprezintă o economie semnificativă a costurilor. Desenele sunt foarte diverse în ceea ce privește aspectul, precum și tipurile de materiale folosite.

Materiale de fabricație

Fiecare dintre materialele de acoperire a vizierelor balconului are și laturi pozitive și negative. Opțiunea populară aleasă pentru acoperirea vizierelor este profilată. Este ușor, rezistent la schimbări de temperatură și durabil. Tabelele moderne se caracterizează printr-o varietate de opțiuni de culoare, prin urmare, dificultățile în alegerea combinațiilor optime nu apar de obicei.

Pardoseala profesionala
Pardoseala profesionala
Pardoseala profesionala

Obrazile vizuale pentru materialul de acoperire - este ardezie. Versiunile moderne au calități bune de design, caracteristici tehnice. Dintre calitățile negative ale ardei, este de remarcat necesitatea impermeabilizării și ruperii obligatorii. În plus, pentru visele ardezie va fi un strat greu. Ca o alternativă la ardezie, se poate lua în considerare ondulin. Aspectul acestui material este similar, dar are o greutate mai mică și flexibilitate confortabilă. Invulnerabilitatea ondulinei la precipitații este destul de ridicată.

Vizorul de balcon din policarbonat este o varianta comuna. Mai mult decât atât, acest material este solicitat atât în ​​construcții private, cât și la scară industrială.De fapt, carbonatul este plastic, care poate fi transparent sau colorat. Cu toate acestea, acest material plastic este foarte durabil. Flexibilitatea și flexibilitatea materialului sunt apreciate de experți care au învățat să creeze vizoare de diferite forme.

Policarbonatul are calități bune de sunet, dar dacă este transparent, va fi o protecție proastă față de soare.

Ondulin
policarbonat

Ramele metalice ale vizierelor sunt legate de materiale de corturi speciale. Avantajele sistemului cort în posibilitatea de a plia și a structurilor pliante. Mecanismele pot fi electrice sau mecanice. Țesăturile moderne de aranjare sunt durabile, care nu ard la soare, cu acoperiri hidrofuge. Textura copertinei poate fi netedă sau perforată.

O altă variantă rară a unui material de acoperire cu vizor este sticla. Acest material are mai multe dezavantaje decât avantajele. Este fragil și periculos, deoarece fragmentele pot provoca vătămări. Materialul este transparent, ceea ce înseamnă că nu va proteja de soare. Din greutate sticla este comparabilă cu ardezie, grele, instalarea sa necesită o mare atenție.Geamurile din sticlă sunt frumoase, discrete de pe stradă.

Ele sunt folosite atunci când aveți nevoie pentru a proteja spațiul de pe balcon, dar nu puteți schimba stilul general al clădirii.

marchiză
sticlă

tipuri

Vizorurile de balcon sunt simple, dar ele sunt foarte diverse. De exemplu, opțiunea cea mai comună și cea mai ieftină este o vizor înclinat. Principala caracteristică a formei este o pantă pronunțată, astfel încât acestea sunt caracterizate prin ușurința de utilizare pentru diferite balcoane. Dacă dimensiunea unui astfel de vizor este aleasă în mod corespunzător, precipitațiile nu vor rămâne în urmă, dar vor fi imediat îndepărtate în stradă. Proiectul de instalare este simplu, disponibil pentru orice comandant care știe să-și folosească instrumentele proprii.

Următoarele materiale vor fi potrivite pentru crearea unei viziere:

 • ardezie;
 • podele profesionale;
Ardezie (ondulin)
Pardoseala profesionala
 • foi de carbonat;
 • sticlă.
policarbonat
sticlă

Tipul clasic de vizor dvuhskatny arată ca un acoperiș obișnuit. Vizor va arata bine daca dimensiunea sa este mica. Un astfel de vizor pare foarte atractiv dacă este decorat cu elemente decorative, de exemplu, forjate.Ca o acoperire pentru dvukhskatnogo vizor bun ondulin, foi profesionale și plăci de metal. Varianta vizierului arcadei este potrivită pentru zonele mari și mici ale balcoanelor. Forma arcuită asigură eficacitatea îndepărtării murdăriei și a sedimentelor de pe acoperire.

Vizor arcuit arată foarte frumos, mai ales dacă elementul de reținere al structurii este falsificat.

Visors a la Marquise sunt cunoscute de mult, dar de obicei sunt instalate deasupra intrării în cameră. Moda copertine arata bine și ca un baldachin balcon și loggii. Protejează zona de precipitații. Din soarele strălucitor protejează marchizul pentru loggia, montat la cativa centimetri mai mic decât pătratul principal. Încălzirea și izolarea loggiei vor fi decise de alte sisteme. Ferestrele din alamă pot fi monofonice, cu model, dungi.

Opțiunea este convenabilă atunci când este imposibil să alegeți perdele, de exemplu, pentru un tip de geam fără cadru.

O altă vedere frumoasă și volumetrică a vizierului este cupola. Este adesea folosit la etajele superioare ale casei și este fabricat din policarbonat. Designul este dificil de fabricat, prin urmare, necesită tratarea echipelor speciale de instalare.În conformitate cu norma, viziere de orice fel pot fi instalate numai cu permisiunea organizației de management. Legalitatea construcției structurii trebuie să fie confirmată de dispozițiile relevante. În plus, în această poziție, conținutul vizorului este reglementat în forma corespunzătoare de către proprietarul spațiilor. Dacă se obține permisiunea societății de administrare, vor fi utile următoarele sfaturi de instalare în construcții.

Sfaturi pentru instalare

Vizor pentru balcon poate fi instalat manual. Înainte de a începe munca, va trebui să finalizați un proiect. Acest lucru va ajuta la determinarea în prealabil a materialului de acoperire a vizorului, precum și a materialului din cadru. Tehnologia lucrărilor de instalare va fi legată de această etapă. Cel mai simplu mod de a lucra cu policarbonat, care este de asemenea accesibil. Materialul are un aspect bun și nu strică exteriorul fațadei. Plăcile din policarbonat vin într-o gamă largă de culori. Materialul se înclină bine, de aceea este nevoie de forme complet diferite.

Cele mai comune forme, cum ar fi:

 • arcuite;
 • semicircular.

Pentru a instala policarbonatul va avea nevoie de un cadru metalic. Este atașat cu șaibe speciale.De asemenea, este necesar să se facă distincție între policarbonat, care poate fi monolit sau fagure de miere. Prima opțiune este mai transparentă. A doua opțiune este caracterizată de ductilitate mai mare, este ușor de manevrat. Dacă alegerea materialului este o problemă rezolvată, puteți trece la crearea unui desen. Pentru că va trebui să efectueze măsurători care vor fi utile pentru calcularea cantității de materiale.

Experții recomandă să se asigure că unghiul vizorului este egal cu 20 grade sau mai mult. Cu o astfel de înclinație, pe suprafața vizierului se vor acumula minimum de resturi și zăpadă. Lucrări legate de dispunerea vizorului, este mai bine să începeți prin sudarea cadrului metalic. Pentru că pot fi utilizate țevi sau canale. Instalarea structurii poate fi efectuată direct pe perete. Pentru a elimina golurile în articulații, puteți utiliza un adeziv sau un lipici de silicon.

Fixați la perete să spunem șuruburi obișnuite.

În primul rând, tuburile profilate sunt așezate și tăiate în bucăți în funcție de dimensiunile marcate pe desen. Tăieturile trebuie curățate cu șmirghel sau ferăstrău special. Cel mai simplu cadru este un dreptunghi, cele două laturi ale cărora trebuie să fie egale.Ar trebui să monitorizeze progresul lucrărilor la nivel. Cadrul gata este pentru a curăța, a curăța și a vopsi. Acest lucru va îmbunătăți aspectul structurii. Dacă părțile din structura metalică nu sunt vopsite, acestea trebuie tratate cu un compus de protecție. Este necesar să alegeți cele care vor împiedica apariția coroziunii. Acest lucru este deosebit de important dacă partea din vizor este complet metalică.

Metalul neprelucrat își va pierde calitatea în timp, aspectul structurii se va deteriora.

Rama pentru vizier poate fi montată pe placa balconului, care este situată pe podea de deasupra. Instalarea include găuri de găurire în care vor fi introduse șuruburile de ancorare. Găurile trebuie să fie amplasate în mod deosebit, nivelul laser sau hidraulic va fi util pentru măsurători. La sfarsitul lucrarii este necesara instalarea policarbonatului, care se afla in centrul structurii. Foile pot fi tăiate dacă este necesar. Pentru vizierele din policarbonat nu este necesară impermeabilizarea, izolarea. Instalarea este finalizată. Trebuie avut în vedere că, dacă se folosesc plăci profilate din metal sau țiglă, este mai bine să se acorde atenție izolației fonice și impermeabilizării. În caz contrar, viziera balconului va crea zgomot când va ploua.

Trebuie instalat un strat de izolare fonică din interior, sub materialul principal de suprafață.

Dacă viziera este realizată din policarbonat, atunci de obicei tăiați doar o bucată de dimensiunea potrivită și potriviți-o peste cadrul. Apoi trebuie să fixați policarbonatul. Pentru acest lucru vor fi utile șuruburi auto-tapping. Pentru șuruburile autoportante din materialul de acoperire și cadrul, trebuie realizate găuri. Ar trebui să facă o gaură puțin mai mică decât șurubul însuși. Elementele de fixare trebuie să fie înfășurate strâns, dar nu depun eforturi deosebite, altfel materialul se va sparge sau se va îndoi.

Este necesar să alegeți vizorul pentru materialul de acoperire, în conformitate cu capacitățile financiare și decizia de proiectare. Mulți alți factori specifici afectează de asemenea acest punct. De exemplu, pentru un balcon care este folosit doar ca o cămară, puteți construi un vizor cu o acoperire din tablă de oțel sau material bitum. Acestea sunt accesibile, ușor de instalat. Trebuie remarcat faptul că instalarea materialelor de tablă este suprapusă. Dacă acest lucru se face de la capăt la cap, apa și resturile vor cădea în gol. Cadrul forjat al vizierului cu strat de sticlă va adăuga originalitatea și stilul.

Pentru a instala este mai bine să sunați la experți.

reparații

Vârful pentru un balcon este componenta integrală a confortului și a atmosferei de securitate. Așa că munca independentă nu se scurge prin scurgere, principalul lucru este acela de a urmări cu exactitate tehnologia. Un produs realizat manual va proteja, de asemenea, și decora fațada. Cu toate acestea, în timp, utilizarea unui baldachin de balcon poate fi protejată. De regulă, încălcările se referă de obicei la depresurizarea dispozitivului. Pericol special apare atunci când impermeabilizarea este ruptă. Demontarea capacului este un pas opțional care vă va permite să faceți față defecțiunilor.

Puteți aplica astfel de materiale ghidate moderne, cum ar fi:

 • Bikrost;
 • univleks;
 • izoboks.
Bikrost
Izoboks
Univleks

Alte metode de întărire a acoperirii sunt utilizarea unui acoperiș moale ca material de căptușeală și pulbere de acoperiș ca un fixer superior. Pulberea granulară este topită folosind un arzător cu gaz sau benzină. Suprafața care trebuie tratată trebuie protejată împotriva resturilor și a prafului. Amestecurile de patch-uri sunt în plus acoperite cu bitum. Faceți acest lucru ușor.Aveți posibilitatea să fixați materiale moderne în orice moment al anului. De exemplu, pentru a aplica materialul de acoperiș lichid, va fi necesară doar o rolă sau o perie, în timp ce materialul va juca rolul de izolare fonică, asigurând o legătură strânsă între acoperiș și perete.

Cu toate acestea, metodele de o astfel de reparare a baldachinelor balcon nu sunt întotdeauna potrivite. Uneori a fost nevoie de cadru de armare. Structurile existente pot fi din lemn sau din metal. Armarea cadrului este de obicei făcută din același material ca și cadrul însuși. De exemplu, este posibil să aveți nevoie de colțuri de oțel sau de bare mici pentru lucru.

O altă opțiune pentru a repara baldachinul balconului este izolația.

Următoarele materiale vor fi potrivite pentru izolație:

 • penoplex;
 • spuma de plastic;
 • vată minerală.
Penoplex
Spuma de plastic
Rockwool

Locația ideală a unui încălzitor este între raft, oferind ventilație. Procesul de încălzire a vizierului poate fi ignorat dacă nu este prevăzută o altă fereastră. Repararea materialului de impermeabilizare poate fi realizată pe partea superioară a materialului de acoperire, precum și sub materialul de acoperire. De exemplu, un material de etanșare, materiale polimerice poate fi utilizat în exterior.Acoperire sub ardezie sau metal foile pot fi înlocuite cu un material etanș la aer modern, izolant - Isola, și este de asemenea dzhermalfleks adecvate. Acestea sunt toate reparații majore care pot veni la îndemână. Acesta ar trebui să ia în considerare proiectarea condițiilor de funcționare și în timp util pentru a verifica montarea cadrului. Acest lucru va elimina aspectul defectelor care pot fi periculoase.

Pentru informații cu privire la modul de a face copertine peste diferite obiecte cu mâinile lor, puteți viziona video de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor