Cum și de ce să facem plafoane pe balcon?

Cum și de ce să facem plafoane pe balcon?

Astăzi, balcoanele sunt folosite nu numai ca depozite compacte de diferite lucruri, ci și ca camere de zi cu drepturi depline. Pentru a înnobila o astfel de cameră, este necesar să vă îndreptați spre decorarea interioară de înaltă calitate și frumoasă. Cu ajutorul diferitelor materiale puteți aranja podeaua, pereții și tavanul. Ultimul element merită să vorbim mai detaliat.

Cerințe pentru balcon și materiale

Cu fața la placa de tavan pe balcon nu este un proces foarte consumator de timp și durează puțin. Este recomandat să se facă referire la astfel de materiale, a căror culoare și textură vor arăta armonios într-un ansamblu general cu mobilier și decor.De regulă, plafoanele pe balcoanele standard au o suprafață mică.

Ele trebuie să îndeplinească câteva cerințe importante:

 • Dacă nu este vorba despre decorul în sine, ci despre tavan, atunci impermeabilizarea joacă un rol foarte important. Scurgerile și condensul nu trebuie să pătrundă în interiorul camerei de balcon și să strică decorarea interioară. De-a lungul timpului, aceste defecte pot duce la mucegai și un miros neplăcut de umiditate. Dacă nu impermeziți balconul, chiar și cele mai scumpe reparații nu vor salva camera de deformări vizibile. Pereții și pardoseala se pot umfla și crăpa, pierzând pentru totdeauna un aspect atrăgător.
 • Dacă intenționați să operezi camera de balcon pe tot parcursul anului, se recomandă să acordați o atenție deosebită izolației tavanului. De regulă, aerul cald se ridică la vârf, astfel încât o placă de tavan rece poate duce la o scădere a temperaturii.

Este complet lipsit de sens să păstrați încălzitoarele sau alte sisteme similare de încălzire în zone fără izolație. Pur și simplu plătiți pentru consumul de energie electrică, dar nu veți obține rezultatul dorit.

Dar dacă nu veți glaza blocul de balcoane, atunci nu va avea sens în încălzitorul de tavan. O condiție prealabilă va fi numai impermeabilizarea.

Cerințele materiale sunt simple și realizabile:

 • În primul rând, ele trebuie să fie în armonie cu stilul general al camerei și mobilierul care este prezent în ea. Totul depinde de preferințele și gusturile personale. Astăzi puteți alege o varietate de opțiuni, de la pictura ieftină până la instalarea unor structuri suspendate interesante.
 • Toate materialele trebuie să fie de înaltă calitate și durabile. Nu ar trebui să salvați această problemă, deoarece un finisaj de calitate scăzută nu va dura mult timp și poate provoca multe inconveniente.
 • Dacă balconul este deschis, nu se recomandă alegerea unui finisaj care să se teamă de schimbările de apă și de temperatură. Ea își va pierde rapid atractivitatea și va trebui să fie schimbată.
 • Pielea trebuie să fie ecologică și sigură. Deseori există materiale care, sub acțiunea temperaturilor ridicate, emit substanțe nocive toxice dăunătoare sănătății. Din aceste opțiuni ar trebui abandonate.

Balcon hidroizolant

Impermeabilizarea este necesară atât pentru balcoanele închise cât și pentru cele deschise.Fără ea, apa poate intra în cameră, ceea ce va duce la deteriorarea interiorului.

De regulă, picăturile curg în cusăturile de pe fațadă sau se scurge prin tavan.

Procesul de instalare a impermeabilizării va fi mai ușor dacă balconul este glazurat și izolat de sus. Apoi puteți turna etanșantul siliconic în cusătura care separă peretele și suprapunerea și suprafața acestuia din urmă pentru a procesa un agent hidrofob special.

Dar dacă balconul vecinilor tăi este rece și nu glazurat, atunci ar trebui să încerci să fii de acord cu ei și să afli starea tehnică a părții adiacente. Dacă nu necesită o reparație serioasă, atunci puteți face același lucru ca în primul exemplu de realizare. În caz contrar, este necesar să se pună în ordine blocul învecinat al balconului, deoarece fără această condiție nici un singur agent de etanșare nu poate salva camera din umiditate.

Pentru blocurile superioare ale clădirilor tipice, se impune impermeabilizarea atât pe partea superioară cât și pe cea inferioară a plăcii de beton.

Suprafața poate fi izolată cu material de acoperiș împreună cu acoperișul. Profesioniștii de acoperiș ar trebui să facă acest lucru. Dacă vrei să o faci singur,atunci va trebui să coborâți în aragaz de pe acoperiș, ceea ce necesită adesea permisiunea ECD.

Hidroizolare plafon placă de balcon necesare. În sine, betonul are o structură poroasă, astfel încât umezeala intră ușor în el. Ea trece prin astfel de materiale, iese în evidență prin tavan și strică ornamentele interioare.

Cel mai trist sfarsit poate fi coroziunea armaturii in placa de balcon. În timp, acest lucru va duce la o condiție de urgență a camerei.

Pentru impermeabilizarea acoperișurilor, membrana din PVC, masticul de bitum și cauciucul lichid sunt materiale adecvate. Opțiunea cea mai scumpă este membrana din PVC. Acestea se caracterizează prin durabilitate și performanță excelentă.

Dacă balconul vecinilor este rece sau nu, atunci tavanul ar trebui încălzit. Semnificația unei astfel de lucrări este numai dacă blocul de balcon este glazurat.

Cel mai mare procentaj de pierderi de căldură are loc prin placa de plafon, iar materialele izolatoare de înaltă calitate rezolvă cu ușurință această problemă. Este demn de remarcat proprietatea suplimentară a acestor încălzitoare: au proprietăți de izolare fonică.

Încălzirea balconului

Camere de balcon calde din interior. Pentru a face acest lucru, puteți achiziționa atât opțiunile laminate, cât și cele din gresie. Cele mai populare sunt următoarele tipuri de încălzitoare:

 • polistiren expandat;
 • Penoplex;
 • Vată de bază;
 • Folosit PPP.

Astfel de materiale sunt instalate folosind cadre. Bazele pot fi din lemn sau din metal. PStratul de impermeabilizare (folie) este aplicat mai întâi și apoi izolația în sine:

 • Vata de bază este vândută sub formă de plăci. După instalare, acestea trebuie acoperite cu o membrană specială pentru bariera de vapori. Acest lucru este necesar pentru ca condensul să nu fie colectat în interiorul izolatorului, deoarece acest material este higroscopic și pierde un procent mare din proprietățile sale izolante în stare brută.
 • PPP sau penoplex populare pot fi instalate cu sau fără cadru. Plăcile sau foile sunt atașate plăcii de plafon folosind mijloace adezive speciale și fiabile. Mai convenabil este metoda de instalare a cadrelor, mai ales dacă intenționați să faceți panoul de panou al balconului.
 • Izolația mai scumpă este spuma poliuretanică lichidă. Se aplică foarte repede prin pulverizare.Spuma poliuretanică penetrează în toate fisurile și găurile, formând un strat uniform, cu o etanșare excelentă. Pentru această opțiune, izolația nu necesită filme hidraulice sau de barieră de vapori. Avem nevoie doar de materialul propriu-zis (PPU) și de un pistol special de pulverizare.

Ce se face și care este mai bine?

După ce ați finalizat toate lucrările pregătitoare, trebuie să continuați cu alegerea ornamentelor interioare. Astăzi există mai multe opțiuni pentru proiectarea acestui element. Luați în considerare cele mai populare dintre ele.

turnate

Aspectul excelent are căptușeală. Acest material este lemnos și ecologic. Prin intermediul căptușelii este posibil să se termine atât blocul închis, cât și cel deschis. Acest material este caracterizat prin durabilitate și caracteristici excelente de izolare termică și fonică.

Instalarea unor astfel de panouri nu este o afacere mare și nu durează prea mult timp.

Panouri din PVC

Opțiunea cea mai populară și cea mai ieftină este panoul din PVC. Panourile din plastic pot fi atașate la placă utilizând adezivi sau un cadru. Becurile pot fi încorporate într-un astfel de material, dar pentru aceasta este necesar să se facă pre-găuri pentru ele.Astfel de acoperire nu se teme de umiditate, umiditate, schimbări de temperatură și expunere la radiațiile ultraviolete.

Tavanul din plastic poate fi spălat cu detergenți convenționali. În timp, el nu va pierde un aspect atractiv.

Rack tavan

Varianta populară și de lagăr a tavanului pe balcon. De exemplu, specimenele de aluminiu pot fi instalate atât în ​​interior cât și în exterior. Astfel de structuri se disting prin înaltă fiabilitate, durabilitate și durabilitate. Ele sunt ușor de instalat și nu afectează înălțimea balconului.

Există nu numai gratar, dar și opțiuni de finisare celulară și a panourilor. Celularul este montat pe suspensii și seamănă cu o suprafață monolitară cu celule pătrate. Panoul este ideal pentru o cameră lungă.

ghipsocardon

Pentru proiectarea unui balcon închis se potrivesc gips-carton. Are un preț scăzut și este ușor de tratat. Această opțiune poate fi normală sau multi-nivel. Cu ajutorul plăcii de gips, se realizează un tavan suspendat, care poate fi acoperit cu orice material.

Stretch tavan

Stretch plafoanele arata scump si luxos.Au izolare fonică excelentă. Producătorii moderni oferă modele de diferite culori. Puteți întâlni nu numai plafoane monofonice, dar și originale, cu paiete.

Montarea unei astfel de decorațiuni va fi foarte dificilă. Se recomandă să contactați specialiștii, în arsenalul căruia există toate echipamentele necesare pentru instalarea sigură și de înaltă calitate a plafonului stretch.

Pentru mai multe informații despre cum să faceți un tavan suspendat pe balcon cu propriile mâini, spuneți următorul videoclip:

Alegerea decorației ideale pentru un balcon depinde de starea camerei, de scopul și preferințele personale ale proprietarilor. Dacă balconul este deschis și nu este glazurat, atunci ar trebui să vă întoarceți la panoul de perete sau plastic. Astfel de materiale nu sunt supuse deformării și nu sunt factori negativi de mediu atât de răi.

Pentru un balcon confortabil, se va potrivi aproape orice opțiune de design. Alege materiale care se vor potrivi armonios stilului general al camerei.

Opțiuni de vopsire

Pentru un balcon deschis, vopseaua exterioară este potrivită. Înainte de a fi aplicat, trebuie să lustați tavanul și să îl ștergeți pe o suprafață netedă,ca și în alte variante de finisare a vopselei.

O alegere bună ar fi vopseaua pe bază de apă. Este mai bine să alegeți culoarea albă, deoarece este neutră și nu reduce vizibil spațiul.

Într-un balcon cald vă puteți îndrepta spre vopseaua obișnuită pentru lucrările de interior.

Etape de lucru

Luați în considerare etapele de finisare a unei plăci de balcoane pe exemplul de gips-carton:

 • Mai întâi, se creează un cadru bazat pe profil. Pe plafon, această structură trebuie fixată cu suspensii.
 • Apoi trebuie să încălziți baza: umpleți spațiul de deasupra cadrului astfel încât să nu existe goluri.
 • Următorul pas este să instalați gips-carton. Lucrarea se desfășoară cu ajutorul unei șurubelnițe și al șuruburilor.
 • Etapa finală va fi finisarea suprafeței rezultate. Tavanul de gips poate fi vopsit sau acoperit cu panouri.

Toate etapele instalării unui astfel de plafon sunt foarte simple și nu iau mult timp.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor