Balcon într-o casă privată

 Balcon într-o casă privată

De obicei, casele private nu implică prezența obligatorie a unui balcon. Cineva va considera acest element arhitectural inutil chiar și pentru o casă cu două etaje, unii vor fi opriți de anumite dificultăți în construcția și finisarea lui, această idee va părea o persoană prea scumpă. De regulă, un balcon într-o casă privată este înlocuit de terase sau verande spațioase.

Cu toate acestea, mulți proprietari de case de țară și cabane încă mai preferă camere de balcon deschise și închise ca un loc confortabil pentru a vă relaxa, dormi sau lucra.

Pro și contra

Balconul, ca orice altă structură arhitecturală, are, bineînțeles, o serie de avantaje și dezavantaje specifice, care trebuie cântărite în faza de proiectare a viitoarei case.

Avantajele balconului includ următoarele puncte:

 • Posibilitatea de a utiliza zona de balcon ca contoare suplimentare de locuit;
 • Aspect atractiv, decor frumos al fațadei;
 • Acces gratuit la stradă. În aerul proaspăt aveți întotdeauna un timp potrivit pentru o conversație plăcută sau o ceașcă de cafea. În plus, aerul proaspăt în vecinătatea spațiului locuibil poate fi o salvare reală pentru persoanele cu dizabilități;
 • În funcție de caracteristicile de design, balconul poate servi drept parte a pridvorului, acoperișului sau verandei;
 • În cazul unei situații critice, balconul poate fi folosit întotdeauna ca ieșire de urgență pe stradă.

În plus față de avantajele unui balcon într-o casă privată are dezavantajele sale. Printre acestea se numără:

 • Extinderea balconului la o casă deja existentă este întotdeauna foarte scumpă din punct de vedere financiar;
 • Balconul atașat este o construcție de pericol crescut. Calculul incorect sau o eroare în instalare pot duce la prăbușirea structurii;
 • Ușa balconului duce la pierderi semnificative de căldură ale camerei. Doar dacă vorbim de o extensie complet izolată.

tipuri

Balconurile pot fi închise sau deschise. O structură deschisă este o placă de bază cu un gard. Balconul închis presupune glazura obligatorie.

deschis

Cel mai adesea, casele private sunt decorate cu balcoane deschise. Acest design este folosit ca un element decorativ, astfel încât o importanță deosebită este eliminată alegerea materialelor de finisare și de proiectare a gardurilor. Una dintre cele mai frumoase și mai elegante opțiuni, care câștigă din ce în ce mai multă popularitate în ultimii ani, este utilizarea gardurilor din fier forjat.

În plus față de atractivitatea necondiționată externă gardul forjat are propriile sale caracteristici:

 • dimensiunea sa nu trebuie să depășească dimensiunea plăcii de susținere și deschiderea balconului;
 • Înainte de instalare, este necesar să se evalueze cu atenție starea plăcii, deoarece structura metalică va adăuga o mulțime de sarcină suplimentară;
 • este necesar să se înceapă instalarea unui grătar metalic sau a unei alte construcții metalice numai după restaurarea completă a plăcii din beton armat (eliminarea crăpăturilor, tăierea, nivelarea).

închis

Glazura sporește semnificativ funcționalitatea camerei, permițându-vă să utilizați balconul nu numai ca un loc de odihnă, ci și ca unul din camerele de zi.

Sticla protejează spațiul balconului de vântul și precipitațiile reci, păsările și insectele enervante, zgomotul excesiv. Un balcon închis este un loc minunat pentru reproducerea plantelor care iubesc căldura care iubesc un exces de lumină solară.

Opțiunile variate de geamuri (panoramice, parțiale, folosind vitralii) oferă noi posibilități pentru un aspect original și atractiv din punct de vedere estetic al fațadei.

material

Pentru fabricarea de balcoane folosite materiale durabile și durabile. Cel mai adesea este betonul și lemnul.

Beton balcon

Această structură arhitecturală are propriile caracteristici:

 • structurile de susținere sunt încorporate în perete. Fiabilitatea structurii depinde de grosimea peretelui, în cazul în care nu este foarte puternică, se folosesc suporți suplimentari;
 • extinderea balconului are o lungime de cel puțin 1 metru;
 • dacă casa este caramida, atunci placa de bază este înfășurată în perete la toată lungimea;
 • nivelul superior al plăcii începe cu 5-8 cm sub marcajul planificat al pardoselii;
 • baza de beton trebuie să fie impermeabil atent;
 • înălțimea balustradelor balconului nu trebuie să fie mai mică de 1 m.

Balcon din lemn

De obicei inferior la beton în dimensiune și fiabilitate, dar superior în termeni decorativi. În exterior, balconul seamănă cu o casă confortabilă din lemn sau cu o cabană. Lemnul este un material care are multe avantaje. În primul rând, este o atmosferă de confort, care creează lemn natural, mirosul și aspectul său. Arborele este perfect combinat cu diverse materiale de finisare.

Caracteristicile dispozitivului balcon din lemn:

 • pentru fabricarea structurilor de susținere se folosesc fascicule cu o secțiune de 10 * 20 cm;
 • adâncimea minimă a grinzilor din fațada de piatră nu trebuie să fie mai mică de 25 cm;
 • fixarea grinzilor pe pereți se realizează cu șuruburi sau unghiuri metalice;
 • Suporturile verticale (plăci 4 * 10 cm) și longitudinal (5 * 10 cm) sunt montate pe consola;
 • podele și balustrade instalate;
 • toate elementele din lemn și metal sunt tratate cu vopsea pe bază de ulei, grilajele și balustradele sunt acoperite cu un lac rezistent la îngheț și impermeabil.

Decalajul dintre barele laturii pentru orice structură nu trebuie să fie mai mare de 10-12 cm.

Balcon într-o casă din lemn

Cel mai adesea, balcoanele sunt aranjate direct pe acoperiș. Acestea pot fi structuri de aer, structuri de acoperiș sau balcoane-ferestre.Structurile de fațadă și acoperișuri pot ieși dincolo de fațada casei sau pot fi în profunzime.

În cazul în care proiectul intenționează să creeze un balustradă gable, în procesul de construcție unul dintre gable este făcut mai adânc de lățimea structurii viitoare. Baza pentru acoperiș va servi ca un sistem suspendat de căpriori.

Placa de bază a structurii viitoare este acoperită cu izolație și un strat de impermeabilizare, șapa este aranjată pe partea de sus. Următorul pas este instalarea de garduri de metal, cărămidă sau lemn.

Cum să instalați independent un balcon într-o casă privată în videoclipul de mai jos.

Tipuri de construcții

Indiferent de aspectul și dimensiunea tuturor balcoanelor, elementele structurale necesare. Printre acestea se numără:

 • plăcuța de bază, care reprezintă sarcina principală;
 • garduri (parapet);
 • elemente suplimentare (vizor, ecran vânt).

Elementul structural principal este o placă, care este realizată din beton armat sau din lemn. Prima opțiune se aplică numai clădirilor construite din materiale durabile (piatră, cărămidă, blocuri din beton armat). Placa de lemn are o greutate mică, astfel încât poate fi instalată pe fațada oricărei clădiri.

Conform metodei de fixare a plăcii pe perete, balcoanele pot fi:

 • cu o fasciculă consola fixată în perete (placa din beton armat este încorporată în perete în timpul fazei de construcție, iar consola structurii nu poate depăși 1 m);
 • cu o placă de consolă și un suport pe grinzi (grinzi sunt încorporați în perete, pe care se plasează o placă de beton armat sau lemn, iar lățimea balconului poate ajunge la 1,2 m);
 • cu o placă susținută de paranteze triunghiulare (această opțiune este utilizată atunci când balconul este atașat unei clădiri deja existente);
 • cu o placă pe suporturi (un balcon atașat se sprijină pe coloane, pereți, grinzi stând lângă fațadă).

Balconul francez aparține, de asemenea, categoriei de balcoane, deși, de fapt, este doar o frumoasă fereastră de garduri de deschidere.

Opțiuni de locație

Proiectele de proiectare pot include diferite locații ale balcoanelor, de exemplu, pe o verandă sau pe o terasă deschisă, deasupra unei ferestre sau a unei pridvor.

Cel mai adesea, un balcon decorează partea centrală a fațadei clădirii și se află sub un acoperiș comun cu casa. EAceastă opțiune este ideală pentru clădirile mici. Acest balcon este un loc minunat pentru a vă relaxa în vremea insorită și ploioasă.O cameră destul de spațioasă vă permite să purtați o masă mică, câteva scaune sau chiar o canapea pe balcon.

Balconul triunghiular sub acoperiș arată foarte interesant și neobișnuit. Glazura vă permite să utilizați o astfel de cameră ca o grădină de iarnă.

Un balcon pe orice structură (verandă, verandă sau fereastră) nu îndeplinește de obicei doar o funcție decorativă, ci și o practică pur practică. Astfel de structuri necesită construcția acoperișului, iar placa de balcon își joacă doar rolul. O opțiune practică, reducând în mod semnificativ costul construcției.

Dacă acest lucru nu este necesar, balconul poate fi amplasat pe fiecare parte a clădirii, de obicei pe etajul doi sau ultimul.

Acoperișuri sau vizoare: care este mai bine?

Acoperișul nu aparține elementelor structurale necesare, însă extinde foarte mult funcționalitatea balconului. Vizorul este o structură simplă, adesea curbată, care protejează spațiul balconului de precipitații.

Acoperișul ar trebui să fie puțin mai mare decât gardul de la placă și balcon și să aibă o pantă mică pentru a preveni acumularea de zăpadă.

Acoperișul poate fi vărsat (opțiunea cea mai simplă și mai economică) și fațeta (această opțiune arată deosebit de bine pe balcoanele din colț).

Ascundeți spațiul deschis al balconului de la lumina directă a soarelui va permite baldachinul original - "Marquis". Această construcție metalică, acoperită cu o țesătură specială, nu numai că protejează în mod eficient zona balconului, ci oferă, de asemenea, un aspect foarte frumos și modern.

Vizorul de tip Dome nu este foarte popular din cauza anumitor dificultăți tehnice din procesul de fabricație. Cu toate acestea, mulți proprietari de case particulare aleg acest mod de decorare pentru balconul lor.

Vizor arcuit arată foarte interesant și elegant. În plus, este, de asemenea, destul de funcțional și practic de folosit.

Idei frumoase

Balconul deschis de tip arcuit servește ca un acoperiș peste intrarea în clădire. Acoperișul semicircular elimină posibilitatea acumulării de apă în timpul ploii și zăpezii. Teritoriul spațios face posibilă aranjarea mai multor scaune, scaune și mese simultan pentru a crea o zonă confortabilă în aer liber.

Balconul de lemn atașat vă permite să creați simultan două colțuri pentru băuturi de ceai.Placa de bază servește ca o vizor excelentă pentru a proteja veranda spațioasă de precipitații.

Balconul semicircular deschis atrage atenția, în primul rând, pentru designul său magnific. Lucrările de artă din artă deschisă sunt folosite pentru a crea garduri și viziere. Acest balcon execută simultan două funcții simultan - este o platformă spațioasă, ușoară pentru odihnă și decorație a fațadei.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor