Terasa exterioară cu balcon

Camera balcoanelor devine mai atractivă și mai completă, dacă alegeți materiale de înaltă calitate și frumoase pentru decorarea interiorului. Dar nu trebuie să uităm de aspectul balconului. Astăzi în magazine puteți găsi multe materiale diferite pentru placarea exterioară.

Avantajele de placare

Pentru decorarea părții exterioare a blocului de balcon se produc o varietate de materiale, de la panouri din lemn la foi de metal. Puteți alege o opțiune fiabilă și durabilă pentru fiecare gust și buget. Din fericire, producătorii moderni oferă consumatorilor un sortiment elegant de materiale de construcție de toate culorile și nuanțele. Aceasta permite proprietarilor de apartamente să își aranjeze casa într-un mod elegant și armonios.

Principalele avantaje ale finisajului exterior de înaltă calitate sunt proprietățile sale de protecție.. Protejează baza balconului de efectele negative și de condițiile de mediu nefavorabile. Materialele destinate în mod corespunzător alese și instalate corespunzător pot prelungi semnificativ durata de viață a încăperii.

Multe opțiuni de proiectare pot fi setate independent. Nu este necesar să angajați muncitori și să cheltuiți bani în plus, deoarece veți putea să faceți singur instalarea. Dacă încă vă îndoiți de puterea dvs. sau vă este teamă să vă ocupați de o astfel de activitate, atunci ar trebui să contactați experții.

Ar trebui remarcat un aspect atrăgător, care dobândește un balcon cu căptușeală. După toate lucrările de finisare exterioară va arăta foarte curată și frumoasă.

Materialele de calitate au caracteristici de izolare termică. Desigur, ele nu pot juca rolul de încălzitoare reale, dar vor contribui la menținerea unui climat confortabil în camera balconului, mai ales dacă există o geam termoizolantă în acesta.

Cu ajutorul materialelor de finisaj rezistente la uzură și rezistență la uzură, puteți proteja balconul de efectele dăunătoare ale umezelii și umezelii.

Cum să termin?

Până în prezent, există un număr mare de materiale diferite destinate decorării exterioare a blocurilor de balcoane. Fiecare copie are propriile caracteristici, avantaje și dezavantaje distincte.

Panouri din plastic

Cel mai adesea pe străzile orașelor puteți întâlni balcoanele, decorate cu panouri din plastic. În caz contrar, ele sunt numite și garnituri de plastic sau de vinil. Aceste materiale sunt durabile și rezistente la uzură. Plasticul este folosit atât pentru decorarea exterioară, cât și pentru decorațiunile interioare.

Un alt avantaj semnificativ al designului plastic al balconului este prețul său accesibil. Această opțiune economică este cea mai bună din punct de vedere al prețului și calității.

Panourile din plastic arată foarte bine. Reîmprospătează unitatea de balcon și arată mult mai atractivă.

Instalarea unor astfel de materiale este foarte simplă și ușoară. Pentru a acoperi balconul, nu puteți angaja experți, și faceți-l singur.

siding

Un alt material comun este siding. Ele nu se acomodează numai acasă, ci și camere de balcon.Este, de asemenea, potrivit pentru placări interioare și exterioare.

Siding poate fi metal, lemn (din compozit lemn-polimer) sau vinil. Cea mai mare cerere este ultima opțiune. Acest material nu este supus coroziunii. Nu se deformează în timp și nu își pierde aspectul atractiv.

Este de remarcat faptul că siding este foarte dificil de pată, deci nu necesită îngrijire specială și frecventă. Este de asemenea ecologic și complet sigur. Sidingul este ignifug și prezentat într-o varietate de culori.

Pentru instalarea unui astfel de material este în continuare merită să posede anumite abilități și cunoștințe.

Nu mai puțin material promițător este siding metalic. Are un preț accesibil și un aspect frumos.

Siding metalic este foarte durabil. Stratul său superior nu este vopsea, ci o acoperire specială de polimeri care nu trebuie să fie actualizată sau repetată în mod constant. Nu se teme de temperaturile extreme.

Pardoseala profesionala

Mulți proprietari de apartamente se întorc pe terase exterioare. Acest material este o foaie subțire ondulată din oțel.Ele pot avea o varietate de dimensiuni și culori.

Adesea, oamenii sunt sceptici cu privire la această opțiune de design datorită subtilității și ușurinței sale. Și foarte zadarnic. De fapt, foaia profesională este fiabilă și foarte durabilă. Astfel de caracteristici sunt furnizate de suprafața de relief, care conferă foilor o rigiditate sporită.

Tencuială minerală și siliconică

Mai rar, proprietarii de apartamente se întorc la finisarea cu tencuială minerală și siliconică. Astfel de soluții nu numai că arată foarte frumoasă, ci și au proprietăți de izolare fonică.

De înaltă calitate, ipsos permeabil la vapori. Nu absoarbe mari cantitati de apa, astfel incat un microclimat favorabil va ramane intotdeauna pe balcon. Nu vă temeți de astfel de materiale de finisare și de deteriorări mecanice. De asemenea, nu va avea nevoie de îngrijire specială din partea proprietarilor.

Panouri de pereti din lemn

Materialele pe bază de lemn sunt mai puțin practice. De exemplu, obloanele obișnuite ale pereților arată atractivă pe un bloc de balcon, dar nu tolerează umezeală sau umiditate.

Din când în când, acesta trebuie tratat cu impregnări speciale care adaugă viață panourilor de perete, deci este recomandat să alegeți panouri din plastic.

Ferestre fără rame

Nu cu mult timp în urmă, geamurile foarte spectaculoase au intrat în modă.. Ferestrele din aceste structuri sunt situate de la podea până la tavan (conform tehnologiei finlandeze speciale). În astfel de sisteme există un geam foarte temperat. Se caracterizează prin durabilitate și aspect uimitor.

Dacă tot decideți să vă întoarceți la aceste ferestre, atunci ar trebui să luați în considerare două puncte foarte importante:

 • Un astfel de "perete de sticlă", în proprietățile sale de economisire a energiei, este inferior kiturilor tradiționale alcătuite din geamuri, diverse izolatoare și placări exterioare.
 • Frameless glazura astăzi este destul de scump.

Reguli de siguranță

Nu este un secret pentru nimeni că toate lucrările pe placarea exterioară a blocurilor de balcon se desfășoară la o înălțime, prin urmare, este necesar să aveți echipament special în arsenalul dumneavoastră.

Acesta include echipamente de alpinism și unelte speciale care permit lucrul în zone greu accesibile. Dacă vă decideți să angajați specialiști pentru instalarea plăcilor exterioare, atunci ar trebui să contactați lucrătorii care au toate echipamentele și experiența de mai sus.

Dacă vă decideți să faceți tot lucrul cu propriile mâini, atunci trebuie să respectați reglementările de siguranță de bază, mai ales dacă balconul este pe un etaj superior. Trebuie să fii foarte atent și atent când folosești platforma sau o scară mare. Este recomandat să aveți un asistent care să vă poată acoperi și să vă ajute cu alte probleme legate de decorarea exterioară.

În funcție de siguranță, întreaga zonă de instalare trebuie protejată. Acest lucru se poate face cu o panglică roșie, galbenă sau dungată, precum și cu fir.

Instrumente necesare

Înainte de a face față blocului de balcoane, este necesar să rezolvați problema cu izolația. După instalare, puteți merge direct la carcasă. Pentru aceasta, trebuie să aveți următoarele instrumente:

 • Burghiu, foraj ciocan, buloane, profile metalice și șurubelnițe;
 • Colțuri și muchii;
 • Stocați-vă cu șuruburi și dibluri. De asemenea, puteți achiziționa un capsator special de construcții cu capse pentru lemn;
 • Veți avea nevoie cu siguranță de un conducător și de nivel;
 • Nu faceți în timpul procesului de lucru și fără spumă;
 • Aveți posibilitatea să stocați pe grinzi de lemn și rame metalice.

Amenajarea DIY

Balustrada blocului Sheathe poate fi a ta. Luați în considerare procesul de instalare pe exemplul foilor profilate:

 • Mai întâi trebuie să demontați vechea decupare. După aceea, este necesară instalarea cutiei pe structuri metalice (stâlpi de colț, situați de-a lungul perimetrului);
 • Apoi trebuie să găuriți două găuri cu un diametru de aproximativ 4 mm în fiecare raft. Între ele este necesar să nu lăsați mai mult de 1 mm;
 • Perforați găurile recomandate din interiorul balconului, nu ieșiți;
 • Nu este deloc greu de făcut. Pentru a face acest lucru, puteți atașa cutia la șuruburi. Nu uitați de acest lucru când mergeți la cumpărături pentru dispozitivele de fixare necesare;
 • Ca rezultat, ar trebui să aveți o centură dublă, formată din scânduri așezate de-a lungul perimetrului;
 • Lemnul trebuie tratat cu o impregnare specială impermeabilă la apă;
 • Numai după aceste acțiuni puteți trece la instalarea de foi finisate din folie ondulată de dimensiuni corecte;
 • Foitele trebuie fixate cu șuruburi cu sigilii speciale. În colțuri, structura trebuie decorată cu profile de colț;
 • Componentele trebuie personalizate folosind foarfece speciale pentru tăierea metalului;
 • Dacă pe foi există zgârieturi, le puteți ascunde ușor. Pentru a face acest lucru, consultați vopseaua specială impermeabilă.

Mai clar procesul de orientare a fațadei exterioare a balconului pe care îl puteți vedea în următorul videoclip:

De asemenea, puteți instala panouri de siding singur. Luați în considerare instalarea pe etape a unor astfel de materiale:

 • În primul rând trebuie să vă familiarizați cu starea tehnică a unității de balcon. Este necesar să se efectueze lucrări de restaurare, dacă este necesar;
 • Siding nu poate fi montat până când nu instalați un cadru special pe care vor fi montate panourile. Cel mai adesea este compus din panouri și panouri. Dacă fondurile permit, este posibil să instalați un cadru metalic mai fiabil;
 • Nu uitați de instalarea unei izolații de înaltă calitate pe balcon;
 • După toate lucrările pregătitoare, puteți începe să instalați siding. În colțuri trebuie să fixați colțurile. Vor fi instalate capetele laterale ale panourilor;
 • În partea de jos a blocului de balcon trebuie să atașați nivelul de pornire cu șuruburi. Din acest detaliu, panourile vor fi montate;
 • Apoi, în canelurile de pe bara trebuie să introduceți prima foaie de siding.Panoul este fixat cu șuruburi pe partea din față;
 • Nu strângeți dispozitivele de fixare până la capăt. Este necesar să lăsați aproximativ 1-2 mm de spațiu liber. Este necesar să se respecte această regulă pentru ca, în cazul expunerii la temperaturi ridicate, peretele lateral să nu fie deformat datorită capacelor de fixare;
 • În mod similar, este necesar să continuați instalarea din partea de jos spre partea de sus.

În videoclipul de mai jos puteți vedea întregul proces de acoperire a balconului cu panouri de siding:

Dacă instalați corect și corect toate panourile, atunci nu va mai fi nevoie de etanșare suplimentară. Experții recomandă suflarea sigiliului tuturor fantelor și canelurilor înainte de a instala direct panourile. Acest lucru este necesar pentru a asigura un nivel ridicat de protecție împotriva umezelii, a umezelii, a curenților de aer și a temperaturilor scăzute.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor