Uși de sticlă pentru verandă: avantajele și dezavantajele

O verandă sau foișor spațioasă și ușoară este visul tuturor proprietarilor de case. Această locație dă sofisticarea obiectului și chic. Această parte a camerei este folosită pentru întâlniri cu familia și prietenii, mănâncă și doar se distrează, mai ales în sezonul cald. Terasele pot fi găsite adesea pe baza caselor de vară și a casei de țară decât pe teritoriul apartamentelor. Pentru a obține un nivel ridicat de confort, trebuie să organizați corect locația. Următoarea discuție se concentrează asupra caracteristicilor de design, argumente pro și contra alese.

Caracteristicile și diferențele dintre ușile din sticlă

Experții din sfera designului interior notează că în partea de mai sus a camerei, ușile solide practic nu sunt utilizate. Acest element nu este potrivit pentru o deschidere largă.Cu toate acestea, pozițiile moderne sunt făcute din materiale fiabile, care vor face interiorul mai elegant și vor rămâne pe terasă - confortabile și plăcute.

În cazul în care locația este glazată, numai ușile de sticlă vor arăta în această compoziție. În plus, atunci când alegeți un produs, trebuie să țineți cont de textura materialului pentru decorare, cu alte cuvinte, dacă geamul era realizat din sticlă transparentă, atunci foaia de ușă ar trebui să fie aceeași.

Ușile din sticlă au mai multe avantaje, datorită cărora au devenit foarte răspândite. Scopul principal al terasei este bucuria estetică a vederii frumoase. Pentru a nu se suprapune vederea grădinii, alegeți materiale transparente pentru decorare.

Soiuri de modele

Toate tablourile de sticlă disponibile în comerț, destinate decorării verandelor sau teraselor, sunt împărțite în grupuri în funcție de metoda de deschidere. Ar trebui să le analizăm în detaliu.

Posibilități de plimbare

Acesta este cel mai comun și popular tip de ușă. În ciuda tradiției, astfel de modele nu sunt cea mai bună alegere din punct de vedere al utilizabilității. Plăcile ocupă spațiu liber. Acest parametru este contraindicat pentru camerele compacte.Producătorii aderă la limitele stricte ale lățimii produselor de tipul de mai sus, deoarece buclele nu pot transporta mai mult decât o anumită normă.

Poziții glisante

Acest soi are o diferență semnificativă față de modelele swing - un design special al structurii. Panourile de sticlă se aliniază paralel, blocând într-o poziție mai compactă. Este demn de remarcat faptul că această opțiune se numește "coupe" datorită faptului că în mașinile acestui tip de uși se deschid în același mod.

Această opțiune este perfectă pentru spații mici, economisind spațiu atunci când se deschide.

Ușile glisante de înaltă calitate au o durată de viață ridicată, un aspect elegant și oferă fiabilitatea și ușurința în utilizare. Trebuie remarcat faptul că modelele de tip glisant pot măsura de 2 ori mărimea leagănului, datorită faptului că panourile sunt atârnate cu bucle și plasate pe role speciale.

Tipuri de modele culisante

Ușile din categoria "alunecare" pot fi împărțite în astfel de grupuri.

 • Ridicarea și alunecarea. Ei au și numele paralel cu alunecarea.Pentru a închide sau a deschide ușa, trebuie să vă ridicați ușor de la ușă și să vă mutați în lateral.
 • Alunecare înclinată. Principiul de funcționare este similar cu cel de mai sus, dar cerceveaua nu trebuie să fie ridicată, ci mutată în interiorul structurii.
 • Plierea. Astfel de uși sunt numite și "acordeon". Ele se adaugă acestui instrument muzical. Această opțiune economisește și spațiu prețios. Modelul pliabil este ideal pentru deschideri largi.

materiale

În fabricarea ușilor din sticlă pentru terase se utilizează astfel de materiale.

 • Sticlă călită. Acest material are rezistență ridicată datorită metodei speciale de procesare. Este dificil să o spargi și, dacă s-a întâmplat o asemenea neplăcere, este imposibil să te rănești prin spărturi.
 • Culoare sau material mat. Este folosit pentru a oferi produsului un șic deosebit. Panza poate decora desenul oricărui subiect, model mic sau mare. Sticla matuita - alegerea celor care doresc sa instaleze pe terasa o usa stilata si in acelasi timp sa se ascunda de ochii curiosi.
 • Triplex. Acest material este creat din mai multe straturi de sticlă simplă. Acestea sunt acoperite cu o compoziție specială de peliculă sau polimer,să crească durabilitatea materiilor prime. Este de remarcat faptul că paharul de acest tip este renumit pentru caracteristica sa excelentă de transmitere a luminii. Când razele trec prin pânză, ele nu sunt refractate.

Profilele din aluminiu sunt utilizate ca bază a proiectului. Este un metal ușor care se amestecă perfect cu sticla.

Înlocuirea sticlei

În loc de sticlă pentru decorarea terasei utilizați policarbonat. Acesta este un material practic care aparține grupului de termoplastice. El poate avea orice culoare. În ciuda fiabilității sale, din punct de vedere estetic, este departe de sticlă.

Puteți găsi, de asemenea, perdele din PVC moale, cu care decorează terasa sau foișor. Filmul transparent transparent este atașat în siguranță la cadrul din lemn sau metal. Perdelele din PVC sunt o opțiune accesibilă, dar este ușor de deteriorat cu un obiect ascuțit sau fierbinte.

avantaje

Acum, când ușile de sticlă ale speciilor lor, caracteristicile și materialele utilizate pentru fabricarea, rassomotreny mai în detaliu, este timpul să se familiarizeze cu intrarile si iesirile de selectare a ușilor de sticlă la proiectarea terasa. Această listă a fost compusă din experți care știu foarte multe despre decorarea camerelor de diferite tipuri.

Este de remarcat faptul că numai produsele de înaltă calitate realizate în conformitate cu standardele internaționale înalte au avantaje.

Avantajele alegerii includ următoarele.

 • Sticla este un material durabil și de încredere care își păstrează forma pe toată durata vieții sale.
 • Prin ușile din sticlă transparentă lumina va pătrunde liber în interior, mărind vizual spațiul din cameră. Terasa, inundată de lumina soarelui, va fi locul preferat al tuturor gospodăriilor.
 • Sticla nu se teme de umiditate, schimbări de temperatură și alte influențe externe.
 • Ușile din sticlă nu vor ocupa mult spațiu și dacă alegeți un model de alunecare, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la siguranța spațiului.
 • Cârpele de sticlă arată elegant și spectaculoase. Acestea dau rafinament interior și șic.
 • Îngrijirea modelelor de tipul de mai sus este ușoară.
 • Prostatul în procesul de instalare și utilizare a jucat un rol important în popularitate.

Există modele și minusuri date.

 • Prețul ușilor din sticlă este mai mare decât costul modelelor similare din alte materiale.
 • În ciuda ușurinței vizuale și a greutății, cârpele sunt grele.
 • Dacă construcția nu corespunde cu dimensiunea deschiderii un pic, este imposibil să reglați produsul la anumite dimensiuni, cum ar fi pozițiile din lemn. Alegeți un model cu atenție.
 • Este ușor de curățat sticla, dar pentru a face să fie prezentabilă, va trebui de multe ori să curățați suprafața. Amprentele sunt foarte vizibile pe materialul transparent.

Pentru mai multe informații despre ușa de sticlă cu un "acordeon" de design pliabil, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor