Alegerea unei uși de sticlă

 Alegerea unei uși de sticlă

Ușile din sticlă sunt foarte populare în aceste zile, ele sunt considerate un excelent substituent pentru produsele uzuale din lemn și arata plăcut din punct de vedere estetic în orice spațiu.

tipuri

Există multe tipuri de uși de sticlă care diferă în modul în care se deschid:

 • leagăn produsele din sticlă se deschid doar într-o singură direcție, pentru aceasta sunt fixate cu siguranță pe cadrul ușii.
 • pendulă structurile pot fi deschise atât spre interior, cât și spre exterior. Cu acest tip de ușă, o ușă de apropiere este de obicei folosit pentru a ajuta la întoarcerea unei uși deschise la o stare închisă.
 • sticlă alunecare (uși glisante) sunt ușor de dispersat în direcții diferite.Acest design este ales pentru spații în care ușa obișnuită în stare deschisă necesită prea mult spațiu liber.
 • alunecare modelele sunt considerate cele mai de succes pentru apartamentele supradimensionate. Ușile sunt deseori ascunse în perete și, prin urmare, invizibile. De asemenea, se pot deschide și închide prin mutarea de-a lungul peretelui.
 • Sunt populare astăzi rază produse fără rame și modele din profil de aluminiu.
 • rotativ ușile sunt bine protejate de influența externă. Acestea sunt fixate în punctele superioare și inferioare și, prin urmare, se rotesc ca un carusel.
 • Uși de sticlă pentru saună și baie produs dintr-o sticlă specială prin care puteți vedea numai silueta unei persoane sau conturul obiectului.

Puteți alege partiții de sticlă - o soluție excelentă de birou care vă ajută să economisiți spațiu util și să faceți interiorul camerei mai aerisit și mai elegant.

De asemenea, puteți lua uși de sticlă în încăperi separate și cele instalate la intrarea în clădire, ușă unică și dublă, uși complet transparente (spațiul camerei poate fi văzut dincolo de ele) și înghețat (aproape nu se vede nimic în spatele acestor ochelări).

Există mai multe tipuri de structuri din sticlă fără rame pe piață, care se găsesc adesea în birouri și centre comerciale - acestea sunt așa-numitele partiții din sticlă totală.

culoare

Cel mai bine, dacă produsul ales va corespunde culorilor camerei în care se află. Atunci când alegeți culoarea ușilor trebuie să se bazeze pe proiectarea pereților și a acoperișurilor din încăpere.

Cel mai bine este să optați pentru produsele vopsite cu vopsele pulverulente, care nu sunt șterse, nu se estompează și nu se exfoliază sub influența umidității sau detergenților.

Inserțiile de sticlă vor ajuta la mărirea vizuală a spațiului, pentru ca camera să fie spațioasă și luminată. Atunci când alegeți designul interiorului, este important să alegeți culoarea potrivită pentru țesătura principală a produsului.

Ușile din sticlă albă sunt perfecte pentru stilul minimalist. Ele vor face interiorul mai luminos și mai aerisit. Ușa albă este universală și nu necesită suport special pentru proiectare. Albul poate fi frunza ușii și inserția sa de sticlă.

Pentru stilul avangardist, puteți alege modele întunecate,care arată elegant datorită inserțiilor transversale ale sticlei călite în negru. De asemenea, ușile din sticlă cu un cadru de culoare wenge sau cenușie arată foarte elegant. Toate aceste cadre din lemn sunt elegante și se potrivesc perfect pentru instalarea în încăperi cu un interior clasic.

Există multe modalități de a decora sticla:

 • Colorarea prin pulverizare - cel mai comun și mai ieftin mod de a proiecta.
 • Produse foarte diverse cu textura mată. Există numeroase modalități de maturare, de exemplu, prin sablare - un flux subțire de nisip este trimis la sticlă sub presiune, astfel încât paharul să iasă complet mat sau cu un anumit model. Există o metodă care se realizează cu utilizarea reactivilor chimici în loc de un jet de nisip.
 • Pe geamul ondulat vor fi întotdeauna modele tangibile care fac ușile complet opace și au o rezistență excelentă.
 • Vitraliul este o modalitate spectaculoasă de a decora o cameră, mai ales dacă este luminată corespunzător din lateral.

constatări

Ca mobilier pentru uși, cele mai populare mecanisme de pendul, care implică deschiderea pânzei pe ambele părți.

Ușile glisante sunt atașate la șina de ghidare, chiar deasupra deschiderii. Avantajele lor în economisirea spațiului și siguranța în exploatare. Partea mobilă a produsului este fie atașată la geam, fie lipită pe pânză, și montată de asemenea la cutia de deschidere.

Cea mai obișnuită metodă de fixare a ușilor este cu ajutorul balamalelor laterale articulate.

Cel mai bine este să selectați accesorii separat de produs și să preferați piese de schimb din Germania și Italia. Pentru modelele de pendulum, asigurați-vă că ați cumpărat închizători. Acestea vor face ca utilizarea lor să fie mai sigură și să le prelungească în mod semnificativ durata de viață.

Părțile de cutii pentru construcții din sticlă pot fi din lemn sau din aluminiu. Părțile din aluminiu sunt mai preferate, deoarece sunt mai fiabile și durabile, au un aspect estetic. Plăcile din lemn sunt ieftine, însă sunt supuse dezintegrării și fisurilor.

Lacate pentru produsele din sticlă pot ridica electronice și mecanice. Stratul de protecție din silicon vă va ajuta să vă protejați împotriva deteriorării stratului de acoperire de pe marginile ușilor atunci când sunt deschise.

Tipuri de sticlă

Ușile de calitate sunt fabricate din următoarele tipuri de sticlă:

 • Sticlă călită - foarte rezistent la orice șoc. Când se rupe, se ruinează în mici fragmente cu margini înguste, care nu pot fi rănite. Sticla securizată este de aproximativ 5 ori mai puternică decât de obicei.
 • triplex este creată în două moduri: laminare - se plasează un film special între geamurile din sticlă și aceste straturi sunt topite împreună pentru a crea o singură foaie. O altă cale este prin turnarea unei rășini lichide. O rășină este turnată între ochelari și un element specific este plasat: de exemplu, o țesătură. Este cel mai durabil tip de sticlă, uneori antiglont, dar foarte greu.
 • plexiglas de asemenea foarte rezistente la deteriorări. Ea face un mediu rece și tot felul de medii agresive, cum ar fi detergenții. Principalul avantaj al acestui geam este greutatea redusă, dar, în același timp, fragmentele de astfel de sticlă au muchii foarte ascuțite.
 • Sticlă călită cel mai scump, dar este de câteva ori mai puternic decât standardul datorită procesării temperaturii. Dacă însă sticla este ruptă, fragmentele sale nu vor fi periculoase.
 • Sticlă blindată se întâmplă cu o culoare și o suprafață modelată. O plasă de metal invizibilă este sigilată în acest pahar - nu va permite ca fragmentele să se rupă în momentul în care sunt rupte.

Punctele tari și punctele slabe

Caracteristica principală a acestor produse este transmiterea unei cantități mari de lumină. Acest criteriu va trebui luat în considerare pentru amplasarea corectă a ușilor în ceea ce privește ferestrele și la instalarea dispozitivelor de iluminat în încăpere.

De asemenea, avantajele lor includ:

 • Frumusețea și aspectul atrăgător. O mare varietate de decoruri face posibilă utilizarea celor mai originale idei.
 • Mare pentru camere mici, deoarece extinde vizual spațiul.
 • Durată lungă de viață, în ciuda fragilității aparente.
 • Ușor de suportat umiditatea și schimbările de temperatură. Ușor de curățat cu detergent de sticlă.
 • Versatilitate. Acestea sunt montate atât în ​​case particulare, fie în apartamente, în cabane sau case de țară, cât și în complexe comerciale.
 • În comparație cu produsele din metal, structurile din sticlă au un plus semnificativ: ele nu fac obiectul ruginei.
 • Excelentă izolare fonică și izolație termică, sub rezerva achiziționării de produse cu adevărat de înaltă calitate.

Dar aceste usi au dezavantajele lor:

 • Produsele din sticlă au un preț mai mare comparativ cu produsele fabricate din materiale convenționale.
 • Pânza durabilă va avea o pondere semnificativă.
 • Pânza din sticlă nu se va putea potrivi sub deschiderea din perete.
 • Amprentele rămân pe multe ochelări în timpul funcționării, astfel încât acestea vor trebui curățate frecvent.

Cum sa alegi?

Astăzi, o mulțime de uși de sticlă au apărut în saloane, diferite în ceea ce privește metoda de deschidere, nivelul de transparență, calitatea fitingurilor și designul decorativ.

Înainte de a cumpăra produse din sticlă, decideți asupra unor nuanțe precum:

 • suma fondurilor disponibile pentru achiziționare;
 • calitatea materialului;
 • clearance-ul;
 • caracteristicile tehnice ale unui anumit produs;
 • opțiuni de deschidere;
 • selectarea accesoriilor necesare;
 • măsurări ale ușii și grosimea pereților interiori.

Principalele caracteristici care trebuie luate în considerare la selectarea unei uși de sticlă sunt:

 • Funcționalitate. Când alegeți, ar trebui să țineți cont de natura camerei în care trebuie instalată această ușă. Pentru baie este cel mai bine să alegeți un design colorat. În dormitor este selectat produsul cu o pânză întunecată. Dar ușile pentru camera de zi sau pentru bucătărie pot fi complet transparente pentru a ilumina mai bine holul care le adăpostește.
 • Design. Când cumpărați o ușă, acordați întotdeauna atenție designului său.Ușile pot fi întunecate sau cu iluminare puternică, complet transparente sau cu un context mat, cu un model care se aplică prin sablare sau sticlă ondulată pentru a ascunde camera de ochii curioși și în același timp asigură o lumină de înaltă calitate.

Produsele din sticlă pot fi vândute cu sau fără un cadru de ușă. Usi fara rama sunt adesea oferite pe piata. Ele arată mai fragile și mai elegante. Modelele cu cadre nu sunt realizate din sticlă solidă. Acestea sunt ușile cu inserții transparente, iar geamul este principalul element de decorare. Inserțiile pot fi mari sau nu.

Produsele în ansamblu necesită sprijin sub forma unui cadru. Recent, ușile cu panza de pin, nevătămată și cu o textura plăcută, sunt foarte solicitate.

Produsele suspendate cu șină superioară vă vor permite să economisiți spațiu în mod semnificativ. Modelele cu balamale sunt similare cu ușile din compartimentul dulapului, dar fără șinele inferioare.

Usi cu tramvai - aceasta este cea mai populara solutie de design, cu care puteti face interiorul camerei complet exclusiviste. Traulul este o ușă suplimentară în ușă, situată de obicei pe partea laterală sau pe partea superioară a frunzei principale.

Ușile dublu (dublu) cu vestibul sunt durabile, ermetice și fiabile, foarte confortabile, cu utilizare activă.

 • Calitatea sticlei în sine. Ușile din sticlă ar trebui să aibă caracteristici operaționale excelente, după cum reiese din recenziile altor consumatori.
 • Metoda de deschidere. Tipurile clasice includ ușile swing care sunt instalate în cabane și apartamente. Ușile din sticlă glisantă, cunoscute pentru manevrarea lor convenabilă și compactă, sunt considerate ideale pentru încăperile mici. Acestea vor fi utile în cazul în care, din cauza lipsei de spațiu, nu merge pentru a instala structurile leagăn obișnuite. Produsele Radius sunt potrivite pentru spații de birouri mari. Ușile pendulului sunt de asemenea montate cel mai adesea în centre sau birouri de divertisment.
 • Accesorii de calitate. Accesoriile de calitate slabă vor strica aspectul oricărei uși de sticlă. Prin urmare, nu ar trebui să satisfacă numai gusturile proprietarului, ci și să arate bine în decorul general al produsului.

desen

Ușile din sticlă în soluțiile moderne de design sunt foarte interesante. Cea mai bună opțiune poate fi duplicarea suprafeței de sticlă în timpul proiectării, utilizarea de oglinzi, rafturi din sticlă sau elemente de mobilier din sticlă.

În mod clasic, o ușă de sticlă este o pânză netedă (transparentă sau semi-transparentă), mată sau cu modele și modele imprimate. Această opțiune va arăta grozav atunci când este decorată în stil modern sau urban și nu este foarte potrivită în designul tradițional.

Mai spectaculoase vor fi picturile de sticlă, în care se găsesc elemente de imprimare complexe și idei exclusive, decorații de aur, opțiuni cu relief diferit. Dacă doriți să obțineți un model exclusiv al ușii de sticlă, alegeți un model cu pietre colorate - soluția originală stil pentru dormitoare și boudoirs.

În cea mai mare parte pentru decorarea spațiilor rezidențiale, consumatorii aleg opțiunea atunci când geamul original este introdus în ușă dintr-o frunză din lemn sau plastic este un fel de tribut adus tradiției.

Caracteristici de instalare

Nu este necesar să pregătiți o ușă specială pentru instalarea articolelor de sticlă, dar aici este important să aveți o bază bună puternică pe partea superioară a cutiei și pe podea. Nu uitați că ușa gata nu poate fi ajustată la parametrii deschiderii.

De obicei, ușa din magazin este adusă imediat în ansamblu.Mai întâi, pânza va trebui să fie îndepărtată și să se instaleze mai întâi caseta însăși în deschidere sau să se consolideze detaliile mecanismului de susținere. Numai după aceste manipulări, ușa, în cazul în care toate suporturile și mecanismele stau deja, este montat și reglat conform schemei.

Unde sunt instalate?

O caracteristică caracteristică a instalării unor astfel de uși poate fi faptul că acestea sunt utilizate în mod constant pentru a împărți zonele de confort într-un anumit spațiu. Astfel de produse pot fi instalate în mai multe încăperi, deoarece ele par originale în multe interioare. Proiectele transparente fără o cutie sunt de obicei montate pe coridoare.

Acest lucru se explică prin faptul că pot umple aceste camere destul de înguste și, uneori, întunecate, cu fluxul luminos necesar și spațiul vizual.

Ușile de sticlă sunt situate la intrarea în camerele de zi, care pot fi decorate în orice stil modern. Produsele Swing sunt alese pentru aceste camere, însă foarte des se pot găsi și modele cu 2 uși. Pentru camerele supradimensionate - o baie, un dressing alege modele glisante sau alunecare care se deplasează de-a lungul pereților. Vor avea foarte puțin spațiu.

Ușile din sticlă sunt, de asemenea, ușor instalate în băi și pot fi găsite în nișe cu dușuri. Aceste produse nu se tem de căldură și umiditate și în același timp sunt durabile. Apropo, nu veți vedea astfel de uși în camere unde este necesară izolarea fonică de înaltă calitate. Ei nu vor proteja împotriva zgomotului, la fel ca structurile leagăn.

Într-o casă privată sau rurală, mulți oameni obișnuiți asamblează ușile de intrare din plexiglas. Acestea sunt, de obicei, modele masive premium dublu-aripi din material durabil. Astfel de produse arata masiv si isi indeplinesc rolul important, la fel ca si usile din fata metalice. Ușile cu mecanism rotativ sau cu funcție de rotire sunt perfecte pentru un dulap solid.

Operarea și îngrijirea

Ușile din sticlă vor necesita o atitudine scrupuloasă. Ei vor pierde repede aspectul lor stilat dacă vă apucați de mânerele când deschideți ușile, nu prin mânerele lor, ci lângă suprafața foii de sticlă. Nu este nevoie de produse specifice pentru spălarea ușilor, lichidul este bun pentru curățarea ochelarilor, care conține amoniac.

În timpul utilizării ușii, trebuie să fie reglat din când în când, deoarece acestea pot fi influențate de proiectul clădirii.

În plus, trebuie să controlați un decalaj special între foaia de sticlă și deschidere, iar apoi ușa se poate înclina serios și nu mai poate fi exploatată.

Producători renumiți și recenzii

Consumatorul dorește ca ușile pe care le-a cumpărat să fie de înaltă calitate, astfel încât cel mai adesea el alege o companie dovedită care și-a fabricat produsele timp de cel puțin un deceniu.

Una dintre cele mai renumite companii din Rusia este "Akmal". A colaborat cu producătorii majori de uși pentru o lungă perioadă de timp, adoptând experiență mondială și idei eficiente din partea acestora.

Foarte popular sunt produsele italiene de la Rimadesiode asemenea Longhi. Designul ușilor a fost dezvoltat în Italia și, prin urmare, aceste modele arata elegant și elegant. Companiile oferă modele cu modele neobișnuite, produse cu atât suprafețe mată cât și lucioase. Comentariile clienților vorbesc despre o calitate decentă și o durată lungă de viață a acestor produse.

Nu mai puțin în cerere sunt producătorii germani, cum ar fi DeHaus și Tornhoff. Ele produc atât produse interioare cât și uși sub formă de partiții. Firma DeHaus produce, de asemenea, usi pentru cabine de dus.

Mulți oameni obișnuiți cumpără uși din China. Conform recenziilor, acesta este un design foarte sigur, la un preț accesibil.

Exemple și opțiuni de succes

Pentru a instala ușile în dormitor într-o casă de țară sau într-un apartament, puteți folosi o pânză cu o imprimare foto, care va arăta peisajul sau vederea din fereastră.

În hol, puteți monta orice tip de ușă, deoarece această încăpere nu necesită etanșeitate la ușă sau închidere strânsă. Principalul lucru este că produsul armonios arăta în decorul general, nu a fost pretențios.

Modelele de sticlă mată de calitate premium, de calitate superioară, sunt foarte atrăgătoare. Pe astfel de produse puteți plasa imprimări elegante. În acest caz, sticla extinde vizual spațiul din camera de zi de o mărime mică.

În cabana puteți alege aspectul original al ușii, care va fi combinat sticlă întunecată și albă. Această pânză va arăta elegantă în orice cameră de zi.

Mai multe informații despre ușile de sticlă vă așteaptă în acest videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor