Recomandări pentru selectarea și montarea șuruburilor de fundație

În timpul construcției sau reviziei, rezistența și stabilitatea structurii construite sunt fundamentale. Prin utilizarea șuruburilor de fundație, este posibilă fixarea fermă a coloanelor de susținere în clădire, precum și fixarea sigură a echipamentului necesar. Principiul de funcționare a acestor ancore de fixare pe baza "ancorei".

În ciuda faptului că fiecare tip de fundație este un sistem durabil și fiabil, se recomandă conectarea acestuia la pereți folosind elemente de fixare special concepute. Ele sunt șuruburi de fundație. Ele sunt introduse în structură înainte de turnarea betonului sau după el. În acest articol vom descrie în detaliu nuanțele instalării lor.

Caracteristici speciale

În construcții, pentru fixarea structurilor din beton armat sau oțel la bază, se folosesc elemente de fixare speciale - șuruburi de ancorare. Utilizarea lor face posibilă creșterea semnificativă a stabilității structurii clădirii. Dar, de asemenea, șuruburile de fundare permit fixarea sigură a coloanelor rulmenților și a altor elemente necesare ale obiectului construit. Principiul lor de funcționare se bazează pe tipul de ancoră construit în construcția materialului de construcție propriu-zis, fixat ferm la el. Este foarte important să alegeți dispozitivele de fixare potrivite pentru ancoră.

Producția acestor produse de fixare se realizează conform unui document special. - este cunoscut tuturor constructorilor profesioniști GOST 24379.1-80. Crăpând în fundația unei clădiri, șuruburile de ancorare creează o articulație puternică care poate rezista încărcăturilor grele (dinamice și statice). Dar aceasta este supusă tehnologiei de construcție. Pentru a asigura toate acestea, în fabricarea materialelor aplicate exclusiv de înaltă calitate. Pe partea superioară a șuruburilor sunt în plus acoperite cu un strat de zinc, care protejează împotriva influențelor mediului.

tipuri

Ancorarea este folosită pentru construcția fundației de diferite tipuri. Prin urmare, aceste produse pot fi diferite: dimensiune, calitate oțel, greutate și lungime. Astăzi, pe piața internă din acest segment, aceste produse sunt prezentate de la 15 centimetri până la 5 metri.

În ceea ce privește tipurile de șuruburi de fundație, acestea sunt clasificate în mai multe tipuri.

 • Curbat. Acestea sunt realizate sub forma unei tije metalice, al cărei capăt are o formă curbată. În exterior, arată ca un cârlig. Se intenționează instalarea în subsolul de beton armat și conectarea echipamentului de dimensiuni mari.
 • Compozit. Lungimea lor poate ajunge la câțiva metri. Structura este alcătuită din elemente precum tija filetată, placa de ancorare, cuplajul, piulița și știftul metalic. Aceste elemente de fixare sunt utilizate în cazul în care este necesar să se efectueze două elemente structurale. Un capăt este în beton, iar celălalt este înșurubat în manșon. Diametrul bolțului compozit este diferit (M16, M20, M24, M28, M30, M36 și altele). Puteți alege dintr-o masă specială.
 • Liniile drepte Designul șurubului este similar cu un bolț metalic obișnuit. Există un fir la un capăt.Lungimea acestuia poate fi de 140 de centimetri. O trăsătură distinctivă aici este faptul că șurubul drept poate fi montat într-o fundație gata. Pentru fixarea lor fiabilă, se utilizează o compoziție adezivă specială sau un ciment.
curb
componente
Liniile drepte
 • Cu o placă specială de ancorare. Fabricarea acestor elemente de fixare se bazează pe GOST 24379.1-80. O parte a șurubului este fixată înainte ca fundația însăși să fie justificată. Acest lucru se face prin sudare sau prin conexiuni filetate. O caracteristică a acestui element de fixare este dimensiunea. Se poate ajunge până la 5 metri.
 • Tip detașabil. Există un sistem special de ancorare. Cu ajutorul său se realizează o fixare sigură într-o fundație din beton armat, caramida sau piatră. Datorită acestui dispozitiv de fixare, este posibilă instalarea unor structuri diferite de inginerie. Clema inferioară a șurubului este așezată în fundație, iar șurubul superior cu filet este montat după finalizarea betonării.
 • Cu un vârf conic. Șurubul de fixare este montat direct în fundație. Zona de destinație - fixarea cazanelor pe perete, bucăți de mobilier și multe altele.Datorită colierului special de tip expandant, înțepenit la strângere, este asigurată o fixare puternică și fiabilă.
Cu o placă specială de ancorare
Tip detașabil
Cu un vârf conic

instalare

Înainte de a începe instalarea acestui tip de montare, este necesar să calculați șuruburile necesare conform documentației de proiect. Acest lucru se face pentru a determina performanța lor. Luați în considerare distanța de la marginea fundației, precum și adâncimea orificiului. Ansorurile de ancorare sunt ținute datorită unor caracteristici cum ar fi lipirea, susținerea și frecare. În ceea ce privește oprirea, aceasta este sarcina pe care dispozitivul de fixare o asumă și o compensează datorită caracteristicilor sale structurale. Încărcarea asigură frecare. Însă lipirea este compensarea acestor sarcini datorită "tensiunilor tangențiale".

De asemenea, merită atenția acordată faptului că mărimea ancorei împreună cu adâncimea încorporării nu trebuie să fie mai mari decât înălțimea fundației însăși. Acest lucru este foarte important, altfel în momentul strângerii șurubului se va produce o încălcare a fixării. Nu veți obține fiabilitatea necesară a unei astfel de ancorări.Racordul la sobă trebuie să fie rigid și durabil.

Înainte de a instala șurubul în fundație, este necesar să efectuați inspecția vizuală pentru eventualele defecte ale structurii.

Ancorarea nu este o procedură complicată. Se poate face independent fără implicarea unei echipe de profesioniști.

Cu toate acestea, pentru aceasta trebuie să urmați o serie de reguli de bază.

 • Studiați temeinic planul șantierului de construcții și stabiliți locul exact pentru instalarea șuruburilor de ancorare.
 • Controlați profunzimea imersiunii acestui atașament în fundația deja formată. Nu trebuie să fie mai mare decât grosimea sa.
 • Asigurați-vă că aveți în vedere distanța dintre elementele de fixare adiacente. Calculul este destul de simplu: acestea sunt două valori ale adâncimii încorporării.
 • Șuruburile de fundație trebuie să fie strict verticală.
 • Formarea blocului de acest tip de atașament. După ce betonul sa uscat complet, este necesar să fixați toate capetele șuruburilor cu o placă de fier sau o placă cu găuri pre-găurite. Din acest motiv, fiabilitatea întregii structuri va fi ridicată.
 • Dacă fixați dispozitivele de fixare a ancorei înainte de a umple fundația, atunci este de asemenea util să calculați în avans locația cea mai exactă în funcție de designul clădirii.

Sfaturi

Dacă vă îndoiți de abilitățile dvs., atunci instalarea șuruburilor de ancorare este cea mai bună pentru a încredința acești profesioniști în domeniul lor. Acest lucru nu numai că vă va salva puterea, nervii, timpul, dar și banii pentru repararea întregii structuri.

Dacă doriți să alegeți ancorarea de cea mai bună calitate, pentru aceasta trebuie să țineți cont de următoarele caracteristici principale:

 • sarcina pe care șurubul poate rezista;
 • lungimea necesară;
 • tipul de atașament, pe baza caracteristicilor de proiectare ale fundației;
 • tipul, puterea și structura bazei însăși;
 • distanța dintre găuri;
 • greoaie și design de volum pe care trebuie să-l atârnați.

  Dacă aveți un design detașabil, armarea ancorei este montată înainte de betonare. Șuruburile sunt instalate la terminarea turnării de fundație. În ceea ce privește mărimea dispozitivului de fixare, acesta este selectat în funcție de greutatea și dimensiunea structurii în sine. Cu cat este mai mare, cu atat mai mult trebuie sa fie boltul de ancorare. Dimensiunea sa poate fi întotdeauna determinată pe baza marcajului. Prima cifră arată aici diametrul exterior, al doilea - diametrul interior, iar al treilea corespunde lungimii totale.

  În ceea ce privește instalarea șuruburilor de ancorare, este aceeași peste tot. Excepția este hardware-ul drive-ului. Nu este nevoie să răsuciți piulița și să ciocănați ancora cu un ciocan.

  Recomandări pentru fundamentarea și instalarea șuruburilor fundamentale în următorul videoclip.

  Comentarii
  autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor