Cum să procesați o cărămidă și cum să o faceți?

O cărămidă este un material poros și, prin urmare, când umezeala intră în structura sa, ea distruge zidaria din interior.

Mijloacele speciale pentru prelucrarea cărămizilor asigură o protecție suplimentară împotriva influențelor externe și a umidității. O astfel de prelucrare este necesară pentru a crește durata de viață a structurilor care sunt construite din cărămidă. De asemenea, va contribui la evitarea apariției fisurilor, a depunerilor fungice și a degradării structurii. Compușii pătrund în cărămidă și acționează reacția împotriva mucegaiului și a umezelii acolo.

Care este tratamentul?

Punctul cel mai slab în stabilire este cusăturile. Prin ele, umiditatea pătrunde în interior, iar în timpul înghețurilor apa îngheață. Acolo, acesta se extinde și acționează asupra cărămizilor, determinând colapsul materialului.De asemenea, unele tipuri de cărămizi pot absorbi umezeala prin pori, care nu au timp să se usuce și rămân în interior, ducând la fisuri și chipsuri mici, ceea ce duce și la distrugere. Pentru a proteja cărămida de coroziune, experții recomandă tratarea acesteia cu compuși speciali și efectuarea de hidrofugă.

Compoziția obișnuită de protecție constă din oxid de fier, apă purificată și componente de legare care pot pătrunde în silicat și pot spori proprietățile sale. Silicatul de potasiu acționează ca liant într-un astfel de lichid și poate interacționa cu sărurile. Acest lucru ajută la îmbunătățirea proprietăților protectoare ale produselor ceramice, protejându-le de expunerea la UV și mucegai. De asemenea, compușii de protecție îmbunătățesc aspectul și culoarea cărămizilor.

Compozițiile sporesc rezistența peretelui la îngheț și elimină posibilitatea ciupirii sau crăpării lor. În același timp, piatra nu pierde permeabilitatea vaporilor.

Avantaje și dezavantaje

Impregnarea face posibilă protejarea bazei de umezeală și nu permite penetrarea acesteia în structuri poroase. Atunci când se prelucrează materialul într-o astfel de compoziție, se formează o peliculă care împiedică dezvoltarea ciupercii și mucegaiului.

Avantajele includ:

 • conservarea capacității unei cărămizi de a trece prin aer;
 • protecția materialului de delaminare, care îl împiedică să-și piardă aspectul;
 • protecție la fisuri;
 • rezistenta la coroziune crescuta;
 • siguranța mediului;
 • conservarea culorii, texturii și structurii pietrei;
 • protecția împotriva murdăriei și prafului de pe suprafață;
 • îmbunătățirea conductivității termice a peretelui, care afectează reducerea costurilor de încălzire.

Dezavantajele includ faptul că astfel de amestecuri sunt costisitoare și trebuie, de asemenea, să fie aplicate periodic pe suprafață, ceea ce va necesita timp și costuri suplimentare.

tipuri

Penetrarea hidroizolației este de mai multe tipuri, printre care se numără:

 • acrilic monocomponent;
 • silicon cu două componente;
 • lac;
 • hidrofuge.

Impregnarea biocidă pentru zidărie și prelucrarea fațadei caselor este de diferite feluri.

Wet impregnarea cărămizilor

Așa-numitul sticlă de impermeabilizare cu efect umed constă din silicon, care nu numai că împiedică penetrarea apei, dar protejează împotriva contaminării, astfel încât suprafața este ușor curățată de formațiuni și devine mai luminată.După procesarea pereților într-o astfel de compoziție, ei dobândesc rezistență la umiditate, primesc efectul unei pietre umede. Un perete tratat va arăta mereu proaspăt și hidratat, dar de fapt acesta va fi întotdeauna curat și uscat.

În prezent, o astfel de protecție împotriva pătrunderii apei este considerată cea mai populară.

Ulei Knauf

Această compoziție se face pe baza uleiului din concernul german. Amestecul, după aplicare nu lasă pete, și nu afectează conductivitatea materialului de abur care rezultă din aceasta umiditate derivat natural care protejează împotriva mucegaiului și a mucegaiului. Prin urmare, compoziția nu permite penetrarea în pereți a umidității, îmbunătățește culoarea și luminozitatea finisajului.

O astfel de impregnare este folosită atât pentru subsol, pereți în baie, cât și pentru fundație.

antiseptice

Ele ajută la protejarea pereților de umiditate, la întărirea lor și la prevenirea apariției bacteriilor și a insectelor în ambreiaj. Soluția este amestecată cu apă și aplicată pe obiecte prin pulverizare. Se poate adăuga, de asemenea, amestecurilor de construcții în timpul construcției obiectului.

Durata de viață a compoziției este de 10 ani, după care este necesară repetarea procedurii.

Amestecați-l pe Remmers

Amestecul de la producătorul german îmbunătățește proprietățile hidrofuge ale zidăriei, diferă în ceea ce privește durabilitatea și calitatea. De asemenea, împiedică formarea de praf și murdărie pe suprafețele din beton. Produsul se usucă rapid și formează un film transparent.

Blend Belzona

Oferă posibilitatea de a proteja obiectul de tot felul de factori negativi. Împiedică coroziunea bazei silicate, sporește durata de viață a structurilor și previne uzura rapidă a acestora. Protejează împotriva poluării industriale și a radiațiilor ultraviolete, poate fi aplicat pe piatră, beton, ciment și alte suprafețe.

Dacă nu puteți cumpăra astfel de unelte în magazin, puteți să le pregătiți singuri. Pentru a face acest lucru, luați uleiul vegetal și încălziți-l pe foc, adăugând ulei de in. Prelucrarea acestor compuși se efectuează de asemenea în două straturi, fiecare dintre acestea trebuie să se usuce cel puțin două zile. Dacă pregătiți în mod corespunzător astfel de amestecuri, acestea nu sunt inferioare calității celor din fabrică, dar singurul dezavantaj este că acestea se vor usca mai mult.

Înainte de a utiliza aceste componente, este necesar să pregătiți baza. De ce este necesar să-l curățați de murdărie și să-l lăsați să se usuce.

Este necesar să începeți munca pe o zi caldă.Dacă zidurile au deja daune, atunci trebuie să fie reparate. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza instrumente speciale.

În anumite momente, un zid de cărămidă va trebui protejat de eflorescente, care apar după un anumit timp pe suprafața cărămizii. Astfel de pete albe nu numai că strică aspectul structurii, dar indică, de asemenea, o distrugere lentă a mortarului și a materialului zidar însuși în perete. Pentru a proteja împotriva eflorescentei, se folosesc diverse preparate, care diferă în compoziția lor, dar înainte de aplicarea ei este de asemenea necesară pregătirea suprafeței.

Atunci când prima placă apare pe perete, aceasta trebuie eliminată rapid, deoarece în viitor, mucegaiul poate apărea pe acele locuri. În acest caz, este de asemenea eficient să se utilizeze hidrofuge pe bază de siliciu. Acești compuși sunt utilizați frecvent și în stadiul de construcție, adăugându-i la soluție, ceea ce sporește rezistența la îngheț și îmbunătățește caracteristicile.

Vândut toate aceste fonduri în bănci. Un litru de compoziție este suficient pentru 150 de metri pătrați de bază. Pentru a face acest lucru este necesar doar diluarea compoziției în apă în conformitate cu instrucțiunile și aplicarea la cavitatea uscată.

Pereții pot fi degresați și tratați cu antiseptice. Munca se poate face independent, deoarece nu provoacă dificultăți. Impregnarea se aplică cu un strat subțire la suprafață și se lasă să se usuce timp de 10-15 minute. Dacă este necesar, repetați procedura. Serviți o astfel de protecție poate fi de până la 10 ani.

Vântul poate fi, de asemenea, un factor de distrugere a zidăriei, care va sufla mortar și va distruge cărămizi. O astfel de distrugere nu are loc imediat, dar poate dura zeci de ani. Clădirile înalte sunt de obicei afectate de vânt, unde există curenți de aer care variază în funcție de temperatură.

Este căderile de temperatură care pot provoca distrugerea rapidă a zidăriei și, prin urmare, este necesară prelucrarea suprafeței. De asemenea, pentru acest lucru sunt utilizate repellente de apă, care îmbunătățesc caracteristicile peretelui și îl împiedică să se prăbușească. Pentru tratarea suprafețelor folosind mijloacele de mai sus este necesară stocarea pe materiale și instrumente, inclusiv:

 • furtunuri;
 • formulări pentru amestecuri;
 • role;
 • agenți antiseptici;
 • scara.

Cu cât e mai eficient zidaria va fi protejată de factorii externi negativi, cu atât structura va dura mai mult.Toți factorii care afectează peretele au un efect negativ asupra acestuia și, prin urmare, nu merită întârzieri în procesul de tratare. Este necesar să se facă astfel de proceduri imediat după construirea casei. După atingerea suprafeței, soluțiile de armare pătrund în material la o adâncime de 2 cm și formează un strat subțire de protecție acolo. Împiedică divizarea părților din zidărie și împiedică penetrarea apei în interior, formând o crustă.

Stratul de protecție poate rezista la azot, nitrați și alte componente și, de asemenea, nu permite formarea pe suprafața murdăriei sau a prafului. Mijloacele funcționează eficient la o temperatură de la minus 60 până la 200 de grade. Soluția nu lasă în urma unui miros neplăcut și este în siguranță pentru natură sau pentru om. Astfel de amestecuri sunt îndepărtate de pe suprafață cu ajutorul procesării lor brute.

O altă modalitate de a proteja împotriva deteriorării este sigilarea cusăturilor. Acest lucru dă peretelui nu numai un aspect finalizat după așezarea cărămizilor, dar, de asemenea, previne posibilitatea ca umezeala și alte componente negative să intre în cusături.

După îmbinarea rosturilor, se recomandă ca aceste locuri să fie tratate în continuare cu amestecuri hidrofuge, care pot fi cumpărate în magazie sau utilizate în acest scop pentru uzul de etanșare obișnuit.

Cum se procesează?

  Pentru a acoperi un zid de cărămidă cu orice formulări pentru a proteja împotriva umezelii, trebuie să vă pregătiți. Fiecare cărămidă poate fi impregnată, dar dacă nu este suficient timp pentru aceasta, se pot utiliza pulverizatoare. Toate lucrările se desfășoară într-o anumită ordine:

  1. curățarea pereților împotriva poluării;
  2. tratamentul biocid împotriva mucegaiului și ciupercilor;
  3. acoperirea primară a compoziției de bază;
  4. acoperire secundară;
  5. apă de repelire cu acoperire.

  Suprafața cărămizilor din silicat trebuie să fie prelucrată de două ori și, în același timp, să se aplice o cantitate mică de compoziție, astfel încât să nu apară niciun fel de murdărie. Toate lucrările se efectuează în echipamente de protecție în afara clădirilor. Dacă compușii se pun pe piele, ar trebui să fie spălați cu apă.

  Aplicând un strat hidroizolant la o cărămidă, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor