Mai bogat de la o cărămidă cu propriile sale mâini

 Mai bogat de la o cărămidă cu propriile sale mâini

Brazier din caramida - un brazier special pentru prepararea kebaburilor, construit din caramida. Un brazier solid din cărămidă este adesea mai funcțional și este folosit ca un grătar și grătar, și de multe ori alte feluri de mâncare sunt gătite pe el, chiar și doar preîncălzirea alimentelor. Este, de asemenea, un obiect de artă interesant pe un sit al țării. În jurul unei astfel de facilități este frumos să adune o companie mare.

Cum de a alege un loc?

 • Nu uitați că această structură este un obiect de risc crescut de incendiu. Acesta nu ar trebui să fie situat în apropierea casei, lemn și alte clădiri inflamabile.
 • Clădirea nu trebuie să fie prea departe de locul de odihnă.Ideal - aproape de gazebo sau în apropierea bucătăriei de vară. Puteți pune un baldachin larg, care nu doar protejează brazarul de cărămizi de la precipitații, ci acoperă și câteva bănci și o masă.
 • Asigurați-vă că aranjați site-ul. Nu ar trebui să fie paturi de flori sau paturi în apropiere, deoarece iarba pur și simplu se va îndepărta de căldură. Ar trebui să ia în considerare o abordare convenabilă, dar mai degrabă câteva. În apropiere nu ar trebui să fie amplasate toaletă și containere de gunoi.
 • Dacă vântul suflă constant într-o direcție, asigurați-vă că fumul nu intră în ferestrele clădirilor rezidențiale.
 Brazier din caramida

Ce este necesar pentru construcție?

Cel mai bun material de construit - caramida din caramida (Cuptor). Rezistă la căderi mari de temperatură și nu se prăbușește. Ca o soluție pentru zidărie folosiți lut cu nisip. Dar necesită pre-înmuiere.

Pentru o cărămidă de exterior din cărămidă, aveți nevoie de o fundație bună, ceea ce înseamnă că aveți nevoie de materiale pentru fundație (ciment, nisip, pietriș, placaj sau plăci pentru cofraje, armare, pietre și moloz).

Veți avea nevoie, de asemenea, colțuri metalice, grile, zăvoare, foaie de fier. Dacă aveți de gând să faceți o nișă și un spațiu de lucru, atunci aveți nevoie de un birou de piatră,ușile pot fi confecționate din lemn sau din metal.

Din instrumentele necesare:

 • lopata;
 • mistrie;
 • nivel;
 • găleți pentru soluții;
 • mixer de beton sau jgheab;
 • ferăstrău circular.

Asigurați-vă că ați dezvoltat un proiect sau ați fost pregătit. Potrivit acesteia, este nu numai convenabil pentru a efectua munca, ci și pentru a calcula cantitatea necesară de materiale. O mică ofertă nu dăunează niciodată, dar excedentele mari sunt inutile.

 Aspectul gratarului

Fundatia de turnare

Un grătar de cărămidă staționară necesită o fundație:

 • Este necesar să se sapă o gaură în funcție de mărimea proiectului.
 • Puneți fundul pietrișului cu dărâmături, se fixează cofrajul (este mai bine să o umeziți).
 • Apoi, groapa este umplută cu amestec de beton de ciment și nisip într-un raport de 1: 3, dar în straturi și de stabilire a plaselor de armare. În nici un caz, armătura să nu se găsească în partea inferioară a puțului. Dacă groapa este mică și pereții sunt netede, atunci cofrajul nu este necesar.
 • De sus, fundația este acoperită cu material de acoperiș sau cu un film obișnuit.
 • Atunci când vremea este caldă, pentru a usca în mod egal baza, se recomandă să-l pulverizați uneori cu apă. Este nevoie de 1-2 săptămâni pentru ca betonul să se prindă și să se usuce. Montarea cărămizilor se realizează numai după ce fundația sa solidificat complet.
 • În acest timp, puteți pregăti o soluție de argilă. În cada, este necesar să se înmoaie lutul timp de o săptămână, amestecând ocazional și adăugând apă, dacă este necesar. Apoi adăugați nisip. O soluție bună de consistență seamănă cu smântână groasă, ar trebui să fie luată cu ușurință manuală și să nu se răspândească.
 • Verificați cu ușurință calitatea soluției. Pentru a face acest lucru, amestecați o cantitate mică de lut cu nisip uscat. Rotiți-l într-un pachet cu un diametru de 1 cm. Nu trebuie să-și piardă forma, să se spargă sau să se răspândească.
 Fundația pentru brazier
Fundația pentru brazier este necesară, este o parte responsabilă a lucrării

Montarea cărămizilor

Cu o zi înainte de cărămidă se recomandă să se toarnă apă sau să se coboare pentru 20-30 de secunde imediat înainte de a fi așezate. Acest lucru va oferi o mai bună tracțiune, iar materialul în sine nu va lua umezeală din lut.

Ordinea grătarului de cărămidă este prezentată în figura următoare. Dacă doriți să faceți o comandă proprie, atunci este mai convenabil să o faceți pe o bucată de hârtie într-o cușcă.

 brazier order
Arată ca un brazier de comandă

Cel mai simplu mod de a pune caramida pentru brazier este acela ca fiecare rand deplaseaza o jumatate de caramida pe una sau alta. Începeți să așezați baza trebuie să fie de la colțuri până la centru de-a lungul liniilor marcate anterior.La fiecare 3 rânduri, faceți o verificare cu un nivel și plumb, și puneți, de asemenea, o plasă de armare.

Primul rând de zidărie, precum și cel de-al doilea rând, sunt făcuți continuu. Subsolul poate avea diferite înălțimi, în funcție de proiect, și mai multe compartimente în care este convenabil să depozitați lemn de foc, cărbune, niște ustensile etc.

Apoi, treceți la așezarea focarului (partea centrală).

Pentru brazier, puteți folosi o bază de beton prefabricată cu armătură sau o puteți așeza din cărămidă.

 Brazier Brazier

În cazul în care focarul este planificat să fie arcuit, acesta este utilizat în cerc. Între cărămizi a lăsat un spațiu de 1 cm. Cel mai bine este să folosiți jetoane pentru acest lucru. Deci, puteți distribui în mod uniform cărămizile. Numai după aceea spațiul este pulverizat cu apă și umplut cu o soluție. Circumferința este lăsată timp de 1-2 zile.

 Mai bogat dintr-o cărămidă cu un cerc

Deasupra, focul este acoperit cu un fascicul de beton armat sau un colț de fier. Pe jumperul de sus se află un alt rând de cărămizi.

Când se pune, se recomandă să lăsați mici goluri, ceea ce va permite aerului să penetreze, iar arderea va fi mai bună.

În cazul în care brazierul din cărămidă este planificat să fie folosit ca un gratar, atunci trebuie să vă gândiți în prealabil cu privire la locul de instalare a grătar. Pentru aceasta, sunt făcute mici proiecții.Rețeaua în sine este așezată pe tijele de armare încorporate în pereții clădirii. Este posibilă realizarea mai multor proeminențe pentru a putea plasa grila pe diferite nivele.

Se plasează pereți laterali de vânt, iar colectorul de fum devine. Țeava este atașată la coloanele de susținere și se îngustează treptat. Acesta este cel mai simplu design. Și pentru al proteja de precipitații, se instalează o vizieră metalică deasupra ei.

În schemele simple de brazieri din cărămidă, țevile pot fi complet absente, precum și pereții vântului.

 Brazier din caramida

Îndepărtați și baldachinul

Pentru ca clădirea să funcționeze cât mai mult timp posibil, este necesar să construim un carport.

Poate fi:

 • comune și acoperă întreaga zonă de agrement;
 • să fie direct deasupra brazierului.

În acest scop, sub stâlpul baldachinului, bazele de beton sunt realizate sau fixate pe bază. Suporturile pot fi din metal sau din lemn. În acest ultim caz, în conformitate cu reglementările privind siguranța la incendiu, acestea trebuie să fie la cel puțin 16 cm de la structură și tratate cu antiseptice speciale.

 Baldachinul de pe grătar

Acoperișul pentru baldachin este fabricat din absolut orice material. Dar dacă este combinat cu acoperișul casei și alte clădiri în afara clădirii, grătarul de cărămidă se va potrivi armonios cu peisajul general.

Construcția poate fi lăsată ca atare, trecând ușor prin polizor. Pot fi acoperite cu vopsele speciale pentru cuptoarele de cărămidă. Se pare o decorație interesantă de piatră decorativă. De asemenea, puteți utiliza un tencuială specială.

De asemenea, puteți utiliza diferite elemente decorative nu numai pe grătar, ci și pe ușile dulapurilor încorporate, rafturi etc.

Urmăriți următorul videoclip în care este prezentat în mod clar procesul de construire a unui grătar din cărămidă.

Proiecte, scheme și desene

Există multe modele gata făcute de brazieri din cărămizi, diferite în ceea ce privește complexitatea execuției, costurile și opțiunile decorative. Puteți să vă dezvoltați propriul desen pe baza schemelor existente.

Prezentăm schema de tip brazier, conform căreia este ușor să construiți un braț din cărămidă cu mâinile tale.

 Schema de caramida brazier

De obicei, înălțimea de la sol la brazier este definită ca distanța de la nivelul mâinii la podea. Dacă proprietarul este înalt, atunci focul va fi destul de înalt. Lățimea broilerului nu depășește 30 cm, în caz contrar boabele standard vor cădea pur și simplu în el. În lungime, cel mai adesea nu depășește 1 m, pe baza a 10 frigărui.

Puteți construi un brazier de cărămizi cu propriile mâini în conformitate cu desenul următor.

 Desen - un brazier de cărămizi
Poate că acest desen vă va potrivi mai mult?

Un alt desen și o fotografie reală a acestuia, instrucțiuni pas cu pas privind construcția brazierului de cărămidă.

 Instrucțiuni pas cu pas pentru construirea de mangal
Instrucțiuni pas cu pas pentru construirea de mangal

Cea mai simplă opțiune

Cea mai ușoară grătar de cărămidă are doar o plintă și un prăjitor, uneori proeminențe pentru grătar. Nu este greu de stabilit, nu are nevoie de puțin spațiu și materiale. Aceasta va fi o opțiune excelentă pentru gratar pentru a oferi o companie mică sau o familie de 4 persoane.

 Brazier simplu din cărămidă
Aceasta este cea mai ușoară versiune a grătarului de cărămidă

Dacă aveți de gând să construiască o structură solidă, care ar putea fi folosit pe tot parcursul anului, atunci pune o caramida gratar staționare, complet cu pereți de vânt și coș de fum.

Vă recomandăm să urmăriți următorul videoclip. Acesta oferă instrucțiuni pas cu pas pentru construcția independentă a grătarului de cărămidă.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor