Subtilitățile procesului de curățare a cărămizilor

 Subtilitățile procesului de curățare a cărămizilor

Curățenia este importantă nu numai pentru curățarea zilnică, ci și pentru îngrijirea structurilor de construcție. Chiar și cea mai durabilă cărămidă va dura mai mult și va plăcea oamenilor, dacă este bine curățată. Și, în multe cazuri, îndrumarea ordinului elementar vă permite doar să aplicați din nou blocuri ceramice.

Metode de curățare

Dezvoltarea diferitelor opțiuni pentru purificarea cărămizilor, fiecare dintre ele având propriul scop de aplicare. Uneori, dacă poluarea este foarte puternică, trebuie să combinați două sau mai multe metode. Jetul de apă furnizat sub presiune elimină efectiv coaja de sare și alte pete.Sistemele existente pot furniza apă la o presiune de 15-220 bari. Deși această presiune este mare, tehnologia a fost dezvoltată într-o asemenea măsură încât materialul nu este deteriorat, în plus, este sigur din punct de vedere al mediului.

În loc de apă pot fi folosite jeturi de nisip. Dispozitivele care o hrănesc pot garanta eliberarea cărămizilor din următoarele substanțe contaminante:

 • vopsele vechi;
 • bitum;
 • păcură și alte produse petroliere;
 • forme de pete;
 • spray-uri și cruste de ciment;
 • urme de coroziune.

Nisipul furnizat sub presiune considerabilă exercită de asemenea o presiune crescută pe suprafață. Acest lucru ajută la eliminarea tuturor incluziunilor care afectează aspectul peretelui sau al altei structuri. Împreună cu cele două variante numite, tehnica mecanică este folosită pe scară largă. Ajută la îndepărtarea tuturor substanțelor întărite, inclusiv picături de amestecuri de construcții, vopsele și lacuri. Pentru lucru utilizați diferite scule manuale, permițând scindarea mortarului de ciment și a altor blocaje.

Dar murdăria foarte fină cu dălți, dălți și așa mai departe este incomod pentru a curăța. În plus, acestea pot deteriora suprafața.Prin urmare, prelucrarea finală se realizează folosind șmirghel grosier. Pentru a asigura un rezultat pozitiv, după tratamentul abraziv, este necesar să clătiți caramida cu un flux de la un furtun. Aceasta va spăla toate particulele de praf. Dar toate efectele mecanice, chiar și cele mai benigne, pot deteriora un zid de cărămidă. Prin urmare, chimicalele sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă. Dizolvați ajutajele:

 • fosforic;
 • sulfuric;
 • acid clorhidric.

Ele sunt folosite numai la prelucrarea cărămizilor ceramice. Dar blocurile de silicat nu pot fi curățate în acest fel. Aceasta va fi în mod inevitabil avariată. Cimentul aderă foarte puternic la baza silicat. Este foarte dificil să eliminați urmele soluției și greutatea în exces cu uneltele de mână, este necesar să utilizați mașini electrice.

fonduri

Când este selectată una sau altă opțiune pentru curățarea cărămizilor, trebuie să pregătiți unelte speciale.

Dacă intenționați să utilizați o metodă mecanică pentru curățarea suprafeței stratului de zidărie, trebuie să pregătiți:

 • perie pentru prelucrarea metalelor;
 • spatula (uneori inlocuita cu o spatula);
 • șmirghel acoperit cu bar;
 • daltă;
 • daltă;
 • ciocan de dimensiuni medii.

În plus față de mașinile de curățat mecanice, este necesară păstrarea unui rezervor de apă gata. Reduce rezistența petelor uscate. În interiorul peretelui casei este umectat role, perii sau bureți. În cazul în care activitatea se desfășoară pe stradă, iar poluarea este foarte mare utilitate practica un furtun. Astfel, este necesar să se evite umiditate excesivă, deoarece cărămida este distrus prin contactul cu lichidul.

Dar, ca orice manual și scule electrice în timpul funcționării creează praf, aruncă particule abrazive trebuie să aibă grijă de dispozitivele de protecție a sănătății. Pentru a lucra cu un astfel de instrument poate fi numai în masca de respirație și ochelari speciali. Important: trebuie să purtați mănuși. Îmbrăcămintea la curățarea cărămizilor ar trebui să fie durabilă, fără marcare; dacă se murdărește, nu ar trebui să fie păcat. Dacă intenționați să utilizați substanțe chimice speciale, au nevoie în mod necesar aceleași măști, ochelari de protecție și mănuși de cauciuc.

Pentru a îndepărta mecanic murdăria dintr-o cărămidă silicată, aplicați:

 • perii de oțel;
 • exerciții electrice și accesorii pentru acestea;
 • Emery.

Este necesar să se pună pete umede și raiduri pe materiale silicate în orice caz. Acest lucru va simplifica în mod semnificativ munca.Solvenții sunt cumpărați în formă finită sau pregătiți independent - depinde de capacitățile și abilitățile materiale. În majoritatea cazurilor, acidul sulfuric și acidul clorhidric contribuie la curățarea suprafeței. Important: este imposibil să le aplici în formă pură și în soluții concentrate, este necesară diluarea la 10%.

Curățarea chimică este finalizată prin clătirea suprafeței cu apă curgătoare. Aceasta va elimina substanțele corozive împreună cu particulele nedizolvate. Preparate speciale se aplică pe zonele contaminate ale cărămizii cu perii, role sau perii. Se recomandă combinarea curățării chimice și mecanice. Blocurile înmuiate cu substanțe chimice sunt îndepărtate cu spatule și daltă (dacă petele sunt mari) sau cu perii de oțel (atunci când este necesar să se îndepărteze urme mici și puncte, puncte).

Cum de a curăța diferite tipuri de poluare cu propriile mâini?

Alegerea metodei de curățare este determinată nu numai de tipul de cărămidă (ceramică sau silicat) și nu numai de severitatea contaminării. De asemenea, este necesar să se acorde atenție zonei acoperite de blocaj, cât de repede ar trebui să fie eliminată de la ea. Curățarea clădirilor de urgență se face cu preparate speciale.Dacă nu este nevoie să se grăbească, sunt preferabile metode mai ecologice. Deja între ei alegeți abordarea, concentrându-se asupra tipului de acoperire.

Imediat după ce se așează pereții trebuie curățați de ciment. Mai întâi de toate, noroiul este înmuiat, umezit cu apă. Aceasta va face piatra mai fragila, va ajuta sa o rupi din materialul de baza. Udarea este continuată până când apa continuă să fie absorbită. Dacă este încă absorbită, înseamnă că marja de siguranță la fața locului nu a fost încă epuizată.

Apoi, soluția este îndepărtată mecanic. Dacă petele de beton au o formă plană, acestea sunt de obicei îndepărtate cu spatule, mistrii sau perii cu rigiditate crescută. Dacă pe suprafață există fragmente de piatră, acestea sunt ușor batete cu o spatulă. Ce rămân vor fi curățate cu o pensulă. Dar incluziunile mari vor elimina numai dalta și ciocanul; alte instrumente sunt impracticabile. În timpul lucrului este necesar să se lovească cu exactitate și fără eforturi excesive. Încercări absolut inacceptabile în unghi drept. Presiunea pe locurile contaminate trebuie să fie în sus sau în jos de perete. Când stratul de reziduuri este îndepărtat în mare măsură, zidul de cărămidă va fi șlefuit.Dar munca nu se sfârșește acolo - tot trebuie să spălați suprafața, eliminând astfel particulele microscopice.

Dacă peretele a rămas mult timp, adesea trebuie să scape de sare. Abordarea raidurilor poate varia semnificativ în funcție de natura lor. O parte din petele de sare sunt pur și simplu spălate, udând fațada sau cărămizile individuale cu un furtun. Uneori, nici măcar nu trebuie să creați o presiune puternică, doar o udare suficientă. Dar, în alte cazuri, sunt necesare mijloace mai puternice - preparate speciale și o perie rigidă.

Important: Reaganții vânduți în magazine pot face față numai unor tipuri de săruri minerale definite strict.

Pentru a restabili aspectul cărămizii vechi la normal, va trebui fie să acționați prin încercare și eroare, fie să fiți ghidat de recomandările vânzătorilor. Ei trebuie să descrie în detaliu tipul de pete, straturi (și mai bine pentru a arăta fotografii). Diluând orice medicament, este inacceptabil să se abată de la raporturile de apă și de amestec de lucru prescrise de instrucțiune; Timpul de procesare recomandat nu poate fi depășit.

Din mijloacele chimice disponibile pentru combaterea blocajelor de sare se aplică o soluție de acid clorhidric.Acestea pot fi umezite numai cu un substrat bine umezit. Când treceți 10 minute, peretele este spălat cu un furtun. De îndată ce suprafața se usucă la 100%, trebuie tratată cu o substanță hidrofobă. Dacă totul se face corect, în următorii 10 ani, pe suprafață nu vor apărea noi pete de sare.

Zidurile din caramida de pe stradă sunt adesea acoperite cu lut uscat. Acest tip de poluare este considerat ușor de curățat. Chiar dacă lutul acoperă o parte semnificativă a suprafeței, puteți scăpa de ea doar umezind locurile poluate. După 5-7 minute, puteți împușca murdăria cu un flux de la un furtun. Fragmentele mari de lut situate în locuri ușor accesibile sunt îndepărtate cu o perie, iar apoi zona de problemă este spălată. Dar o cărămidă poate fi înfundată nu numai cu lut - adesea se obține vopsea de diferite tipuri. Cu orice vopsea de construcție, precum și cu rășină și bitum, ajutați să facă față:

 • kerosen;
 • alcool alb;
 • terebentină.

Zonele cu probleme sunt frecate cu o cârpă inutilă umezită în remediul ales. Aceleași trei substanțe vor ajuta la scăderea petelor de grăsime. Important: atunci când utilizați terebentină și kerosen, este necesar să vă amintiți despre inflamabilitatea lor, iar alcoolul alb este, de asemenea, toxic.În plus față de substanțele grase și vopsele, adesea zidurile de cărămidă trebuie îndepărtate din tencuială. O metodă implică umectarea uniformă a materialului cu un spray.

Când durează 3-5 minute, stratul decorativ se îndepărtează cu ușurință cu o mistrie sau spatula. Dar, după o impregnare abundentă cu apă, tencuielile pot fi lovite cu un curent de apă dintr-un furtun. Resturile mici și petele unice curăță o perie de oțel. Un mod mai productiv - utilizarea unui burghiu electric. Este necesar să se pună numai duze speciale de măcinare. Piatra de cărămidă a aragazului, șemineul trebuie curățat cu regularitate de funingine și funingine. În ambele cazuri, aplicați detergentul din petele de grăsime cu o perie. Atenție: dacă pata este deja veche, este recomandabil să se ia compoziții cu solvenți organici. Ele sunt mult mai active decât produsele de curățare obișnuite. Deoarece timpul și efortul sunt cheltuite mai puțin.

Sfaturi utile

În orice caz, orice poluare poate apărea pe peretele cărămizii, după curățare este de dorit să se spele și să se usuce. După aceea, pentru a îmbunătăți caracteristicile de proiectare, sunt utilizate repellente cu apă.Utilizați o daltă pentru a elimina murdăria care ar trebui să fie în ultima întoarcere. Nu este destinat să îndepărteze cimentul (betonul) și poate deveni rapid plictisitor. Spre deosebire de recomandările profesioniștilor individuali, este imposibil să se rupă cimentul din cărămizi cu unghii - cu siguranță vor lăsa urme care ar strica aspectul.

Cum să curățați caramida cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor