Cât de mult este necesar mortarul de cărămidă?

În lumea modernă este imposibil să se facă fără blocuri de cărămidă. Acestea sunt necesare pentru construcția de clădiri diferite, clădiri rezidențiale, clădiri industriale și structuri în scopuri specifice (sobe pentru diferite scopuri, uscătoare). În sine, zidăria nu va ține. În scopul "legării" între blocuri, există diferite tipuri de soluții. În acest articol vom vorbi despre amestecurile de zidărie, semnificația lor funcțională, procedura de calcul al cantității și masei.

Tipuri de mortar de zidărie

O soluție pentru cărămizi de zidărie, în funcție de scopul și părți, divizat într-un ciment-nisip, calcar. Există amestecuri amestecate, compoziții cu un plastifiant.

Amestecul de ciment-nisip este cea mai obișnuită compoziție pentru construcția de structuri din cărămidă. Mortarul este realizat din ciment, nisip și apă în diferite proporții, care depind de scopul și locația zidăriei.

Amestec de calcar - mai puțin costisitor. În prezent rar folosit. Se compune din nisip, var ars și apă. Se utilizează numai pentru lucrările de interior, în camere cu umiditate minimă, deoarece compoziția este instabilă la efectele lichidelor.

Amestecurile mixte sunt compuse din componentele celor două soluții discutate anterior. Această compoziție este utilizată în zidărie "specială", unde este necesară o calitate a amestecurilor de ciment-nisip și calcar.

Plastifiantul este un material polimeric special care este adăugat la compoziție pentru a fi plastic, de unde și numele. Un astfel de amestec este folosit în cazurile în care este necesar să se interconecteze suprafețele inegale, să se umple goluri inutile.

Cât de mult este necesar mortarul de cărămidă?

În funcție de tipul de zidărie, de indicatorii de calitate ai cărămizii, de tipul mortarului în sine, consumul de amestec se calculează pentru 1 m3 de zidărie din cărămidă.Unitățile de măsură ale soluției sunt cubi, în comun "cuburi".

Imediat după ce am decis asupra parametrilor de mai sus, alegem tipul de compoziție.

Compoziția de nisip de ciment este preparată dintr-un amestec de 1 parte de ciment și de la 3 la 5 părți de nisip. În acest fel, puteți calcula consumul de ciment pe 1 km Km. De asemenea, calculul depinde de marca de ciment, care poate fi de la M200 la M500.

După determinarea tipului de mortar, este important să se determine consumul amestecului, care depinde de grosimea cusăturilor, pereților (zidăria poate fi de 0,5 cărămizi, 1, 2 cărămizi).

Printre specialiști există câteva figuri comune atunci când se calculează soluția.

Deci, pentru zidaria unui bloc convențional cu dimensiunile de 250x120x65 mm dintr-un perete în jumătate de cărămidă per 1 m3, acesta lasă 0,189 m3 amestec. Pentru un perete dintr-o caramida, este necesar sa aveti 0.221 m3 de mortar. Există anumite tabele prin care puteți face calcule.

Factorii care afectează consumul de soluții

Există caracteristici care trebuie luate în considerare la calcularea amestecului utilizat pentru ouat.

Cele mai importante sunt:

 • grosimea peretelui;
 • competențe; mason
 • porozitatea materialului de cărămidă, capacitatea sa de a absorbi umezeala;
 • tipul de bloc de cărămidă, prezența golurilor în el;
 • calitatea preparării soluției;
 • umiditate, temperatura ambiantă; timpul anului.

De regulă, factorii de mai sus influențează consumul soluției în sus, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. De exemplu: abilitatea zidarului poate afecta atât creșterea cantității de mortar folosit (nu este suficient calificată), cât și o scădere (atelier). În același timp, o creștere a grosimii pereților implică în mod necesar o creștere a amestecului și invers.

Consumul amestecului este influențat de componentele utilizate, durata de depozitare a cimentului, calitatea preparării soluției. Dacă, amestecată în nisip, vor fi incluziuni străine (pietre, lut, rădăcini de copaci), atunci când se dau cărămizi, aceste obiecte vor interfera. Acest lucru va duce la o creștere a cusăturilor dintre blocuri, respingerea unei părți a soluției.

Experții recomandă ca, după calculele utilizate pentru mortare de cărămidă, este imperativ să se mărească rezultatele obținute cu 5-10%. Acest lucru este necesar pentru diferite situații neprevăzute care pot apărea în timpul construcției. Sunt ținute mai mult de o zi, adesea întinse luni întregi.În timpul perioadei de construcție, condițiile climatice, calitatea cărămizii, tipul, marca de ciment și umiditatea nisipului se schimbă adesea.

  Lucrările de construcție, așezarea cărămizilor, precum și soluțiile utilizate la locul de muncă, trebuie să acorde o atenție deosebită. Rezultatul lucrării, rezistența pereților, durabilitatea și siguranța persoanelor care vor folosi clădirile, structurile și spațiile rezidențiale depind de aceasta. Este foarte important atunci când se calculează cantitatea de mortar pentru cărămizile pentru a obține sfaturi de la un constructor. Acesta va oferi asistență neprețuită în reducerea pierderilor materiale în producerea anumitor opere.

  Cum să pregătiți o soluție pentru cărămizi, consultați videoclipul de mai jos.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor