Cărămizi de sablat: ce este necesar și cum se realizează?

Cărămizile de sablare reprezintă o procedură eficientă pentru curățarea fațadelor și sunt utilizate pe scară largă pentru restabilirea aspectului original al clădirilor rezidențiale și al clădirilor industriale.

Esența procesului

Sandblastingul este un set de măsuri pentru purificarea cărămizilor din funingine, murdărie, funingine, reziduuri albe și desene. Procedura se efectuează cu ajutorul unui echipament special, numit sablare. Utilizarea unui astfel de dispozitiv readuce zidurile de cărămidă la aspectul lor original și încetinește semnificativ procesul de distrugere a pietrei. În ciuda efectului mecanic destul de puternic al jetului abraziv pe caramida, materialul nu se rupe și nu-și pierde proprietățile operaționale.

Principiul instalării sandblastului este următorul: aerul comprimat este amestecat cu nisip, sub presiune ridicată, cu ajutorul unui compresor care este introdus în pistol și pulverizat pe suprafață. Ca rezultat, zidăria este curățată de murdărie și dobândește un aspect bine îngrijit și bine îngrijit. În plus, impactul amestecului aer-abraziv distruge efectiv fungi și bacterii, a căror activitate distructivă conduce în timp la distrugerea cărămizilor.

În ciuda numelui echipamentului, nu numai nisipul este utilizat ca amestec de lucru pentru sablare. Rezultatele excelente ale curățării pereților pot fi obținute prin tratarea cărămizilor cu corindon, zgură de cumpărături, bile de sticlă, nichella, precum și împușcături din plastic și ceramică. Alegerea materialului depinde de tipul de cărămidă, de vârsta de așezare, de condițiile climatice și de natura poluării fațadei.

Trebuie remarcat faptul că acest tip de curățare este destul de versatil și este potrivit pentru orice tip de cărămidă. Caramizi netede, texturate, arse și neglijate pot fi prelucrate.Acest lucru extinde foarte mult domeniul de aplicare al echipamentului de sablare, permițându-vă să aveți grijă de toate tipurile de cărămidă, precum și de structurile din lemn și beton.

Indicații pentru utilizare

Sunt luate în considerare pereții de zidărie din zăbrele una dintre cele mai eficiente modalități de a aduce clădirile în stare satisfăcătoare și se realizează în mai multe cazuri.

 • Purificarea pereților proaspeți din reziduurile de ciment. Procedura se efectuează cu un grad redus de utilizare a nisipului cu granulație medie.
 • Îndepărtarea eflorescentelor și urmele de precipitații. Acest tip de poluare se remarcă în special pe fațadele din cărămizi ceramice roșii. Astfel de ziduri sunt predispuse la apariția de dungi și pete de alb, ceea ce are un impact foarte negativ asupra aspectului clădirilor.
 • Curățarea petelor corozive. Structurile construite din cărămizi de silicat alb suferă adesea de acest tip de poluare. Elementele de fațadă din metal, cum ar fi fitinguri pentru balcon, cârlige pentru fire electrice și scări externe de protecție împotriva incendiilor, de multe ori nu au o acoperire anticorozivă și în cele din urmă încep să rugină.În timpul ploii, rugina începe să curgă în jos pe pereți, împreună cu jeturi de apă, lăsând urme roșii ruginite în spatele ei. O astfel de poluare strică în mare măsură aspectul clădirilor, și nimic, cu excepția unei nisipuri, este îndepărtat.
 • Îndepărtarea mucegaiului și a mucegaiului. Acest tip de poluare are un impact foarte negativ nu numai asupra aspectului general al fatadei, dar provoacă, de asemenea, o amenințare gravă de distrugere a materialului. Sandblasting-ul vă permite să îndepărtați porii ciupercilor adânc în cărămidă și să eliminați permanent pereții de pete cenușii gri-verzi.
 • Curățarea pereților interiori de cărămidă din resturile de vopsea veche și tencuială. Atunci când se efectuează reparații, este deseori necesar să se îndepărteze vechile straturi decorative de pe pereți și este mai bine ca o singură unitate să nu poată face față instalației de nisip. Materialul abraziv curăță cu atenție suprafața, lăsând în urmă o cărămidă perfect curată.
 • Îmbătrânirea artificială a zidului de cărămizi ceramice. Iubitorii de mansardă, Provence, țară, techno, gotică, precum și cunoscători ai interioarelor tradiționale engleze utilizează adesea această tehnică.Ca rezultat al efectului mecanic al amestecului de lucru, pe cărămidă apar numeroase shcherbinki și depresiuni și ele par atât de naturale și vitale încât este aproape imposibil să distingem materialul în vârstă artificială de piatra originală centenară. Pentru a obține cele mai bune rezultate, împreună cu nisipul, zgură de nichel, margele de sticlă și împușcături ceramice sunt folosite.
 • Prelucrarea suprafeței de lucru înainte de aplicarea amestecurilor de ipsos sau vopsele și lacuri. În acest caz, sablarea contribuie la formarea unei suprafețe dure, care crește în mod semnificativ aderența și mărește semnificativ durata de viață a acoperirii decorative.
 • Îndepărtarea petelor grase și uleioase. Când se curăță suprafața de acest tip de murdărie, se utilizează ca o componentă abrazivă nisip sau zgură.

Metode de curățare

Sandblastarea se face în mai multe moduri și alegerea celei potrivite se face ținând seama de natura poluării și de scopul final al evenimentului.

 • Cea mai obișnuită este modalitatea clasică în care nisipul, amestecat cu aer comprimat, este aruncat pe un perete sub presiune ridicată, producând un efect de hârtie de șmirghel.
 • Următoarea metodă se numește umedă și se utilizează pentru suprafețe deosebit de poluate care conțin pete vechi și resturi uscate de mortar. Esența acestei metode constă în amestecarea substanței abrazive cu apă și apoi pulverizarea compoziției rezultate pe zidărie.
 • O tehnică foarte eficientă este tratarea suprafețelor cu ajutorul gheții, ceea ce permite eliminarea poluării din locurile greu accesibile. În acest caz, nisipul este înlocuit cu particule mici de gheață naturală sau artificială și sub presiune ridicată le servește pe perete.
 • Cea de-a patra metodă este o prelucrare termică sau, cum se mai numește, o prelucrare aprinsă, care constă în pulverizarea simultană a nisipului și a materialului combustibil. Utilizarea curățeniei fierbinți contribuie la distrugerea completă a bio-distribuitorilor, cum ar fi mușchi, mucegai, fungi și agenți patogeni.

Măsuri de siguranță

Atunci când efectuați sablarea trebuie să aveți o atenție deosebită și asigurați-vă că respectați măsurile de siguranță. Procedura trebuie efectuată numai cu ajutorul echipamentului personal de protecție, cum ar fi un scut de față și ochelari de protecție.

În timpul lucrului, toate părțile corpului trebuie să fie bine închise. Această cerință se datorează faptului că sablarea, chiar și în cel mai slab mod de funcționare, este capabilă să accelereze particulele abrazive până la o viteză de 600 km / h, prin urmare o lovire directă a unui jet într-o persoană se confruntă cu o vătămare gravă și chiar cu moartea.

Pe lângă leziunile fizice, lucrul cu echipamente de sablare fără utilizarea echipamentului de protecție este plină de o asemenea boală teribilă ca silicoza. Boala provoacă leziuni severe țesutului pulmonar și este cauzată de praful nisipos care intră în tractul respirator. Prin urmare, atunci când lucrați cu echipament de sablare, indiferent de tipul de abraziv utilizat în prezent, este necesar să folosiți un aparat respirator sau o cască cu aer forțat. Urechile trebuie, de asemenea, protejate împotriva zgomotului puternic prin utilizarea căștilor industriali.

  Sablarea este considerată cea mai eficientă metodă de a readuce zidăria la aspectul original și de a crește semnificativ durata de viață a clădirilor.

  Cu privire la modul de lucru cu nisip, vedeți următorul videoclip.

  Comentarii
  autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor