Cum să sigiliți o crăpătură în peretele casei de cărămidă?

Unul dintre cele mai populare materiale pentru construirea de diverse obiecte este caramida. Cu toate acestea, acest material nu este perfect, iar în clădirile din acesta în timpul funcționării sale pot fi defecte și deteriorate.

Cel mai frecvent defect este fisurile din perete. Remediați acest defect nu va fi ușor. Pentru a face acest lucru, aflați cauza fisurii și alegeți metoda tehnologică necesară pentru ao elimina.

  Caracteristici speciale

  Manifestarea crăpăturilor pe pereții de cărămidă este un semn proastă. Cu toate acestea, dacă fundația este corect așezată și zidaria este corect așezată, nu ar trebui să apară crăpături.

  Orice defecțiune vizibilă indică nerespectarea standardelor de montaj sau de utilizare și necesită corectarea imediată a cauzei apariției acesteia.Nivelul de complexitate a fisurilor de etanșare a suprafețelor pereților depinde de grosimea și adâncimea lor (uneori trebuie să dezasamblați suprafața necesară pentru zidărie).

  Poți umple crack-ul cu propriile tale mâini dacă urmați recomandările noastre. Vă vom ajuta să eliminați orice defecte (de exemplu suprafața crăpată a peretelui portant).

  Cauzele fisurilor

  Există mai multe motive care creează o problemă neplăcută.

  • Absența sau inadecvarea ligamentului între blocuri. Manifestată sub forma unei fisuri verticale pe întreaga înălțime a peretelui (apare atunci când se construiește o extensie la o clădire existentă sau dacă lucrarea nu este urmată corect). Este posibil să scapi de decalaj numai dacă se face o pre-cravată cu o centură întărită.
  • Deficiențe în stabilirea fundației clădirii: umplerea fundației la o adâncime mică (mai puțin decât nivelul de înghețare a solului), utilizarea de blocuri granulare sau minerale, utilizarea de beton cu rezistență slabă și rezistență la îngheț. Explicații externe: fisuri în zonele colțurilor sau crăpături crescute rapid în părțile superioare ale suprafețelor pereților din cărămidă.

  Acest lucru poate fi evitat prin întărirea perimetrului fundației prin crearea unei curele de beton.

  • Determinarea eronată a calității solului, din cauza erorilor care apar atunci când se ia în considerare sarcina. Aceasta include, de asemenea, deformarea solului ca urmare a vibrațiilor, a fenomenelor naturale (de exemplu, a apelor subterane active), precum și a lucrărilor efectuate în vecinătatea obiectului. Toate acestea conduc la apariția unor fisuri mari pe toată suprafața pereților.
  • Facilități de deplasare în timpul primului an de funcționare. Acest lucru se manifestă sub forma unor fisuri mici și superficiale, care nu cresc în dimensiune în viitor. Pentru a le elimina, trebuie să efectuați numai reparații minore.
  • Mare încărcătură pe zidărie. Fisurile apar în zonele cu cel mai mare stres. Pentru a evita acest lucru, este necesar să distribuiți sarcina în mod egal și să faceți o legătură în locurile necesare.

  Recomandări pentru eliminarea defectelor pe peretele cărămizii

  Pentru a sigila o fisură în peretele unei case de cărămidă, trebuie să urmați instrucțiuni simple:

  • să examineze cu atenție întreaga clădire, să recunoască și să elimine sursele de fisuri;
  • verificați periodic starea suprafețelor pereților;
  • dacă apar fisuri, ar trebui să faceți imediat tot ce este posibil pentru a preveni răspândirea defectelor;
  • în timpul formării crăpăturilor, este necesară curățarea zonei interne necesare a fisurilor, precum și maximizarea interacțiunii cu agenții de finisare;
  • după verificarea pereților și prelucrarea golurilor, acoperirea cavităților și realizarea izolației exterioare (sau a finisajului).

  Înainte de a determina cauza defectului, este inutil să faci ceva pentru ao corecta.

  În plus, este necesară verificarea continuă a ratei de creștere a fisurilor. Pentru acest gol, este necesar să se marcheze markerii compoziției de chit sau a soluției de beton. Dimensiunile de benzi dorite sunt de 100 × 40 mm cu o grosime a stratului mai mică de zece milimetri. Există, de asemenea, o metodă simplificată a hârtiei. Verificați dacă pauzele ar trebui efectuate în fiecare zi timp de cinci săptămâni. Dacă apar probleme, este necesară o revizuire majoră a structurii fundației și asistența unui profesionist.

  Merită să ne amintim că lățimea fisurilor de mai mult de douăzeci de milimetri este critică. Într-o astfel de situație este necesară consolidarea auxiliară a marginilor fisurilor și consolidarea structurilor de cărămidă. Sub rezerva distrugerii zonei care are nevoie de dezmembrare.

  Dacă după verificare ați observat că fisura nu a crescut, atunci puteți utiliza metoda simplă de etanșare a unui gol într-un zid de cărămidă.

  Modalități de remediere a fisurilor

  Merită să ne amintim că apariția crăpăturilor verticale cu o lățime de zece milimetri este un precursor al distrugerii zidurilor structurii. Prin urmare, pentru a repara acest crack cu mortar de ciment fără o șapă metalică solidă nu va funcționa. În acest sens, există mai multe opțiuni de reparare.

  • Ciocanele speciale de ancorare de la metal la dibluri, montate pe marginea crack-ului.
  • Instalarea consolelor metalice longitudinale cu coturi de-a lungul marginilor în găurile realizate anterior pe suprafețele pereților (mai târziu acestea trebuie acoperite cu mortar de ciment). Această metodă este cea mai ușoară și mai fiabilă atunci când se fixează crăpăturile din exterior.
  • Încălzirea cărămizilor din interior cu compuși speciali de fixare. Când montați elemente de fixare pe suprafața peretelui, acestea trebuie să fie scufundate la o adâncime mai mare (mai mult de jumătate din întreaga grosime a peretelui). Se permite alternarea elementelor de fixare. În practică, după instalarea structurilor de fixare, se realizează etanșarea crăpăturilor pe suprafețele pereților din cărămidă.
  • Folosind plase de armare rațional, dacă doriți să întăriți întreaga zonă a structurii, deoarece chiar și un calcul atent al fundației nu garantează absența riscului de contracție. Atunci când alegeți o metodă și un material pentru eliminarea crăpăturilor, este necesar să luați în considerare finisajul exterior. Toate părțile dintr-un material metalic sunt tratate cu compuși anticorozivi și mascați prin vopsire sau tencuite.

  Cum să închizi fisurile

  Compușii pentru spargerea lacunelor depind de localizarea defectelor (în interiorul, în afara casei sau chiar sub fereastră). În interior, este posibilă strângerea unei fisuri cu o compoziție pe bază de gips sau cu un amestec de var și ciment. Pentru instalarea în exterior este mai bine să alegeți materialele cele mai rezistente la umezeală (altfel decorul nu va dura mult).

  • Pentru fisuri minore (lățimea mai mică de cinci milimetri), repararea potrivită cu o soluție de ciment. În situațiile în care cracarea microscopică a contracției nu depășește un milimetru, acestea sunt cel mai bine acoperite cu rășină epoxidică.
  • Pentru defecte de lungime între cinci și zece milimetri Etanșarea poate fi făcută cu ciment și nisip într-un raport de 1: 2 sau 1: 3.Pentru a obține o consistență plastică, trebuie să adăugați apă.
  • Pentru fisuri mai problematice în structurile de pereți din cărămidă (precum și în structuri cu un strat de aer), spuma pentru instalare ar fi o soluție excelentă. Un astfel de material necesită protecție obligatorie față de razele solare, astfel încât, după întărire, excesul de spumare să fie eliminat.
  • Pentru defecte de diferite tipuri o compoziție adecvată de ciment cu adăugarea de polimeri din categoria claselor M400. Compozițiile sunt trecute printr-o rețea fină cu un granulat de nisip mijlociu sau cu un adeziv pe bază de acetat de polivinil și apă. PVA în astfel de cazuri se adaugă excesiv (de la un litru la găleată) și se adaugă ultima dată la compoziție.
  • Pentru zonele problematice ale zidului (în interior sau în exterior) poate fi utilizat un agent de etanșare pe bază de silicon. Avantajele unui astfel de sculă includ plasticitatea și durata lungă de viață a materialului, toleranța la schimbările de temperatură și umiditate, ușurința de a repara crăpăturile cu un pistol de asamblare. Dezavantajul acestei metode este costurile financiare ridicate, deci pentru suprafețe mari și volume nu este potrivit.
  • Dacă este necesar, eliminați defectele din exterior și în prezența unei soluții depășite, se utilizează amestecuri cu adaos de miez de cărămidă.

  La sfârșitul reparației, starea suprafețelor de cărămidă trebuie inspectată cu atenție în termen de două luni.

  Aflați mai multe despre cum să sigilați corect fisura în peretele casei de cărămidă, veți învăța din următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor