Cum să lipiți îmbinările de zidărie?

 Cum să lipiți îmbinările de zidărie?

Oricine dorește ca casa lui să fie cea mai frumoasă, bine îngrijită și atractivă. Cel mai adesea pentru construirea de locuințe folosind materiale precum cărămida. În acest caz, se pune întrebarea cu privire la modul de sigilare a tuturor lacunelor mici între blocurile de cărămidă? Acest lucru necesită rosturi de îmbinare și toate suprafețele inegale. Materialul Zatirochny alocă contururile unei cărămizi cu care se confruntă.

Lucrări de zidărie

Grosarea este aplicarea unui strat suplimentar special pe suprafața dintre cărămizi după ce au fost așezate. Un astfel de material este utilizat pentru montarea verticală sau orizontală a peretelui, după ce amestecul în exces a fost îndepărtat la îmbinările fiecărei cărămizi, dar rămân mici neregularități.Grout, sau cum se mai numește și îmbinare, este folosită tocmai pentru astfel de scopuri. Așezarea cărămizilor se dovedește frumoasă și egală. Stratul, care va proteja de umiditate, are o integritate și o durabilitate ridicată. Ca urmare, durata de viata a structurii creste.

Ei încearcă să realizeze îmbinarea imediat după ce a fost construită clădirea. Desigur, există și astfel de cazuri când această activitate se desfășoară după câțiva ani. În acest caz, peretele a absorbit deja o cantitate mare de umiditate și este distrus treptat.

Groutingul se face numai pe acele ziduri pe care lucrările de tencuială sau de căptușire nu se vor face mai târziu.

Avantajele injecției

Îmbinarea este atât decorativă cât și practică.

Proprietățile decorative includ:

 • subliniază liniile de facturare;
 • alegerea modelului de cărămidă;
 • unirea tuturor liniilor care au fost prevăzute atât în ​​direcția orizontală, cât și în cea verticală;
 • oferind rigoare și claritate a fațadei.

Caracteristicile practice sunt următoarele:

 • cu căptușeală mărește izolarea fonică;
 • protejează împotriva umidității excesive;
 • căldura este păstrată în clădire;
 • durata de viață a serviciului crește;
 • apare senzația de apăsare;
 • mici fisuri sunt închise.

Chitul se suprapune cu stratul anterior de ciment, dar în acest fel este imposibil să se elimine complet erorile sub formă de exces de ciment în perete, curbură și zidărie neuniformă.

Când este cel mai bun loc pentru a face îmbinarea și în ce caz o face? Este posibilă realizarea îmbinării numai dacă peretele de cărămidă a fost ridicat exact. La urma urmei, fiecare cusătură are aceeași grosime standard. Pe orizontală, acest număr este de la 10 la 15 mm și vertical de la 7 la 14 mm.

Există mai multe moduri bine cunoscute și comune de a face o chit cu mâinile tale. Luați în considerare câteva exemple în detaliu.

În tăiere

Aceasta este cea mai ușoară opțiune de a face grout între cărămizi. Pentru că nu va trebui nici măcar să achiziționați un instrument special - o mistrie îngustă.

În primul rând, este necesar să diluați chitul, apoi să-l aplicați între cărămizi. Soluția este de obicei făcută din ciment. Masa excesivă aplicată poate fi ușor îndepărtată cu o mistrie (unealtă lustruită pe ambele părți cu un mâner curbat din lemn). Este necesar să lăsați stratul să se înțepenească puțin, apoi să mănânceți totul cu o perie tare.

golfuleț

Aceasta este a doua modalitate pe care maeștrii o folosesc. Din uneltele de care aveți nevoie: o mică spatulă ascuțită, numită "îmbinare", soluția însăși. Spatulul nu trebuie să fie prea gros și lung, deoarece cu această sculă amestecul care va fi aplicat pe suprafață va fi compactat. Mortarul de ciment trebuie așezat pe suprafața zidăriei, îndepărtați excesul cu o mistrie și apoi compactați amestecul dintre cărămizi cu o mică spatulă ascuțită.

dreptunghiular

Aceasta este metoda pe care este mai bine să o încredințați maeștrilor decât să o faceți singur, deoarece necesită abilități și abilități deosebite. O soluție de circa 4-5 mm este scoasă din cusături, apoi spațiile formate sunt din nou umplute cu un nou amestec, mai dens. Acest finisaj este frumos înfățișând și atrage atenția, dar nu este potrivit pentru utilizare pe stradă, deoarece nu îndeplinește funcția de respingere a apei.

Există două tipuri de îmbinări - pe bază de ciment și epoxidice. Ele sunt destul de diferite unul față de celălalt. Amestecarea cimentului este mai populară, este mai ușor de obținut, sunt mai ieftine în categoria de preț.

Astfel de mortar este produs de multe întreprinderi (de exemplu, Quick-mix este un furnizor popular pe piață).Materialul este îndepărtat de pe suprafață suficient de repede, iar apa este folosită în fiecare casă pentru a dilua amestecul.

Furtunurile epoxidice sunt mai scumpe, nu sunt disponibile, în unele orașe nu pot fi cumpărate. Ele sunt mai eficiente decât cimentul. În locurile în care există mai multă umiditate și există o încărcătură crescută, grosimea epoxidică va fi un cap mai mare decât cimentul. Indicele de durabilitate este ridicat, ca și izolarea termică.

auto-netezire

Pentru a face amestecarea cu tine, ai nevoie de: ciment, un amestec de gips si carbonat de calciu (alabastru), si nisip quartz. Ingredientele trebuie amestecate în proporții de la 2 la 2 și la 10.

Adăugați treptat apă la amestec. Masa nu trebuie să fie prea subțire sau prea vâscoasă. Pentru a verifica dacă pasta rezultată este pregătită pentru lucru, aplicați-o pe mistrie - nu trebuie să se scurgă de ea.

Atunci când trebuie să obțineți o creuzetură albă, puteți adăuga amestec de var sau amestec comercial. În cazul în care varul este folosit ca bază de culoare albă, atunci când umiditatea devine pe ea, culoarea alb va deveni mai gri de fiecare dată.

Solidificarea treptată a masei are loc în trei ore.După aceea, își pierde plasticitatea, aplicată mai mult, devine imposibil să lucreze cu ea.

Următoarele instrumente pot fi necesare pentru îmbinare:

 • spatula, spatula, burghiu, care va amesteca amestecul;
 • ciment, apă și găleată;
 • capacitatea în care va fi plasată toată soluția.

Mai întâi de toate, trebuie să pregătiți suprafața pentru lucrări ulterioare - utilizați o perie rigidă pentru a trece prin toate cusăturile, eliminând orice nereguli și surplusuri. După aceea, trebuie să spălați cusăturile (dacă peretele este mare și mare, atunci ar fi mai bine să utilizați un furtun), ar trebui să spălați și cărămida, astfel încât să devină saturată cu umiditate.

În paralel, se pregătește o soluție. Mai întâi trebuie să alegeți calea, care va fi executată prin injecție - concavă sau convexă. Depinde de ce instrumente vor fi necesare. O cantitate mică de amestec trebuie să fie luată cu o spatulă, să se tamponeze ușor și să se frece articulațiile. După ce trebuie să curățați cusătura cu o perie pentru a elimina excesul. Acest lucru sa încheiat.

Pe îmbinările grout, vedeți video de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor