Selectarea și montarea capacelor pe stâlpi de cărămidă

Coloanele de piatră sau cărămidă realizează funcția de separare între secțiunile gardului. La sfârșitul lucrărilor de construcție, pe ele se montează capace, care dau structurii o privire completă din punct de vedere estetic și o protejează de efectele nocive ale mediului extern. O varietate de materiale din care sunt realizate structurile de acoperiș vă permit să le ridicați până la orice gard, având în vedere stilul și structura structurii.

funcții

Capacele pe suporturi pentru garduri poartă funcții de protecție și decorative. Dacă acestea nu sunt instalate, atunci vor apărea următoarele procese sub acțiunea mediului cu zidărie:

 • impactul umidității asupra cărămizii duce la distrugerea ei, începe să se prăbușească;
 • soluția este spălată treptat;
 • o lovitură directă a precipitațiilor pe partea superioară a zidăriei neprotejate poate schimba culoarea și poate deforma structura;
 • stâlpi goi sunt afectați în mod deosebit, se înfundă cu noroi și apă;
 • iarna, apa, înghețarea, se extinde și cauzează fisurarea materialului de construcție sau distrugerea completă a acestuia.

Polonezii care nu sunt protejați de capace nu vor dura mult timp și vor avea nevoie de o reparație constantă.

Pads au toate caracteristicile tehnice necesare și rezolvă următoarele sarcini:

 • ele sunt puse ermetic pe poli, protejându-le de influență externă;
 • rezistența materialului de acoperire face ca ouarea să fie durabilă, prelungind condițiile de funcționare a acesteia;
 • înșurubările inconspicuoase și fiabile nu strică apariția capacelor;
 • panta și canelurile construcției protejează coloanele de cărămidă de precipitații;
  • materialul pentru garnituri este selectat pentru a fi rezistent la coroziune și stres fizic;
  • gardul devine aspect fără cusur;
  • o selecție largă de materiale și configurații de căptușeală de căptușire sub gardul de orice tip;
  • capacele sunt încărcături decorative, pot fi decorate la cererea proprietarului sau folosite ca loc pentru iluminare suplimentară.

  tipuri

  Capacele de gard sunt diverse, pot fi clasificate în funcție de metodele de fabricație, de configurație și de materialul din care sunt fabricate.

  Formularul este selectat în funcție de stilul gardului și preferințele proprietarului. Acesta poate fi în formă de cupolă, cu patru pante, conice, sub forma unei piramide sau a unei pagode estice.

  Capacele produc diferite configurații, însă formele conice și triunghiulare sunt considerate mai raționale, ceea ce permite ca precipitațiile să curgă în jos fără oprire.

  Uneori sunt decorate cu o turnă, o lampă, figuri sculpturale. Toate aceste elemente trebuie să fie fabricate din materiale durabile care să reziste la intemperii.

  Designul concret constă din părțile superioare și inferioare. Fixarea este partea inferioară a capacului (fusta), destul de dens implantată pe stâlp și devine aproape invizibilă sub partea superioară. Capacul în sine este sigilat, are un aspect atractiv, designul său de la capetele inferioare cu pante și caneluri pentru a îndepărta umezeala.

  Dacă tamponul este realizat cu elemente de iluminat, la cel mai înalt punct este realizată o platformă pentru o lampă decorativă de stradă.Capacul poate fi decorat cu orice decor exterior care corespunde planului designerului sau proprietarului. Coperta stâlpilor arată bine și imaculat și fără prezența decorului.

  Din punct de vedere tehnic, capacele sunt realizate în moduri diferite - prin turnare, ștanțare, pot fi realizate prin sudare, îndoire în diferite moduri sau crearea de produse forjate.

  Mai multă varietate de căptușeală a compoziției materialului din care sunt fabricate.

  metal

  Unii proprietari își fac propriile capace de staniu. Capacele produse cu participarea forjării arată spectaculos. Industria produce duze din oțel inoxidabil, cupru, alamă, galvanizat. Pentru a evita coroziunea, acoperirile polimerice sunt aplicate pe capace, poate fi plastisol sau poliester. Produsele din cupru și alamă pot dura mai mult de un secol fără înlocuire.

  Plăcile metalice fac figura, ele devin un fel de decorare a gardului.

  Acestea ar trebui să fie revizuite periodic și tratate cu formulări speciale, evitând murdăria și coroziunea, iar îngrijirea este aceeași cu cea a foilor profesionale.

  Tabla de metal este adesea ușoară, astfel de produse nu ar trebui instalate în zone cu vânt puternic.Este necesar să se țină cont de sunetele pe care metalul le provoacă de la lovituri de ploaie sau de grindină și care nu se află lângă ferestrele unei clădiri rezidențiale.

  beton

  Cântăresc până la 20 kg, nu vor fi suflate chiar și de vânt puternic, dar impactul constant asupra betonului va avea un efect negativ în timp, acest lucru ar trebui luat în considerare atunci când instalați astfel de produse în locuri cu vânt. Plăcile de beton sunt formate din orice formă și bine etanșate cu mortar. Ele sunt instalate pe stâlpi de cărămidă, dacă gardul este realizat din piatră, beton sau cărămidă. Capete similare pentru alte tipuri de garduri nu sunt potrivite.

  Tampoanele de beton au culori care repetă nuanța unui stâlp de cărămidă sau vine în contrast cu acestea. Acest produs pare fiabil, prezentabil și, dacă este de înaltă calitate, este. Capacele de beton substandard, după părerea proprietarilor, după un an dobândesc forma unei forfetări fără forme.

  piatră

  Produsele provin din piatră naturală și artificială. Piatra naturala arata grozav, are o rezistenta si durabilitate deosebita, dar cantareste foarte mult si este costisitoare pentru proprietar. Produsul de producție artificială este mult mai ieftin, nu poate concura cu piatră naturală în calitate, dar va oferi un aspect solid și maiestuos structurii.

  ceramică

  Acesta este un tip frumos de mozaic de căptușeli, arată elegant și scump. Este într-adevăr destul de mult. Manipulați cu astfel de materiale ar trebui să fie atenți din cauza structurii sale fragile.

  Nisip polimer (compozit)

  Cea mai recentă dezvoltare, care a fost deja apreciată și aleasă de consumatori pentru durabilitatea, accesibilitatea și aspectul impecabil. Marcă de nisip, polimeri și diferiți modificatori. Acestea au o gamă largă de culori, imită piatră naturală, dale, sunt transparente pentru a stabili iluminarea interioară.

  Cu un material compozit, este posibil nu numai acoperirea stâlpilor, ci și gardul de cărămidă însuși.

  Plastic (PVC)

  Material ieftin, nu durabil. Folosit pentru protecția temporară a pilonilor.

  de lemn

  Aceste capace sunt ușor de făcut cu propriile mâini, ele sunt bine în acord cu peisajul grădinii. Pot avea diverse forme, până la sculptură. Ele îndeplinesc stilurile și ideile speciale ale designerului.

  Acesta este cel mai scurt material care necesită o impregnare specială și o îngrijire constantă.

  bitum

  Creat din plăci moi. Pentru formarea capacelor se recomandă tăierea adecvată a materialului de construcție după acoperiș.Izolația hidraulică este cauciuc lichid.

  fibra de sticla

  Datorită producției inovatoare, au apărut capace frumoase, ușoare și durabile, care pot rezista fluctuațiilor de temperatură de la minus patruzeci până la nouăzeci de grade. Densitatea produsului asigură conținutul de policarbonat cu sticlă acrilică și cuarț. Ele nu pot fi zgâriate și ușor de montat.

  Căptușirea luminată are o vedere fantastică frumoasă.

  Cum sa alegi?

  Atunci când alegeți un produs, trebuie să aveți o idee minimă despre asta. Capul stâlpului este alcătuit din două părți: partea de jos este montantul care ține elementul de acoperire pe suprafața zidăriei, partea superioară protejează structura de manifestările agresive ale mediului extern și, în același timp, o decorează.

  Principalele criterii de selecție sunt mărimea (trebuie să se potrivească perfect) și compatibilitatea materialului, stilului, volumului cu postul de susținere și gardul însuși.

  Compatibilitatea capacelor depinde de mulți factori care se referă la o mare varietate de domenii. Dar, în primul rând, este necesar să le combinăm cu elementele pentru care sunt achiziționate.

  • Pavele de beton, datorită greutății mari, potrivită numai pentru stâlpi și garduri din cărămidă, piatră artificială și naturală, precum și garduri din beton. Ele nu pot fi combinate cu suporturi metalice și din lemn.
  • Capace metalice, datorită formei goale, utilizată în cazurile în care este necesară menținerea iluminatului. Ele sunt combinate cu deschideri de metal. Dar metalul mare este potrivit pentru zidărie și orice alt tip de pilon.
  • Materiale de piatră combinate cu o bază de cărămidă, dar mai armonios vor arăta cu piatră, de exemplu, o coloană de marmură albă își completează imaginea cu o acoperire ideală din același material.
  • Capace din lemn se amestecă bine cu baza de cărămidă, dar lemnul trebuie de asemenea să fie prezent în pânza gardului însuși.
  • Același lucru este valabil și pentru produse forjate, stâlpii de cărămidă, având astfel de capace, ar trebui să repete elementele de forjare, dacă nu în gardul în sine, cel puțin în decorarea porții sau a porții.

  Când cumpărați capace, pe lângă mărimea și compatibilitatea, trebuie să acordați atenție și altor criterii:

  • în primul rând, verificați documentele însoțitoare, certificatul de calitate, serviciile de garanție a mărfurilor;
  • trebuie să vă asigurați că dimensiunea stratului de acoperire se potrivește suportului, în caz contrar va trebui să căutați alt tip de capace sau să le comandați individual de la producător în dimensiune;
  • simetria colțurilor trebuie verificată, elementele nu trebuie să fie înclinate;
  • partea inferioară a capacului este privită ca fiind strânsă, defectele sale ducând în continuare la distrugerea stâlpului;
  • stâlpii de stâlpi ar trebui să fie suficienți pentru a proteja suportul de precipitații;
  • Produsele trebuie luate în considerare cu atenție pentru a elimina zgârieturile, așchii, danturi și alte defecte;
  • deteriorarea ambalajelor este întotdeauna suspectă;
  • Înainte de a cumpăra, verificați echipamentul complet al mărfurilor.

  Culoarea și designul capacelor sunt selectate în funcție de stilul gardului sau de gustul proprietarului.

  Cum se face?

  Mulți meșteri preferă să facă capace pe cont propriu. Materiale pentru această utilizare o varietate.

  De metal

  Cel mai adesea este ales pentru metalul galvanizat de casă. Ei lucrează cu ajutorul unei mașini de îndoire a foilor, forma este aliniată cu colțurile, iar dispozitivele de fixare sunt produse prin niște nituri. Mai jos, modelul fixează banda de tablă pentru a crea o fustă. Produsul este vopsit în culori, în armonie cu gardul.

  Dacă nu aveți abilitățile tainistului, este mai bine să faceți preparatul pe hârtie. Cine este familiarizat cu fierar, poate decora capacul cu elemente forjate.

  De pe acoperișul moale

  Când lucrările de acoperiș sunt finalizate, nu ar trebui să aruncați rămășițele plăcilor moi. Poate fi folosit pentru a crea suprapuneri pe coloanele de suport. În această lucrare, pe lângă gresie, veți avea nevoie de colțuri, cu ajutorul lor se formează un capac care seamănă cu acoperișul unei clădiri. Acest element al gardului susține stilul casei.

  Din plăci pentru lucrări în exterior

  Aveți posibilitatea să utilizați materialul pentru fațadă sau paviment. Este bine ca țigla să coincidă cu alte elemente de construcție ale unei case sau ale unui teren, de exemplu, are pavate de grădină sau se confruntă cu o zonă de grătar. Ea poate avea un meci de culoare cu acoperișul, gardul sau peretele.

  Astfel de acoperiri sunt plane, ele sunt ușor de fixat cu adeziv de ciment sau plăci.

  Din beton

  Formele de configurație cerută sunt pregătite din tablă de tablă sau profile, cu ajutorul căreia vor fi turnate produsele. Pentru fabricarea mortarului, cimentul este amestecat cu nisip și plastifianți, se adaugă fibre zdrobite pentru a fi rezistente.Toate ingredientele uscate se amestecă bine, apoi se introduce și se amestecă apa. Amestecul rezultat se toarnă în forme preparate, se acoperă cu celofan și se lasă să se usuce complet.

  Din lemn

  Forma dorită este făcută din lemn cu ajutorul unui ferăstrău și a unui jigsaw. Un produs bine lustruit este impregnat cu agenți antifungici, acoperiți cu vopsea sau lac.

  Maeștrii cu ajutorul sculptării în lemn obțin rezultate fabuloase - capacele lor dobândesc forme geometrice uimitoare sau imagini sculpturale.

  Cum se instalează?

  Ogolovniki fabricate din materiale diferite, astfel încât instalarea pentru ele nu va fi la fel.

  Instalarea produselor din beton si ceramica:

  • suprafața stâlpului este curățată temeinic;
  • pentru o adeziune sigură, trebuie tratată cu un grund, apoi cu un compus de impermeabilizare;
  • aplicați mortar sau mortar pe suprafață;
  • instalați un capac;
  • verificați instalarea în poziție verticală și orizontală;
  • fixați cusătura cu compus de impermeabilizare;
  • lăsați să se usuce timp de câteva zile.

     Instalarea capacelor metalice:

     1. așezați marcaje pe pol și găuri pentru dispozitive de fixare;
     2. așezați partea inferioară a capacului pe suprafața lipită a suportului și fixați-o cu o șurubelniță (dacă construcția este separată);
     3. pe fusta instalați partea superioară a capului.

     Capacele reprezintă un element important al pilonilor, fără ele structura pare a fi neterminată, nu are aspect atractiv și este supusă unei distrugeri treptate.

     Cum să faci capace pe stâlpi de cărămidă cu mâinile lor, vezi următorul videoclip.

     Comentarii
      autor
     Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

     Sala de intrare

     Camera de zi

     dormitor