Densitatea cărămizii: orientări și orientări pentru determinare

 Densitatea cărămizii: orientări și orientări pentru determinare

Dacă este nevoie să cumpărați o cărămidă, atunci atunci când o alegeți, trebuie să acordați atenție anumitor puncte, inclusiv dimensiunea, tipul, scopul, calitatea și așa mai departe. De asemenea, este important să alegeți o cărămidă pentru construcția anumitor clădiri, în funcție de scopul acestora. În acest caz vorbim despre structuri și partiții de susținere. În acest caz, este important să se acorde atenție densității cărămizii. Diferite tipuri de pietre, nu este același lucru.

Ce înseamnă?

Din această valoare depinde de performanța pe care o va avea structura. Densitatea pietrei de construcție este determinată de puterea structurii viitoare.De asemenea depinde de durabilitatea structurii și de izolarea acesteia. Cu cât greutatea unei cărămizi este mai mare, cu atât mai rău protejează structura de frig.

Experții disting între două tipuri de densitate de piatră - mediu și adevărat.

Este posibil să se determine densitatea adevărată prin aplicarea unor formule diferite, însă această metodă nu prezintă interes pentru consumatorul mediu. Este important pentru el să cunoască densitatea medie a cărămizilor dintr-un anumit lot, determinată de formula p = m / v.

tipuri

În prezent, există multe tipuri diferite de cărămizi care sunt utilizate în construcții. Fiecare dintre ele are un indicator standard de densitate.

silicat

Principalele componente din care se fabrică această cărămidă sunt nisipul, apa limpede și varul hidratat. Această masă se formează atunci când se prelucrează în autoclave sub influența aburului umed. Procesul se desfășoară sub presiune. Datorită acestei rezistențe, rezistența la temperaturi scăzute și izolarea fonică a pietrei sunt la cel mai înalt nivel. De asemenea, rareori are eflorescențe la suprafață.

Minusul poate fi considerat o conductivitate termică mare, greutate, instabilitate la temperaturi ridicate și umiditate. Caramida silicata poate fi utilizata pentru constructia partitionarilor sau peretilor, precum si a altor structuri in care nu vor fi afectate de temperaturi ridicate.Este exclusă posibilitatea folosirii coșurilor, fundațiilor, puțurilor, canalelor și altor structuri pentru ouat.

ceramică

Componenta principală a producției sale este argila. Tehnologia de fabricație este simplă și reprezintă modelarea produselor din materii prime din argilă și arderea lor ulterioară la temperaturi ridicate. Aceste pietre se disting prin izolare fonică bună, rezistență ridicată, absorb puțin apă, sunt bine tolerate de frig și au o densitate mare. Acestea sunt principalele avantaje ale unui astfel de material de construcție.

Dezavantajele includ costul ridicat, greutatea înaltă și apariția eflorescentei pe zidărie atunci când este utilizată în condiții umede. Această cărămidă este folosită aproape peste tot. Din aceasta este posibilă construirea atât a bazelor de lagăre, cât și a partițiilor. De cele mai multe ori le-a folosit pentru construirea fundațiilor sau a canalelor.

Hyper presat

Baza acestei cărămizi este calcarul, care este prelucrat în fracțiuni mici. De asemenea, au fost adăugate ciment și pigmentare. Toate acestea se formează în masa din care se produce cărămida sub presiune. O astfel de piatră se distinge prin densitatea sa ridicată, rezistența la temperaturi diferite, o vedere frumoasă și o geometrie precisă.Dezavantajele includ creșterea greutății și conductivitatea termică scăzută. Aplicați astfel de produse pentru a construi garduri decorative și placări.

structură

De asemenea, caramida este împărțită în mai multe tipuri, în funcție de densitate și structură.

  • Hollow. Are goluri în corp, care ocupă aproximativ 50% din masa totală. Ca urmare, piatra se distinge prin îmbunătățirea caracteristicilor de izolare termică și a greutății reduse. Se utilizează pentru pereți despărțitori, fațade de învelire sau pentru construcția fundațiilor de susținere a clădirilor care nu vor fi afectate de o încărcătură mare. Găurile sunt diferite. Densitatea este de 1300-1450 kg / m3.
  • Corp plin În această cărămidă aproximativ 13% din golurile din masa totală. Utilizați-l pentru desene, coloane și altele. Conductibilitatea termică ridicată limitează sfera de aplicare a pietrei și, prin urmare, nu este întotdeauna posibilă construirea de pereți exteriori ai clădirilor care vor avea o conductivitate termică ridicată. Densitate - 1900-2100 kg / m3.
  • Aerat. Acest tip de material are o structură poroasă, datorită căreia este asigurată o bună izolare fonică și izolație termică. De asemenea, această piatră cântărește puțin.Se utilizează în aceleași zone ca și cărămizile goale. Densitate - 700-900 kg / m3.

Este posibil să se noteze separat tipul de tip "fireclay", utilizat în locurile în care va fi afectat de temperaturi ridicate. De obicei, o astfel de cărămidă este luată pentru cuptoare și obiecte similare. Piatra poate rezista la temperaturi de până la 1800 de grade, iar densitatea sa este de 1700-1900 kg / cu. m.

marcare

După producție, fiecare lot de piatră de construcție este marcat cu cifre și litere. Decrierea acestor valori nu este dificilă, de exemplu:

  • P - privat;
  • L - facială.

În plus, pot exista alte denumiri de dimensiuni și tipuri de cărămizi, care pot fi interpretate ca "Po" (solid) și "Pu" (gol). Toți acești parametri sunt guvernați de GOST 530-2007. Pot fi indicate și alte denumiri, de exemplu, rezistența, mărimea, rezistența la îngheț și așa mai departe. Densitatea medie a pietrei de construcție poate fi de la 0,8 la 2,0. Prin urmare, atunci când efectuați o achiziție, este important să acordați atenție acestor parametri și clase de produse.

Tipul de clădire, este, de asemenea, numit obișnuit, se utilizează pentru montarea pereților, care vor fi ulterior aplicate materiale de finisare. De asemenea, sunt ridicate coloane, socluri, canale de ventilație etc. Obișnuit poate fi atât cărămida silicată, cât și ceramica.Alegerea mărcii în fiecare caz depinde de parametrii ce trebuie să fie obținuți din structura viitoare.

Cărămizile cu fațadă sunt luate pentru a finaliza fațadele, iar diferența este că are două suprafețe plane care au o vedere frumoasă. Materialul de acoperire poate fi de asemenea gol sau corpul. Unele tipuri de cărămizi pentru structuri de placare pot avea elemente decorative suplimentare, precum și suprafețe prelucrate prin glazurare sau altfel prelucrate.

transport

Tipul și capacitatea cărămizii depind, de asemenea, de tipul de cărămidă. Produsele ceramice pot fi transportate prin orice transport pe paleți. Astfel de pachete se formează imediat după producția de cărămizi. Pe paleți există o anumită cantitate de pietre dintr-un lot, care nu diferă în ceea ce privește culoarea și alte caracteristici.

Pentru construcția de structuri se recomandă alegerea cărămizilor din același lot, care nu vor fi diferiți între ei prin parametrii și alți indicatori. Este necesar să păstrați astfel de cărămizi în rafturi sub adăpost. Stivele nu trebuie să depășească 4 grade în înălțime.

Dacă vorbim despre un material corporal, care are o densitate mare, atunci aceleași cerințe sunt impuse în timpul transportului și depozitării, dar în același timp această cărămidă poate rezista încărcăturii grele și nu este deteriorată în timpul transportului.

Când cumpărați o piatră de construcție, se recomandă să acordați atenție tuturor acestor momente și merită, de asemenea, să dați preferință producătorilor care dovedesc parametrii exacți ai lotului de produse în documente. Deși această cerință este reglementată de lege și producătorul poate fi răspunzător pentru furnizarea de informații inexacte dacă, datorită etichetării incorecte, dezvoltatorul va fi vătămat în viitor.

Din video puteți afla despre densitatea caramizii ceramice.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor