Instrumente de montare a cărămizilor: modele și unelte

 Instrumente de montare a cărămizilor: modele și unelte

Formarea de zidărie de înaltă calitate și fiabilă nu este o sarcină ușoară, dar o puteți face fără implicarea unei echipe de meșteri cu experiență. Principalul lucru este să folosiți instrumente și dispozitive adecvate la lucru, ceea ce va face instalarea mai ușoară și mai rapidă.

Să analizăm în detaliu ce șabloane și unelte pot fi folosite atunci când vine vorba de crearea unei clădiri din cărămidă.

Scopul și caracteristicile dispozitivelor

Ca și în cazul altor lucrări de construcție, este comun să se utilizeze unelte speciale atunci când se creează zidărie. Cele mai multe dintre acestea sunt de obicei cumpărate în magazine specializate, însă este permisă utilizarea dispozitivelor fabricate de ei înșiși. Desigur, acestea din urmă sunt adesea abordate de mai mulți maeștri cu experiență care întâlnesc astfel de lucrări destul de des.

Să analizăm în detaliu ce instrumente standard există, care este scopul lor.

 • Mistrie (sau mistrie). Acest dispozitiv este o lamă compactă, cu o suprafață plană, pentru o menținere mai confortabilă. Este necesară așezarea compoziției liantului pe blocuri de cărămidă. Apoi, această compoziție este distribuită cu grijă de mistrie. Cu ajutorul acestui dispozitiv sunt eliminate și piese suplimentare ale soluției.
 • fantezie. Acest dispozitiv arată ca un canal îngust fixat pe mâner. Îmbinarea este necesară pentru turnarea de înaltă calitate a cusăturilor, controlul nivelului grosimii acestora, curățarea pieselor în exces ale compoziției. Articulațiile sunt convexe și concave. În plus, atunci când alegeți acest dispozitiv, este important să vă gândiți la profilul său.
 • Micul ciocan. Un ciocan bine ales va fi necesar pentru a tăia părțile din caramida pentru a le da parametrii și formele dimensionale necesare. De asemenea, cu ajutorul acestui instrument, va fi posibil să se corecteze inexactități minore ale instalării pe o soluție de liant încă nefixată (sau nu fixă).
 • Nivelul clădirii. Fără acest dispozitiv, majoritatea lucrărilor de construcție nu este completă. Nivelul vă permite să verificați baza orizontală sau verticală cu care lucrați. Cele mai populare sunt modelele cu bule și cu laser. Acestea din urmă, desigur, costă mai mult, dar sunt mai ușor de utilizat.
 • fir cu plumb. Acest dispozitiv este o încărcătură sub forma unui conul sau a unui glonț. Este atașat la firele care nu au elasticitate. Datorită plumbului, comandantul are posibilitatea de a controla verticalitatea structurilor ridicate în raport cu deplasarea punctului de fixare a firului în secțiunea orizontală.
 • Șablon, șipci, regulă și alte dispozitive care sunt necesare pentru a controla conformitatea formei structurii.
 • prichalku. Acest element este un fir inelastic de mare densitate.Se întinde de-a lungul rândurilor de zidărie și este folosit ca punct de reper al liniarității.
 • poryadovkoy. Pur și simplu, acesta este un conducător mare, care corespunde la cea mai mică lățime a unui număr de blocuri.
 • cuvetă. În caz contrar, acest instrument este numit distribuitor. Este un tanc mic, fără fund. Pereții din acesta pot fi atât drepți, cât și teșiți. Cu ajutorul dozatorului, este posibil să se măsoare corect cantitatea necesară de soluție de liant pentru o anumită secțiune a cusăturii și să se acorde imediat lungimea și lățimea necesare.
 • Dozatorului-poryadovkoy. Aceasta este o cuvă, completată de mecanisme de marcare. În plus, astfel de dispozitive sunt adesea distinse printr-o măsurătoare de lungime reglabilă și prin prezența mecanismelor de susținere.
 • Dispenser complex. Un astfel de "asistent" constă dintr-un nivel și alte instrumente. De asemenea, poate conține componente suplimentare necesare pentru formarea cusăturilor de tip figura.

Cu ajutorul unui dozator complex, compozițiile de zidărie pot fi așezate și ținute.

Formarea de șabloane

Șablonul poate fi un dispozitiv foarte util și eficient pentru așezarea rapidă a cărămizilor. Puteți face-o singură.Desigur, puteți achiziționa modele gata în magazinul de hardware. De regulă, astfel de produse au capacitatea de a ajusta toți parametrii dimensionali. Dacă doriți să economisiți bani, este mai bine să treceți la producția independentă a șablonului.

Mai întâi ar trebui să trăiți pe parametrii geometrici de bază ai îmbinării zidăriei (adică înălțimea și lățimea). În acest caz, depinde mult de materialul folosit în construcții. Bazându-se pe tehnologia blocurilor de așezare și de utilizare, se dezvăluie dimensiunile nișelor de model.

Pentru construirea șablonului veți avea nevoie de:

 • o cutie de plastic de dimensiuni corespunzătoare (sau o foaie de placaj);
 • un creion;
 • nivel;
 • line;
 • foraj (este mai bine să folosiți un instrument electric - este mai convenabil și mai rapid să lucrați cu el)
 • elemente de fixare;
 • colțuri speciale din oțel;
 • șurubelniță;
 • șurubelniță;
 • ciocan.

Dacă ați reușit să găsiți o cutie de plastic adecvată, atunci șablonul va fi mult mai ușor. În plus, plasticul în sine este un material mai durabil și mai puternic, dar este destul de ușor, ceea ce este foarte important atunci când se lucrează la zidărie.Dacă acest rezervor nu sunt găsite, atunci este posibil să se facă un model de dimensiunea dorită a foilor de PAL, placaj sau benzi.

Mai întâi trebuie să construiți o cutie simplă fără fund. Lățimea sa ar trebui să fie puțin mai mare decât zidăria însăși.

Proiectul ar trebui să cuprindă mai multe componente principale.

 • Cadru cu pereți longitudinali din lemn. Decalajul dintre plăcile de lemn trebuie să corespundă grosimii peretelui. Deci, cum va participa părțile proeminente inferioare ale acestor benzi, cu ajutorul lor, va fi convenabil să se alinieze cărămizile în timpul depunerii.
 • Mânere pentru transport. Datorită acestor detalii, va fi mult mai ușor și mai convenabil să utilizați dispozitivul.
 • Părți transversale. În principiu, ele sunt fabricate din oțel cu bandă specială. Acest element vă permite să păstrați controlul linearității zidăriei.

Șabloane pentru zidărie numit, de asemenea, dozatoare, deoarece cu ajutorul lor, este posibil pentru a doza cantitatea corectă de soluție care urmează să fie stabilite.

Instrumentul lui Mason

Pe piata de astăzi de materiale și instrumente de construcție sunt multe obiecte practice și ușor de utilizat, cu care crearea zidăriei este simplificată în mod semnificativ.Merită să examinați în detaliu ce unelte sunt folosite de obicei de către zidari profesioniști atunci când plasează cărămizi, atunci când fac cusături între blocuri individuale și pentru a întinde un cablu.

Pentru montarea cărămizilor

Această categorie include dispozitive achiziționate pentru pregătirea fundațiilor de perete, precum și pentru căptușirea fațadelor din cărămidă. Fără aceste dispozitive, zidarul nu poate funcționa eficient și eficient. În acest caz, o mistrie, numită spatula, este considerată indispensabilă. Așa cum am menționat mai devreme, este o spatulă triunghiulară cu mâner curbat. Lungimea standard a unei astfel de lame ajunge la aproximativ 18-19 cm.

De asemenea, zidarul are nevoie de o mistrie pentru zidarie. Sunt așezate soluții de liant cu grosimea dorită pe baza de cărămidă. În plus, îmbinările dintre cărămizile individuale sunt murdare cu o mistrie. De asemenea, elimină soluția excesivă.

Mânerul de mistrie trebuie să fie la fel de confortabil și non-alunecos cât este posibil să îl folosească cu ușurință.

Al doilea cel mai important este ciocan pickaxe. Lungimea sa este de obicei de 30 cm.. O parte a acestui instrument poate fi pusă deoparte pentru a atinge cărămizile, astfel încât materialul să se potrivească cât mai aproape posibil în poziția corectă, iar cel de-al doilea - să prăjească cărămizile și să se topească.

O lopată pentru soluție este încă compoziția proaspătă a clădirii este amestecată la o consistență uniformă. În plus, amestecul său este plasat pe o bază de perete, dacă este mai mare decât 1 cărămidă.

În plus, zidarul trebuie să mențină nivelul zidăriei sub control, astfel încât să fie perfect plat.

Pentru această utilizare:

 • nivel;
 • fir cu plumb;
 • pătrat;
 • poryadovkoy.

Pentru a umple cusăturile

Nu contează dacă stați blocuri pentru a construi pereți, stâlpi, arcuri spirală sau coloane. În orice caz, va trebui să manipulați cu ușurință cusăturile dintre cărămizile individuale, etanșându-le cu unelte speciale.

Este destul de dificil să faceți articulațiile între blocuri un aspect estetic fără utilizarea unor dispozitive speciale. De obicei, pentru această utilizare, îmbinarea. Lungimea acestui dispozitiv poate ajunge la 130-150 mm. De regulă, îmbinarea este o placă subțire și îngustă care seamănă cu un cuțit mic.

Cu ajutorul îmbinării există posibilitatea de a mătura articulațiile de aproape orice tip.

Acestea pot fi:

 • tăiere singulară;
 • dublu tăiat;
 • convexe;
 • concave;
 • îmbinările în tăiere.

Pe baza parametrului grosimii cusăturii, a structurii și locației sale, pot fi utilizate îmbinări de dimensiuni diferite. Acestea pot varia de asemenea în profilul secțiunii transversale.De asemenea, finisarea și îmbinarea îmbinărilor dintre cărămizile individuale se poate face cu o mistrie.

Pentru a întinde cablul

Dacă vorbim despre procesul de a pune blocuri de cărămidă pentru construcția bazei de perete, atunci mai întâi pregătiți bucățile de colț. Numai apoi colectați elementele rămase ale structurii.

În acest caz, debarcaderul vă permite să așezați toate cărămizile, aderând la un singur nivel. Practic, cablul este fabricat din linia de pescuit, capron sau un fir foarte puternic. Cel mai adesea este atașat cu unghii obișnuite la zidărie sau imediat la comandă.

De regulă, firele sunt întinse la o distanță de aproximativ 2-3 metri de marginea rândului anterior. Acest lucru este necesar, astfel încât să nu existe niciun contact cu cărămizile așezate în lungime.

Sfaturi profesionale

Atunci când selectați o mistrie, trebuie să rețineți că există două tipuri de acest instrument:

 • K-B - Opțiuni cu o lamă triunghiulară;
 • KP - dispozitive cu colțuri rotunjite și o bază ascuțită.

Pentru a transfera compoziția zidăriei cu un strat de perete ideal de înălțimea necesară poate fi dificil chiar și pentru meseriași cu experiență. De aceea, experții recomandă utilizarea unui șablon special.Dacă nu doriți să faceți acest lucru singur, puteți cumpăra o versiune gata făcută în magazin.

Mai multe șabloane pot fi folosite simultan, mai ales dacă vorbim despre construirea unui obiect mare. În astfel de condiții nu se pot folosi numai produse din lemn, dar și din metal sau plastic.

Modelul deja gata poate fi folosit nu numai pentru a stabili rândurile corecte de cărămizi, dar și pentru a pune diferite blocuri, de exemplu, aerate sau zgură.

Pentru ca distribuitorul de lemn sau plastic să "trăiască" mai mult, părțile deteriorate din acesta ar trebui supuse înlocuirii în timp util.

Variantele de lemn trebuie tratate cu lac, caracterizat printr-o rezistență ridicată la uzură. De exemplu, poate fi o compoziție eficientă de parchet. P

Când faceți singur un șablon, puteți să pregătiți în prealabil câteva desene simple. Deci, va fi mai ușor să creați o structură. La finalizarea lucrărilor, orice unelte trebuie să fie bine curățate de soluții și amestecuri reziduale. Dacă acest lucru nu este făcut, ei vor eșua rapid.

Examinați șablonul pentru cărămizi, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor