Cum de a face o mașină și de a face un bloc de cenușă?

 Cum de a face o mașină și de a face un bloc de cenușă?

Gama de materiale de constructii de astazi nu se poate bucura decat de diversitatea sa, cu toate acestea, multi oameni prefera sa faca produse similare cu mainile proprii. Deci, este foarte posibil pentru a face pietre de zgură în mare cerere pe cont propriu, folosind o mașină specială de casă. Astăzi vom analiza în detaliu cum să procedăm corect.

Caracteristicile materialelor

Piatra de zgură este un material de construcție care sa dovedit a fi unul dintre cele mai durabile și mai nepretențioase. Are dimensiuni considerabile, mai ales dacă puneți lângă el o cărămidă obișnuită.Este posibilă fabricarea blocurilor de zgură, nu numai în setări din fabrică. Unii maeștri preiau o astfel de muncă acasă. Dacă aderă strict la tehnologie, obțineți blocuri de înaltă calitate și puternice din care puteți construi o casă sau orice alt ancoră.

În cazul în care sa decis să se producă în mod independent astfel de produse, ar trebui luate în considerare o serie de caracteristici ale acesteia.

 • Zgură de piatră - material ignifug. Nu se aprinde și nu sporește flacăra deja activă.
 • De la blocuri cu adevărat de înaltă calitate, se găsesc case durabile și durabile / clădiri agricole. Nici condițiile climatice dure, nici uraganele, nici vânturile cu rafale constantă nu vor afecta astfel de clădiri.
 • Repararea clădirilor de blocuri de pietriș nu necesită energie inutilă și timp liber - toate lucrările pot fi efectuate într-un timp scurt.
 • Blocurile de zgură se disting, de asemenea, prin dimensiunile lor mari, datorită cărora clădirile sunt construite foarte repede, ceea ce îi plac pe mulți constructori.
 • Acest material se distinge prin durabilitate. Clădirile construite din acesta pot dura mai mult de 100 de ani fără a-și pierde caracteristicile anterioare.
 • O altă caracteristică a blocului de zgură este componenta izolatoare a zgomotului. Deci, în casele din acest material, nu există zgomot de stradă enervant.
 • Producția de blocuri de zgură se realizează folosind diferite materii prime, prin urmare, este posibilă alegerea produselor optime pentru orice condiții.
 • Diferă în blocul de usturoi și faptul că nu este supus la atacuri de diferite tipuri de paraziți sau rozătoare. În plus, nu putrezeste, deci nu este necesar să-l acoperiti cu soluții antiseptice și cu alți compuși similari proiectați pentru a proteja substratul.
 • În ciuda dimensiunilor decente, astfel de blocuri au greutate mică. Această caracteristică este remarcată de mai mulți maeștri. Datorită ușurinței acestor materiale, este posibilă o mișcare perfectă de la un loc la altul fără a provoca un robinet. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că unele soiuri de astfel de produse sunt încă destul de grele.
 • Pietrele de zgură nu se tem de temperaturile scăzute.
 • Aceste blocuri se disting prin capacitatea mare de căldură, datorită căreia fac locuințe confortabile și calde.
 • Săriturile de temperatură nu dăunează blocului de cenușă.
 • Clădirile de zgură sunt de obicei împodobite cu materiale decorative pentru a oferi un aspect mai estetic. Cu toate acestea, este foarte important să rețineți că blocul de lut nu trebuie acoperit cu tencuială obișnuită (nu trebuie efectuată nici o lucrare "umedă" cu acest material). De asemenea, puteți utiliza un bloc decorativ special, care este adesea folosit în locul căptușelii scumpe.
 • Atunci când se lucrează cu un bloc de ciment, este important să se țină seama de o caracteristică importantă - un astfel de material este caracterizat printr-o absorbție mare a apei, astfel încât trebuie protejat de contactul cu umiditatea și umezeala. În caz contrar, blocurile se pot prăbuși în timp.
 • Din nefericire, geometria blocurilor de zgură lasă mult de dorit. De aceea, stabilind suprapunerea unui astfel de material, va trebui să ajustați în mod constant elementele individuale - tăiați-le și vedeți.
 • Blocurile de zgură au un cost relativ scăzut.

Potrivit experților, în activitatea acestor materiale sunt destul de capricios, deci este întotdeauna foarte important să urmați instrucțiunile corespunzătoare. Același lucru se aplică procesului de fabricare a acestora.

Compoziția amestecului

Producerea de blocuri de zgură la domiciliu necesită ca masterul să adere la o anumită compoziție, precum și anumite proporții ale tuturor componentelor.Astfel, cimentul este utilizat în mod obișnuit ca liant în acest material cu un grad nu mai mic decât M400. În ceea ce privește componenta de umplere, aceasta poate fi complet compusă din zgură sau amestecată. Ultima opțiune se obține dacă adăugați o cantitate mică de pietriș, nisip (lut simplu sau expandat), cărămidă zdrobită și fracțiune fină de lut expandat.

La fabricarea blocurilor de grosime trebuie să se respecte următoarele proporții:

 • 8-9 părți din componenta de umplere;
 • 1,5-2 părți din ingredientul de liant.

În cazul în care în cursul lucrului a fost utilizat ciment cu marcajul M500, atunci este permis să se ia cu 15% mai puțin decât materia primă M400. Cel mai adesea, un astfel de element ca zgura ocupă cel puțin 65% din volumul total al umpluturii.

De exemplu, din 9 părți nu mai puțin de 6 cade pe această componentă, iar volumul rămas cade pe pietriș și nisip. Teoretic, atunci când se auto-fabrică, este permis să se folosească lupte din beton sau cărămizi, de screening.

Dimensiunile standard ale pietrei de zgură sunt:

 • 2 bucăți de nisip;
 • 2 părți de pietriș;
 • 7 părți zgură;
 • 2 părți de ciment portland marcat M400.

În ceea ce privește apa, este obișnuit să-l adăugați într-un raport aproximativ de 0,5 părți. Rezultatul este o soluție semi-uscată. Pentru a vă asigura calitatea superioară, trebuie să luați o mână mică și să o aruncați pe o suprafață tare.Dacă nămolul aruncat, dar în condițiile comprimării a reluat forma sa anterioară, compoziția poate fi considerată potrivită pentru utilizare ulterioară.

Dacă intenționați să obțineți un strat de colorație colorată, rețeta este completată cu cretă colorată sau praf de cărămidă. Pentru a îmbunătăți caracteristicile de rezistență ale acestui material, utilizați plastifianți speciali. În unele cazuri se referă la adăugarea de gips, cenușă sau rumeguș.

Se recomandă amestecarea tuturor componentelor enumerate într-un mixer special sau într-un mixer de beton, însă aceste echipamente au, de obicei, un preț ridicat. Dacă vorbim despre pregătirea unei mici cantități de amestec, este posibil să-l frămânem cu mâna, în ciuda faptului că un astfel de proces este considerat destul de laborios.

Metode de turnare

Forme de fabricație pentru prepararea blocurilor de fontă sunt realizate din beton armat sau oțel. Astfel de piese mențin ușor greutatea soluției într-un volum mare. În ceea ce privește formularele pregătite de dvs. înșivă, ele sunt cel mai des fabricate din lemn sau foi de oțel. Asemenea elemente joacă mai mult rolul de cofraj special.

Pentru a economisi materii prime și timp liber, formele sunt colectate în principal fără fund. Sub ele poți pune un film simplu.Datorită acestei metode, este posibilă simplificarea semnificativă a întregului proces de formare a blocurilor. Trebuie să ne amintim că formele înseși trebuie să fie făcute din părți lemnoase perfect netede. Suprafața de lucru va fi o bază de beton, o masă cu o masă plană și netedă sau o foaie de fier, care, de asemenea, nu are defecte.

Mulți maeștri folosesc sticle de sticlă pentru a crea goluri. Containerele din plastic nu merită luate, deoarece acestea pot fi în mod serios scăldate. Sticlele turnă apă. În caz contrar, ele vor pluti pe suprafața compoziției pregătite.

Să aruncăm o privire mai atentă asupra modului de a face o matriță pentru blocurile de zgură:

 • trebuie să alegeți plăci lustruite de 14 cm lungime (lățimea trebuie să fie un multiplu al acestui parametru);
 • apoi, folosind un ferăstrău, este necesar să se separe segmentele, care apoi vor juca rolul de partiții transversale;
 • atunci va trebui să conectați segmentele cu elementele longitudinale pentru a crea un cadru dreptunghiular;
 • atunci trebuie să tăiați o foaie de oțel sau orice alt material cu o suprafață netedă în plăci separate de 14x30 cm;
 • în partea interioară a structurii rezultate, se realizează tăieturi, care vor acționa ca niște caneluri, lățimea cărora este egală cu dimensiunile benzilor despărțitoare;
 • atunci segmentele responsabile pentru separare sunt fixate în tăieturi, creând o matriță pentru fabricarea a 3 sau mai multe blocuri de zgură.

Pentru ca soluția rezultată să ducă la întărirea soluției cât mai mult posibil, în stadiul final se recomandă atât vopsirea pe bază de ulei, cât și structurile metalice și lemn. Această formă este potrivită pentru prepararea blocurilor de grosime, dimensiunile cărora sunt de 14x14x30 cm.

Dacă este necesar să se facă elemente cu alți parametri dimensionali, atunci valorile inițiale sunt modificate la alte dimensiuni.

Cum sa faci vibromachine?

Pentru a face blocuri de zgură la domiciliu, se va obține cu ajutorul unei mașini vibratoare speciale, care poate fi făcută și manual. Componenta principală a acestui dispozitiv este vibroformul însuși pentru soluție. O astfel de mașină este o cutie din oțel, în care părțile sunt fixate cu goluri (sau fără ele). Matricea însăși este deja o mașină. Este permisă aplicarea, efectuând anumite etape în manieră.

Pentru a face o mașină vibrată, trebuie să achiziționați:

 • mașină de sudat;
 • polizor;
 • viciu;
 • instrument pentru instalații sanitare.

În ceea ce privește materialele, veți avea nevoie de:

 • tablă de oțel 3 mm - 1 pătrat. m;
 • țevi cu diametrul de 75-90 mm - 1 m;
 • Bandă de oțel 3 mm - 0,3 m;
 • Motor electric de 500-750 W;
 • piulițe și șuruburi.

Luați în considerare ordinea de lucru pe fabricarea de vibrobank de casă.

 • Măsurați blocul standard de zgură sau stabiliți parametrii specifici de care aveți nevoie.
 • Tăiați părțile laterale ale mașinii de pe o foaie de metal. Pe baza numărului de blocuri de granule, furnizați numărul necesar de partiții. Ca rezultat, se formează o cutie cu 2 (sau mai multe) compartimente identice.
 • Peretele inferior cu grosimea de cel puțin 30 mm trebuie să aibă goluri. Pe baza acestui parametru, determinăm înălțimea cilindrului care limitează golurile.
 • Tăiați 6 bucăți individuale de țevi cu o lungime corespunzătoare înălțimii cilindrului.
 • Pentru ca buteliile să dobândească o structură în formă de con, este permisă tăierea lor longitudinală spre partea centrală, comprimarea cu un viciu și apoi îmbinarea prin sudare. În acest caz, diametrul elementelor va scădea cu aproximativ 2-3 mm.
 • Cilindrii trebuie să fie preparați pe ambele părți.
 • Mai mult, aceste părți ar trebui să fie conectate între ele sub forma unui rând, urmând de-a lungul părții lungi a blocului viitor.Ei trebuie să repete locația golurilor din celula fabricii. La margini este necesar să atașați o placă de 30 mm cu găuri pentru elementele de fixare.
 • În centrul fiecărui compartiment al matricei ar trebui să fie făcute ochiuri propile și sudate. Acest lucru este necesar pentru a asigura instalarea temporară a limitelor de fixare a elementelor de fixare.
 • Pe peretele transversal exterior al șuruburilor 4 de sudură pentru montarea orificiilor motorului.
 • Apoi, sudați șorțul și lamele de-a lungul marginilor în locurile unde se efectuează încărcarea.
 • După aceasta, puteți trece la pregătirea tuturor elementelor pentru pictura.
 • Puteți face o presă care urmează forma mecanismului folosind o placă cu găuri cu 3-5 mm mai mari decât cilindrii înșiși. Placa trebuie să intre fără probleme în adâncimea de 50-70 mm în cutie, unde există părți restrictive.
 • Este necesară sudarea mânerelor la presă.
 • Acum este permisă dotarea echipamentului de vopsire și fixare a motorului de vibrații.

Tehnologie de producție

Există două moduri în care se fac blocuri de zgură.

 • Cale usoara. În acest caz, se folosesc containere speciale, în care soluția pregătită dobândește forța necesară.Blocurile se usucă natural, până când cimentul este complet consolidat.
 • Dificil. Cu această metodă de fabricare a dispozitivelor de vibrație utilizate. În multe cazuri, ele abordează elemente cum ar fi masa vibratoare sau completează formularul cu un motor cu funcție de vibrație.

Să ne familiarizăm cu tehnologia de fabricare a blocurilor de zgură folosind formulare simple.

 • Toate ingredientele preparate în proporțiile necesare sunt plasate într-un amestecător de beton și apoi amestecate bine.
 • Soluția finită este turnată în matrițe. În ceea ce privește amortizarea, se realizează cu ajutorul unui ciocan - bate la containere astfel încât tot aerul să scape din material.
 • În cazul în care blocurile sunt planificate să fie făcute cu goluri, apoi sticle cu apă sunt puse în fiecare parte (de obicei 2 sticle sunt suficiente).

Principala dificultate cu această metodă de fabricare este blocarea blocurilor. Dacă bulele de aer rămân în interiorul soluției, aceasta va afecta în mod negativ calitatea produsului final.

În ceea ce privește metoda mai complexă de producere a blocurilor de zgură, se desfășoară următoarele lucrări:

 • Pornirea producției de materiale în acest mod trebuie să fie cu agitarea amestecului în mixer;
 • soluția rezultată este trimisă la matriță și apoi este egalizată cu o mistrie;
 • apoi vibratorul pornește, iar soluția însăși este menținută în formă timp de 20-60 de secunde;
 • atunci echipamentul trebuie oprit, instalarea este ridicată și apoi unitatea terminată este scoasă.

În fabricarea blocurilor de zgură folosind această tehnologie, trebuie acordată o atenție deosebită nivelării mortarului în secțiunile de colț. Trebuie să fie umplută. În caz contrar, geometria produsului finit poate fi grav afectată.

uscare

Uscarea este un alt pas important în fabricarea blocurilor de zgură. Procesul de producție însăși durează de obicei aproximativ 2-4 zile. Caracteristicile de rezistență suficiente care vă permit să treceți la utilizarea blocurilor, de regulă, sunt obținute după 28 de zile. Acesta este timpul necesar pentru a obține materiale de construcție de înaltă calitate potrivite pentru realizarea anumitor lucrări. De asemenea, blocurile de granule se pot usca natural. De regulă, acest proces are loc printr-o metodă simplă de fabricare a materialelor (în forme convenționale).

Pentru uscarea pietrelor de zgură sunt adesea folosite camere speciale, care împiedică crăparea în timpul întăririi lor.Pentru ca blocurile să nu fie acoperite de fisuri, trebuie să fie umezite din când în când. Acest proces este relevant în special dacă procesul de producție se desfășoară în condiții de temperatură ridicată.

Trebuie menționat faptul că procesul de întărire a blocurilor de granule poate fi accelerat semnificativ. Un astfel de efect poate fi obținut prin adăugarea de substanțe speciale în soluție - plastifianți. Cu astfel de aditivi, materialul se va usca nu mai repede, dar va fi si mai puternic. Blocurile de zgură cu plastifianți pot fi îndepărtate din locație și depozitate după 6-8 ore.

Sfaturi și trucuri

 • Pentru ca partea din față a blocului de lut să fie mai precisă și mai completă, aceste materiale pentru uscare trebuie așezate pe o bază plată din cauciuc.
 • Nu plasați niciodată blocuri pe ele în timpul uscării. În caz contrar, materialele se pot deforma și geometria lor va cauza multe probleme în timpul construcției.
 • În toate cazurile, trebuie să faceți mai întâi desene ale formelor și blocurilor de zgură. Astfel, va fi posibil să se evite multe dintre dificultățile asociate proceselor de construcție.
 • Când pregătiți soluția, asigurați-vă că respectați proporțiile necesare.Cele mai mici erori pot duce la faptul că blocurile sunt prea fragile și nu sunt potrivite pentru construcții.
 • Înainte de turnarea soluției pregătite, formele trebuie șterse. Deci, se pare că împiedicați lipirea blocurilor de pământ la fund și pereți. Pentru curățare, utilizați cel mai adesea combustibil diesel, uleiuri uzate sau alți compuși similari.
 • Rețineți că viteza de solidificare a soluției depinde în mod direct de grosimea acesteia. Cu cât compoziția este mai groasă, cu atât blocurile se vor îngroșa mai repede.
 • Pentru perioada de uscare, se recomandă ca blocurile de zgură să fie acoperite cu polietilenă. Filmul va fi capabil să protejeze materialul de apariția crăpăturilor la vremea caldă, precum și să protejeze blocul de usturoi de umezeală dacă plouă.
 • Dacă doriți să economisiți puțin în fabricarea pieselor de zgură, puteți să le combinați într-un raport de 3 la 1 var și ciment. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la calitatea blocurilor de cenușă - dintr-o astfel de compoziție nu vor fi mai puțin fiabile.

Cum să creați un bloc de zgură pentru 4 blocuri, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor