Grouting articulații decorative de cărămidă - toate detaliile procedurii

 Grouting articulații decorative de cărămidă - toate detaliile procedurii

Dupa finalizarea lucrarilor de finisare a fundatiei, este necesara imbinarea caramizilor decorative sau a altor materiale, ceea ce va face posibil sa se ofere un aspect finalizat zidarii si sa se asigure unicitatea acestuia. Este ușor să faceți acest tip de lucru pe cont propriu și nu aveți nevoie de educație sau abilități speciale. Puteți să vă pregătiți singur amestecul sau să cumpărați gata într-un magazin de hardware. Cu o muncă corectă, decorarea va dura pe perete timp de mulți ani și nu va pierde aspectul.

Funcțiile de grouting

Pentru a umple golurile dintre materialele individuale de construcție după instalare, puteți aplica diferite compoziții.Atunci când se alege o astfel de compoziție, este necesar să se ia în considerare culoarea produsului decorativ, spațiul dintre elementele sale individuale, grosimea cărămizilor și alte momente. Puteți freca amestecurile care diferă în diferite nuanțe, în funcție de culoarea materialului de finisare. Și, de asemenea, este posibilă amestecarea diferitelor soluții pe culori, obținându-se umbra necesară.

Când pregătiți o astfel de compoziție cu propriile mâini, trebuie să țineți cont de caracteristicile zidăriei și de amplasarea peretelui însuși. Dacă aceasta este o cameră cu umiditate ridicată, este necesar să se utilizeze compuși pentru etanșarea cusăturilor, ceea ce va împiedica posibilitatea umidității dintre cărămizi. Pentru aceasta puteți folosi aditivi pentru soluții.

Avantajul mortarului de tencuială este că materialul se întărește rapid, dar lucrarea trebuie făcută cu grijă, astfel încât să nu existe nici o soluție pe fața cărămizii. În caz contrar, va fi dificil să-l curățați sau să-l spălați mai târziu.

În unele cazuri, frecare după cărămidă este făcută cu silicon de etanșare, care de obicei nu are nici o culoare, dar coloranți pot fi adăugate la ea.Un astfel de mortar după finalizarea lucrării va permite să sublinieze culoarea naturală a materialului de finisare însuși și să netezească inegalitatea cusăturilor, dacă există.

Cantitatea de compus pentru umplerea cusăturilor

Toate lucrările pe pastă trebuie efectuate numai după finalizarea instalării materialelor de finisare. Fură confortabil și frumos ștergeți distanța dintre elementele individuale pot, dacă respectați regulile și reglementările. De asemenea, este important ca operațiunea de deformare să se realizeze la aceeași distanță între cărămizile individuale, caz în care va fi mai ușor să umpleți cusăturile.

În funcție de lățimea cusăturii și de adâncimea de așezare, este posibil să se calculeze cantitatea de material necesar pentru umplerea acestora. Pentru cusăturile de cărămidă de până la un centimetru lățime, este necesar să cheltuiți 7-8 kg de amestec pe metru pătrat. Dar acești parametri pot varia în funcție de caracteristicile ouatului.

Grout tehnologie

Pentru a face toată munca, aveți nevoie de un instrument, dintre care unul principal este o spatulă și o pungă specială în care este plasată compoziția. Dar, de asemenea, de lucru cu privire la umplerea cusături se poate face cu o seringă. Utilizarea acestor instrumente va ajuta la tratarea rapidă a cusăturilor și nu la contaminarea suprafeței zidăriei.

În funcție de ce metodă de turnare se va utiliza, este necesar să pregătiți un instrument suplimentar:

 • capacitatea de soluționare;
 • mistrie;
 • nivel;
 • mixer.

Este important să pregătiți inițial suprafața și să o curățați de excesul de soluție și de praf. Amestecul este așezat cu grijă în cusături și este compactat, iar excesul său este șters imediat după aplicare, astfel încât să nu se usuce.

Trebuie să alegeți un amestec în funcție de caracteristicile utilizării și diluat în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Adesea, astfel de compoziții sunt vândute sub formă uscată, vor trebui doar să fie diluate cu apă și agitate. Este mai bine să se pregătească o astfel de cantitate de amestec pe care comandantul să o poată utiliza în perioada de timp pentru care chitul nu va putea îngheța. În plus, o soluție învechită poate afecta impermeabilizarea îmbinărilor, iar fisurile se vor forma atunci când se usucă.

Din acest punct este necesar să se decidă despre stadiul de cărămare, în funcție de modul în care va fi ales metoda de cărămidă. Fiecare tehnologie de turnare are propria tehnică de execuție și, prin urmare, trebuie respectată pe tot parcursul muncii. De obicei, îmbinarea se face în mai multe moduri.

 • Flush. Aceasta este cea mai ușoară opțiune și se realizează cu un amestec semi-uscat. Poate fi făcută manual. Compoziția este aplicată între cărămizi cu o mistrie și excesul este îndepărtat. La sfârșitul lucrării este necesar să ștergeți suprafața cu o cârpă sau o perie pentru a elimina excesul.
 • În interior. Orice mortar, care rămâne între caramida, se strânge și, dacă este necesar, se fac niște adâncituri. Acest lucru va crea o concavitate a cusăturilor, iar cărămizile vor ieși spre exterior.
 • Convex. Pentru a face acest lucru, utilizați o spatula specială, care se execută pe cusătura umplute cu mortar. Datorită acestei metode, cusăturile ies în afară. Dar procesul necesită anumite abilități. Nu oricine se poate descurca.
 • Triangle. Proces destul de complicat și adesea folosit pentru injecții în interior. Pentru a efectua lucrările, este necesar să eliminați o cantitate mică de mortar între cărămizi și să distribuiți compoziția rămasă cu un triunghi. Această tehnologie necesită o anumită experiență de la maestru.
 • Sub teșitură. Această metodă este simplă și nu necesită abilități.Este necesar să mutați mistria de-a lungul cusăturii și să îndepărtați o parte a soluției, făcând o depresiune mică până la 4 mm la un anumit unghi.

Recomandări specializate

Astfel încât în ​​timpul lucrării nu există defecte și erori, trebuie să citiți recomandările comandanților.

 • Atunci când se prepară compoziția pentru injectare, este necesar să se utilizeze ingrediente cernute astfel încât să nu aibă fracțiuni mari.
 • După prepararea soluției, aceasta trebuie lăsată să stea timp de 10-15 minute, apoi se amestecă din nou pentru a îmbunătăți ductilitatea.
 • Când se diluează, evitați aplicarea mortarului în cărămizi.
 • Dacă soluția a ajuns pe finisajul decorativ, trebuie îndepărtată imediat, fără a permite uscarea.

SNiP indică faptul că grosimea cusăturii ar trebui să fie de până la 1 cm și, prin urmare, se recomandă să se facă mici decalaje între cărămizi, ajustând valoarea în funcție de condițiile climatice de la locul de muncă. Nu este nevoie să începeți injecțiile în zilele fierbinți, deoarece soluția se va întări rapid, ceea ce poate duce la o întrerupere a procesului. Și merită, de asemenea, să refuzați să lucrați pe vreme umedă.Este necesar să frământați soluția în porții mici pentru ao produce rapid și pentru a nu îngheța.

   După cum se poate observa, chitul este o metodă responsabilă, dar eficientă de a îmbunătăți aspectul ceramicii sau a altei acoperiri după lucrările de finisare și, de asemenea, va oferi o oportunitate de a crea completitudinea lucrării. Vopselele produse chimic vor îmbunătăți aspectul bazei și vor proteja peretele de deteriorare. În plus, va spori proprietățile izolatoare ale zidăriei, ceea ce va permite o perioadă lungă de timp și nu necesită reparații anuale. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să efectuați toate lucrările conform recomandărilor și regulilor capitalizate.

   Un exemplu de grouting puteți vedea în video de mai jos.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor