Caracteristici și soiuri de cărămizi decorative

 Caracteristici și soiuri de cărămizi decorative

Fiecare material de construcție și de finisare are propriile caracteristici specifice. Acest lucru se aplică în întregime la cărămizi decorative. Cu toate acestea, mulți oameni nu sunt conștienți de caracteristicile și caracteristicile sale care vă permit să faceți o alegere competentă.

Caracteristici speciale

Suprafața de cărămidă a zidului sugerează subconștient ideea de fiabilitate și invincibilitate, de bună calitate a structurii. De la ea și respiră confort. Dar cărămida clasică este inferioară materialelor moderne și, în unele cazuri, trebuie să renunțăm. Există totuși o cale bună de ieșire din situație.Acesta constă în acoperirea unui perete fabricat dintr-un material diferit cu cărămizi decorative.

Este posibil să aplicați o acoperire similară atât din interior, cât și din exterior. Alegerea unui anumit soi depinde de locul în care va fi efectuată finisarea. Fabricarea cărămizilor decorative pentru pereții interiori se face folosind gips și materiale pe baza acestora. Dar dacă alegeți materiale de finisare pentru a decora pereții exteriori, este de dorit să acordați prioritate compoziției amestecurilor de ciment. Cel mai adesea, piatra este imitată cu tencuială de turnare a modificării GF10.

Desigur, acest material este destul de scump. Cu toate acestea, taxa este justificată de faptul că structurile sunt durabile și de lungă durată. De asemenea, amestecul de alabastru sau chit de ghips poate fi folosit în schimb. În unele cazuri, cărămizile decorative sunt realizate manual, pentru a economisi bani și a obține produsul perfect pentru nevoile lor.

avantaje

Caramida decorativă depășește alte materiale de finisare:

 • puterea sa;
 • stabilitate în diferite condiții meteorologice;
 • cerințele minime de îngrijire;
 • nu este nevoie să pictezi suprafața;
 • rezistența la foc și temperatură;
 • securitatea termică a clădirii;
 • estetice.

deficiențe

Dar este important să înțelegem că, împreună cu aspectele pozitive, cărămizile decorative au propriile lor slăbiciuni. Este destul de costisitor și nu iartă greșelile când o pune. Acest material, în ciuda tuturor eforturilor inginerilor, se distinge încă de o gravitate specifică mare. Este mai mică decât cea a cărămizilor, dar este mai mare decât cea a altor materiale de finisare. Manipularea cărămizilor decorative necesită experiență, anumite abilități și îngrijiri, astfel încât uneori este chiar adecvat și benefic să se adreseze profesioniștilor pentru instalare.

tipuri

A dezvoltat o mulțime de opțiuni pentru a crea un aspect elegant exterior și interior al casei. Pentru a reduce costul de decorare a suprafeței ajută la utilizarea cărămizii în vârstă. Efectul vizual creat de el, cu cipuri unice și o gamă de culori, va încânta aproape toată lumea. Dar problema este că caramida fabricată în fabrică ceramică costă o mulțime de bani. De aceea, în unele cazuri se obține independent.

Da, caracteristicile tehnice ale unui astfel de produs sunt inferioare probelor corporatiste. Cu toate acestea, dacă este necesar doar un simț extern de similitudine, acest defect poate fi ignorat. În mâinile cu pricepere, chiar și cele mai ieftine cărămizi din clasele M125, M150 sau M200 pot fi transformate într-un fel de decorații. O geometrie rea din lipsă devine avantaj. În același timp, calitățile mecanice ale produselor, dacă sunt realizate corect, vor fi pe primul loc.

Uneori, partea din față a unei cărămizi ceramice este împânzită pentru a forma o ușurare expresivă. Pentru această lucrare se recomandă utilizarea unui pickaxe. Apoi se aplica un colorant pe aceeasi parte (imbinarea caramizilor intr-un container special). Acestea sunt apoi lăsate să se usuce.

Îmbătrânirea în sine va necesita:

 • un set de ciocane de diferite dimensiuni;
 • Masina de tocat;
 • daltă;
 • mașină de sablare.

Există, de asemenea, o soluție alternativă, în care se utilizează o cărămidă utilizată, iar fațada este acoperită cu o compoziție care, împreună cu funcțiile decorative și protectoare. Acestea încep cu achiziționarea unei cărămizi complete, care trebuie curățată pe partea frontală a mașinii de șlefuit de la mașina de șlefuit.Apoi, chips-uri speciale sunt aplicate cu ajutorul unui ciocan, blocurile în sine sunt plasate pe un mortar. Aceeași soluție este folosită pentru tencuire. Zidul pregătit este acoperit cu vopsele de fațadă, realizând efectul original datorită varietății de culori; apoi este acoperit cu lac mat.

În timp, suprafața va continua, bineînțeles, să se estompeze și să se estompeze. Dar această problemă este rezolvată pur și simplu: la momentul potrivit folosiți doar o vopsea specială. Pentru a amâna acest moment, trebuie să acoperiți imediat suprafața cu compuși hidrofobi. Acestea vor ajuta ambreiajul să păstreze aspectul original mai lung. Dar, înainte de a alege o anumită opțiune, este mai bine să se consulte cu experții. Este important să înțelegeți că caramida "reală" de finisare artificială este complet diferită de cea a eșantionului standard de perete.

Pentru fabricarea acestui material se utilizează:

 • beton;
 • apă;
 • nisip;
 • componente colorante;
 • aditivi de întărire.

Acest amestec este amestecat foarte atent și se acordă o mare atenție acurateței rețetei selectate. Producătorii de cărămizi de pereți colorați, întunecați și ușori încearcă în egală măsură să păstreze secretul compoziției chimice a produsului lor. Prin urmare, consumatorii se pot concentra numai asupra aspectului produsului.Și poate fi extrem de diversă. Cărămidă veche acoperită cu chipsuri rafinate, ca și cum ar fi uzată și neuniformă la exterior, era larg răspândită.

Dar unii oameni preferă un bloc decorativ neted care arată ca clincher. În orice caz, în cazul în care producătorii vizează obținerea unui desen detaliat cu desenul unor caracteristici mici, acestea utilizează o formă mai complexă. Prin urmare, pentru eleganța imaginii și aspectul excelent trebuie să plătească în plus. Este important să se înțeleagă că orice cărămidă artificială imită o suprafață de "cărămidă" reală și, de fapt, rămâne o țiglă, grosimea căruia rareori depășește 1,5 cm. Acest material este mai ieftin decât clincherul și nu dăunează în timpul utilizării.

Este necesar să înțelegeți în mod clar încă un lucru: la toate rentabilitatea cărămizii decorative făcute de mâini, rar diferă în calitate specială. Iar motivul principal este legat de faptul că formele vândute în documentația publică și tehnică pentru ele sunt atent păstrate de firme mari. La urma urmei, ei nu sunt interesați să reducă numărul de cumpărători de produse finite.Dar alegerea cărămizilor decorative produse de fabricile mari este suficient de mare pentru a "închide" toate nevoile. În plus, rețeta și metodele de prelucrare a materiilor prime, desigur, sunt, de asemenea, un secret comercial.

Cărămizile decorative de fabricare industrială pot fi de asemenea refractare. În scopuri casnice, materialele refractare pe bază de silice sau un amestec de aluminiu cu silicați sunt utilizate pe scară largă. Atunci când alegeți astfel de unități, trebuie să aveți în vedere, în primul rând, nivelul de căldură. Ventilajul și magnezitul sunt potrivite pentru acoperirea în exteriorul camerelor de cuptor ale cuptorului, pentru căptușeala diferitelor cazane de încălzire. Aragazii cu experiență dau în mod clar preferință șamotului, mai degrabă decât cărămizilor din siliciu, deoarece:

 • acesta din urmă este foarte greu, slab tăiat sau crăpat;
 • materialul similar este greu;
 • în ciuda durității sale, este, de asemenea, fragil;
 • producătorii se abat de la cerințele GOST, aplicând specificațiile elaborate individual.

Dar totuși, focul de primă clasă are doar o focă îngustă și niște coșuri înguste. Pentru decorarea altor părți ale camerei sunt necesare materiale alternative.Printre acestea se remarcă cărămida de sticlă. Această acoperire decorativă devine din ce în ce mai populară, iar experții o consideră foarte promițătoare. Blocurile de sticlă ajută la economisirea energiei la încălzire, sunt chiar rezistente la umiditate puternică.

O gamă largă de culori, texturi externe permite atât umbrirea interioarelor deja existente, cât și crearea unei compoziții originale de la zero. Dar nici cele mai bune cărămizi de sticlă nu sunt destul de puternice. Aceasta înseamnă că este necesar să se monitorizeze cu atenție transportul, depozitarea și depozitarea acestora. În caz contrar, suprafața este ușor deteriorată. Dacă respectați toate cerințele tehnice, o "cărămidă" transparentă vă va oferi:

 • izolare fonică excelentă;
 • excelente caracteristici sanitare și de mediu;
 • rezistenta la stresul mecanic de zi cu zi.

Caramida din sticlă este perfectă pentru baie. Proprietățile sale permit utilizarea blocurilor ca material de construcție principal. Aplicarea ulterioară este relativ ușoară, spălarea nu este o problemă. Majoritatea designerilor recomandă utilizarea cărămizilor din sticlă pentru a crea compoziții haotice.Astfel de elemente se potrivesc bine în decor, decorate într-un stil modern.

Caramizile din sticlă sunt folosite pentru decorarea interioară și pentru că este convenabil să le înlocuiască. Dacă blocurile individuale sunt deteriorate, atunci le puteți înlocui numai fără să atingeți restul peretelui. Diferența dintre modificările din cărămizi de sticlă se exprimă în:

 • de relief;
 • fortăreață mecanică;
 • compoziția chimică;
 • metode de fabricare.

O cărămidă din sticlă este mult mai grea decât blocurile de sticlă. De asemenea, acest produs costă mai mult și are mai puțină varietate de culori, dar în timpul lucrului puteți schimba aspectul produselor. Fără probleme, puteți crea un model potrivit pentru dvs. Din moment ce cărămizile de sticlă sunt grele, de la bun început merită să se calculeze sarcina care este creată. Nu în toate casele fundația și structurile de susținere vor rezista, astfel încât calculul va ajuta la evitarea unui pas greșit.

Producătorii de sticlă decorativă își schimbă culoarea prin adăugarea de pigmenți speciali. Au fost dezvoltate tehnologii care permit vopsirea atât a suprafeței materialului cât și a întregii sale grosimi separat. Un tip de cărămidă de sticlă colorată poate fi obținut prin tratament termic (cu expunere simultană la oxizi de metale alcaline, nisip de siliciu).Proporția reactivilor utilizați determină nu numai tonalitatea produsului finit. Arată cât de puternic este produsul, indiferent dacă va deveni dens sau relativ ușor.

În plus față de sticlă, se pot folosi și cărămizi decorative din beton. Acesta poate fi operat pentru o lungă perioadă de timp, menținând în același timp un aspect elegant. Imitarea unui material natural este adesea realizată cu un strat de suprafață neuniform. Piatra poate fi utilizată în proiectarea pereților și a altor suprafețe într-o casă privată și într-un apartament de oraș. Chiar și cei care au doar abilități de zidărie de bază vor putea să facă toată munca.

Stil potrivit

Caramizile decorative, din orice material, sunt potrivite numai pentru anumite stiluri de design. Adesea este folosit pentru a decora camerele într-un stil loft. Acest lucru este aproape perfect în acest caz: este dificil să găsiți cel mai bun mod de a imita un zid de cărămidă de modă veche. Dacă totul se face corect, acesta creează sentimentul că nu există locuințe moderne, ci o clădire construită cel puțin în prima jumătate a secolului al XX-lea (dacă nu mai devreme).Este important să înțelegeți că și cel mai elaborat mansardă este agresiv din punct de vedere vizual și se poate antrena în timp.

Prin urmare, proiectul trebuie diluat:

 • covorase flori suculente;
 • aranjamente florale;
 • mobilier expresiv moale.

Nu presupuneți că cărămizile decorative sunt potrivite numai în case decorate în stilul unui mansardă. În cazul în care proprietarii preferă țara sau diversele sale variante, decorate cu antic, acest material poate fi, de asemenea, utilizat. În acest caz, utilizați cea mai ușoară cărămidă, încercând să o puneți cât se poate de frumos. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece conceptul este de asemenea diferit - acum premisele nu sunt făcute sub "vechea fabrică sau depozit", ci într-o casă rurală confortabilă.

Pentru a spori această impresie, puteți aplica grinzi masive de lemn natural închis. Dar nu sunt recomandate toate părțile artificiale pentru a intra în compoziție, ele încalcă imediat integritatea interiorului țării. Acest stil poate fi folosit pentru o șorț de bucătărie și pentru pereți în camere separate. Utilizarea cărămizilor decorative este, de asemenea, adecvată în stilul high-tech. Dar abordarea trebuie, desigur, să fie diferită.

În acest caz, interioarele sunt create cu relații verificate geometric. Se recomandă utilizarea culorilor foarte pure și nu amestecarea diferitelor culori. Soluția ideală sunt dreptunghiurile de culori gri sau albe. Această soluție este potrivită pentru camerele realizate în stilul de afaceri. Minimalismul și formele concise - în acest caz ar trebui să ne străduim.

Cărămizile decorative pot fi aplicate în stil englezesc. Există deja dur, se subliniază faptul că materialul rural nu se potrivește. Este necesar să se utilizeze blocuri care să fie perfect combinate cu lemn natural. Camera engleză este realizată într-o singură schemă de culoare. Această circumstanță trebuie luată în considerare chiar și atunci când alegeți elemente decorative pentru a încadra șemineul.

Cum sa alegi?

Chiar dacă cărămizile decorative corespund stilului principal, nu trebuie să vă grăbiți să le lipiți pe perete. Este necesar să se acorde atenție altor caracteristici ale produselor. Grosimea și alte dimensiuni sunt determinate individual, dar trebuie să ne amintim că elementele prea groase vor fi prea grele. Alegerea unui decor pentru dormitor, trebuie să acordați prioritate acoperirilor cu un aspect discret.Dacă încălcați această cerință, puteți obține un mediu emoțional pretențios, prea intens.

Cărămizile decorative destinate unei șorțuri de bucătărie trebuie să fie la fel de rezistente la umiditate, grăsime și căldură. Sunt preferate blocurile netede, a căror suprafață este rezistentă la detergenți. Când intenționați să folosiți o cărămidă pentru a decora zonele compacte în jurul intrării, trebuie să alegeți astfel de produse care pot fi folosite în fragmente. În caz contrar, design-ul devine greoi și greoi, pare prea incomod. Dar pe lângă caracteristicile de proiectare. este necesar să se ia în considerare și momentele tehnice deosebite.

Deci, clincherul este potrivit pentru utilizare acolo unde umiditatea este ridicată. Este folosit în baie, în bucătărie, precum și în proiectarea fațadelor. Absorbția scăzută a apei de către acoperiș este o proprietate foarte importantă, datorită căreia durata de viață a produselor este foarte mare.

Există trei tipuri de suprafețe principale:

 • geamuri;
 • mat;
 • cu o ușurare pronunțată.

Cărămizile decorative din caramida nu sunt recomandate pentru utilizarea în zonele umede. Excepțiile sunt produse cu un strat special de protecție.Pentru a tăia colțurile, folosiți detalii detaliate pregătite special. Indiferent de umiditatea din cameră, puteți utiliza panouri poliuretanice, care reproduc relieful cărămizii "reale". Astfel de produse sunt recomandate pentru unitatea sanitară și grupul de bucătărie.

În ceea ce privește culorile preferate, designerii recomandă utilizarea:

 • combinație de culori roșii și maro;
 • tonuri albe și roșii (acestea sunt cele mai multe nuanțe de masă);
 • o combinație de culori maro și nisip;
 • combinând culoarea albă cu nisip și tonuri gri.

Tencuiala decorative din gips poate fi foarte mare. Uneori are aceeași dimensiune ca o cărămidă dublă din ceramică. Avantajul acestui material este costul accesibil. Materialul ceramic este adesea folosit chiar pe stradă. Este suficient de rezistent la vremea înghețată.

Exemple în interior

Caramida decorativă roșie, chiar dacă nu este o culoare prea saturată, perfect combinată cu camera "albă". Mai ales în cazul în care mobilierul este, de asemenea, vopsit în cele mai luminoase culori. Caramizile decorative din ceruri se potrivesc predominant în interioare mai stricte și mai laconice.Materialul decorativ neagră este folosit în primul rând ca un contrast. Cel mai bun perete de perete arată într-o cameră luminoasă.

Cum de a alege o cărămidă decorativă, a se vedea următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor