Dimensiunile cărămizilor din silicat

Cărămida silicat este foarte popular și a cerut materiale de construcție din care este posibil să se construiască cele mai diferite structuri. Este foarte durabil, pentru care mulți cumpărători o aleg. Cu toate acestea, atunci când alegeți acest material de construcție, este foarte important să luați în considerare parametrii dimensionali ai acestuia. Astăzi vom examina în detaliu dimensiunile cu care se produce cărămida de silicat.

Specificații tehnice

Cărămida silicoasă are anumite caracteristici tehnice care nu sunt mai puțin importante decât parametrii dimensionali. Acestea ar trebui să fie, de asemenea, ținut minte atunci când alegeți acest material. Principalele caracteristici ale silicatului sunt:

 • nivelul de rezistență de 150 kgf / cm2;
 • rata de absorbție a umezelii - 9,4%;
 • greutate medie - 3,2 kg;
 • rezistență la îngheț și temperaturi scăzute - 35;
 • densitate de la 1600 la 1900 kg / m. cc.;
 • Procentul de umiditate din aceste materiale este de 4;
 • umiditate de vacanță - 20%;
 • coeficientul de conductivitate termică în condiții de funcționare - 0,85;
 • nivel de rezistență la îngheț - de la F25 la F35.

Pro și contra

Caracteristicile pozitive ale acestui material popular de constructii includ:

 • siguranța mediului - în compoziția cărămizii din silicat nu există componente periculoase și dăunătoare care să afecteze negativ sănătatea umană sau mediul în ansamblul său;
 • caracteristici de înaltă rezistență - este destul de dificil să se deterioreze o cărămidă silicată dacă se fabrică în conformitate cu tehnologia și cu materii prime de înaltă calitate;
 • bune calități de izolare fonică - în clădirile din cărămidă silicată nu există zgomot excesiv de pe stradă, deoarece acest material de construcție are o densitate ridicată;
 • diverse culori - se pot întâlni nu numai silicat alb standard, dar și cărămizi roșii sau galbene (culorile diferite ale materialelor de construcție se obțin prin adăugarea diverselor componente ale pigmentului în procesul de fabricație);
 • rezistență la temperaturi înalte - silicatul nu se teme de modificările regimurilor de temperatură, chiar dacă acestea apar într-un timp scurt;
 • bune proprietati de permeabilitate a vaporilor - datorita acestei calitati, cladirile cu silicat "respira" si este confortabil sa fie in ele;
 • posibilitate de combinare cu orice mortar - nu trebuie să căutați amestecuri speciale de zidărie pentru a lucra cu cărămizi de silicat - astfel de materiale de construcție sunt compatibile cu orice produse;
 • geometria corectă - caramida silicică de înaltă calitate are o geometrie bună, motiv pentru care este simplă și pliabilă în muncă;
 • preț accesibil - caramida silicat - un material foarte accesibil și ieftin găsit în multe puncte de vânzare cu amănuntul.

Atunci când alegeți acest material de construcție, este foarte important să aveți în vedere încă o dată calitatea sa caracteristică - hidrofobicitatea. Această caracteristică este de obicei menționată ca deficiențe de silicat. Cărămida similară absoarbe puternic umezeala pentru ao distruge. Din acest motiv, este interzis utilizarea silicatului pentru fundațiile de fațadă ale clădirilor - în astfel de condiții, aceste materiale de construcție vor deveni rapid inutilizabile, deoarece vor fi expuse efectelor negative ale precipitațiilor.

În plus, este necesar să se țină seama de faptul că cărămizile de silicat de orice dimensiune sunt caracterizate de o conductivitate termică ridicată și au o greutate impresionantă, datorită căreia nu este atât de ușor să lucrați cu acest material. Din moment ce silicatul este de dimensiuni mici, este nevoie de destul de mult pentru a ridica o anumită structură, iar aceasta nu este întotdeauna benefică din punct de vedere economic. Da, și mortar de zidărie într-o astfel de situație lasă o mulțime.

tipuri

Există două tipuri principale de cărămizi silicatice populare printre consumatori. Să le cunoaștem mai bine.

 • Corp plin Astfel de materiale de construcție sunt realizate în culori diferite (cele mai comune sunt versiunile standard de culoare albă). În structura cărămizilor solide nu există goluri și celule. Aceste materiale sunt mai dense și mai durabile, ceea ce le afectează viața de serviciu. Cu toate acestea, greutatea produselor corporale este mai impresionantă.
 • Hollow. Astfel de cărămizi sunt făcute cu neregularități și goluri în structură. Structurile de perete de înaltă calitate, de mică grosime, sunt obținute din silicat gol. De asemenea, merită remarcat faptul că astfel de produse au calități excelente termice - fac locuințe calde, care păstrează un microclimat confortabil.

De multe ori cărămizi goale sunt cumpărate pentru construirea de diferite tipuri de peisaj.

Dimensiune standard

Astăzi există multe cărămizi de silicat diferite, care diferă nu numai prin densitate, ci și prin parametrii dimensionali. De exemplu, produsele din categoria single (1 NF) sunt considerate standard. Aceste opțiuni au dimensiuni optime (250x120x65 mm), datorită cărora este convenabil să lucrați cu ele.

În plus față de cele mai populare cărămizi individuale, se cunosc cărămizi de un an și jumătate, ale căror dimensiuni sunt în conformitate cu standardul de 250x120x88 mm și materiale de construcție dublu silicate cu dimensiuni de 250x120x138 mm, care au o greutate și un procent mai mare de densitate.

lungime

Lungimea standard a cărămizilor din silicat nu depinde de tipul lor (unul și jumătate, dublu sau unic). Astfel, parametrii lungimii diferitelor produse au aceeași valoare - 250 mm.

Dacă vorbim despre așa-numitul bloc, atunci lungimea lui va începe de la 250 mm. Materialele de partiționare au parametri asemănători.

înălțime

Atunci când alegeți cărămizi ieftine de silicat, trebuie să țineți cont și de parametrul înălțimii (lățimii) lor. Există produse cu următorii parametri:

 • cărămizile individuale sunt disponibile la înălțimea de 65 mm;
 • unul și jumătate au o înălțime de 88 mm;
 • dublu blocuri sunt făcute cu o înălțime de 138 mm (aceste opțiuni sunt îngroșate și sunt mai dens și greu).

lățime

Cărămidele de silicat de diferite categorii diferă numai în înălțime, iar în lungime și lățime ele sunt toate la fel. Lățimea produselor standard este de 120 mm.

Desigur, consumatorii au posibilitatea de a achiziționa cărămizi care au parametri dimensionali non-standard. Produse similare sunt făcute la comandă. Adesea ele sunt mai scumpe, dar, ca rezultat, cumpărătorul primește materialele de construcție perfecte care îndeplinesc toate cerințele necesare.

Greutatea produsului

Atunci când alegeți un lot adecvat de cărămidă de silicat de înaltă calitate, trebuie să țineți cont nu numai de lungimea, lățimea și înălțimea sa, ci și de greutatea sa. Această caracteristică depinde în mod direct de tipul specific de material de construcție. Există modele cu o astfel de masă:

 • silicat un singur cărămidă solidă au o greutate de 3,7 kg;
 • se eliberează produse siliconate corporale de o jumătate și jumătate cu o greutate care atinge un marcaj de 5 kg;
 • silicat materialele de unu și jumătate cu goluri în structura lor (gol) sunt produse cu o greutate de 3,9 kg;
 • silicat dublu cărămizi goale au o greutate de 5,8 kg;
 • un singur cărămidă cu goluri este produsă cu o masă de 3,2 kg;
 • soiurile de relief silicat au o greutate de 4,1 kg;
 • soiurile crapate sunt fabricate de obicei cu o masă de 2,5 kg;
 • Cărămidele cu silicat colorat (facial) diferă în greutate de 5 kg (standard).

Dimensiunile materialelor de construcție într-un cub

Înainte de a trece la această lucrare de construcție, trebuie să ținem cont de faptul că cubul de zidărie este un parametru al lungimii structurii de perete înmulțit cu grosimea și înălțimea sa. Când efectuați în mod independent astfel de calcule, este foarte dificil să înțelegeți care este grosimea zidăriei, dacă este blocată pe ambele părți. Practic, când se calculează cuburi de zidărie silicată, se ia un parametru de lățime de 51 cm (această zidărie este considerată cea mai comună - 2 cărămizi). Prin urmare, atunci când numărați zidăria în metri pătrați sau cubi, este imperativ să aflați ce tip de zidărie de beton pe care intenționați să o utilizați.

Dacă luăm în considerare consumul mediu de cărămizi de silicat de dimensiuni diferite într-un cub sau metru pătrat, atunci putem ajunge la următoarele valori:

 • 394 de cărămizi vor fi cuprinse într-un metru cub de zidărie dacă se iau în considerare rosturile de mortar (512 bucăți sunt excluse din îmbinări);
 • jumătate de cărămidă într-un metru cub de zidărie este de 302 bucăți, luând în considerare rosturile de mortar (dacă nu țineți cont de cusături - 378 bucăți);
 • dublu blocuri de cărămidă într-un metru cub de zidărie va fi de 200 de bucăți, luând în considerare cusăturile (fără a lua în considerare cusăturile - 242 bucăți).

Sfaturi utile

Atunci când alegeți o caramida silicică potrivită sau bloc de silicat de gaze, este extrem de important să acordați atenție dimensiunilor și marcajului. Dacă achiziționați materiale de construcție necorespunzătoare, acestea vor deveni rapid inutilizabile și nu vor rezista sarcinii transferate acestora.

Cărămida silicoasă poate fi utilizată pentru finisarea ulterioară în procesul de finalizare a lucrărilor de construcție. De exemplu, poate fi o structură în prepararea căreia s-a folosit o cărămidă de duză sau un bloc de silicat de gaz. Pentru placare este de obicei folosit materiale de constructii marca M150.

Atunci când alegeți o cărămidă de silicat de calitate, este important să acordați atenție calității producției sale. Pe un astfel de material de construcție nu ar trebui să fie cioplit, crăpate sau zgârieturi adânci. Este puțin probabil ca aceste produse să dureze mult timp, mai ales dacă sunt supuse unor sarcini impresionante.

În alegerea silicatului potrivit, trebuie să vă bazați exclusiv pe cele mai potrivite dimensiuni.Chiar și devierile mici sunt inacceptabile aici.

Caramida silicoasă nu este recomandată dacă intenționați să construiți o structură de subsol cu ​​propriile mâini. Pentru fabricarea unor astfel de structuri este mai bine să se utilizeze materiale de construcții din ceramică.

În următorul videoclip așteptați argumentele pro și contra de cărămidă de siliciu.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor