Gardul original de răchită din țară: tehnologia de fabricație

Încuietoarea ecologică a ramurilor țesute - este o decorare arhaică exterioară a designului peisajului în stilul țării, care câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Astfel de modele sunt convenabile nu numai pentru a face paturi de flori și paturi de flori, ci și pentru a efectua zonarea peisajului.

Principalul avantaj al gardurilor de răchită este abilitatea de a le face de la diverse materiale la îndemână. Cum se face acest lucru este descris în articolul nostru.

Caracteristici speciale

Primele ceasuri au apărut în epoca de piatră. În epoca neolitică, gardurile de la scrumiurile tinere au acționat ca niște ziduri de clădiri obișnuite de locuit sau de uz casnic, iar mai târziu au dobândit funcțiile unui gard.

În zilele noastre, sunt folosite garduri destul de răchitădecorarea caselor de vară și a teritoriilor casei.

Wicker gard este un gard ușor, pentru fabricarea cărora există lăstari sau ramuri flexibile ale bucșei. Datorită utilizării materialelor naturale după o prelucrare minimă (sau chiar absența lor), țesătura dobândește o structură haotică, artizanală. Prin urmare, aceste partiții par a fi cât mai naturale posibil, devenind o continuare organică a designului peisagistic al unei case de țară sau al unei case de țară, realizate în stilul "sat", cu elemente proprii de stil ecologic.

Principalele avantaje ale gardului de răchită includ:

 • versatilitate. Articolele de răchită decora plantele de flori, formează suporturi pentru culturile de grădinărit, marchează granițele vizuale dintre zonele adiacente, grătarul de grătar, zona de luat masa, piscina și colțurile de relaxare.
 • Apel vizual. O varietate de tehnici de țesere artistică (de la simplu la frânghie și șah) vă permite să creați capodopere originale care fac designul peisajului grădinii cu adevărat unic, deosebind-o de ceilalți.
 • Abilitatea de a crea condiții optime pentru creștere și dezvoltarea de plante care iubesc umbrele și care umblă cu umezeală, dacă în timpul ridicării gardului de vânătoare asigură umplerea de pământ. În acest caz, instalarea unei pereți despărțitori, permeabilă pentru debitul de aer, va fi mult mai eficientă decât un gard solid.
 • Disponibilitatea și ieftinitatea materiilor prime. Având în vedere că acest tip de decor gradina poate fi făcută prin utilizarea arbuști de la propria cabana de vară, făcând witch poate fi complet gratuit.

contra:

 • Perioadă scurtă de funcționarecare este limitat la 3-6 ani. Acest lucru se datorează sensibilității materialelor naturale la influența factorilor naturali.
 • Mentenabilitate slabă - Aceasta este o problemă specifică tuturor produselor țesute. Deteriorarea unui fragment al gardului va necesita dezasamblarea întregii secțiuni sau a întregului gard.
 • Materialul fragil elimină posibilitatea utilizării gardului de răchită ca un gard sigur de barieră.
 • combustibilitate și inflamabilitatea ramurilor uscate.
 • Pletni se potriveste doar la cabane și zonele învecinate, decorate în designul țării.

Deschiderile de garduri cu multe goluri nu vor putea să limiteze calitativ revizuirea site-ului și să păstreze confidențialitatea.

materiale

Curățenia ecologică reprezintă un alt avantaj semnificativ al barei din bare de lemn, deoarece materialele sintetice naturale sau inofensive sunt utilizate pentru modelare. Calitatea viitorului gard viu, calitatea și durabilitatea acestuia depind de alegerea corectă a materiilor prime. Să ne ocupăm de cele mai populare opțiuni.

mlajă pat

Ramurile de vai cu rezistență longitudinală ridicată, combinate cu o flexibilitate excelentă, sunt considerate unul dintre cele mai bune materiale pentru țeserea artistică. Natura a premiat salcia cu ramuri lungi, netede, flexibile, care garantează un gard foarte frumos și durabil.

Pentru construirea unui gard de răchită vii potrivite, tăiate de la orice reprezentant al unei familii mari de aceste copaci (salcie). Astfel de plante lemnoase sunt distribuite în toată țara noastră aproape peste tot, ceea ce simplifică foarte mult sarcina de recoltare a materialului.

Hazel (căpșună)

Prutevye ramuri de alune (arbuști foioase sau arbori de dimensiuni reduse) - acesta este materialul ideal pentru crearea de partiții de grădină, având calități decorative și durabilitate de neegalat.Vegetația pitorească a zonei locale, claritatea liniilor unui grătar grațios de alunecare formează o combinație câștigătoare contrastantă, fără de care este imposibil să-ți imaginezi designul peisajului în stil rustic sau alpin.

Ca supliment la un astfel de gard, puteți folosi o viță de vie pentru a obține un gard viu original în timp, care este puțin probabil să lăsați oaspeții indiferenți. O alternativă la ramurile de căpșuni poate fi creșterea arinului, mesteacanului, cireșelor sau mărului.

Struguri de struguri

Un astfel de gard este ușor de fabricație, iar tulpini de struguri lungi, flexibili, se rotesc cu ușurință în unghiul drept.

Vița are o rezistență crescută la fluctuații puternice de temperatură și condiții de umiditate excesivă. Prin urmare, gardul lăstarilor și al mânecilor sale va încânta un aspect atractiv de câțiva ani.

Dacă strugurii nu cresc în țară, atunci puteți obține o viță de vie la un preț rezonabil în grădiniță.

Rogoz sau lac de stuf

Ambii reprezentanți ai florei de coastă și acvatice din familia de țărani și boboci din familia coniferelor, care sunt adesea confundați din cauza asemănării externe, sunt, de asemenea, adesea utilizați pentru țeserea gardurilor de grădină.Dar rezistența tulpinilor nu este forța acestor plante cu o structură foarte fragilă, deci nu putem vorbi despre rezistența la uzură a acestor materiale.

Un gard de șanțuri de bătrâni sau de lac va deveni inutil într-un an sau doi. Din acest motiv, dintre acestea, este mai bine să construiți mini-garduri pentru decorarea paturilor de flori, a paturilor de flori sau a mixerelor, și apoi să efectuați zonarea peisajelor.

salcâm

Sucul galben este un candidat ideal pentru crearea de garduri ornamentale ornamentale uimitoare de forme geometrice obișnuite. În acest scop, înrădăcinarea butașii care sunt tăiate de la o lună de ani vechi.

Timpul optim pentru pregătirea lor - primăvara, până când bobocii și toamna au început să înflorească.l când plantele au terminat sezonul de vegetație. Pentru a evita uscarea, butașii sunt plasați în prealabil în sol.

Avantajele acoperișului de salcâm:

 • Are un aspect estetic.
 • Oferă parbriz.
 • Produce oxigen. Ca orice gard "viu", designul salcam acționează ca un filtru natural.
 • Creează o izolare suplimentară a sunetului.

Pentru a crea grădini de viață au fost folosite diferite tipuri de culturi de flori, flori veșnic verzi, foioase și alpinism.

placi

Utilizând-o ca material de construcție pentru un gard de răchită dintr-o placă planificată, se adaugă caracteristici de protecție funcțiilor decorative ale unui astfel de gard. Un gard de capital este capabil să restricționeze accesul pe teritoriul gospodăriei din afara.

Secțiunile de gard sunt formate din scânduri, iar suporturile verticale pot fi din beton, din lemn sau din metal.

PVC

Deși rădăcina clasică este făcută din ramuri sau lăstari de copaci și arbuști, în zilele noastre PVC nu este un material mai puțin popular pentru fabricarea sa. Gardurile polimerice sunt sub formă de benzi de protecție sau garduri secționale.

Avantajele modelelor:

 • Durabil. PVC este stabil din punct de vedere chimic. Este rezistent la radiații UV, coroziune și putregai.
 • Mobile. Garduri paralele asamblate rapid și dezasamblate, ceea ce asigură ușurința de transport.
 • Funcționare fără probleme.
 • Ieftine.

Îngrijirea se reduce la spălarea gardurilor și prelucrarea compușilor anticorozivi ai elementelor metalice.

Cum să o faceți singur?

Cea mai ușoară cale de a crea un gard decorativ implică utilizarea oricărei tehnici de țesut din crengi. Este posibil să țeseți o partiție prin așezarea ramurilor:

 • orizontalatunci când suporturile verticale sunt împletite cu spații lungi, ceea ce asigură cea mai bună rezistență și densitate a țesăturii gardului. Distanța dintre stâlpii adiacenți ar trebui să fie de cel puțin 0,3 m.
 • vertical. În acest caz, baza viitorului speculativ este formată din prozhilin orizontal instalat pe suporturi. Avantajul acestei tehnici este capacitatea de a crea bastoane cu un model diferit.
 • oblic. Această tehnică implică aranjarea frecventă a suporturilor, care oferă o treaptă de până la 0,3 m cu umplerea ulterioară a spațiilor cu ramuri care sunt situate atunci când sunt intercalate în diagonală.
 • „Tablă de șah“, ceea ce face posibilă crearea unui model de șah frumos pe gardul de gardă. La început ele formează ciorchini din mai multe ramuri și apoi le aranjează orizontal într-un model de șah.
 • Într-un cerc. Suporturile care formează un cerc sunt țesute cu ramuri sau buchete de lăstari subțiri. În această tehnică cel mai adesea fac paturi de flori.

Luați în considerare o clasă de master pe crearea unui gard de tije folosind o țesătură orizontală simplă - toată lumea poate stăpâni această tehnică.

Lucrări pregătitoare

Pentru fabricarea gardului de răchită se potrivesc orice tije flexibile la îndoire. Lungimea optimă este de 1,5 m. Timpul favorabil pentru salciele de recoltare este primăvara, până la începerea fluxului de sapă, vara târzie și toamna. Preferabil ar trebui să se acorde chiar versanți cu aceeași grosime și fără ramificații laterale. Tijele sunt tăiate oblic. Grinzi sunt formate din ele și lăsate să se usuce sau utilizate într-o formă proaspăt tăiate.

Procesul de preparare a materialului pentru țesut presupune mai multe etape:

 • macerare. Barele cu un capăt gros în jos sunt plasate într-o găleată, turnate cu un pas abrupt și lăsate timp de o săptămână. Impactul apei activează mișcarea sucului, astfel încât materialul să obțină flexibilitatea necesară.
 • Îndepărtarea rinichilor, nodurilor și coajelor. Desprindeți coaja cu un stilou sub formă de ștecher conic îngust, cu muchii ascuțite în interior.
 • Tratament antiseptic pentru a îmbunătăți rezistența la uzură a gardului.
 • Dispozitiv de drenaj. Pentru a face acest lucru, săpați o șanț la o adâncime de jumătate de metru. În partea de jos se formează o pernă de nisip cu o grosime de până la 15 cm, sarcina fiind aceea de a evacua rapid umezeala, ceea ce împiedică dezvoltarea proceselor de putrezire în partea de susținere a gardului.
 • Suportul pentru piese de prelucrat. Pentru rolul stalpilor de susținere se folosesc mânere potrivite din lemn, tije groase, tuburi din oțel.

Făcând răceală

Secvența lucrărilor:

 • Executarea marcajelor. Mijloacele de acționare sunt amplasate la o distanță de 0,3-0,5 m.
 • Sprijin pentru recesiune. Instalarea pilonilor groși se face la o adâncime de 0,3-0,5 m. Suporturile trebuie să aibă o lungime de 0,2-0,3 m și mai mare decât înălțimea gardului.
 • Interconectarea barelor între suporturi. Capătul gros al piesei de prelucrat începe să fie încurcat, alternând în jurul stâlpilor de pe o parte și apoi pe cealaltă parte și întinzându-l de-a lungul întregii lungimi a gardului. Capetele ramurilor trebuie să rămână din interiorul gardului.

După formarea fiecărei 4-5 rânduri strânse cu un ciocan, care contribuie la compactarea panglicii.

Înainte de a instala ultimul rând de bare, fixarea barei este eliminată. Mijloacele de fixare sunt fixate pe firul superior cu fir.

Stivuirea verticală se realizează în același mod, dar toate tijele vor trebui fixate în punctele superioare și inferioare ale suporturilor, pentru a evita slăbirea structurală. Mai dificil este cazul cu fabricarea de structuri din tablă.

Pentru a fixa sigur pilonii, se folosesc două tipuri de fundație sub forma:

 • Piedestal separat pentru suporturi.
 • Baza banda monolitice.

Construcția bazei include săparea puțurilor sau șanțurilor cu adâncime de 0,7 m, formarea unei plăci de nisip cu pietriș de 0,2-0,3 m înălțime și turnarea amestecului de ciment.

Când instalați suporturi stau la jumătate de metru, apoi treceți la formarea secțiunilor, cu piesele de capăt ale piesei de prelucrat în jos.

Banda de granita pentru decorarea grădinii vinde role. Pentru instalarea sa, un canal este săpat, o bandă este parțial plasată în interior și acoperită cu pământ. Apoi solul este strâns, după care gardul pentru patul de flori este gata.

Sfaturi și trucuri

Luați în considerare câteva recomandări utile privind fabricarea gardului țesut:

 • Pentru a spori durata de viață a stalpilor din lemn, suporturile sunt îngropate în pământ, plasate în țevi de plastic care au fost introduse anterior.
 • Pentru fabricarea de lagune transversale și stâlpi de metal adecvat, pictat într-o nuanță naturală a unui gard natural.
 • Pentru a asigura protecția părții inferioare a gardului, acesta poate fi ridicat la o înălțime de până la 10-15 cm deasupra nivelului solului. Opțiunea alternativă - amenajarea unei perne de drenare cu nisip-pietriș.
 • Când planurile includ crearea unui gard de o anumită culoare, spațiile sunt vopsite.Pentru a obține o nuanță frumoasă maro, utilizați permanganat de potasiu, iar datorită petei, culoarea este mai saturată. Utilizarea vitriolului de fier permite obținerea unei nuanțe gri. După tratarea cu peroxid, barele decojite dobândesc o culoare albă frumoasă.
 • Dacă se utilizează o compoziție mată pentru lăcuire, atunci stratul de protecție nu numai că minimizează influența negativă a factorilor externi, ci și păstrează frumusețea naturală a țesăturilor naturale.

Exemple frumoase

Popularitatea crescândă a stilului țării a dus la creșterea cererii de utilizare a produselor răchite în designul peisajelor. Aici sunt colectate cele mai de succes opțiuni pentru decorarea zonei cu gard.

 • Aveți posibilitatea să diversificați designul gardului cu ajutorul ceramicii atârnate pe cârlige și oale de flori așezate pe stalpi.
 • Decorația clasică a gardului este compoziția floarea-soarelui. Plantele artificiale artificiale vor putea, de asemenea, să evidențieze frumusețea unui gard din răchită.
 • Nimic nu decorează site-ul ca paturi de flori și paturi de flori, și este interesant să-i bată cu ajutorul gardurilor deschise. Împreună formează compoziții armonioase surprinzător create de om în tandem cu natura.
 • Hedges nu sunt doar foarte frumoase, ci și practice. Coroanele plantelor formează un gard gros care restricționează accesul soarelui incins, ceea ce face ca odihna de țară să fie cât se poate de confortabilă.
 • Wattle - un element eficient al zonării peisajului. Folosirea pentru diferențierea zonelor funcționale ale diferitelor răchită permite individualizarea fiecărui segment fără a încălca unitatea stilistică a designului peisajului.
8 fotografie

Cum să faci un gard de răchită face-te-sfaturi practice.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor