Scaune ortopedice pentru student

 Scaune ortopedice pentru student

Vârsta școlară este o perioadă specială a vieții copilului. Din momentul în care copilul începe școala, începe încărcarea principală a coloanei vertebrale. Pericolul constă în faptul că elevul petrece mult timp într-o poziție șezândă, ceea ce nu este natural și, prin urmare, dăunează sănătății.

Achiziționarea unui scaun ortopedic în acest caz este o măsură necesară pentru reducerea încărcăturii de șoc pe corp. Astfel de mobilier este unic, are o serie de caracteristici și avantaje.

Caracteristici speciale

Un scaun student ortopedic este o piesă specială de mobilier care are o structură specială și nu arată ca un scaun obișnuit. O caracteristică distinctivă a acestor mobilier este concentrarea asupra corecției posturii.Acesta nu este un mobilier pentru un scaun confortabil: un scaun ortopedic este notabil pentru rigiditatea sa și nu se adaptează utilizatorului. Îi forțează pe copil să ia singura poziție corectă pentru coloana vertebrală.

Nevoia pentru acest mobilier se datorează faptului că elevii se mișcă puțin, luând o poziție neregulată: dimineața la școală, acasă pentru lecții. Cu toate acestea, dacă la domiciliu există încă o oportunitate de a schimba poziția, în școală mișcările în timpul lecției sunt limitate. Aici pericolul se învârte: coloana se întărește într-o poziție greșită și este forțată să sufere, trăind o sarcină uriașă.

Adăugarea la problemă este mobilierul școlar, care este incomod și nu oferă înălțime și construcție diferite a copiilor. Singurul lucru care distinge scaunele școlare este acela că pot avea două poziții în înălțime, care pot fi schimbate prin înșurubarea șuruburilor în sloturi superioare. Cu toate acestea, nu există nici un beneficiu din aceasta: forma scaunelor nu îndeplinește cerințele organismului, în timp ce copilul suferă.

Sarcina scaunului ortopedic este de a oferi elevului un beneficiu maxim, pentru a reduce curbura spatelui. Adesea, la școală, copiii sunt plantați astfel încât, pentru o vedere mai bună a tabloului, trebuie să se întoarcă lateral.Acest factor duce deseori la o postură slabă. Procentul copiilor sănătoși de astăzi este minim.

Un scaun util este un instrument pentru combaterea bolilor sistemului musculo-scheletic, fiind selectat individual pentru fiecare copil, ținând cont de particularitățile vârstei.

Scaunul elevului ortopedic este o piesă funcțională de mobilier.

În funcție de model, este capabil:

 • prevenirea bolilor coloanei vertebrale;
 • descărcarea coloanei vertebrale, ameliorarea tensiunii musculare;
 • pentru a forma o scriere frumoasă și inteligibilă;
 • normalizarea circulației sângelui;
 • ușurează durerea în spate, brațul și capul umărului;
 • ameliorarea amorțelii membrelor.

Acest produs este folosit suficient de mult: până când copilul termină școala. Dacă este aleasă corect, de la o vârstă fragedă, studentul va sta corect, fără probleme, indiferent de scaunele din școală. Sarcina scaunului ortopedic este de a fixa poziția corectă a spatelui: obișnuința cu mobilierul cu efect ortopedic, postura elevului va fi frumoasă și corectă.

Scaunul ortopedic pentru elevul școlar are o mulțime de avantaje. el:

 • are o gamă bogată de modele, funcționalitate diferită, care vă permite să ridicați produsul cu un set de adăugări importante (role, suporturi pentru picioare);
 • în funcție de model are înălțimea reglabilă a spătarului și poziția scaunului;
 • ajută la menținerea tonusului muscular necesar;
 • formează o linie plată a coloanei vertebrale, alimentând organele pelviene cu oxigen;
 • este un design durabil și fiabil, oferind un ansamblu profesional, astfel încât acesta să fie în siguranță pentru copil;
 • convenabil și ușor de utilizat, se adaptează la parametrii individuali ai copilului;
 • are recomandări pozitive de la specialiștii ortopedici;
 • diferă în fiabilitatea suportului, datorită a ceea ce nu se încadrează, nu se rotește în lateral, nu creează tensiune suplimentară;
 • are componente anatomice care repetă forma corectă a spatelui și asigură o poziție confortabilă cu descărcarea organelor genitale care sunt supuse unei presiuni maxime;
 • are un design diferit, ținând seama de genul și gusturile copiilor;
 • este un mobilier elegant, care se potrivește armonios în interiorul camerei pentru copii;
 • Deseori vândute într-un set cu un birou care este configurat corect în înălțime și coincide în stil;
 • în funcție de complexitatea designului, prețuri diferite,care permite părinților să aleagă cea mai bună opțiune, ținând cont de recomandările experților și de bugetul planificat pentru achiziție.

Nu toate modelele prezentate în magazin merită să fie cumpărate. În ciuda gamei largi de mărci comerciale, nu toate produsele iau în considerare capacitățile fizice ale copiilor. Unele produse asigură redistribuirea sarcinii de șoc din spate la genunchi, care este departe de a fi întreținută de fiecare copil. Acești corectori sunt o măsură destul de dificilă de prevenire și adesea pur și simplu stau în picioare în colțul camerei: este imposibil să vă odihniți pe genunchi pentru o lungă perioadă de timp.

Nu este întotdeauna posibil să cumperi ceea ce ți-a plăcut: dacă prețul opțiunilor bugetare este de aproximativ 3.000 de ruble, tipurile ergonomice de producători de import adesea sperie cumpărătorii la un preț de 20.000-30000 ruble. Se pare, cu cât scaunul este mai bun și cu cât este mai corect forma, cu atât este mai puțin accesibilă.

Și nu este deloc funcțional: forma spatelui și scaunul sunt diferite. Este mai ușor pentru modelele ieftine și curbate pentru cele scumpe.

tipuri

Datorită dezvoltărilor moderne și noilor tehnologii, gama prezentată este diversă.Modele pentru copii, care, combinate cu un set de exerciții fizice, pot să-i elibereze pe elevi de bolile spatelui, să repete curburile corpului și să aibă regulatori diferiți.

În mod convențional, ele sunt împărțite în trei grupe de vârstă:

 • modele pentru elevi de școală primară (6-8 ani);
 • opțiuni pentru liceu (9-12 ani);
 • dispozitive pentru adolescenți (între 12 și 15 ani).

Principalele componente ale fiecărui model sunt cadrul, spatele, scaunul, suporturile și roțile rotative. Unele produse sunt echipate cu role suplimentare, au o tăietură sub genunchi și o poziție diferită a treptelor. În majoritatea produselor, baza este destul de masivă: așadar scaunul se menține bine pe suprafața podelei, nu se răstoarnă dacă este atins accidental.

O caracteristică distinctivă a modelelor de scaune ortopedice pentru mai multe copii este lipsa cotierelor. Această componentă este potrivită pentru adulți, dar în cazul soiurilor pentru copii este dăunătoare, deoarece poziția mâinilor pe cotiere duce la o înălțime a brațului umărului și o distorsiune a spatelui.

Toate modelele existente sunt de două tipuri: clasice și ergonomice.

Primele sunt tipurile obișnuite (modelele planului de birou cu spate anatomic, situat aproape de spatele copilului și un scaun moale).Ele pot fi articulate și fără roți, diferite tipuri de material tapițerie. De multe ori, perne ortopedice de diferite forme sunt adăugate pentru a obține cel mai bun rezultat. Clasic are un efect ortopedic mai mic.

În exterior, ele sunt mult mai simple decât scaunele ergonomice, dar funcționalitatea este aproape aceeași: balamalele, treptele, pernele, reglarea înălțimii scaunului spătarului. Spatele este reglat pe un unghi de înclinare. Numărul de picioare variază de la una la două, ele pot fi clasice dreptunghiulare sau circulare, necesare pentru a îmbunătăți circulația sanguină a extremităților inferioare.

O variantă interesantă este modelul dublu-spate, care constă din două jumătăți, separate de-a lungul centrului barei de cadru. Fiecare jumătate este curbată simetric, repetând curburile spatelui copiilor.

Astfel de produse sunt incluse în grupul de modele de transformatoare sau scaune de creștere: spatele se ridică liber, se coboară, se fixează la înălțimea dorită a tijei și se poate ajusta și la panta.

Modelele ergonomice sunt de trei tipuri:

 • genunchi - un design cu spate sau fără el cu un suport pe genunchi (poziția copilului perpendicular pe podea, în același timp își odihnește genunchii pe o pernă specială,și picioarele sunt întinse și sunt situate pe laturile scaunului);
 • șaua - un model cu funcționalități diferite, diferența dintre care este forma scaunului, asemănătoare unei șa: este ridicată în față și coborâtă pe lateral (poziția copilului nu diferă de ședința pe un scaun clasic);
 • balansare - scaunul balansoar sau scaunul cu balansier mobil, pe o parte a căruia este un scaun mic, pe de altă parte - două perne pentru genunchi (varianta nu are spate, poziția corectă a spatelui este asigurată de necesitatea copilului de a echilibra constant și de a instrui aparatul vestibular).

materiale

Scaun ortopedic pentru copii - o abordare modernă de îngrijire a sănătății copilului și a posturii sale. În producția de modele pentru studenți se folosesc diferite materii prime. Cele mai relevante materiale sunt metalul, lemnul și plasticul. În plus, ele utilizează tipuri moderne de umpluturi cu efect ortopedic (de exemplu, spumă poliuretanică), rate ridicate de elasticitate și rezistență la îndoire.

Materialele sunt împărțite în corp și finisate. Baza constă din metal (mai ales din oțel) sau din lemn.Componentele din lemn sunt convenabile ca ghidaje, corp, suport și suporturi. Dezavantajul este mai puțin convenabil: deseori în aceste structuri nu există pași moi sub formă de perne moi.

Plasticul este un element auxiliar, care completează structura principală. Se folosește în cotiere, pârghii de reglare, pentru închiderea punctelor de susținere și a roților.

El ascunde tija corpului scaunului de la bază și punctul de legătură cu punctele de susținere. Nu poate fi numit deosebit de durabil, deoarece, în unele cazuri, cu o acțiune mecanică semnificativă, se poate desprinde parțial de părțile principale.

Textile sau piele sunt tapițate. Pentru copii, utilizați mai des ingrediente naturale sau sintetice de înaltă calitate. O materie primă practică este pielea naturală. Astfel de produse sunt mai scumpe, cu toate acestea, mai ușor de întreținut și arăta mai prezentabil. Dacă achiziția este planificată pentru mai mulți ani - aceasta este opțiunea cea mai profitabilă: suprafața este rezistentă la zgârieturi, puteți elimina orice murdărie din ea.

Deciziile de culoare ale modelelor ortopedice ale scaunelor pentru elevi aderă la nuanțe moi monofonice.În linii puteți găsi produse pentru fete și băieți, care sunt prezentate în nuanțele corespunzătoare ale paletei de culori. În plus față de roz și albastru, prioritatea este tonurile albastru, verde, portocaliu, nisip și maro. Unele produse sunt fabricate cu tapițerie neagră.

Este de remarcat o caracteristică caracteristică: scaunul pentru un elev de școală elementară este mai rezistent și se execută în nuanțe luminoase, produsul pentru un student de liceu și de mijloc arată ca o opțiune de birou îmbunătățită în culori închise.

Branduri și modele de top

Piața modernă de produse ortopedice este reprezentată de multe mărci.

Cele mai interesante și funcționale modele oferite de companie:

 • Duorest - produse brevetate de noua tehnologie pentru copii de vârstă școlară cu spate mobil dublu, care asigură o fixare sigură a spatelui, fără a strânge discurile vertebrale, respectând standardele mondiale și cerințele de siguranță (scaune ortopedice scumpe populare în Australia, Japonia și SUA);
 • Mealux - produse de marcă taiwaneză, echipate cu tot felul de ajustări ale produselor pentru înălțimea și unghiul de înclinare,având caracteristici de înaltă calitate și performanță (produse pentru copii de vârstă diferită, de la primul la un absolvent);
 • prostituată - modele ortopedice realizate de producătorul german pentru copii de vârstă mijlocie și liceu, distins prin forma ergonomică, simplitatea mecanismului de ajustare și fiabilitate, dezvoltate pentru construirea și greutatea diferitelor copii de la 100 kg (modele elegante în culori plăcute).

Cum sa alegi?

Alegerea unui scaun ortopedic pentru un student nu se poate baza exclusiv pe indicatori externi. Un astfel de produs este cumpărat la recomandarea unui chirurg ortoped, ținând cont de indicatorii medicali. Nu tratați mobila ca tabletă: nu vindecă boala, ci corectează poziția spatelui, astfel încât efectul este vizibil. Cu toate acestea, dacă în plus față de scaun, nu face nimic, beneficiile sale vor fi reduse la minimum. Acest lucru nu este un mobilier magic: în plus față de ședințe, trebuie să vă mișcați foarte mult și să faceți exerciții speciale.

După ce cântărește toate avantajele și dezavantajele, merită luată în considerare:

 • modelul contează - ar trebui să aibă o spate, de preferință rigidă și să nu alunece cu fiecare atingere a unui copil;
 • siguranța este un factor cheie: scaunul trebuie să fie fabricat din materii prime ecologice fără a adăuga componente dăunătoare de coloranți (indicatorul este lipsa unui miros puternic);
 • fiabilitatea și durabilitatea produsului sunt asigurate de un cadru durabil: oțelul sau aluminiu au prioritate;
 • Merită să țineți cont de numărul de puncte de sprijin: în mod ideal, ar trebui să existe cel puțin cinci dintre ele și este mai bine dacă sunt echipate cu un sistem de rotire și de blocare a mișcărilor și o funcție de blocare a roților;
 • Este important să vă gândiți la practicitate: tapițeria scaunului trebuie să fie ușor de curățat, cu posibilitatea ștergării cu o cârpă umedă rezistentă la deteriorarea mecanică accidentală (în piele prioritară sau în textile dense cu un capac detașabil detașabil);
 • sistemul de ajustare ar trebui să fie simplu, astfel încât, dacă este necesar, este posibil să se facă ajustări pentru caracteristicile fiziologice ale copilului dumneavoastră;
 • Comoditatea modelului este verificată prin metoda "montajului": trebuie efectuată în magazin, ajustând dispozitivul la copil (dacă studentul este incomod, acest lucru vă va salva de la deșeurile inutile și vă va permite să alegeți corect în direcția unui alt model);
 • tipul corect de scaun este o suprafață ușor curbată, cu o margine frontală ușor înclinată și optimă, moale, de 50 cm adâncime.

Cinci reguli ale celui mai bun model:

 • picioarele copilului nu ar trebui să se miște sub scaun (necesită un suport pentru picioare);
 • vârsta trebuie indicată pe etichetă;
 • nici o construcție liberă: va trebui să fie răsucite în mod constant;
 • unghiul dintre piciorul inferior și coapsă trebuie să fie drept (nu poate fi reglat independent);
 • produsul este achiziționat împreună cu copilul, ținând cont de dorințele sale.

Înainte de cumpărare, este important să studiați caracteristicile unui anumit model care vă place. Aceasta va dezvălui punctele forte și punctele slabe ale acesteia și va înțelege gradul de adecvare pentru copiii de vârste diferite (primul elev, adolescent) și sănătatea (paralizie cerebrală, tulburări posturale, scolioză).

Este de preferat să cumpărați un scaun de școală reglabil în înălțime, cu suport pentru picioare. Pentru a nu lamenta calitatea produsului, este important să parcurgeți recenziile cumpărătorilor reali despre produsul selectat. Modelul ar trebui să fie cât mai confortabil și mai util posibil.

În acest videoclip veți găsi o examinare comparativă a scaunelor ortopedice pentru student.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor