Portale portal: idei de design

Portalele portalurilor împart mai multe camere. Ideile pentru proiectarea trecerii sunt diferite, deci dacă doriți, puteți crea un design unic al camerei, alegând opțiunea dorită.

Caracteristicile ușilor portalului

Pentru a începe este să înțelegeți care sunt caracteristicile portalurilor ușilor, făcând trecerea de la cameră la cameră. Spre deosebire de construcțiile cu balamale tradiționale, portalul de ușă permite economisirea de spațiu în încăpere, ceea ce reprezintă unul dintre principalele sale avantaje.

După instalarea portalului, veți primi mai mulți contoare gratuite suplimentare și sentimentul că camera a devenit vizibil mai mare.

Dacă doriți să combinați două camere, de exemplu, o cameră de zi și o bucătărie, atunci nu există o soluție mai bună decât un portal larg de ușă.Aici puteți face fără ușile glisante, pentru a nu împărți deloc spațiul. Ambele camere vor fi perfect vizibile și se va părea că aceasta este o cameră, care este împărțită în două zone.

În plus, o astfel de mișcare de design pare neobișnuită și atractivă. Există multe opțiuni de proiectare atât pentru portal, cât și pentru pereții din jur. Aceasta înseamnă că puteți experimenta combinând diferite tendințe stilistice.

În cele din urmă, trebuie remarcat faptul că instalarea portalului de ușă poate întări pasajul și îl poate face mai fiabil. Acest lucru este important atât în ​​apartament, cât și într-o casă privată.

Dacă proiectați ușa de intrare în acest fel, atunci portalul de calitate va servi, de asemenea, ca o izolare suplimentară, pentru că va izola camera de frigul care vine din exterior.

tipuri

Toate portalurile ușilor pot fi împărțite în mai multe soiuri. În primul rând, ele sunt intrare și interior. Sistemul de diviziune este destul de ușor de înțeles. Intrările sunt numite portaluri care completează ușa din față. Din această intrare arată mai masiv și mai impresionant. În ceea ce privește portalurile interioare, ele pot fi deschise sau completate de uși glisante.

Ușile panoramice alunecoase în toată înălțimea peretelui - aceasta este o mișcare elegantă, care este excelentă pentru plasarea într-un stil modern.

materiale

Diversitatea se regăsește și în materie de materiale. Să ne uităm la unele dintre cele mai populare dintre cele utilizate în proiectarea tranzițiilor.

Panouri din plastic

Una dintre cele mai accesibile și, prin urmare, cele mai comune opțiuni - plastic. Portalul de ușă din PVC poate fi combinat cu o bază din alte materiale, de exemplu, dintr-un copac. Unul dintre principalele avantaje ale materialului plastic este faptul că poate fi prezentat orice fel de aspect. Acest material poate imita lemn natural, piatră sau zidărie.

Este, de asemenea, de remarcat faptul că plasticul este extrem de practic în viața de zi cu zi. Nu lasă urme de atingere și curăță-l, caz în care este ușor și simplu.

turnare

Un alt design interesant și sofisticat al portalului de ușă este utilizarea poliuretanului. Acest material face posibila crearea unei imitații a mucegaiurilor scumpe scumpe pe suprafața peretelui. În același timp, el are și avantajul unei greutăți mai ușoare decât cea a gipsului.Deci, construcția nu va cădea în timp sau nu face trecerea mai puțin fiabilă.

Cu toate acestea, această opțiune de înregistrare a trecerii este adecvată nu pentru toate locațiile.

Stuccoasa masivă sub gips se arată bine doar într-o situație în care camera este suficient de spațioasă, iar plafoanele din ea sunt mari. În acest caz, camera arată luxoasă.

Inițial, stucul din acest material are o culoare albă, dar dacă doriți, îl puteți revopsa la discreția dvs.

piatră

Usa poate fi incadrata si prin placari de piatra. Dacă utilizați materiale naturale, atunci o astfel de decizie de proiectare vă va costa scump. Cu toate acestea, totul arată foarte elegant și este foarte practic și durabil.

clincher

Popular este materialul numit clincher. Arată ca o plăcuță de cărămidă. Folosit exclusiv pentru decorare. Cel mai adesea, se face un pasaj din lemn în case de țară sau apartamente spațioase. Foarte des, ușa de intrare este decorată în mod similar.

Usi metalice

La înregistrarea camerei în portalurile de metal de înaltă tehnologie arata cel mai bine.Aici designerii fac deseori fără decoruri suplimentare. Metalul este foarte rezistent și arată destul de elegant în multe camere.

Producătorii și companiile

Astăzi, multe companii implicate în producția de uși oferă, de asemenea, o gamă largă de portaluri de ușă. Să ne uităm la unele dintre cele mai populare astăzi.

  • "Cabinetmaker". Una dintre cele mai cunoscute marci interne este "Cabinetmaker". Această companie este specializată în producția de uși de înaltă calitate și rezistente la temperatură. Portalul portierelor de la acest brand este rezistent la uzură și este ușor de curățat de contaminare cu un detergent obișnuit.
  • "Belvuddors". Această companie este cea mai populară din Belarus și devine treptat cunoscută în afara granițelor sale. Ușile și portalurile de la această marcă sunt vândute în șaptesprezece țări și sunt considerate a fi de o calitate suficientă.
  • Mario Rioli. În cele din urmă, merită menționată marca italiană cunoscută în întreaga lume. Cu grijă, portalul de ușă va rămâne durabil și atractiv pentru o perioadă lungă de timp.Adevărat, și să plătească pentru instalarea unui astfel de produs de calitate va avea o mulțime de bani.

Opțiuni de design și design

Cele mai populare opțiuni de design pentru o ușă, în ciuda diversității lor, rămân dreptunghi clasic. Acum chiar un astfel de portal simplu poate fi făcut într-un mod interesant.

Când alegeți opțiunea de design corectă, ar trebui să acordați atenție parametrilor camerei. De exemplu, într-o cameră mică, cu tavane mici, este mai bine să instalați un arc larg, astfel încât să ridice vizual tavanul, iar într-o cameră cu tavane înalte, un elipsoid îngust, care "coboară" vizual tavanul, face interiorul mai confortabil.

Într-o cameră cu tavane înalte, designerii recomandă instalarea unor arcade de forme și dimensiuni clasice, în timp ce ele nu pot fi doar dreptunghiulare, ci și cu muchii rotunjite. Arată soluții interesante și non-standard, cum ar fi arcurile asimetrice sau structurile abstracte, ca și cum ar fi înclinate într-o direcție sau alta.

Portalurile ușii diferă în funcție de stilul în care sunt realizate. Una dintre cele mai renumite opțiuni - arcul în stilul clasic.Ele au de obicei o formă eliptică sau dreptunghiulară. Astfel de deschideri sunt întotdeauna simetrice. Uneori, la margini, acestea sunt completate de coloane pentru un efect mai mare.

Designul ușilor se caracterizează prin arcuri și portaluri luxoase din stilurile Imperiului sau Barocului. Acest stil diferă de clasic printr-o abundență de elemente decorative. Portalurile pot fi decorate cu stuc, aurire sau orice alt tip de decor.

Designul portalurilor ușilor este, de asemenea, tipic pentru stilurile moderne, de exemplu pentru techno, minimalism sau modern. Aici sunt folosite arcade neobișnuite, care aproape niciodată nu seamănă reciproc. Portalul ușii poate arăta ca un pasaj către o navă spațială. Mai multe soluții simple sunt designul trecerii ușilor cu ajutorul unui arc discret din metal, lămpi laconice sau lemn lăcuit ușor.

În cele din urmă, este demn de remarcat cea mai fermecătoare versiune a portalului ușii - arcul într-un stil romantic și de epocă. În acest caz, formele sunt moi, aproape fără colțuri ascuțite. Sunt utilizate materiale scumpe sau stilizarea lor. Schema de culori plăcută plăcut ochiului.

Idei de decor interior

Atunci când portalul de ușă este selectat și instalat, este timpul să-l aranjați. Și aici trebuie să-ți arăți imaginația. Pentru ca ușa să fie combinată cu celelalte detalii ale interiorului, trebuie să selectați cu îndemânare elemente decorative pentru interiorul general.

Perdele și perdele

Cea mai simplă soluție este folosirea perdelelor în acest scop. Există mai multe tipuri de perdele, care, ca și portița însăși, sunt realizate din materiale diferite. Perdelele sunt întotdeauna accesibile și pot să se potrivească cu ușurință în aproape orice interior.

Dacă aveți deja perdele pe ferestre sau mobilierul este bogat decorat cu textile, atunci este important ca țesăturile să fie combinate una cu cealaltă sau să fie complet identice.

În stilul modern arata interesant bambus perdele. Acest soi este fabricat din lemn reciclat. Ele constau din multe mărgele și bastoane care sunt interconectate. Culorile lor, ca regulă, sunt neutre și naturale, deci se potrivesc foarte bine în stilul ecologic și sunt combinate cu elemente eclectice.

Perdele personalizate și perdele cu filament - muselină. Pentru crearea acestora se folosesc dantele subțiri de diferite culori.În plus față de un astfel de cadru, pot exista tot felul de elemente suplimentare, cum ar fi margele mici, scoici sau pietricele. Ele dau un stil general de originalitate și originalitate.

Dacă decorați o cameră în stil etnic, atunci vă plac draperiile groase cu modele adecvate. Materialul dens cu o pictură interesantă sau un ornament luminos se va potrivi perfect în interiorul general al camerei, combinându-se cu alte detalii.

În plus, puteți decora pasajul cu garnituri, ceea ce va permite la momentul potrivit deschiderea perdelelor și conectarea spațiului dintre cele două încăperi unul la celălalt.

uşi

O altă soluție evidentă este instalarea ușilor glisante în culoar. Dar nu suntem interesați de procesul de instalare în sine, ci de aspectul lor. Și aici există numeroase opțiuni de design - de la cea mai simplă decorare a suprafeței ușii cu o imprimare de pictură sau foto la inele de aerograf sau vitraliu.

Arhitectura decorativa

Ultima dintre opțiunile propuse - designul nu este chiar ușa și arcul înconjurător. Dacă vă place minimalismul, atunci cu greu puteți să-l găsiți atractiv, deși puteți alege o astfel de soluție de design elegantă ca designul portalului cu ajutorul unei pietre neutre sau a zidăriei.

Alegeți culorile naturale, evitați elementele decorative luminate și totul va corespunde în totalitate conceptului de minimalism.

În cazul în care o mare varietate de decor te atrage, să acorde o atenție la stuc, basoreliefuri, și alte elemente care au împodobit anterior casele numai nobilimii. Acum, aproape toată lumea le poate permite, deci utilizați această ocazie pentru a vă decora casa sau apartamentul cu gust.

Despre cum să emiteți un portal de ușă, următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor