Proiectarea unui balcon mic sau a unei mici loggii

 Proiectarea unui balcon mic sau a unei mici loggii

Anterior, balconul era folosit doar ca un loc pentru a stoca materiale inutile. Astăzi, doar câțiva metri pătrați pot fi aranjați la gustul tău. Un balcon sau loggia devine adesea un loc pentru un moment bun, pentru muncă sau pentru divertisment.

Dezvoltăm un proiect de proiectare

Un balcon mic poate fi folosit în diverse scopuri. De obicei, un astfel de balcon poate fi găsit în "Hrușciov", are până la 3 metri pătrați. Cu toate acestea, acesta poate fi ușor transformat într-o zonă confortabilă, elegantă și utilă.

Alegerea designului unui balcon mic sau loggie, ar trebui să decidă mai întâi cu privire la scopul funcțional, pentru că multe vor depinde de acesta - direcția stilului, soluțiile de culoare, alegerea mobilierului și așa mai departe.

Idei de bază pentru crearea de proiecte de design elegante:

 • Un loc pentru o ședere plăcută. Dacă creați toate condițiile pentru recreere pe o mică loggie sau balcon, atunci acest loc va fi ideal pentru relaxare. Ar trebui să fie plasate pe balcon mobilier confortabil - de exemplu, o masă mică. Puteți cumpăra o masă pliantă cu scaune sau o canapea moale cu sertare spațioase, care sunt ideale pentru a stoca lucruri. Pernele vor permite aducerea confortului și a confortului în interior.
 • La locul de muncă. O mică loggie sau balcon poate fi aranjată pentru lucru. Există suficient spațiu pentru amplasarea unui birou de birou și a unui scaun confortabil. Dacă lucrați la un laptop, atunci va fi suficientă o masă pliantă mică, care poate fi folosită și pentru odihnă, și un fotoliu moale sau o canapea moale.
 • Dining sau zonă de ceai. Această opțiune este perfectă dacă loggia este mică, dar lată. În zilele de vară puteți sta confortabil la masa de luat masa. Două sau trei persoane vor putea să rămână destul de confortabile.
 • Gradina de iarna. Dacă organizați o grădină frumoasă pe loggii, vă puteți bucura de plante înfloritoare chiar și în sezonul de iarnă.Puteți aranja pe pereți rafturi speciale sau rafturi pentru vase. Pe pervazul ferestrei puteți aranja paletele cu flori. Unii preferă o seră.
 • Gymnasium. Un spațiu mic poate fi amenajat pentru o mică sală de gimnastică. Pe ea puteți pune un simulator sau un echipament sportiv. În zilele fierbinți, puteți face sport în aer liber și va fi mai mult spațiu liber în cameră.
 • Extinderea camerei pe cheltuiala balconului. Acest proces este destul de dificil, deoarece este necesar să scăpăm de ușa și de cadrul ferestrei. În unele cazuri, este chiar necesară efectuarea transferului bateriei. În acest caz, balconul devine deja parte a camerei. Dacă este combinată cu o bucătărie, atunci puteți să o amenajați ca o zonă de luat masa, să aranjați aparatele de uz casnic sau să puneți un contor de baruri. Dacă balconul este combinat cu dormitorul, acesta poate fi folosit ca loc de muncă.

Alegerea proiectului este complet individuală. Dacă nu aveți nevoie de o zonă funcțională, puteți să o echipați pentru stocare.

Soluții de culoare

Alegerea culorilor diferitelor materiale de finisare este foarte mare. Puteți găsi o opțiune decentă pentru toată lumea.Cu toate acestea, merită să ne amintim că nu toate materialele sunt potrivite pentru finisarea unui balcon mic sau loggie.

Este necesar să se acorde prioritate nuanțelor luminoase. Acestea vor ajuta la creșterea vizibilă a zonei camerei. Designerii oferă adesea culori pastelate calde pentru camerele care sunt pe partea umbroasă. În cazul în care balcon sau loggia este situat pe partea însorită, atunci materiale de culori de lumină rece va fi o alegere excelentă.

Culoarea roz, lime, galben, bej, albastru arata foarte frumoasa si impresionanta, si puteti folosi si metalic usor. Performanța de culoare a balconului va arăta armonios dacă este combinată cu schema de culori a camerei următoare. O astfel de soluție vă va permite să creați o singură cameră, dar cu împărțirea în zone funcționale.

Atunci când alegeți culori pentru materialele care vor fi necesare pentru finisarea camerei, este necesar să se țină seama de dimensiunile spațiului. Pentru balcoanele mici, un copac nu este întotdeauna cea mai bună soluție, deoarece face din punct de vedere vizual o cameră mai mică. Dacă tot decideți să folosiți lemn în decor, atunci trebuie să găsiți nuanțe luminoase. Tonurile ambra sunt o alegere bună.De-a lungul timpului, materialele din lemn întunecă un pic.

Atunci când alegeți tencuiala și piatra decorativă, preferința ar trebui să fie dată nu foarte texturate și nu prea întunecate. Apoi, o zonă mică nu va fi redusă vizual. Combinația de piatră și tencuială arată spectaculoasă și la modă.

stiluri

Fiecare cameră trebuie decorată corespunzător, iar apoi să fie în ea va fi confortabilă și plăcută. Atunci când alegeți o direcție de stil, trebuie luate în considerare preferințele personale.

Pe un balcon auriu mic, mătase și masivitate va arăta ridicol. Este mai bine să optați pentru stilul rococo sau baroc. Luminozitatea și aerisirea sunt principalele avantaje ale acestor stiluri.

O mică loggie sau balcon poate fi decorată în stil mediteranean sau provensal. Această soluție de stil este ideală pentru zonele de agrement.

Atunci când alegeți o culoare de bază, puteți utiliza finisajul sau mobilierul în culori crem, turcoaz, albastru sau nisip. Este necesar să selectați scaune și mese din lemn realizate din răchită sau ratan. Mobilierul răchită trebuie să fie rezistent la umezeală.

Dacă alegeți stilul Provence, puteți utiliza tencuiala texturate pentru a decora pereți sau cărămizi de culori discrete. Rafturile și dulapurile forjate se potrivesc perfect în stilul ales.În cazul în care loggia nu are loc pentru astfel de mobilier, puteți pune pur și simplu un stand de flori rafinat. Obloanele pastel pe ferestre completează perfect interiorul elegant.

Stilul mediteranean necesită o mulțime de plante. Pereții în culori strălucitoare arată foarte bine cu vasele luminoase. Bejgelele sunt în mod ideal subliniate florile de nuanțe de ciocolată, sub pereții albastre, potrivite cu florile în albastru. Designul de tonuri de culoare galben deschis arată spectaculos, cu plante luminoase de lămâie.

Pentru iubitorii de design rustic, ar trebui să alegeți un stil oriental sau o țară. Acesta poate fi echipat pentru scopuri de bucătărie. Țara vă permite să creați atât opțiuni spectaculoase, cât și de buget pentru interioare.

Atunci când alegeți culori pentru pereți, puteți prefera nuanțele pastel. Puteți crea elemente luminoase cu o culoare albastră bogată, opțiunile bune sunt crimson sau teracotă. Acestea pot fi fotografii, becuri sau vase pentru vase.

Pentru stilul de țară, merită să luați mobilier din lemn, pentru că este un punct culminant al acestei direcții stilistice. Puteți instala un dulap sau o dulap mic. Dacă spațiul de pe balcon este foarte mic,atunci masa și scaunele pliabile sunt perfecte. Pentru a plasa o formă pătrată, puteți utiliza o bancă din lemn (sau chiar un piept original).

Va fi mai bine dacă ramele ferestrelor sunt de asemenea din lemn. Plasticul modern nu se încadrează în acest stil. Dacă nu există altă alegere, atunci plasticul ar trebui să fie ales pentru a se potrivi culorii copacului și trebuie să aveți grijă de un pervaz lat.

Un alt stil popular pentru designul balcoanelor și loggilor mici este minimalizarea, care nu necesită multă mobilier și elemente de interior. Totalul ar trebui să fie moderat. Potrivi culori pastelate blânde. Merită utilizarea materialelor naturale de finisare - lemn, cărămidă sau tencuială. Este necesar să se aplice forme simple fără a se utiliza decorul pe pereți și ferestre.

Alegem mobilierul

Alegerea mobilierului joacă un rol important în punerea în aplicare a unei idei de design specifice pentru un balcon mic sau loggie. Această cameră este mică, deci nu ar trebui să o supraîncărcați cu mobilier mare. Merită să fiți atenți la opțiunile de pliere ale scaunelor și la o masă.

O alegere bună ar fi articolele "aer". Puteți cumpăra o masă sau un scaun din răchită.Ei își vor îndeplini funcțiile - și, în același timp, pe balcon va fi spațios.

Nu supraîncărcați interiorul cu un număr mare de rafturi. Prezenta lor poate reduce vizibil zona și spațiile atât de mici. În ceea ce privește acoperirea, petele sunt o soluție excelentă.

Pentru un balcon mic sau mobilier din sticlă de tip loggia. Multe dintre ele selectează tabele suspendate și pliante. Dacă intenționați să stocați lucrurile, atunci alegerea ideală ar fi prezența ușilor glisante. Desigur, puteți utiliza și cutii ascunse care vor fi amplasate în interiorul scaunelor.

Sfaturi privind decontarea

Făcând un balcon mic sau loggia nu este foarte dificilă, dacă urmați câteva sfaturi de design pentru corecția vizuală a zonei de dimensiuni mici:

 • Se vor prefera nuantele luminoase, deoarece fac vizual chiar si o camera mai mica.
 • Uitați de mobilierul voluminos. Merită să vă gândiți la mobilierul pliabil sau la opțiunile cu sertare ascunse (pentru depozitarea ușoară a multor lucruri).
 • Pentru un balcon mic, ferestrele glisante cu jaluzele sunt ideale. Acest design nu arată doar frumos, ci este practic.Jaluzelele sau jaluzelele romane adaugă confort și confort. Dacă ați combinat un balcon și o cameră, atunci puteți utiliza deja perdele grele sau perdele lungi.
 • Pentru pereții laterali este de a folosi tapet cu perspectivă. Ele ajută la crearea unei încăperi mai spațioase.
 • Dacă sunteți în căutarea unui loc pentru flori, atunci nu uitați de pervazul larg. Deși aveți posibilitatea să echipați bara. Sub pervazul ferestrei sau în picioare, puteți face mai multe rafturi cu un plan ascuns - pentru a stoca diverse produse conservate.
 • Pentru a face o loggie sau un balcon mai vizual, suprafețele lucioase sunt ideale. Puteți atârna o oglindă mare. Deseori, designerii oferă plafoane lucioase întinse care pot fi completate cu lămpi de tip spot.
 • Nu utilizați rafturi montate. Vor reduce doar camera mică.
 • Designerii sfătuiesc unul dintre pereți să fie vopsit într-o culoare diferită. Un astfel de accent de culoare va contribui, de asemenea, la mărirea vizuală a unui mic balcon.
 • Adesea, balcoanele sunt decorate cu flori, însă nu uitați că prezența vaselor și a paleților pe podea va agrava situația.

În concluzie, câteva idei simple și originale cu privire la amenajarea unui balcon mic sau loggia în film.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor