Dulapul pe balcon sau pe loggia îl faci singur

 Dulapul pe balcon sau pe loggia îl faci singur

Mobilierul pentru balcon poate fi realizat independent folosind minimum de instrumente și materiale. Un dulap realizat de dvs. va fi pe deplin compatibil cu ideea de design a proprietarului loggiei. În plus, servește ca garant al calității produsului finit, deoarece procesul de creare a mobilierului este controlat de la început până la sfârșit.

Ce puteți face?

Designul cabinetului depinde de interiorul ales al camerei. Când un atelier se află pe loggia, mobilierul ar trebui să fie spațios, să aibă mai multe rafturi pentru a depozita obiecte mici, dar o atenție mai mică va fi acordată caracteristicilor estetice.

Dimpotrivă, atunci când balconul este aranjat într-un stil retro sau modern, aspectul cabinetului va ieși pe partea de sus.

Pentru fabricarea de mobilier care utilizează diferite tipuri de materiale care vor depinde de caracteristicile funcționale ale produsului, de culoarea, textura și durabilitatea acestuia. Mobila cea mai nobilă și solidă arată lemnul natural.

Opțiunea bugetară ar fi o garderobă, plăci aglomerate sau plastic.

lemn

Materialul are cea mai bună performanță și durează mai mult. Arborele este sigur din punct de vedere al mediului, nu emite substanțe nocive în aer. Datorită aspectului excelent al plăcii nu necesită procesare suplimentară, va arăta bine chiar și fără vopsea sau lac. Cu toate acestea, materialul are mai multe dezavantaje. Acestea includ costul ridicat, masivitatea, o mulțime de greutate. Arborele arde, se umflă sub influența umidității, mucegaiul poate apărea pe el.

ghipsocardon

Simplitatea instalării este unul dintre principalele avantaje ale materialului, permițând realizarea unor soluții complexe de proiectare. Gipsul se îndoaie bine, deoarece este potrivit pentru crearea de mobilier cu colțuri rotunjite sau cilindriceelemente de decor. Foi se cântăresc puțin, pentru că sunt ușor de transportat și puteți mișca mobilierul finit fără probleme. Costul materialului este mai mic decât cel al lemnului, deci este popular cu consumatorii.

Dezavantajele includ elemente de fixare cu rezistență redusă și fragilitatea relativă a produselor finite.

plastic

Acest material artificial are o gamă bogată de culori, poate fi decorat cu modele și desene. Plasticul este flexibil pentru procesare, se îndoaie ușor, este ușor de asamblat, prin urmare, începătorii se pot descurca cu el.

Practicitatea materialului este exprimată în greutate redusă și ușurință în întreținere: atunci când apare murdăria, este suficient să ștergeți suprafața mobilei.

Plasticul modern este rezistent la ultraviolete și păstrează o saturație a culorilor chiar și sub influența soarelui. Materialul nu se teme de umezeală, nu lasă zgârieturi cu efecte mecanice minore. Avantajul este greutatea redusa a mobilierului finit. Dulapul din plastic poate fi ușor dezasamblat pentru a fi transportat în alt loc.

particleboard

Șapă constând din rumeguș, așchii, așchii. Avantajele materialelor includ forța, fiabilitatea și densitatea.Panourile sunt ușor de instalat, în plus, au un preț scăzut. Structura specială a plăcilor vă permite să creați mobilier de orice formă și dimensiune și un design unic. Produsele fabricate din acest material sunt ușor de transportat, ocupă puțin spațiu în timpul depozitării. Panourile sunt rezistente la temperaturi extreme, la expunerea la umiditate și la lumina soarelui.

Materialele de construcții care nu sunt la fel de combustibile ca lemnul natural garantează un sunet bun și termoreglarea.

placaj

Material de construcție constând din mai multe straturi de lemn cu o grosime de 0,5-10 mm. Există mai multe tipuri de placaj, în funcție de performanța sa și de specificul fabricării panourilor. În special, acestea emit materiale rezistente la umezeală, laminate și bachelite. Datorită structurii sale, placajul este rezistent la influențe externe. Este ușor să lucrați cu panouri: aceleași unelte care sunt utilizate pentru lemn natural sunt potrivite pentru prelucrarea lor. Părți de orice dimensiune și formă sunt tăiate din placaj, dacă este necesar, pot fi chiar îndoite.

Materialul este rezistent la temperaturi ridicate și joase, nu se teme de expunerea la umiditate.

turnate

În primul rând, se utilizează pentru a termina interiorul și exteriorul, totuși materialul poate fi utilizat pentru fabricarea mobilei. În acest caz, este realizat un cadru din lemn, căptușit cu bordură. Avantajul panourilor este forța și caracteristicile estetice ridicate. Căptușeala din lemn arată bine chiar și fără vopsea și lac, astfel încât este posibil să economisiți bani în stadiul lucrărilor de finisare. Astfel că materialul este rezistent la umiditate și temperaturi extreme, este acoperit cu soluții speciale.

Atunci când creați mobilier, este permisă combinarea diferitelor materiale. Baza poate fi luată din lemn sau din PAL, care completează rafturile și inserțiile din sticlă. Această opțiune este, de asemenea, potrivită pentru plastic - poate fi decorată cu elemente metalice.

Etapa pregătitoare

Înainte de a trece la fabricarea dulapului, este necesar să se evalueze starea generală a loggiei și să se pre-planificați aspectul și interiorul acesteia. În cazul în care camera va fi utilizată ca rezidențială, este pre-încălzită, acoperită, finisată.

Mobilierul este creat numai după finalizarea reparațiilor: ele sunt determinate cu modelul cabinetului,să achiziționeze materiale și să pregătească unelte.

Ce echipament este necesar pentru fabricarea de mobilier pe balcon:

 • nivelul clădirii;
 • ciocan de foraj, jigsaw, ciocan;
 • burghie;
 • ciocan, ferăstrău, șurubelniță;
 • elemente de fixare;
 • accesorii pentru mobilier;
 • banda de măsurare, banda de măsurare, creion.

Dezvoltarea modelului viitorului cabinet este în concordanță cu scopul acestuia, pe baza căruia se selectează elemente funcționale și decorative. Dacă aveți de gând să plantați flori și răsaduri pe balcon, unele dintre rafturile sunt deschise, deoarece plantele au nevoie de soare. Pentru atelier se potriveste un dulap simplu cu un minim de decor. Componenta practică este de asemenea importantă în cazul în care loggia este combinată cu sala de mese: mobilierul va deveni parte a unității de bucătărie.

Noi facem măsurători

Cumpărarea materialelor de construcție începe cu lucrările de măsurare. Trebuie să decideți trei valori: înălțimea, lățimea și adâncimea dulapului. În aceste scopuri, suprafața balconului este măsurată utilizând o riglă, o creion și o bandă și se decide ce parte din loggia va ocupa viitorul produs. De asemenea, trebuie luată în considerare adâncimea rafturilor: capacitatea piesei de mobilier depinde de aceasta.

Dacă mai era un alt dulap pe balcon înainte, poți să-ți iei dimensiunile ca bază.

În această etapă, se determină, de asemenea, lista elementelor de fixare, numărul și dimensiunea acestora. Accesorii, precum și materiale, sunt vândute în magazinele de hardware. Dacă este posibil, ar trebui indicat pe diagrame pentru a asambla corect cabinetul după aceea.

Opțiunile pentru ușă

Mobilierul de pe balcon poate fi deschis sau echipat cu ușile. Ultimele elemente ocupă întreaga înălțime a dulapului sau doar o parte a acestuia. Uneori, barele sunt situate numai în partea inferioară, iar fanii stilului modern și a formularelor non-standard pot prefera ușile asimetrice. Pe baza caracteristicilor de proiectare, acestea sunt împărțite în mai multe tipuri:

 • Swing. Opțiunea cea mai ieftină și cea mai comună. Pentru fabricarea acestor piese este suficient să se ia direct ușile și balamalele cu elemente de fixare, care vor fi montate obloane.
 • Alunecare. Uși de tipul celor utilizate în dulapuri. Acestea sunt depărtate, ceea ce ușurează accesul la conținut. Dacă intenționați să faceți un dressing din loggia, puteți plasa o oglindă pe ușă.Pentru a instala ușile, sunt necesare ghidaje și role, care sunt instalate în părțile superioare și inferioare ale dulapului.

Acest design economisește spațiu datorită faptului că cerceveaua nu blochează trecerea.

 • obloaneTipul de jaluzele, una dintre opțiunile cele mai scumpe. Ele sunt realizate sub formă de role, ghidaje și plăci. Aceste usi sunt un set complet, astfel ca proprietarul balconului nu are nevoie sa achizitioneze in mod independent toate piesele si dispozitivele de fixare.

Materialul pentru usi poate fi, de asemenea, diferit:

 • Obloane din PAL, placaj și panouri de perete sunt ușoare, este ușor de tăiat pătrat, dreptunghiular sau chiar ovale părți din ele, astfel încât să puteți alege designul original de mobilier.
 • Usile din lemn natural sunt caracterizate de masivitate, durabilitate, dau cabinetului o nobilime, dar astfel de elemente vor fi grele și nu cele mai practice.

Cât de frumoasă este să faci vestiarul cel mai de colț?

În condițiile unui spațiu limitat de balcon, se ia în considerare fiecare centimetru, deci trebuie să acordați preferință mobilierului compact. Corpul de colț va economisi spațiu și nu va ocupa o parte din deschiderea ferestrei.Avantajul este faptul că va exista mai multă lumină în cameră.

Mobilierul pe colț are o formă non-standard: pe de o parte, modelul este mai restrâns decât celalalt. Puteți face un dulap în formă de triunghi, un polyhedron sau un pătrat cu o latură mărunțită. Partea largă este situată în apropierea peretelui, iar restul se învecinează cu fațada balconului. Opțiunea câștigătoare ar fi echiparea cabinetului cu uși glisante, deoarece va economisi încă un spațiu mai mare.

Etapele colțarului:

 • Crearea de schite ale mobilierului viitor. Atunci când proprietarul balconului nu are experiență, este mai bine să luați ca bază modelele existente și să modificați dimensiunile acestora în funcție de spațiul disponibil.
 • Determinarea numărului de accesorii, elemente de fixare, hardware. Pentru fixarea rafturilor se recomandă utilizarea colțurilor și a șuruburilor.
 • Efectuați măsurători. În acest stadiu, măsurătorile sunt luate de la podea până la înălțimea așteptată a dulapului, determinând lățimea. Atunci când se calculează elementele cadrului, dimensiunile sunt reduse de grosimea căptușelii, ele constituie un spațiu pentru goluri.
 • Construiți cadrul. Primul pas este de a instala barele superioare și inferioare - ele trebuie să fie complet identice. Instalarea se face cu ajutorul colțurilor.Lungimea șuruburilor este aleasă astfel încât să garanteze rezistența conexiunilor și, în același timp, să nu deformeze detaliile dulapului.
 • Instalarea de piese verticale. Este cel mai convenabil să lucrați pe o suprafață plană și numai atunci plasați rama pe perete. În acest stadiu, este important să nu faceți greșeli. În cazul în care piesele sunt montate strâmb, ele trebuie fixate pe piesa nouă, altfel produsul finit va fi fragil.
 • Instalați rafturile. Distanța dintre ele poate fi aceeași sau diferită. În acest din urmă caz, va fi posibilă stocarea atât a obiectelor mici cât și a celor mai mari.
 • Învelișul dulapului și instalarea ușilor. Detaliile privind partea superioară, partea inferioară și cele laterale trebuie să fie corelate în raport cu dimensiunea cadrului. În partea inferioară puteți poziționa picioarele sau puteți face fără ele dacă dulapul va sta direct pe podea. Tipul selectat de set de cercevele cu elemente de fixare.

În ultima etapă, se montează tipul de ramblee selectat, dacă este necesar, suprafețele sunt vopsite sau lăcuite. Se recomandă utilizarea impregnărilor speciale pentru a face mobila rezistentă la temperaturi ridicate și umiditate.

Dulapul principal

Sistemul de uși glisante economisește spațiu, permite utilizarea eficientă a nișelor și a nișelor. În pregătirea pentru crearea cabinetului se efectuează aceleași operații ca și în fabricarea altor piese de mobilier: acestea efectuează lucrări de măsurare, desenează o diagramă, determină numărul exact și mărimea pieselor. Realizarea cadrului, a ornamentalului și instalarea rafturilor se realizează și în mod similar.

Există trei opțiuni pentru instalarea foilor de ușă:

 • superioară. Soluția este foarte durabilă. În acest caz, profilul este situat în partea de sus;
 • ghidaj inferior. Sistem ușor de implementat. Atunci când alegeți role, luați în considerare faptul că vor lua sarcina maximă;
 • Monorail. Una dintre cele mai durabile opțiuni. Pentru fiecare cercevea folosesc ghidaje proprii, ele sunt fixate atat in partea de sus cat si in partea de jos.

Panourile de ușă sunt fixate la sistemul ales, după care se efectuează lucrări de finisare. Când au fost folosite materiile prime, acestea sunt măcinate, laminate sau lipite cu hârtie decorativă.

Un proces mai detaliat de a face dulap pe balcon poate fi văzut în următorul videoclip:

Facem modelul încorporat

Una dintre cele mai practice și simplu de fabricat piese de mobilier sunt dulapuri încorporate. Crearea lor necesită aplicarea unui minim de efort, deoarece este necesară instalarea numai a rafturilor, a rafturilor și a ușilor. Avantajul modelului este compactitatea acestuia. Situat într-o nișă sau într-o loggie, dulapul nu ocupă spațiu în culoar, servind drept extensie funcțională a peretelui.

Lucrările preliminare se desfășoară la fel ca la fabricarea versiunilor de cabinete menționate mai sus: realizăm măsurători, desen, etc. Apoi, setați cadrul. O bară de lemn cu o secțiune de 40x40 sau 50x50 mm este potrivită pentru acest scop. Puteți utiliza și profile de gips-carton, elemente de metal.

Acestea din urmă sunt caracterizate de rezistență maximă, au o acoperire rezistentă la coroziune și o durată lungă de viață.

Pentru rafturi, luați în principal foi de material din care este mai ușor să tăiați piese de dimensiuni dorite. Elementele sunt atașate locurilor special pregătite cu șuruburi sau dibluri. Pentru instalare pot fi utilizate colțuri, care sunt atașate direct pe perete.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor