Mobilier din plastic pentru grădină: nuanțele de alegere și plasare

Pentru a face șederea în țară cât mai confortabilă, este necesar să se abordeze cu atenție alegerea mobilierului. Odată cu dezvoltarea tehnologiei și utilizarea de noi materiale, mobilierul din plastic pentru dacha ocupă un loc special în rândul bogatului sortiment. Are o serie de avantaje incontestabile, datorită cărora se află în căutare printre cumpărători. Luați în considerare trăsăturile și nuanțele aranjamentului.

Caracteristici și tipuri

Prin plastic se înțelege un grup mare de materiale diferite. Aceștia sunt polimeri având o bază sub formă de compuși naturali sau artificiali. Reprezentanții lor cei mai renumiți sunt polipropilena, plasticul din spumă, poliuretanul și sticla organică. Scaune confortabile, șezlonguri, copertine, rafturi, mese sunt realizate din plastic.bănci și scaune.

Conform tehnologiei de producție, mobilierul din plastic din țară poate fi împărțit în două tipuri:

 • exprimate;
 • rotativ.

  Primul este făcut prin încălzire sub presiune, apoi turnat în forme speciale și răcit. Al doilea tip este fabricat din material încălzit în conformitate cu tehnologia de rotație în două planuri. Dintre cele două tipuri de produse, soiurile turnate sunt mai durabile.

  În același timp, astfel de mobilier are o durată de viață mai mare. Cu toate acestea, este și mai scump decât modelele rotative. O puteți recunoaște prin textura caracteristică lucioasă a suprafeței.

  arunca
  rotativ

  Avantaje și dezavantaje

  Observăm principalele avantaje ale mobilierului din plastic.

  • Diferă în greutate mică. Acest lucru îl face mobilă și vă permite să transferați, dacă este necesar, în orice loc din grădină.
  • Mobilierul din plastic este caracterizat printr-o varietate de forme și culori. Dacă doriți, puteți oricând alege orice opțiune bazată pe preferințele gustului.
  • Este rezistent la schimbări de temperatură și este rezistent la îngheț. Din acest motiv, poate fi stocat chiar pe stradă.
  • Produsele din plastic nu sunt supuse efectelor negative ale factorilor de mediu.Nu-i este frică de ploaie și zăpadă, caracteristicile produselor din aceasta nu se schimbă.
  • Mobilierul din plastic este ușor de curățat. În caz de contaminare, este suficient să-l ștergeți cu o cârpă umedă sau pur și simplu clătiți cu apă dintr-un furtun.
  • Acest mobilier implică utilizarea de huse textile. Acest lucru vă permite să modificați designul, să extindeți atractivitatea aspectului și siguranța materialului.
  • Astfel de obiecte de mobilier pot fi cumpărate separat sau ca set gata. Dacă produsul se rupe în timpul funcționării, puteți cumpăra elementul lipsă.
  • Mobilier din plastic pentru dăruire este acceptabil pentru preț. Achiziționarea unui set sau a unui element individual se va potrivi în orice buget. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, acest mobilier este foarte compact.
  • Cu ajutorul mobilierului din plastic poți amenaja un colț confortabil în diferite locuri ale grădinii.
  • Aceste bucăți de mobilier se încadrează armonios în designul peisajului, combinate cu fațada casei.

   Un fapt remarcabil este posibilitatea de decorare a mobilierului din plastic. Pentru ea, oferiți perne sub spate și scaun. Acest lucru mărește atracția estetică a produselor, precum și confortul locației.

   Cu multe avantaje în mobilierul din plastic există dezavantaje.

   • În timpul funcționării există zgârieturi pe care este imposibil de scăpat. Acest lucru reduce estetica mobilierului din plastic.
   • Astfel de mobilier este mai bine să se folosească la umbra copacilor sau în chioșcuri, pe verandă, pe terasă. Este instabilă la lumina soarelui și, în cele din urmă, pierde saturația culorii.
   • Nu poate fi numit durabil. În majoritatea cazurilor, acest mobilier nu depășește câțiva ani.
   • Mobilierul din plastic nu este proiectat pentru pagube mecanice semnificative. Din aceasta, ea se descompune și nu se repară.
   • Pentru a prelungi durata de viață, trebuie să-l aduceți în casă de fiecare dată, protejându-l de ploaie. Mizeria trebuie îndepărtată imediat.

   Soluții de culoare

   Paleta de culori a mobilierului din plastic pentru grădină este foarte complexă. Atenție cumpărătorilor o gamă largă de produse în culori clasice și neobișnuite.

   Cele mai populare nuanțe ale seturilor de astăzi sunt următoarele:

   • tonuri verzi (culoarea verdeurilor proaspete, mlaștină, măsline, kaki, verde smarald, gri-verde);
   • gri (gri deschis, piatră, gri-albastru, gri-brun);
   • nuanțe albastre (indigo, negru-albastru, albastru-gri, amestec de albastru și verde, albastru-albastru);
   • vopsele naturale (bej, maro, gri-brun, ciocolată, nuanțe de lemn).

    În plus, lista de tonuri populare include alb, nisip galben, vin, violet și visiniu. Dacă doriți să decorați zona de recreere cu soluții neobișnuite, puteți cumpăra mobilier în două nuanțe.

    Combinațiile arată bine:

    • alb și măsline;
    • bej și mlaștină;
    • gri deschis și alb;
    • alb cu albastru;
    • fuchsia cu gri deschis;
    • alb și nisipos;
    • roz și verde;
    • portocaliu și ciocolată.

    O tehnică neobișnuită de design este combinația a două contraste și un model. De exemplu, poate fi o combinație de nuanțe albe și roșii, cu o dominare a tonului luminii. Pe un fundal alb poate fi un desen, de exemplu, un fruct.

    Astfel de mobilier va aduce confort în orice zonă a site-ului. Va face apel la toate gospodăriile, ca să nu mai vorbim de oaspeți. În plus, desenul creează în acest caz o atmosferă primitoare.

    model

    Gama de mobilier din plastic pentru dăruire este variată. Dacă doriți, puteți alege modele clasice sau creative. Toată lumea alege ceea ce le place cel mai bine.Modelele diferă în funcție de mărime, în timp ce setul poate fi format din 3-7 elemente (de exemplu, o masă + 6 scaune, 2 scaune și o masă).

    Forma de modele poate fi absolut orice. Cu toate acestea, se caracterizează prin absența colțurilor ascuțite și a coturilor ascuțite. Acest lucru este important, deoarece astfel de mobilier trebuie adesea mutat dintr-un loc în altul. Atât un scaun obișnuit, cât și un model în formă de cap de persoană vor fi la fel de confortabile pentru a se mișca.

    Forma mesei poate fi rotundă, ovală, pătrată și dreptunghiulară. În acest caz, structura poate avea o fringing de-a lungul marginii tablei, cu unul sau patru picioare. Forma picioarelor poate fi clasică sau curbată (aranjament concav și convex). Culoarea tablei poate diferi de corpul principal.

    Scaunele din plastic sunt astăzi aproape de forma clasică. Uneori acestea sunt imediat dificil de distins de omologii de lemn, care sunt plasați în birouri. Spatele poate fi slab, ridicat, latticat, plasă sau aruncat fără un model.

    Uneori elementele decorative sunt motive de dantelă din plastic. Uneori, spatele este conectat cu linia netedă a cotierelor. Cele mai simple modele nu le au deloc.

    Soluții mai interesante sunt scaunele de grădină din plastic.Datorită formei convenabile pentru locația unei persoane, nu dăunează coloanei vertebrale. Când se adaugă lenjeria moale sub spate și pe scaun, se aseamănă cu mobila moale. Spatele lor este adesea larg și surd.

    Cotierele sunt executate în principal cu corpul principal. Ele pot fi surd sau separate. Scaunul este uneori diferit de culoare.

    În cataloagele producătorilor se găsesc mobilier ergonomic. De exemplu, un set poate consta dintr-o masă și două bănci în formă simplă. O nuanță remarcabilă a unor astfel de produse este posibilitatea transformării, care se realizează prin intermediul pieselor metalice. Metalul este folosit în variantele clasice, oferă durabilitatea și fiabilitatea mobilierului. Acestea pot fi picioarele de scaune, mese, banci.

    Pe lângă masă, scaune și scaune, merită remarcate băncile, care sunt adesea lucrări ale artei moderne. Ele pot fi asemănătoare produselor din matrice, diferă într-un decor de drăguț. Design-urile interesante sunt modele cu spatele laturii, cotiere si o cutie spatioasa situata sub scaun. Pentru ușurința de deschidere în astfel de produse oferă o buclă.

    Partea superioară a scaunului poate fi completată cu o inserție moale. Aceste banci arata foarte frumos daca sunt facute in culori bej si maro. Deci este posibil să intri cu succes în plastic în designul unui loc de grădină.

    Nuanțele naturale se amestecă armonios cu culoarea verdei proaspete a grădinii.

    Cum să alegi și să aranjezi?

    Pentru ca produsul să funcționeze mult timp, este necesar să se abordeze alegerea cu toată responsabilitatea. Atunci când alegeți mobilier din plastic pentru a da, încercați să ia în considerare particularitățile casei.

    • Mobilierul de grădină este plasat în principal în umbra copacilor, astfel încât lumina să nu interfereze cu mâncarea și relaxarea în aer liber. Pentru a crea un confort maxim, un loc sub mobilier este alocat în apropierea casei.
    • Dacă parcela are o terasă cu marcaj sau verandă, puteți pune produse acolo. În același timp, este important să lăsăm spațiu pentru libertatea de trecere. Mobilierul nu este așezat în fața ușilor de intrare, pentru a nu împiedica intrarea în casă pentru mâncăruri, ceai, prăjituri și dulciuri. Scaunele sunt așezate astfel încât lumina soarelui să nu bată gospodăria în ochi. Ar trebui să fie convenabil să te ridici fără a-ți deranja pe alții.
    • Alegerea produselor se bazează pe buget.Pentru a vă caza, puteți avea setul obișnuit de 4 scaune (scaune) și o masă. Un set mai ospitalier este compus din 6 scaune și o masă în formă de ovală. Este logic să cumpărați produse cu picioare groase și o grosime mai mare: acestea sunt mai fiabile.
    • În alegerea unei mărci comerciale, ar trebui să se acorde prioritate companiilor bine-cunoscute, dovedite în timp și marcate de clienți pozitivi. De exemplu, companiile din Italia fac bun mobilier de grădină. Mobilierul italian este remarcabil datorită luminozității, formelor sale clasice și funcționalității. Se va iesi de pe strada, decorand zona locala.
    • Selectați culoarea astfel încât să fie în armonie cu designul peisajului. Dacă doriți să instalați un set într-o zonă deschisă, obțineți o umbrelă specială care să acopere gospodăria din soare fierbinte. Una dintre laturile tablei trebuie să fie paralelă cu peretele fațadei cu ușa de intrare.

    Cum sa faci mobilier din plastic, vezi urmatorul videoclip.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor