Răchită mobilier pentru a da: frumoase opțiuni în design interior

Mobilierul răchită pentru țară câștigă popularitate din ce în ce mai mare. Acest mobilier împodobește nu numai parcelele de grădină, ci vă permite să creați multe opțiuni frumoase în designul interior al unei case de țară. Pe lângă aspectul atractiv, structurile țesute au caracteristici excelente de performanță.

Caracteristici speciale

Wicker cabana mobilier este un design ușor și elegant de materiale naturale și artificiale. Produsele arată minunat atât în ​​exteriorul cabanei de vară, cât și în interiorul camerei. Caracteristicile tehnice superioare ale mobilei fac posibilă funcționarea chiar și în condiții de efecte negative asupra mediului. Costul structurilor țesute depinde în mare măsură de material și de producător. În piața de astăzi, gama de astfel de mobilier este destul de mare: de la kituri simple de produse ieftine la opțiunile de designer de lux.Dacă ai anumite abilități, poți să-ți faci singur structuri de răchită.

Paleta de culori a modelelor țesute pentru a da, de obicei, nuanțe de tije naturale și viță de vie. Cu toate acestea, utilizarea materialelor sintetice, cum ar fi ratanul artificial, a făcut posibilă crearea de mobilier de diferite nuanțe. Marele avantaj al mobilierului din răchită este că astfel de produse se vor potrivi perfect în orice design interior.

Avantaje și dezavantaje

Caracteristicile unuia sau a altui tip de mobilier împletit vor depinde în mare măsură de metoda de producție și de materialele utilizate.

Toate produsele de acest tip au un număr de avantaje comune.

 • Inofensivitatea. Pentru fabricarea structurilor utilizate numai materiale ecologice.
 • Sortiment mare de modele diferite. În plus, mobilierul din răchită poate fi făcut independent în funcție de propriile schițe.
 • Greutate redusă. Produsele pot fi mutate cu ușurință pe teritoriul unei case de țară.
 • Rezistența bună la umiditate permite utilizarea acestor mobilier atât în ​​interior, cât și în grădină.
 • Rezistență ridicată.În ciuda ușurinței exterioare a construcției, produsele din răchită sunt destul de durabile și pot rezista la încărcături de până la 500 de kilograme.
 • Cu grijă, mobilierul răchită poate dura mulți ani.

Este demn de luat în considerare faptul că structurile împletite nu sunt fără dezavantaje.

 • Unele materiale naturale care sunt folosite pentru a face mobilier din răchită sunt sensibile la intemperii. De exemplu, umezind în ploaie, bastoanele structurii se pot umfla și crăpa după uscare.
 • Construcțiile realizate din cele mai multe materiale naturale sunt sensibile la temperatură. Astfel de obiecte nu ar trebui să fie păstrate în apropierea dispozitivelor de încălzire și, atunci când sunt utilizate în exterior, la temperaturi puternice sau sub zero temperaturi, mobila ar trebui să fie îndepărtată pentru o perioadă în cameră.
 • În ciuda rezistenței produselor, în caz de deteriorare a barei unice, întreaga structură poate fi dizolvată.

materiale

Pentru fabricarea produselor din răchită pentru utilizarea materialelor naturale și artificiale. Există, de asemenea, desene combinate dintr-o combinație de diferite tipuri de tije.Cel mai adesea pentru producția de mobilier folosit rattan, ramuri de salcie și abacus.

În cazuri mai rare, următoarele materiale pot fi utilizate pentru fabricarea de mobilier exclusiv și elemente decorative individuale:

 • brichete de bambus și bambus;
 • apă zambilă;
 • alge marine;
 • pasăre cireș;
 • arin.

Ratan natural și artificial

Rattanul este cel mai popular material pentru mobilierul de țesut. Este un tulpină tratată cu calamus de plante tropicale. Produsele din acest material nu sunt considerate necostisitoare. Desenele dintr-un ratan natural diferă în ceea ce privește durabilitatea și durabilitatea ridicată. Dacă utilizați astfel de produse în țară pentru grădină, în condiții meteo nefavorabile, acestea sunt recomandate pentru a fi acoperite cu folie, ascunse sub un șopron sau aduse în incintă. De la precipitații sau la temperaturi extreme, tijele pot deveni crăpate.

Polytang nu este nimic mai mult decât fibra sintetică creată prin mijloace artificiale bazate pe polietilenă și cauciuc. Materialul este o tije de plastic de diferite lungimi și grosimi. Mobilierul din rattan sintetic este mai rezistent la factorii externi negativi,mai degrabă decât produsele din tulpini naturale. În ciuda calității ridicate a produselor fabricate din fibre sintetice, prețul este scăzut.

butuc

Vița pentru mobilierul de țesut este o ramură de salcie. Vasele de salcie sunt convenabile în exploatare și au o rezistență excelentă la umiditate și temperaturi extreme. Astfel de mobilier va fi o opțiune excelentă pentru instalarea pe terenuri de gospodărie și terase de case de țară. Durata de viață a structurilor tijei depinde de producător și de metoda de fabricare și prelucrare a produsului. Obiectele din crengi de salcie sunt putin inferioare aspectului produselor rattanului si nu arata atat de scumpe si elegante. În ciuda acestui lucru, mobilier de răchită răchită este destul de popular.

Manila cânepă

Manila de cânepă sau abaca este o fibră naturală care este recoltată din frunzele de banană de cânepă. În funcție de ce parte a frunzelor a fost preluată fibra, depinde de calitatea materialului și de mobilierul realizat din acesta. În structura sa, abacul este destul de durabil și dur. Acest material are o rezistență ridicată la apă. Câmpul nu se deteriorează și nu se scufundă în apă, de aceea a fost folosit în afacerile marine pentru fabricarea de cabluri și frânghii pentru o lungă perioadă de timp.Gama de culori a abaca este reprezentată de nuanțe naturale: de la tonuri galbene la aproape negre. În fabricarea mobilierului, barele sunt țesute foarte strâns, astfel încât produsele finite să poată rezista la sarcini grele.

tipuri

Folosind metoda de țesut puteți face aproape orice mobilier.

Cel mai adesea puteți găsi următoarele opțiuni pentru a oferi:

 • leagăn;
 • scaune și canapele;
 • seturi de scaune;
 • cafea și mese mici de luat masa;
 • scaune balansoare.

Leagănul suspendat este un atribut frecvent al dachilor. Acest design este popular nu numai în rândul copiilor, dar și în rândul adulților. Răchitele de răchită sunt cel mai adesea realizate sub formă de scaun pentru hamac. Produsul este suspendat pe frânghii puternice la un copac masiv din grădină sau altă construcție solidă. Scaune de ras, canapele, scaune si mese pot fi folosite nu numai pentru amenajarea unei case de tara, dar si pentru crearea unei zone de recreere in aer liber.

Produsele de împletitură variază în funcție de caracteristicile de design.

Există mai multe tipuri de mobilier.

 • Fără cadru. O bază solidă pentru astfel de mobilier sunt bastoane puternice care joacă rolul de rigidizări.
 • Cu cadru. Ca bază în astfel de produse sunt tije rigide din metal, cadru din plastic sau din lemn, care sunt țesute în jurul cu materialul de bază.
 • Rama din lemn. Acest tip de mobilier din răchită este mai stabil și mai fiabil datorită cadrului durabil.

Există mai multe tehnici de mobilier de țesut. Aspectul structurii depinde de metodele utilizate. Produsele cele mai atractive din fabricarea cărora au folosit mai multe tehnici simultan.

Următoarele tipuri de țesut sunt cele mai frecvent utilizate:

 • ușor;
 • Rope;
 • tehnica de deschidere simplă și complexă.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți un mobilier adecvat răchită pentru a da, în primul rând trebuie să vă concentrați pe locul de instalare a produsului, precum și calitatea acestuia. Cunoscând toate caracteristicile materialelor utilizate pentru producerea de structuri, puteți alege cu ușurință cea mai bună opțiune atât pentru grădină cât și pentru casă. Mobilierul de gradina ar trebui sa faca fata cu influenta negativa a mediului extern si sa aiba o rezistenta excelenta. Pentru instalarea pe stradă este mai bine să folosiți obiecte dintr-un polratang. Astfel de produse tolerează mai bine căldura, efectele reci și negative ale precipitațiilor atmosferice.

Casa va arata mobilier mare din materiale naturale si artificiale. În acest caz, este important să se ia în considerare stilul de design interior. În interiorul modern, mobilierul din rachita albă sau desenele care sunt o combinație de materiale diferite vor arăta bine. Produsele originale cu un cadru realizat din metal și împletite din tije naturale.

Atunci când cumperi, trebuie să iei în considerare și țara în care a fost făcut mobilierul. Produsele din China sunt de bună calitate. Practic, mobilier din rattan este furnizat din această țară, care are un preț foarte rezonabil. În plus, maeștrii chinezi imită bine produsele de design elegante din Europa. Mobilierul răchită din țările europene are un cost ridicat. Pentru a crea produse originale, maestrii recurg la tehnici combinate de țesut și o combinație de materiale diferite.

Exemple de succes

Răchita de răchită în formă de scaun suspendat are un design atractiv, durabilitate ridicată și confort.

În grădină puteți amenaja o mică zonă de relaxare. Pentru a instala produse de răchită nu este nevoie de mult spațiu.Un baldachin de material pe o canapea va face posibilă ascunderea de la soare într-o zi fierbinte de vară.

Un set de mobilier alb din rattan artificial se va potrivi perfect în aproape orice design de peisaj. Fabricarea țesăturilor face produsele mai exquisite.

Datorită ușurinței și compactității lor, construcțiile din răchită sunt ideale pentru încăperile mici.

Produsele de salcie necostisitoare nu arată mai rău în interior decât articolele naturale din rattan.

Mobilierul răchită poate uimi designul original și formele neobișnuite.

Pe frumoasele opțiuni de design de mobilier din răchită pentru a da, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor