Mobilier de grădină: kituri de exterior în stil elegant

Puteți face un teren bine păstrat și atractiv din punct de vedere estetic nu numai prin plantarea cu plante și flori. Cel mai bun exterior este decorat cu mobilier de grădină de înaltă calitate. Este folosit nu numai pe terase sau în chioscuri, dar și în curte. Adevărat, lucrurile din grădină sunt foarte diferite de cele care sunt obișnuiți să vadă în case. Pentru a găsi cele mai potrivite truse sau pentru a le face singur, trebuie să studiezi toate informațiile disponibile și să vezi exemple de inspirație de design.

Caracteristici speciale

Toate mobilierul pentru grădină poate fi împărțit în două grupe principale - poate fi greu și ușor. Mobilierul de dimensiuni reduse - articolele care sunt instalate în sezonul cald pe terase sau verande. După cum sugerează și numele, astfel de mobilier are o greutate mică.Acestea includ scaune, mese și șezlonguri. Ele sunt ușor de transportat de la un loc la altul și se ascund când vremea se schimbă de la soare la rece și ploios.

În ceea ce privește mobilierul greu, acesta este instalat o dată și rămâne întotdeauna într-un anumit loc. Acestea includ mese masive, banci sau seturi conectate. Sub ele trebuie să alegi foarte atent locul, pentru că nu se vor putea mișca mai târziu.

De regulă, această categorie include mobilier greu realizat din cărămidă sau chiar din beton. Pentru a proteja lucrurile de condițiile meteorologice negative, se folosesc diverse garduri și garduri. În unele cazuri, mesele și scaunele sunt situate chiar sub copacii din grădină. Este convenabil și practic.

Ambele categorii, în ciuda diferențelor dintre ele, combină parametrii care fac mobilul popular.

 • Functionalitate. Acesta este cel mai important punct. Pentru a vă oferi nu ar trebui să cumpere orice marcă sau lucruri fragile. Este necesar să se țină seama de momentul în care mobilierul de țară este utilizat foarte activ, deci trebuie să fie durabil și să poată rezista chiar și unor pagube mecanice grave.
 • Apel. Aspectul are, de asemenea, un rol foarte important.Pentru a dori să petreceți în natură cât mai mult timp liber posibil, trebuie să decorați zona cu obiecte plăcute. Mobilierul ar trebui să se potrivească cu stilul curții și să fie combinat cu alte elemente de pe site.
 • Preț. Acest parametru nu poate fi ignorat. Mobilierul de grădină devine de multe ori inutilizabil din cauza condițiilor meteorologice sau a particularităților utilizării acestuia. Prin urmare, mulți nu doresc să investească în kituri de grădină scumpe. Este necesar fie să dai preferință unor lucruri accesibile, fie să faci totul cu mâinile tale.

Cu toate acestea, faptul că mobilierul pentru cabana este de casă nu înseamnă că nu poate fi frumos. Acest lucru poate fi văzut în exemple.

model

Există ambele tipuri de mobilier standard pentru grădină, și destul de neobișnuite.

Set obligatoriu

Această categorie include mese obișnuite, scaune, bănci și bănci. Acestea pot fi vândute individual sau în seturi complete. Acesta este minimul necesar pentru o vacanță în țară.

compact

Acest lucru ar putea include tot felul de mobilier pliabil. Se poate transforma scaune care se transformă într-un șezlong, dacă este necesar, mese pliabile și scaune care sunt ușor de curățat în casă după cină.Acest tip de mobilier este cel mai des folosit în cazul în care terenul este pus deoparte pentru o grădină și o grădină și nu locuiesc aici pentru o lungă perioadă de timp.

gonflabile

Separat merită menționat mobilierul gonflabil. Aceasta este o adevărată descoperire pentru proprietarii de zone mici. Scaunele sau canapelele gonflabile mari, dacă lăsați aerul din ele, se transformă în "saci" care nu ocupă aproape nici un spațiu. De asemenea, copiii vor dori asemenea lucruri, deoarece piesele de mobilier gonflabile de vară tind să fie luminoase și pline de culoare.

În mod special populare șezlonguri moale gonflabile șezlonguri. Aceste șezlonguri seamănă cu saltele simple. Dar, adesea, acestea sunt completate de tetiere sau brațe moi. Articolele gonflabile sunt bune deoarece, în cazul în care sunt ușor de curățat de murdărie, trebuie doar să o țineți sub robinet.

Selectarea materialelor

Mobilierul de grădină poate fi fie din metal, fie din răchită sau din lemn. Fiecare categorie are avantajele și dezavantajele sale, care trebuie avute în vedere înainte de a determina cumpărarea.

lemn

În primul rând, merită să vorbim despre cel mai solicitat material, și anume despre lemn. Arborele este foarte popular din mai multe motive deodată.Acest material este foarte maleabil și, dacă este necesar, poate fi dat orice formă. Mobilierul din lemn arată cât mai natural posibil și se potrivește în exteriorul șantierului așezat cu plante vii. Și în sfârșit, acest material este disponibil. Dacă nu țineți cont de lemnul scump, atunci putem spune că materiile prime nu sunt atât de scumpe.

Este plăcut plăcut faptul că lucrurile din lemn natural se vor potrivi în designul peisajului, indiferent de stilul terenului. La urma urmei, puteți face aproape orice cu lemnul - șlefuirea, tentația, îmbătrânirea, lăcuirea, pictura sau sculptura. Totul depinde de imaginația comandantului.

Trebuie remarcat că o mulțime depinde de ce tip de lemn a fost folosit pentru a crea mobilier.

Unele dintre cele mai comune specii de lemn.

 • Stejar si fag. Acesta este cel mai scump și mai bun lemn de calitate. Sunt durabile și rezistente la deteriorări mecanice. Mobilierul din stejar sau fag servește mai mult de un an și vă poate mulțumi cu apariția sa mai multe generații deodată. Aceste materiale însele sunt capabile să reziste la putrezire, astfel încât nu este nevoie de niciun material suplimentar de finisare.
 • Conifere. Pini, molid, cedru și alte conifere sunt, de asemenea, utilizate pentru fabricarea de mobilier de gradina.Principala lor diferență este că ei pot emite rășini. Pe de o parte, datorită aromei specifice, acest lucru poate fi considerat un plus. Pe de altă parte - un minus, deoarece rășina pete haine, în cazul în care mobilierul nu este procesat în mod corespunzător. Lemnul de conifere este de asemenea bun, deoarece, ca și stejarul, este destul de durabil și fiabil.
 • Larch. Cei care caută mobilier care pot supraviețui și căldură crescută și ploi abundente vor dori lucrurile din zada. În plus, acest mobilier este, de asemenea, ușor de restaurat, dacă este necesar.
 • Bifați. Puterea este diferită, iar lemn de tec. Este cunoscut ca un material care a fost folosit în construcția de nave de zeci de ani. Deja se poate înțelege că umiditatea crescută nu este teribilă pentru el. Ar trebui să observăm, de asemenea, aspectul special al căpușei. Acest lemn este acoperit de modele naturale care fac mobila frumoasă, chiar și fără procesare suplimentară.

În plus față de lemn, pentru fabricarea de mobilier pot fi folosite și diverse deșeuri sau țagle. Deci, de exemplu, decizia de a face mobilier de grădină cu mâinile tale, ar trebui să fii atenți la plăcile finite, lamelele și lamelele, care sunt ușor legate de cuie și șuruburi și se transformă în mese și scaune solide.

Puteți, de asemenea, să vă faceți propriile mâini cu scaune și mese din busteni sau pietre. Desenele sunt puțin neobișnuite și ușor dure. Dar acest lucru nu poate fi numit dezavantaj.

de răchită

Dacă lemnul din eucalipt, pin sau orice altă specie de lemn pare prea aspru și masiv, atunci ar trebui să acordați atenție structurilor cel mai ușor împletite. Sunt fabricate din rattan natural și artificial. Scaune și canapele populare și accesibile, fabricate din răchită sau ramuri, sunt, de asemenea, populare. Pentru a le crea, se folosesc soiuri flexibile de lemn, de exemplu cireșele de pasăre.

Principalul avantaj al mobilierului răchită peste celălalt este aspectul său. În ciuda simplității sale, lucrurile arată foarte fermecătoare. Există multe tipuri de țesut, astfel încât să puteți obține întotdeauna ceva cu adevărat original și atractiv.

De asemenea, un plus poate fi numit faptul că astfel de mobilier este sigur din punct de vedere al mediului. Nu dăunează nici naturii, nici sănătății umane.

Și pentru ca lucrurile din ratan sau răchită să le fie plăcute cu forța lor, trebuie să fie acoperite suplimentar cu un strat de lac sau ulei și actualizate la fiecare câțiva ani.

metal

Pentru fabricarea mobilierului sunt de asemenea folosite diferite tipuri de metal. Cel mai atractiv din punct de vedere estetic este setul cu inserții forjate. Arată incredibil de frumos. În același timp, în ciuda fragilității aparente, astfel de mese, scaune și bănci sunt foarte durabile și capabile să reziste chiar și unei greutăți foarte grele.

Mobilierul metalic este capabil să-și servească proprietarii pentru o lungă perioadă de timp. Dar pentru aceasta este important să o îngrijești în mod corespunzător. De exemplu, cu metalul trebuie să curățați în mod constant coroziunea. Este important să ne amintim că evitarea problemelor serioase cu mobilier este mult mai ușoară decât rezolvarea acestora, luând lucrurile pentru a fi restaurate sau pentru a cumpăra ceva nou.

În plus față de aceste trei materiale de bază, betonul și fonta sunt de asemenea folosite pentru a crea mobilier. Deși mobilier din fontă și arată un pic nepoliticos, în unele cazuri poate deveni complementul perfect pentru zona de grădină.

Răsfoiți stilurile populare

Există multe direcții stilistice interesante în care sunt reprezentate diferite seturi de grădină. Unele dintre ele pot fi numite vechi, altele arata mai modern.

minimalismul

Acest stil este acum popular în îmbrăcăminte și în lumea designului.Prin urmare, nu este surprinzător faptul că parcelele de grădină au început să fie elaborate, urmând tendințele minimalismului. Acest lucru este foarte convenabil, deoarece există suficient spațiu liber, iar curtea nu arată aglomerată și prea mică.

Această tendință se caracterizează prin utilizarea de mobilier ușor luminos. Nu este decorat cu imprimări strălucitoare sau obiecte forjate. Un reprezentant tipic al minimalismului - un set ușor de scaune din răchită sau din lemn, care ocupă un loc central pe site.

Provence

Cu toate acestea, mulți încă nu aleg tendințe moderne, dar tradițiile s-au dovedit de-a lungul secolelor. Prin urmare, grădina blocată în stilul provinciei franceze și rămâne iubită de mulți. Scaunele de răchită răchită, scaunele confortabile, scaunele antice sunt toate lucrurile în stilul Provence. Mobilierul în vârstă poate fi periat, decorat folosind tehnica de decupaj sau acoperit cu un lac special, care în cele din urmă se crăpește.

Astfel de lucruri ar fi adecvate în grădinile verzi, unde doriți să creați o atmosferă romantică.

Stilul scandinav

Această destinație mediteraneană combină tot ceea ce aveți nevoie pentru o relaxare completă.De la mobilierul din grădinile în stil scandinav, puteți folosi scaune lungi, scaune pliante și seturi confortabile de mobilier de culoare deschisă. În cazul în care parcela este decorată în acest stil, ca elemente decorative, puteți folosi un număr mare de perne moi, pălării luminoase și plante verzi în ghivece. Nu vor exista schimbări inutile și originale, completate de o căpită confortabilă.

Clasicul italian

Pe teren lângă o cabană de lux și mobilier ar trebui să fie adecvate. Aici trebuie să acordați atenție nu țării și Provencei, ci lăcașului modern sau clasicilor italieni. Seturile de lux creează cea mai mare parte din lemn natural și metale scumpe. Inserțiile frumoase din fier forjat care chiar înnobilează chiar și cele mai simple scaune sunt binevenite.

Soluții de culoare

În ceea ce privește culorile, mobilierul de grădină nu este mai puțin variat decât normal. Dar aici merită menționat faptul că mulți conservatori preferă să cumpere lucruri întunecate pentru lotul lor, deoarece sunt mai puțin marcați. Acestea pot fi kituri de maro închis, cafea sau gri. Nuanțele naturale ale lemnului sunt populare,deoarece mulți meseriași nu își vopsesc lucrurile, ci doar aplică lac deasupra.

Rar în zonele suburbane găsite mobilier alb. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece devine ușor murdar, deci aveți nevoie de îngrijire constantă pentru el.

Dar culorile luminoase sunt binevenite. Prin urmare, pe fondul grădinilor verzi se găsesc adesea bănci, mese și scaune strălucitoare albastru, galben și roșu. Adesea mobilierul este pictat de proprietarii de case înșiși, încercând să-i dea individualitate.

Evaluarea producătorilor

Astăzi, mulți producători sunt implicați în producția de mobilier de grădină și cabană. Brandul scandinav are o reputație excelentă. Ikea. Ele creează nu numai lucruri minunate pentru casă, ci și elemente de calitate pentru grădină. Această companie este mulțumită de prețurile democratice și de înaltă calitate.

Primeste recenzii bune si marca interna Gardenello. Aceasta companie produce mobilier scump de lux pentru o lungă perioadă de timp, ceea ce este cu adevărat capabil să decoreze un teren de grădină. Puteți găsi orice în sortimentul lor - de la leagăne de grădină până la seturi originale cu scaune și mese.

De asemenea, este imposibil să ignorăm lucrurile din Italia.Mobilierul italian este asociat majorității cumpărătorilor cu înaltă calitate și aspect atractiv. Cele două branduri cele mai populare din Italia de astăzi - Mobilificio LM și Concepto.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți mobilier de grădină pentru site-ul dvs., atenția ar trebui să fie acordată nu numai brand-ului. Este necesar să țineți cont de mai multe puncte simultan, ceea ce va facilita procesul de alegere a lucrurilor bune pentru site-ul dvs.

 • Dimensiuni. În primul rând, este important să se țină cont de parametrii mobilierului. Nu trebuie să fie prea mare și ocupă prea mult spațiu. Dacă curtea este destul de mică, atunci este mai bine să vă limitați la o masă îngustă și mai multe bănci, de exemplu. Dar pe un teritoriu mare, poți "plimba", alegând tot ce-ți place.
 • Calitate. De asemenea, nu uitați de calitatea lucrurilor. Dacă este posibil, mobilierul este mai bine să testeze și să verifice dacă poate rezista la o greutate foarte mare. Pe suprafața de mobilier nu ar trebui să fie nici o zgârieturi, dents și alte daune vizibile. Dacă există tapițerie de țesături sau un fel de decor, atunci toate acestea ar trebui să fie bine fixate și să nu fie deteriorate.
 • Opțiuni. De asemenea, trebuie să ținem cont de faptul că mobilierul este vândut atât în ​​seturi, cât și separat.Majoritatea cumpărătorilor preferă să ia un set întreg dintr-o dată, deoarece în acest caz puteți fi siguri că toate lucrurile sunt combinate unul cu celălalt și vor servi drept decor pentru site.
 • Cost. Un rol important îl joacă prețul. Nu are sens să cumperi mobilier prea scump pe stradă, mai ales dacă bugetul este deja mic. Dar, în același timp, nu trebuie să sacrificați calitatea, preferând să cumpărați lucruri ieftine, dar fragile. De-a lungul timpului, se vor deteriora sau vor trebui reparate, pentru care banii vor continua.

Având în vedere toate aceste puncte, puteți găsi mobilierul cel mai potrivit pentru țară, fără a renunța la nimic.

Ce poți să faci cu mâinile tale?

Dar nu toată lumea din zona suburbană cumpără mobilier gata. Lucrurile lucrate manual nu sunt doar o oportunitate de a economisi bani, ci și dovada că proprietarul curții este un meseriaș. Există multe moduri de a face mobilier simplu și frumos cu mâinile tale de la mijloace improvizate.

Cele mai populare lucruri de casă, din lemn, deoarece lemnul este un material disponibil, ca toate derivatele sale.Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că nu toate tipurile de lemn pot fi mobilate personal. De exemplu, expertul nu recomandă începătorilor să lucreze cu pin. Dar, dimpotrivă, stejarul, carpenul sau cenușa pot fi prelucrate cu ușurință. Ei pot face un simplu scaun sau masă. Și în prezența abilităților artistice, de asemenea, decorați baza cu modele sculptate.

O altă opțiune comună este mobilierul de grădină realizat din paleți. Sunt, de asemenea, din lemn, dar lucrul cu ei este mult mai ușor. Pentru a crea o bancă din lemn sau o masă de paleți, ei trebuie să bată și să picteze cu lac sau vopsea.

Unii meseriași fac chiar canapele originale din paleți. Pentru această bază, scos din două sau trei palete, acoperite cu perne moi. De asemenea, pot coase propriile mâini. Vedere originală și o masă de cafea de paleți. Pentru a le crea, aveți nevoie doar de paleți înșiși și de sticlă rezistentă la impact, care servește drept topul de masă. Acest design este de asemenea avantajos, deoarece unele lucruri mici pot fi puse între placi. Mai ales frumos este masa în care acest spațiu este umplut cu sertare.

Ca o alternativă la mobilierul scump din metal, puteți folosi lucrurile făcute de mână dintr-un tub în formă. Ele nu sunt atât de durabile, dar cu imaginație pot fi făcute la fel de frumoase.

Practic, pot fi utilizate orice mijloace la îndemână - de la bar până la cilindrul crăpat sau cutii vechi. Folosind imaginația, unghiile și accesoriile decorative, puteți crea mobilier frumos pentru site-ul dvs.

Exemple frumoase pentru inspirație.

 • În procesul de creare de mobilier sau decorarea ajutorului site-ului și a ideilor gata făcute. Pot fi folosite și alte idei de proiectare, principalul lucru nu este să copiați totul complet. Iată câteva idei interesante care pot fi implementate în diferite domenii.
 • Prima opțiune este mobilierul modern de înaltă calitate pentru terasă. Baza mesei și scaunelor sunt realizate din metal întunecat, iar masa de masă este din lemn. Această combinație pare simplă și concisă, dar nu mai puțin atractivă.
 • Un astfel de mobilier modern pentru stradă arată minunat pe fundalul curții, decorat cu piatră și beton și completat de un șemineu elegant, elegant.
 • Al doilea exemplu poate fi atribuit și stilului minimalismului.Dar, în acest caz, canapeaua în aer liber este făcută manual, ceea ce crește doar valoarea sa. Baza mobilierului este realizată din paleți vopsite în alb. De sus, ele sunt căptușite cu țesături violete, dintr-o privire la care starea de spirit se ridică imediat. Fundalul purpuriu purpuriu și perna levănțică ușoară arată foarte bine, deoarece munca se face cu atenție.
 • Stratul violet purpuriu arată grozav pe o zonă verde printre copaci. Canapea nu poate completa masa sau alte lucruri.
 • Pentru decorarea verandei, terasei sau foișorului se va potrivi o masă originală de mână. Ea îndeplinește, de asemenea, funcția de stand de plante, care este, de asemenea, foarte practic. Pentru aceasta, două palete sunt împușcate astfel încât fundul să iasă ușor, creând o mică "scară". Este pe ea și există oale de flori. Ele sunt, de asemenea, situate în crestături speciale chiar la baza mesei.
 • Masa însăși este antic stilizată. Se pare puțin uzat, dar îi conferă doar sofisticare. Un astfel de lucru este potrivit nu numai pentru stradă, ci și pentru casă și, cu siguranță, umple-l cu confort și farmecul de primăvară.
 • Ultimul exemplu este mobila de exterior, completata de scaune moi. Ea va face orice curte confortabilă. Pentru a vă relaxa în compania prietenilor sau rudelor, este suficient să stabiliți o masă mică și să o adăugați cu o canapea și două fotolii. Acest tip de mobilier este foarte ușor, deci dacă este necesar, acesta poate fi întotdeauna dus în casă, ascuns de ploaie sau mutat pe verandă odată cu debutul iernii. Decorarea acestui colț pentru restul va fi o vază în care florile proaspete se schimbă în mod constant.
 • Mobilierul de grădină este o adevărată decorare a site-ului. Nu contează dacă este cumpărată sau făcută manual. Principalul lucru este că lucrurile se potrivesc în stil și mărime, precum și încântă proprietarii site-ului și oaspeții lor cu caracterul lor practic.

O imagine de ansamblu a mobilierului elegant de grădină în aer liber se află în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor