Porțelan din sticlă de sus: o copertă fiabilă cu mâinile tale

Porțelanul este unul dintre cele mai populare materiale în construcții și reparații. Proprietățile tehnice excelente, o varietate de palete de culori oferă aplicației largă materialului în diverse domenii. Astăzi este deosebit de popular în producția de blaturi de bucătărie.

Porțelanul este o opțiune bugetară., în loc de granit, având în același timp un nivel ridicat de durabilitate și fiabilitate, nu deloc inferioare pietrelor naturale.

avantaje

Porțelan de top din ceramică va fi adecvat în orice bucătărie. Acesta este un element practic și durabil al zonei de lucru pe care fiecare hostess o va dori. O paletă largă de culori, o varietate de texturi ale stratului de acoperire vă permite să alegeți opțiunea perfectă pentru decorarea bucătăriei.

Porțelanul are mai multe avantaje:

 • Forța de aderență. Materialul solid, dar nu greu vă permite să instalați blaturi de orice dimensiuni, chiar și de dimensiuni foarte mari. Datorită greutății relativ scăzute, masa nu va "presa" pe suprafețele suportului, ceea ce va permite evitarea deformării structurii.
 • Rezistența la uzură. Blatul de gresie din porțelan nu este "frică" de chips-uri și crăpături, puteți tăia în siguranță pe ea fără a utiliza o placă de tocare. Materialul nu absoarbe umezeala, nu dăunează grăsimii, uleiului, vopselei. Orice lichid care vine în contact cu suprafața poate fi ușor îndepărtat.
 • Rezistența la căldură. Porțelanul tolerează temperaturi ridicate, astfel încât blaturile din acest material pot fi instalate lângă soba bucătăriei. În plus, ele sunt rezistente la efectele termice și chimice. Acest lucru înseamnă că aburul, umiditatea, obiectele fierbinți nu vor cauza nici un pericol pentru masă.
 • Suprafață solidă structurală. Suprafața de masă nu se rupe nici după ani de funcționare.
 • Securitate. Porțelanul din porțelan este un material absolut inofensiv, nu emite toxine și alte substanțe periculoase. Această masă este protejată de proliferarea bacteriilor și a microorganismelor.

Trebuie remarcat faptul că portelanul, ca orice alt material, nu este lipsit de defecte. Principala este o procesare destul de complicată.

Producția independentă

Desigur, căptușeala suprafeței de lucru a bucătăriei poate fi încredințată unui specialist, dar cu abilitățile de a lucra cu unelte, se poate face cu ușurință independent.

Secretul creării cu succes a unei zone de lucru din gresie din porțelan cu o suprafață de lucru este o pregătire de fundație de înaltă calitate. Un rol important îl joacă rigiditatea și forța structurii.

Acest lucru va ajuta la evitarea distorsionării și mișcării bazei în timpul funcționării.

Pregătirea fundației

Pentru fabricarea unei baze puternice, puteți utiliza lemn, metal, plastic de înaltă rezistență, beton.

Cea mai ușoară cale de a lucra cu o bază de beton, caz în care granitul ceramic este pur și simplu așezat pe suprafața sa. Dezavantajul acestei table - o greutate de bază mare.

Baza metalului trebuie tratată cu soluții speciale, după care se aplică plasa de oțel, la care se aplică adezivul pentru plăci. După procesare, suprafața trebuie să fie uscată corespunzător și numai după aceea puteți începe să așezați plăci.

În blaturile de bucătărie din plastic, MDF sau PAL sunt folosite ca bază. Astfel de modele se disting printr-o rezistență destul de mare și sunt capabile să reziste la greutatea plăcilor de granit ceramic.

În acest caz, prepararea poate fi efectuată în două moduri:

 • prin fixarea plaselor;
 • prin lipirea plăcilor cu silicon.

Suprafețele de lemn sunt mai puțin durabile decât metalul sau plasticul. Ele pot "juca" sub acțiunea temperaturilor ridicate și a umidității, astfel încât pregătirea bazei presupune o fixare atentă. Rezistența poate fi realizată prin fixarea placajului gros de mesteacăn în două straturi.

Toate elementele din lemn trebuie tratate cu impregnări speciale care le vor proteja de putregai, ciuperci și mucegai.

Montare și injecție

Montarea gresiei din porțelan are loc pe baza terminată cu ajutorul "unghiilor lichide" sau a adezivului de țiglă.

Există mai multe metode de stil:

 • diamant;
 • pom de Crăciun;
 • în rânduri;
 • ornament.

Alegerea metodei de așezare depinde de stilul și designul camerei. Pentru a obține o rezistență maximă, lățimea cusăturilor ar trebui să fie minimă.

Următoarea etapă este îmbinarea. Este mai bine să se utilizeze pastă epoxidică rezistentă la umiditate.Amestecul de ciment simplu necesită protecție suplimentară. În continuare, blatul trebuie tratat cu o impregnare specială.

Confruntarea cu granit ceramic, cu toate avantajele și dezavantajele sale este o opțiune destul de profitabilă. Comparativ cu costul instalării stratului de acoperire din PVC, acesta câștigă clar.

Acest material oferă o paletă largă de culori, astfel încât pentru fiecare interior există cea mai bună opțiune pentru placa de granit ceramic. De exemplu, o imitație de piatră naturală (marmură, granit) ar fi potrivită în orice interior de bucătărie.

Zona de lucru, din gresie din porțelan, în multe privințe depășește cea a pietrei naturale asemănătoare cu ea. Producția sa va costa mult mai puțin. Pietrele artificiale sunt inferioare gresiei din porțelan în proprietăți de rezistență. Prin urmare, alegerea materialului pentru proiectarea spațiului de bucătărie, plăci de porțelan va fi cea mai bună opțiune în ceea ce privește raportul preț-calitate.

Dispune de material cu ecran lat

Placa standard a plăcilor subțiri de porțelan în format lat este de 1000x3000 mm. Dacă doriți să faceți o masă, a cărei mărime depășește parametrii acestor parametri, atunci la îmbinare apar două plăci.Pentru a face acest lucru aproape imperceptibil, articulația trebuie să fie bine străpunsă.

Marginea tablei trebuie tăiată cu aceeași graniță ca și masa de masă. Racordurile sunt prelucrate cu înclinare sau cu o rază de rotunjire.

Lățimea standard a marginii (sau grosimea tablei) ajunge la 20 mm. Făcând blatul cu propriile mâini, grosimea poate fi făcută de orice fel.

Sfaturi profesionale

Cu blaturi de lucru create în mod individual, există multe nuanțe, știind că erorile standard pot fi evitate:

 1. De-a lungul timpului, șlefuirea își poate pierde albul și poate obține o nuanță gri murdară. Acest lucru poate fi stabilit numai prin recondiționarea cusăturilor cu un mortar nou.
 2. Placile din portelan prezintă proprietăți de înaltă rezistență. Pentru tăierea colilor discul diamant utilizat. Decuparea de înaltă calitate a materialului vine cu experiență, așa că, atunci când începeți să vă creați masa proprie cu propriile mâini, fiți pregătiți pentru dificultățile din această etapă.
 3. Pentru a crea o zonă de lucru în bucătărie se va potrivi orice fel de porțelan. Se recomandă achiziționarea de foi mai fine, deoarece murdăria și particulele de produse se vor acumula pe o suprafață neuniformă.

îngrijire

Suprafața de masă din acest material nu are nevoie de plecare atentă. Îngrijind tablele de 1-2 ori pe zi cu apă caldă sau tratând cu un instrument special, le veți oferi frumusețe și strălucire timp de mulți ani.

În ciuda faptului că porțelanul este un material durabil, nu trebuie să abuzeze de curățare abrazivă pe bază de acizi.

Cel mai bine este să folosiți lustruire specială și curățare care vă va ajuta să eliminați stratul de grăsime și murdărie în câteva minute.

Este important să manipulați cu grijă suprafața, deoarece repararea daunelor sau ruperarea va necesita costuri semnificative.

opinii

Aproape toți deținătorii de blaturi din porțelan sunt de acord că astăzi este dificil să găsim materiale mai practice și mai profitabile.

Tehnologiile moderne vă permit să creați un excelent analog al celei mai naturale pietre, care nu numai că este capabilă să reziste la sarcini grele, ci și are un cost mai accesibil.

Porțelanul este, de asemenea, iubit de varietatea de texturi și culori. O lungă durată de viață va asigura funcționalitatea zonei de bucătărie timp de mulți ani.

Vasele moderne de porțelan din ceramică sunt în cea mai mare parte monolitică,creând efectul unui singur spațiu. Cu toate acestea, nu mai puțin interesant în blaturile de aspect interior "sub copac" sau cu un model de marmură.

Locul în interior

Puteți seta stilul pentru întreaga cameră și puteți selecta zona de lucru din acesta folosind doar o masă.

Este de remarcat faptul că o zonă de lucru masivă ar fi potrivită într-o cameră mare cu tavane înalte. Dar pentru aranjamentul bucătăriei un pătrat mic este mai bine să utilizați o blat mic.

Atunci când alegeți un material pentru a crea o masă, nu uitați că această parte a interiorului este de obicei cumpărată la fiecare câțiva ani. Înlocuirea tablei este un proces laborios și costisitor, deci este mai bine să analizați imediat alegerea materialului pentru el.

Finisarea cu granit sub formă de foi de lemn va aduce căldură și confort atmosferei. Placi sub clincher vor arata bine in camera, facute intr-un stil strict minimalist. Acoperirea plăcilor lustruite sau lucioase în orice interior arată elegantă și frumoasă.

Arată în special mese de masă originale cu o suprafață de porțelan. În plus, producătorii moderni oferă o gamă largă de astfel de mese: compacte și masive, cu formă pătrată, dreptunghiulară sau ovală.

Porțelan de faianță - un material unic, experimentând cu care puteți crea un design unic de bucătărie.

Pentru informații despre cum să așezați în mod corespunzător un ceramică din porțelan, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor