Jucarii de Craciun: tipuri, materiale si sfaturi de alegere

 Jucarii de Craciun: tipuri, materiale si sfaturi de alegere

Tradiția decorării pomului de Crăciun cu jucării a apărut în cele mai vechi timpuri. De-a lungul anilor, moda pentru jucării sa schimbat, materialele au devenit mai fiabile și mai sigure, dar dorința de a imbraca o frumusețe pădure pufoasă a rămas neschimbată.

Istoricul originii

Se crede că prima dată pentru a decora pomul de Crăciun înainte de Anul Nou a început în Germania. La începutul secolului al XVI-lea, cunoscutul Martin Luther a trecut prin pădure în ajunul Crăciunului și sa oprit să admire cerul. Strălucirea stelelor strălucitoare a surprins teologul german: i se părea că ramurile tuturor copacilor erau acoperite în mod literal de flori și de lumini strălucitoare.Când reformatorul sa întors acasă, a pus un pom de Crăciun într-un butoi în cameră, a decorat-o cu lumânări mici și a încoronat vârful capului cu o stea cu opt colțuri, în memoria luminii care a arătat magicienii spre locul unde sa născut copilul Isus.

Tradiția sa obișnuit repede, iar după câțiva ani copaci mici cu nuci, mere și alte dulciuri au început să fie decorate în toate casele în ajunul Anului Nou.

La începutul secolului XIX a început să decoreze pomul de Crăciun și în alte țări europene, precum și tradiția a ajuns pe malul Americii. La început, ramurile erau decorate cu lumânări și fructe dulci, iar în secolul al XX-lea elementele de vată de bumbac, carton, argilă, ceară și sticlă au devenit ferme de modă.

În țara noastră, tradiția de a pune un copac de Anul Nou a fost introdusă de Petru cel Mare. Chiar și când era foarte tânăr, a petrecut mult timp cu rudele sale din Germania și a observat o mică brad decorată cu bomboane și portocale. Această idee a fost atât de mult plăcută de viitorul conducător că, de îndată ce a devenit împărat, el a emis imediat un decret special pentru a sărbători Anul Nou la fel ca în țările lumii vechi.

Din păcate, după moartea reformatorului, mandatul a fost ignorat, iar copacul a devenit din nou un simbol al sărbătorii de Anul Nou doar câteva secole mai târziu.

Prima țară care a început să facă decorațiuni de Crăciun a fost și Germania. Din acel moment, produsele au fost livrate Rusiei pre-revoluționare și, la acea vreme, erau disponibile numai pentru câteva exemplare: bijuteriile erau vândute numai în galerii foarte bogate la Moscova și Sankt-Petersburg. Apropo, pentru a cumpăra un lucru de sticlă pentru un rus la acel moment era același ca un cetățean modern al țării noastre de a cumpăra o mașină. Foarte populare erau figurinele din porțelan și articole din sticlă. Acestea au servit ca măsură a luxului, bogăției și originii înalte, dar apoi bilele erau prea grele, deoarece începuseră să producă sticlă subțire doar până la sfârșitul secolului XX.

Fabrica noastră de jucării de copaci de Crăciun a fost înființată numai în timpul Primului Război Mondial din orașul Klin. La producția care exista acolo, au făcut flacoane de sticlă și dispozitive pentru farmaciști, dar în timpul războiului, prizonierii au arătat tehnologilor noștri cum să creeze margele de sticlă, precum și bile de pomul de Crăciun neobișnuite.

Cu toate acestea, în țară de mai mulți ani a existat o interdicție de sărbătorire a Anului Nou, care a fost complet ridicată abia în 1935. Atunci a început să producă bijuterii pentru pini pufos peste tot. Cu toate acestea, în acei ani dificili în Uniunea Sovietică nu existau suficiente materii prime pentru fabricarea de bijuterii atât de scumpe, deci preferau produsele din lână fabricate în cele mai bune tradiții sovietice. Primele elemente ale decorului au reprezentat principalele atribute ale statului sovietic: secera, ciocanul, steagul. Puțin mai târziu au apărut decorațiuni care descriu atleți, pionieri și exploratori polari. De-a lungul timpului, o viață liniștită sa îmbunătățit, oamenii au început să uite de coșmarurile perioadei de război, așa că jucăriile deveneau mai amabile. În cantități mari pe rafturi erau imagini de vrăjitori și animale mici de pădure. Legume populare, fructe de padure și fructe, precum și păpuși multi-colorate, care simboliza prietenia popoarelor în republicile frățești.

În anii '60, produsele din margele de sticlă sub formă de conuri, gheață și margele au intrat în vogă, bilele au devenit populare în anii '70, iar la începutul anilor '90 producția internă a stăpânit producția de bijuterii din plastic și spumă. De atunci, moda pentru decorurile de Anul Nou sa schimbat în mod repetat, au apărut noi decoruri,desenele și materialele folosite, deci în zilele noastre pe rafturi puteți găsi o selecție largă de decorațiuni de Crăciun: de la retro la tehnologii moderne de înaltă tehnologie.

specie

Jucăriile de Crăciun sunt împărțite în două tipuri principale: lumini de Crăciun și decorațiuni de pom de Crăciun. Ghirlanda de Crăciun este recunoscută ca ornament, fără de care nici o vacanță de Anul Nou. Ele pot fi luminoase. Astfel de produse au mai multe moduri de funcționare și pot străluci cu cele mai diverse nuanțe ale luminilor de Anul Nou. Cu toate acestea, ghirlanda este de alte tipuri: este făcută din hârtie, folie, tinsel și margele de sticlă.

Jucarii de Craciun se fac intr-o varietate de decoruri: îngeri, animale, păsări, conuri, gheață, animale drăguțe sau simple piramide. Și, desigur, nici un singur pom de Crăciun nu poate face fără bile spumante, care de multe decenii s-au bucurat de iubirea constantă a consumatorilor din întreaga lume.

Bilele de Crăciun diferă una de alta în ceea ce privește designul și materialele. În anii precedenți s-au făcut în principal din sticlă, dar recent produsele din plastic au înlocuit acest material periculos și ușor de bătut.Ele nu sunt la fel de frumoase ca sticla, dar pentru familiile cu copii mici și animale de companie, ar trebui să le alegeți. Plasticul este un material durabil care nu se rupe, și chiar dacă se sparge, nu va fi capabil să deterioreze un copil sau un animal iubit.

Și, bineînțeles, detaliile finale care vor face imaginea pomului de Crăciun mai elegantă și completă vor fi ploaia și panglicile de Anul Nou cu arcuri. Acestea vor completa decorul de Anul Nou și vor evidenția frumusețea și bogăția sa.

materiale

În vremurile URSS, jucăriile papier-mâché au devenit larg răspândite. Acest material este o substanță densă, obținută prin măcinarea pulpei și amestecarea acesteia cu o componentă adezivă, gips sau cretă. În Uniunea Sovietică, jucăriile au fost fabricate manual, iar producția a fost destul de laborioasă și de consumatoare de timp: obținerea de materie primă, modelare, chit și grund, apoi finisarea lustruire și vopsire, iar între fiecare etapă se presupunea că se usucă la o temperatură de 40 până la 65 de grade . În etapa finală, jucăriile au fost acoperite cu un strat de sare de bertolet, ceea ce a făcut suprafața foarte netedă și strălucitoare.

Gama de bijuterii fabricate în acel moment a fost în cea mai mare parte jucării care prezintă animale, precum și figurine ale principalilor povestitori ai sărbătorii de Anul Nou: părintele Frost și nepoata sa Snegurochka. Apropo, aceste jucării sunt destul de apreciate de către colecționari, așa că, dacă găsiți astfel de articole în pieptul bunicii dvs., puteți încerca să le vindeți foarte profitabil. Ca toate celelalte antichități, au un preț destul de mare.

Cartonul poate fi numit jucării mai primitive și mai accesibile. - Acestea sunt imagini tăiate dintr-un carton dens convex, lipite împreună și acoperite cu vopsea de argint sau aur pe partea de sus. Astfel de jucării și-au pierdut relevanța și, în momente de deficit total, s-au bucurat de marea dragoste a compatrioților noștri, pentru că în acel moment erau accesibili și, cel mai important, erau ieftini. Ele puteau fi găsite în fiecare magazin și chiar ordonate prin poștă, deoarece cataloagele modelelor de top au fost tipărite în multe reviste și ziare sovietice.

Cel mai adesea au reprezentat păsări și animale, precum și stele, clopote și fulgi de zăpadă. Acum majoritatea utilizatorilor dau palmei decoratiuni din plastic - acestea sunt jucarii ieftine, dar in acelasi timp atractive si sigure.Cu toate acestea, materialele toxice sunt adesea folosite ca materii prime, prin urmare jucăriile ar trebui achiziționate numai de la producătorii de renume și este imperativ să se solicite un certificat de conformitate și un certificat de igienă de la vânzător.

În timpul mamei noastre, produsele din sticlă erau cele mai populare.

Primele podoabe ale acestui material au fost făcute sub formă de bile, margele, precum și gheață și conuri. Ele erau mult mai masive decât cele actuale, pentru că în acel moment erau făcute dintr-o sticlă destul de groasă. De-a lungul timpului, tehnologia de a face jucării din sticlă sa îmbunătățit și astăzi puteți cumpăra modele foarte subțiri și elegante care vor deveni o adevărată decorare a arborelui principal de Anul Nou.

Trebuie remarcat faptul că modelele de sticlă sunt mult mai scumpe decât cele din plastic, dar arată mai impresionante. Sticla are un joc foarte interesant de lumină și culoare, precum și un sunet melodic care apare ori de câte ori jucăriile se ciocnesc accidental unul cu celălalt. Toate acestea creează o atmosferă de mister și o premoniție de magie, care este atât de necesară atât pentru copii, cât și pentru adulți.Singurul dezavantaj al decoratiunilor de brad din sticla este fragilitatea lor, cu toate acestea, daca copiii nu le atinge, atunci cu depozitare atenta pot sa-i placa stăpânilor de mai mulți ani.

Iubitorii de stil ecologic și țara vor iubi jucăriile din lemn și textile. Acestea aduc în casă un sentiment de căldură și confort, sunt foarte atractive și practice, pentru mulți ani își păstrează aspectul și caracteristicile consumatorilor. Astfel de produse se folosesc cel mai bine în combinație cu sticlă sau plastic, dar pentru a se potrivi cu cele principale - numai atunci vor sublinia conceptul de decor de Anul Nou și vor pune accentele potrivite.

Unii preferă decorurile comestibile. Pentru a crea o atmosferă, copacul de Anul Nou este adesea decorat cu cercuri portocalii și figuri de ciocolată. Alegerea este minunată, deci în fiecare magazin de vânzare de decorațiuni de Crăciun, puteți cumpăra produse care nu sunt doar accesibile, ci și elegante, frumoase și atmosferice.

desen

În vremurile vechi, în loc de decorațiuni de brad, bomboane, case de turtă dulce și vată de bumbac erau cele mai des folosite. Puțin mai târziu, moda a făcut desene pe hârtie lucioasă.

Astăzi, designul de bijuterii este mai divers, dar există o serie de modele care au rămas populare de foarte mulți ani.

  • Crăciun îngerii. Această decorare este relevantă pentru mai mult de o sută de ani. Pentru prima dată, o astfel de jucărie a fost creată în 1880, iar de atunci imaginile îngerilor sunt întotdeauna prezente în decorațiile festive, mai ales în acele familii unde nu este venerată doar Anul Nou, ci și Crăciunul.
  • bile - este un ornament care a fost, este și va fi probabil pentru mai multe decenii la vârf de popularitate. Pentru prima dată, astfel de bijuterii au fost făcute de maeștrii germani, dar curând moda pentru ei a confiscat Europa, și de acolo sa mutat în Rusia și America. Pomul de Craciun fara bile in zilele noastre este foarte rar, cel mai adesea aceste figuri devin principalul element decorativ, iar toate celelalte sunt deja incluse, subliniind si umbrand culoarea si stilul de bijuterii.
  • beteală - Un alt atribut indispensabil al decorului de Anul Nou. Inițial, a fost făcut din argint, dar în curând în Germania a creat formula pentru înlocuitorul său, care a devenit mai populară. Faptul este că bijuteriile naturale de argint se estompează cu timpul, dar aspectul și stralucirea panglicilor rămâne neschimbată de mulți ani.
  • Lumânări de Crăciun. Această decorare a fost prima din istorie, dar în timp, relevanța sa nu sa schimbat. Lumânările creează o atmosferă magică plină de confort, căldură și premoniție a unui basm. Desigur, nimeni nu folosește acum lumânări reale, deoarece este destul de periculos, deoarece deseori duce la incendii, dar jucăriile în formă de lumânări și decorațiunile pâlpâitoare sunt în cerere constantă de la locuitorii din întreaga lume. Ele par să simbolizeze bucuria, lumina și sunt considerate un atribut indispensabil al Anului Nou și al Crăciunului.

Designul jucăriilor poate fi oricare. Recent, simbolurile anilor pe horoscop și figurile abstracte ultra-moderne sunt foarte populare și sunt realizate într-o varietate de culori și nuanțe. Pomul de Craciun poate fi decorat în culori argintiu-albastru, puteți prefera culorile roșii care sunt în armonie perfectă cu aurul, precum și decorurile populare de zăpadă. Nu există nicio limită a imaginației, dar în același timp este important să gândim în prealabil toată atmosfera de Anul Nou la cel mai mic detaliu, astfel încât pomul să devină puternic, luxos, dar foarte confortabil.

stil

Toată lumea vrea ca arborele său de Anul Nou să fie nu numai elegant, ci și elegant.Acest lucru creează o aură unică în casă, subliniază caracteristicile conceptului de interior și de design. Recent, vintage retrodecora sunt foarte populare. În acest caz, pomul de Crăciun este decorat cu bile luminate multi-colorate și, de asemenea, le completează cu imagini de personaje de poveste, animale sau ore. Totul pare să se scufunde în amintirile unei copilarii fericite. Decorurile pe care le-ați moștenit de la bunicile și mamele vor arăta foarte bine, totuși, dacă doriți, puteți cumpăra cele în vârstă artificială. De obicei, acestea sunt produse de casă de casă (așa-numitele jucării loft), precum și decorațiuni de plastic din spumă sub formă de gheață, bile și fulgi de zăpadă.

Atingerea finală, fără de care imaginea nu va fi completă, vor fi figuri ale lui Moș Crăciun cu Snow Maiden, o stea roșie deasupra și o abundență de ploaie. Ecostyle câștigă din ce în ce mai multă popularitate, în special în rândul iubitorilor de un stil de viață sănătos, care încearcă să folosească numai cele mai sigure materiale în orice. În acest caz, puteți decora copacul cu nuci, mere mici, portocale și figuri de ciocolată în miniatură. Cablurile de culoarea guașei arată foarte elegant.

Un mic sfat: pentru a face ca pomul de Craciun sa nu arate prea alyapistoy si variat, merita sa o faci intr-o singura schema de culori. Vopselele și nucile de vopsea albă, roșie sau aurie păreau foarte elegante și toate acestea pot fi diluate cu turtă dulce sau jucării realizate din materiale naturale, de exemplu din argilă polimerică.

Camera, decorată într-un stil modern, va decora copacul european de Crăciun. În țările lumii vechi este obișnuit să decorați copacii într-o singură culoare. De regulă, se folosesc nuanțe de roșu și albastru, diluându-l cu strălucire de argint sau auriu. Decorarea principală în astfel de soluții de design sunt bilele, dar pot fi umbrite de arcuri sau panglici, dar în acest caz nu ar trebui să se folosească panglica.

Combinațiile de roșu și alb, aur și ceai, albastru și argintiu, precum și o uniune foarte bună de bijuterii roșii și albe sunt considerate foarte avantajoase. Pentru iubitorii unui stil de viață luxos, vă putem recomanda stilul regal al decorului de Anul Nou. În acest caz, utilizați un copac mare de ramificație, care este decorat cu jucării masive atât de strâns încât ramurile sunt aproape imperceptibile.De regulă, ei folosesc bile, flori mari și arcuri de diferite texturi: decorațiile pot fi satin, mătase sau textile, sticlă populară sau plastic scump. În ceea ce privește soluția de culoare, este aleasă în așa fel încât nuanțele întunecate ale tonului albastru sau burgund să devină motivul principal.

Dar pentru interioarele de înaltă tehnologie merită să ne gândim la minimalismul în decorarea de Anul Nou. Desigur, acest lucru nu înseamnă că pomul de Crăciun trebuie lăsat fără jucării, dar trebuie să păstrați numărul lor la un nivel minim (5-7 bile mari sunt suficiente) și puteți crea o dispoziție festivă prin umplerea bogată a copacului cu sclipici și asigurarea lor cu spray de păr. În zilele noastre, puteți găsi cele mai extraordinare pomi de Crăciun, de exemplu inversați, geometrici sau creați din cărți - nu există nici o limită a imaginației, pentru că Anul Nou a fost inventat, astfel încât toată lumea să își poată exprima imaginația și să își realizeze potențialul creativ.

Sfaturi pentru alegere

Pentru ca pomul de Crăciun să strălucească cu frumusețe, este important să se gândească la ideea decorului de Anul Nou, dar componenta estetică nu este singurul punct pe care ar trebui să-l acordați atenție atunci când alegeți decorațiuni de Crăciun.

Cel mai important lucru este siguranța decorurilor de Crăciun cumpărate. Din nefericire, în cursul anului trecut, mulți oameni nu acordă atenție calității jucăriilor pe care le cumpără și este în zadar: producătorii lipsiți de scrupule își fac adesea jucăriile din materiale de calitate scăzută și adesea chiar periculoase.

Cel de-al doilea lucru care merită acordat atenție este fragilitatea produselor. Dacă aveți copii mici sau animale active în casă, în special pisici, atunci ar trebui să depuneți toate eforturile pentru ca noul dvs. copac de ani să aibă cât mai puțin posibil să birui bijuteriile. Dacă nu vreți să renunțați la acestea, atunci cel puțin le atârnați cât mai mult posibil, până când copilul dvs. preferat sau animalul curios îl pot atinge.

În general, pot fi preferate materiale precum plastic, lut, textile sau spumă. Asigurați-vă că nu există miros chimic și o calitate superioară a vopsirii produsului. Chiar și în magazin, asigurați-vă că vopseaua este durabilă. Pentru a face acest lucru, umeziti degetul cu saliva si frecati decoratiunea: daca pielea pata pe vopsea, atunci cumpararea ar trebui sa fie cu siguranta abandonata.

Același lucru se aplică mirosului - produsul achiziționat nu trebuie să miroasă nimic. Orice impurități indică în mod clar faptul că fabricarea de produse utilizează materiale ieftine care, de cele mai multe ori, emit substanțe volatile dăunătoare. Verificați toate cârligele și atașamentele. În cazul în care clipurile sunt făcute incorect, atunci la atingerea cea mai mică de pin, jucăriile vor începe să cadă și să se rupă. Din nefericire, majoritatea produselor importate din China au acest dezavantaj, deci trebuie să vă reglați elementele de fixare și să folosiți elemente suplimentare: fire sau clipsuri.

Încercați să evitați materialele care se topesc ușor., aruncați bijuteriile inflamabile. Amintiți-vă că statisticile privind incendiile din sărbătorile de Anul Nou sunt foarte tristă, iar cele mai multe dintre acestea sunt legate de folosirea analfabetică a decoratiunilor de pom de Crăciun. Dacă este posibil, acordați prioritate jucăriilor ecologice: acestea sunt mult mai scumpe, dar acestea sunt mai mult decât compensate de durabilitatea lor. Și, bineînțeles, este important să fiți sigur că, în orice moment, bebelușul dumneavoastră nu va avea otrăviri chimice și nu veți avea astm sau alergii.

Nu uitați de caracterul practic al achizițiilor. În fiecare an, cheltuirea unei părți considerabile din buget este o idee complet neinteresantă, deci încercați să alegeți o jucărie și să trăiți într-o astfel de opțiune încât bijuteriile pot dura cel puțin 3-5 sezoane. Rețineți că în acest scop nu este suficient să depozitați elemente decorative în mod corespunzător - este important să achiziționați numai produse de o calitate adecvată de la producătorii verificați, cu toate certificatele necesare confirmând conformitatea produselor cu standardele sanitare și tehnologice.

Jucăriile sclipitoare arată foarte frumos, dar de multe ori o astfel de acoperire cade, intră în căile respiratorii și provoacă alergii. Așadar, nu ezitați să le scuturați în magazin și să verificați rezistența acoperirii. Încercați să nu cumpărați bijuterii grele. În acest caz, ramura va începe să se îndoaie sub greutatea jucăriei, iar ea, la rândul ei, poate ușor aluneca și se poate rupe de ea. Luați în considerare dimensiunea camerei atunci când cumpărați jucării. Se pare că nu sunt conectați în nici un fel - nu este așa. Într-o încăpere mică, puteți pune doar un brad de Crăciun în miniatură, iar jucăriile mari nu pot să arate bine pe el.

Și, bineînțeles, examinați cu atenție ambalajul.Trebuie să conțină informații despre producător, informațiile sale de contact, precum și etichetarea. În caz contrar, întoarceți cu îndrăzneală - înainte să falsificați.

Exemple frumoase

Decorat cu jucării de Crăciun Pomul de Crăciun este simbolul principal al Anului Nou.

La vârf de popularitate astăzi sunt jucării moi la mansardă, decorațiuni vintage din ceramică, aluat sare și placaj.

Probabil, mulți oameni își amintesc de oamenii de zăpadă vrăjmași din copilăria noastră. Sigur că multe bunici au păstrat astfel în piept.

Dar pentru iubitorii de modernitate și minimalism, decoratiuni moderne de înaltă tehnologie, care se potrivesc perfect, se vor potrivi.

Și câteva exemple mai frumoase.

Cum să faci jucării de Crăciun cu mâinile lor, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor