Tipuri și caracteristici ale bilelor de Crăciun din sticlă

 Tipuri și caracteristici ale bilelor de Crăciun din sticlă

În fiecare decembrie, aproape fiecare apartament din țară se află în plină desfășurare pregătindu-se pentru una dintre cele mai importante sărbători - Anul Nou. Cadouri pentru rude și prieteni sunt cumpărate, un meniu de masă de vacanță este compilat, și cel mai important - un pom de Crăciun este îmbrăcat.

Ele decorează "oaspetele" verde cu jucării și ghirlande, atârnă baston și strălucește "ploaie" pe ea, presara-l cu zăpadă artificială. Cu toate acestea, cea mai tradițională decorare a copacului de Anul Nou este o varietate de bile de sticlă agățate de-a lungul ramurilor.

Aspect istoric

Cu mult timp în urmă, vechii celți, care locuiau într-o țară numită Boemia (numele depășit al Republicii Cehe), aveau un obicei să-și sacrifice zeii și spiritele o dată pe an.Acest lucru a fost făcut pentru a merita locația lor, pentru a se proteja pe ei înșiși și pe cei dragi de boală, eșecuri și dezastre naturale. În acele vremuri, pomul sacru era considerat a nu fi deloc copac și nici măcar un copac de pin, ci un măr mătăsos obișnuit. Acest copac a fost decorat în principal cu daruri comestibile: nuci, mere, ouă sau turtă dulce. Fiecare tip de delicatețe era un simbol al unui anumit "bun", de exemplu, nuci au fost aduse pentru a dezvălui sacramentele și dulciurile - pentru a binecuvânta familia.

Fructele și dulciurile nu erau pur și simplu atârnate pe un măr, erau vopsite cu vopsele, învelite în hârtie festivă și folie. În timpul distracției și dansului festiv, astfel de "cadouri" au fost mâncate de gazde și oaspeți, în timp ce ambalajul a rămas agățat pe ramuri. Cele mai importante tratative ale sărbătorii au fost considerate mere, responsabile pentru fertilitate și productivitate. Au fost luate înapoi în septembrie și păstrate cu grijă până la îngheț. A fost acest fruct care a devenit prototipul primelor bile de Crăciun de sticlă care decora anual milioane de pom de Crăciun pe tot globul.

Potrivit unei vechi legende, într-unul dintre anii slabi din Boemia nu erau destule mere care să decoreze copacul sacru.Apoi, cei mai buni producători de sticlă s-au oferit voluntar să facă un înlocuitor pentru fructele suculente pe cont propriu. Au făcut bile pline de culoare din cele mai fine pahare, care au ajuns la plăcerea multor cumpărători.

De atunci, producția lor a crescut și a început să aducă profituri mari, ideea ridicându-se mai întâi în Europa și, ulterior, pe tot globul. Până în prezent, bilele de sticlă realizate manual sunt considerate una dintre cele mai calitative și mai costisitoare versiuni ale acestui decor, iar cuvântul "boem" a dobândit semnificația "scump" și "elită".

Funcții de selecție

Bilele de Crăciun dobândite ar trebui să fie nu numai frumoase, ci și de înaltă calitate, atunci acest material fragil va dura mult mai mult.

Atunci când cumpără ar trebui să acorde o atenție la unele aspecte importante.

 • Preț. Produsele din sticlă de înaltă calitate nu pot costa la fel ca bilele din plastic. Merită pregătit pentru faptul că decorarea unui pom de Crăciun cu bile clasice de sticlă poate avea ca rezultat o sumă decentă.
 • Magazin profil. Nu cumpărați bile de sticlă în tranziții și cu mâinile. În plus, decorațiunile de pom de Crăciun cu o calitate dubioasă pot fi de asemenea vândute în magazinele mici din apropierea casei.Produsele de cea mai bună calitate pot fi achiziționate direct de la producător sau comandate de comandant pe cont propriu. Cu toate acestea, prețul acestor produse va fi mult mai mare.
 • Aspect. Pe minge nu ar trebui să fie jetoane și scufe. Ar trebui să fie destul de greu, deoarece cu cât este mai densă paharul, cu atât cântărește mai mult. Cu toate acestea, o ramură a molidului sau a pinului natural nu ar trebui să se îndoaie sub greutatea unei minge, altfel va cădea pur și simplu din ea și se va sparge. Înainte de a cumpăra, puteți ridica ușor suportul metalic și puteți vedea cum este procesată marginea superioară a mingii. Pe un produs de calitate, tăierea sticlei trebuie să fie netedă și lustruită.
 • Paiete. Puteți freca ușor mingea strălucitoare cu degetele pentru a vedea dacă toate paietele și decorațiunile sunt lipite pe ea cu fermitate. În interiorul unei astfel de bile, nimic nu trebuie să zboare și, în cazul unei coliziuni ușoare cu un alt produs din sticlă, ar trebui să se înțepenească subțire.
 • Suspendarea. Cu cât bilele sunt mai mari și mai grele, cu atât banda sau frânghia pe care acestea atârnă ar trebui să fie mai strânsă și mai puternică. Cel mai bine este dacă un montar gata este atașat de minge, de vreme ce atunci când îl configurați singur, există un risc mare de a cădea și de a împărți o jucărie fragilă.
 • Ambalare. Pe cutia cu unul sau mai multe bile trebuie indicat producătorul cu adresa și numărul de telefon. De asemenea, trebuie să indice denumirea completă a produsului și compoziția acestuia. Totul trebuie scris astfel încât să puteți citi cu ușurință informațiile.

Depozitare și utilizare

Sticla este un material destul de fragil, de aceea necesită o atenție deosebită în timpul utilizării și depozitării.

 • Așezați bilele astfel încât să nu atingă podeaua, reciproc și alte piese de mobilier. O bucată de fir sau bandă trebuie purtată cât mai mult posibil pe ramură, pentru a nu aluneca și a nu cădea de pe ea. Nu trebuie să închideți două sau trei jucării pe o ramură, se va îndoi sub greutatea lor și totul se va rupe.
 • Nu ar trebui să plasați ghirlanda prea aproape de suprafața bilelor, becurile nu ar trebui să vină în nici un fel în contact cu suprafața lor. Dacă familia are animale de companie mari care nu stau în cuști sau copii mici, atunci ar trebui să renunți la jucăriile din sticlă. Ei nu pot rupe doar, dar, de asemenea, rănit copilul sau catelul. Dacă totuși doriți să închideți o decorare scumpă, cel mai bine este să alegeți un loc pentru el la înălțime, astfel încât huliganii mici să nu ajungă pentru strălucirea strălucitoare.
 • După sărbătorile de Anul Nou, ștergeți bilele de sticlă cu o cârpă uscată și împachetați în ziare sau hârtie vechi. Jucăriile din sticlă trebuie să fie pliate într-o cutie de plastic densă sau din carton, la baza cărora este așezată o țesătură moale. Cel mai bine este să depozitați o astfel de cutie într-un loc uscat întunecat: într-o dulap sau cămară. Accesul la jucăriile din sticlă trebuie să se limiteze la animale și copii.

În plus, nu ar trebui să puneți o astfel de cutie pe partea de sus a turnului din alte cutii, în caz contrar puteți să-l aruncați și să găsiți numai fragmente în cutie în loc de bile colorate.

Fă-o singur

Dacă ornamentele de sticlă finisate par prea scumpe sau nu sunt suficient de originale, le puteți face cu propriile mâini, aplicând diverse modele, margele și panglici. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de bile simple sau transparente sau monocromatice, care sunt mult mai ieftine decât opțiunile colorate.

Puteți decora obiecte de artizanat folosind mai multe tehnici.

 • Paisley Modele. Astfel de modele sunt aplicate cu perii și vopsele acrilice, precum și vopsele de aceeași culoare, dar două nuanțe: lumină și întuneric. Aceste bile pot fi completate cu o panglică potrivită pentru culori sau modele.
 • Texte cu felicitări. Bilele cu dorințele "Dragoste", "Fericire" sau "Noroc" vor fi un decor excelent pentru bradul de Crăciun. Expresiile pot fi pur și simplu scrise și puteți pune sclipici, precizând cu precizie cuvântul cu adeziv și rostogolind o minge pe o coajă de paiete.
 • Culoare din interior. Pentru această colorare nu va mai avea nevoie nici de o pensulă. Este suficient să scoateți suportul metalic de pe minge, să turnați o cantitate mică de vopsea în el și, punând pe suport, să rotiți mingea în diferite planuri. Va fi deosebit de interesant să vă uitați la o astfel de jucărie, dacă o completați cu vopsele de mai multe culori, care, atunci când sunt amestecate, vor crea șabloane interesante.
 • Modele și picturi. Cu abilități artistice suficiente puteți desena imagini întregi de Crăciun cu pomul de Crăciun, Moș Crăciun și diverse animale pe sticlă. Cei care nu au astfel de abilități se pot limita la a lua diverse stele sau fulgi de zăpadă. Pentru un model mai uniform, puteți utiliza șabloane mici de hârtie absorbantă obișnuită.
 • Cu decor decorativ. Jucăriile pot fi lipite cu pietre și margele, panglici multi-colorate și flori artificiale.Asigurați-le părți volumetrice de argilă polimerică și chiar lipici decorativ. Original look Bile de Crăciun în tema marină, decorate cu nisip și cochilii.
 • Cu paiete. Orice tipar poate fi desenat pe minge mai întâi cu clei, apoi rulat sau stropit în partea de sus cu sclipici obișnuit. Perfect ca un strălucitor mare de biscuiți de Craciun, și granule mici de nisip pentru unghii de design sau machiaj.

Astfel de bile vor servi nu doar un ornament pentru un copac de Anul Nou. Produsul realizat manual va fi un cadou minunat prietenilor și colegilor ca un cadou independent, precum și în plus față de un coș cu produse cosmetice sau dulciuri. Și pictura unor astfel de bile va duce întreaga familie, începând cu bunicii și terminând cu copiii, pentru mai multe serii de familie calde, care vor fi amintite de mult timp.

În următorul videoclip veți găsi o clasă de masterat pe decorarea unei mingi de sticlă utilizând tehnica decoupage de la Irina Kozhukhova.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor