Retro garland: cum se face și se instalează?

Anul Nou provoacă o varietate de asociații. Însă pomii de Crăciun și mâncărurile caracteristice, personaje și povestiri bine cunoscute nu epuizează întreaga atmosferă de vacanță. Pentru a decora camera pentru Anul Nou și alte sărbători, mulți oameni încearcă să folosească ghirlande.

Caracteristici speciale

Aceste produse sunt ușor furnizate de industria modernă. Dar efectul extern nu satisface întotdeauna nevoile consumatorilor. În unele cazuri, utilizarea ghirlandelor retro, care se poate face chiar și cu mâinile tale, aduce rezultate foarte bune. Înainte ca o astfel de lucrare să fie foarte importantă pentru a vă pregăti corespunzător, selectați ideile de design corespunzătoare. Găsiți opțiuni de design potrivite, fotografiile sunt destul de ușor.

Trebuie să ne gândim la câteva nuanțe:

 • Se va potrivi produsului în situație;
 • dacă va fi posibilă întruchiparea ideii, utilizând componentele disponibile;
 • cât va costa.

Opțiune populară

Ghirlandele becurilor Edison vă permit să creați o compoziție neobișnuit de interesantă. Se potrivesc bine chiar și în interioare foarte moderne, arată mult mai original decât multe dintre cele mai noi modele. Aspectul este mai degrabă ca becuri incandescente (da, cele care au fost folosite cu mult timp în urmă). În funcție de designul designerilor, lămpile pot fi echipate cu abajururi sau nu sunt echipate cu acestea.

Indiferent dacă există sau nu un abajur, atractivitatea externă nu este slăbită. Fibra de tungsten are o dimensiune mare și este asociată cu caracteristici estetice crescute. Este important ca lămpile să nu conțină mercur toxic și, în acest sens, structuri de economisire a energiei. Consumatorii sunt mulțumiți de faptul că spectrul de culori al radiației coincide complet cu spectrul razele solare.

Există mai multe puncte slabe:

 • costuri ridicate;
 • durata scurtă de funcționare;
 • consumul semnificativ de curent;
 • încălzirea puternică a învelișului exterior al balonului (risc de arsuri și de incendiu).

Cum să: instrucțiuni pas cu pas

Luminile stradale bazate pe lămpi retro pot decora atât casa, cât și grădina. Toate lucrările sunt ușor de făcut cu mâinile tale.

Detaliile de bază pentru maeștri vor fi:

 • muniție;
 • cabluri;
 • becuri electrice;
 • conectați;
 • întunecos.

Toate aceste elemente sunt prezente în orice configurație creată, indiferent de deciziile tehnice și de proiectare. Și restul posibilităților de fantezie umană sunt aproape nelimitate. De la început, ar trebui să luați în considerare cât de departe lămpile vor fi așezate unul de celălalt. Este important să ne amintim că, după ce toate lucrările sunt finalizate, ele vor fi un pic mai aproape împreună. Se recomandă setarea punctelor de iluminare la 650-700 mm, deși, în funcție de conceptul de proiectare și de sarcina specifică, distanța poate varia.

Mai mult, pregătindu-se o garnitură pentru acasă sau pentru stradă, firul este pliat la jumătate, iar marginile sale sunt înfășurate cu bandă izolatoare. Albastru sau negru, nu contează cu adevărat, cu excepția motivelor estetice. Apoi, luați forța și mușcați prin capacul capacului, încercând să expuneți firele conductive. Dacă nu există forțe speciale, puteți folosi un cuțit pentru a sparge izolația.Când această lucrare este finalizată, este vorba despre transformarea cartușelor.

dop
dimmer

Cu ajutorul unei bucle normale de curbare a unghiilor, în cazul în care a fost îndepărtat stratul izolator. Nu uitați, desigur, că în acest moment structura ar trebui să fie dezactivată. O pereche de conductori este introdusă în pupa cartușului. Șurubul este fixat numai după conectarea elementelor la contactele electrice. În acest caz, asigurați-vă că păstrați piulița chiar și puțin.

Selectarea becului Edison

Aceste modele pot varia semnificativ între ele. Instalarea acestora în lămpi în locul surselor de lumină obișnuite este permisă. Dar în acest caz este necesar să verificăm modul în care acestea sunt combinate din punct de vedere tehnic și estetic. O altă considerație: respectarea stilului camerei sau a fațadei casei. Dacă designul este conceput în spiritul clasic, o modalitate bună de a accentua acest lucru este alegerea produselor, completate de decorarea corzilor.

Pentru zonele exterioare și umede, lămpile deschise Edison nu sunt potrivite. Ele pot părea destul de grațioase, dar nu trebuie să uitați de considerentele de securitate. Apoi, trebuie să vă concentrați asupra iluminării globale a unui anumit loc,astfel încât să nu fie prea întunecată și să nu creeze un efect orbitos. Ca și în cazul altor produse, alegerea de către producător este foarte importantă. Nu toate companiile oferă aceleași produse de calitate - trebuie să acordați atenție recenziilor și duratei prezentei pe piață.

Recomandări suplimentare

Mestesugarii experimentati recomanda folosirea:

 • Conductoare din seria PV cu multe conductori;
 • cutii de uz casnic pentru decorarea dimmerilor;
 • cartușe de cartuș;
 • Becuri sferice matte 25-40 wați.

Lucrul poate necesita fiare de lipit și accesorii pentru ele, markere, exerciții electrice. Este mai bine să luați firul cu o anumită marjă, rezerva trebuie lăsată pentru puterea dimmerului. Marcatorul este utilizat pentru a marca pe sârma pliată de două ori limitele și articulațiile dorite. Toate locurile unde sunt atașate contactele, este necesar să se fixeze ferm, dar fără încărcătură excesivă. Becurile sunt conectate în paralel cu defecțiunea care nu întrerupe lucrarea părții rămase a ghirlandei.

Opțiune neobișnuită

În loc de alimentare din rețea, uneori trebuie să faceți o garnitură pe baterii. În acest caz, chiar și o întrerupere bruscă nu va deveni neplăcută.prin surprindere. Bateriile pe bază de litiu sunt utilizate în mod obișnuit. Tensiunea recomandată este de 3 V (nu mai este necesară). Suporții de diode sunt atașați la baterii folosind adeziv epoxidic.

Astfel de modele pot fi aplicate pe verandă sau atârnate pe arc, precum și pe alte elemente decorative din grădină. De obicei, anodul este fixat la polul pozitiv, respectiv catodul la partea negativă a bateriei. Dupa fixarea adezivului, este necesara consolidarea articulatiei prin ambalarea acesteia cu banda. Se recomandă utilizarea de la 10 la 20 de becuri într-o astfel de ghirlandă. Dacă acestea sunt mai mici, nu va exista nici un efect estetic. Dacă mai mult - complexitatea muncii va crește inutil.

În cele din urmă, merită menționate regulile de bază ale siguranței atunci când se folosesc ghirlande de casă:

 • nu ar trebui să le puneți în cazul în care stropile de apă vor apărea cel puțin periodic;
 • este necesar să se înțeleagă în mod clar diferența dintre elementele decorative de acasă și stradă, atât în ​​proiectare, cât și în agățare;
 • este imposibil de a monta ghirlande în culoar și în locuri unde se poate vărsa apă, zăpada poate cădea;
 • instalarea unor astfel de structuri aproape de sol sau foarte scăzute,pentru că este ușor să le lipiți sau să le rupeți;
 • fiecare garland trebuie să fie conectat la o ieșire strict separată;
 • Înainte de conectare, verificați starea soclurilor, lămpilor decorative și izolației.

Pentru a afla cum să faceți rapid o retro-ghirlandă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor