Jucării din lemn pentru pomul de Crăciun: tipuri, design și secrete de fabricație

Jucăriile din lemn reprezintă un accesoriu foarte important pentru pomul de Crăciun. Materialele naturale ocupă acum o poziție de lider. Dar pentru mulți, astfel de jucării au o altă valoare specială. Într-adevăr, în 60-80 de ani. în secolul trecut, în fiecare casă, decorațiile din lemn de Crăciun erau atât de comune încât nu erau considerate ceva neobișnuit. Acum este un lucru original și unic. Jucarii moderne "pall" de sticla si jucarii din plastic de diferite forme si dimensiuni cu o durata nelimitata de depozitare si imposibilitatea reciclarii. Și odată cu apariția tendinței "ecologice" în viața oamenilor, totul sa schimbat destul de dramatic.

Caracteristicile materialelor

Pentru oameni, pomul este asociat intuitiv cu ceva confortabil și cald - mulți au avut o astfel de impresie din copilărie, excursii la bunica în sat și unitatea cu natura.Și în lumea modernă de computere și gadgeturi doriți să vă înconjurați cu ceva natural. Arborele este personificarea naturii și a purității. Jucăriile din lemn sunt sigure și durabile, cu procesare corespunzătoare. Ei pot juca chiar și cel mai mic copil. Iar părinții nu trebuie să-și facă griji din nou de mizerie. Această jucărie este greu de rupt, mușcă niște detalii. Și cu orice efect, nu își va pierde forma și nu este toxic. Și în caz de inadecvare, lemnul ca material poate fi ușor aruncat fără a afecta mediul.

În magazinele pentru lucrări de mătase puteți cumpăra orice decor pentru decorare. O varietate de forme, dimensiuni, culori și conținut - toate acestea dezvoltă un zbor de fantezie în agitația de dinainte de Anul Nou. Dar mai memorabil și mai interesant este crearea de jucării cu mâinile lor. Ca cadou pentru prieteni, familie, prieteni sau pentru tine. Aceste jucării pot fi produse atât de dvs., cât și de familia dvs. Pentru a face acest lucru, există multe materiale, puteți crea bijuterii din componente naturale și combinate cu materiale artificiale.

fulg de zăpadă

Fulg de zăpadă este unul dintre cei mai străluciți "reprezentanți" ai iernii. Pentru mulți, Anul Nou este asociat cu zăpada.Luați în considerare crearea de fulgi de zăpadă din materiale diferite, dar în același timp disponibile. Prima opțiune este decorarea ramurilor unui copac sau a unui pom de Crăciun. Pentru aceasta veți avea nevoie de crengi mici de copac. Cel mai bine este să aveți aceeași grosime pentru o muncă mai ușoară.

Pre-ramurile trebuie prelucrate - scoateți coaja suplimentară și un șmirghel puțin pentru a obține o netezime. Dar nu exagerați, trebuie să lăsați o suprafață dură pentru anturaj. Dacă este necesar, puteți ajusta toate ramurile la aceeași dimensiune. Acest lucru va ajuta foarfeca sau pruner.

Pentru a fixa toate piesele aveți nevoie de superglue sau pistol de lipire. Precum și pătrat prefabricat de pâslă sau carton pentru bază. Deci, mergeți la ansamblul de fulgi de zăpadă. Numărul de sucursale trebuie să fie egal. De exemplu, opt bastoane - patru mari și patru mici. Mai multe bastoane, cu cât dimensiunea jucăriei este mai mare și viceversa. Fulgi de zăpadă poate fi dat orice formă.

Spărturile trebuie să fie întinse pe o suprafață plană netedă în următoarea ordine: într-o singură morman de ramuri mari, în celelalte mici. Pe baza pregătită (pâslă sau carton) cu dimensiunile de aproximativ 1 cm, puneți crengute mari pe lipici sub forma unui semn "+". Ramurile mici se lipesc în golurile dintre ramurile mari.

Pentru decorare, puteți lipi ramurile de brad pentru a da volum fulgii de zăpadă. Puteți decora produsul cu diferite corzi, arcuri, butoane sau conuri asamblate. Merită să vă amintiți despre echilibru, elementele prea mari vor trage fulgii de zăpadă în jos și vor dezechilibra.

Unicitatea unei astfel de jucării constă în faptul că se poate face atât de către un copil cât și de un adult. Vârsta nu contează aici. Iată principala dorință. Ar trebui să se țină cont de faptul că, dacă un copil face o fulg de zăpadă, atunci ramurile trebuie mai întâi să fie procesate de adulți: tăiați, scoateți coaja și lustruiți.

Jucărie din lemn tăiat

Anul Nou este o perioadă de magie, cadouri, atmosferă fabuloasă. Aceasta este o întindere nesfârșită a ideilor de creativitate. Cât de mult puteți găti pentru a crea confort, care merită un pom de Crăciun. Momentul în care întreaga familie își îmbracă pomul de Crăciun este de neuitat. Într-adevăr, fiecare pom de Crăciun poate fi conectat la o poveste fascinantă. Jucăriile pot fi aduse din altă țară, donate de un vechi prieten sau părinți. Și poate că această jucărie a fost făcută de tine de cea mai apropiată persoană.

Una dintre aceste meșteșuguri poate fi o jucărie realizată din bucăți de lemn.Această jucărie poate fi atârnată nu numai pe copac, ci și pe perete. Puteți face o întreagă compoziție a acestor "imagini". La urma urmei, puteți trage ceva pe ferăstraie - de la simple felicitări până la nume, case și sanie. Aceste bucăți de lemn pot fi achiziționate în magazine speciale pentru creativitate sau comandate online. Și vă puteți face tăietura proprie prin tăierea unui copac vechi căzut.

Opțiuni pentru a pune un model pe setul de produse finite. Puteți utiliza o schiță specială, puteți desena o imagine sau puteți găsi pe Internet. Tot ce ai nevoie este doar imaginația ta și vopselele acrilice. Simbol al anului, diferite animale, păsări, dorințe. Toate acestea pot fi vopsite sau arse pe ferăstrău.

Apoi, un burghiu va veni la îndemână pentru a fora o mică gaură în care șirul va fi tras. Ultimul pas este de a acoperi imaginea rezultată cu lac, astfel încât produsul va dura mai mult.

Lacul nu va lăsa umezeala, copacul nu va putrezi. În cazul în care desenul a fost pictat, ei nu vor pierde strălucirea lor și nu vor crack cu timpul.

Casă de Crăciun din lemn

Casa mică îngrijită, pereți din lemn, o fereastră deschisă, un acoperiș acoperit cu zăpadă. Toate acestea aduce atmosfera unui basm, se întoarce într-o copilărie fără griji.Ideea unei astfel de jucării a venit la noi din Europa Occidentală, unde a apărut în Evul Mediu. A fost de mare valoare, deoarece a reprezentat în cea mai mare parte casa proprietarilor. O astfel de ambarcațiune era făcută din lemn prețios, modelele erau adesea făcute din metal, email sau glazură și puteau fi pictate și de meșteri.

Există o credință, de unde a venit "moda" pe casele de jucării. Ea a venit din vechea legendă a fraților Grimm despre fratele și sora Hansel și Gretel. În această poveste a fost menționată casa de turtă dulce. Datorită povestirii, a devenit popular să coaceți case de turtă dulce pentru Crăciun sau să le faceți singuri.

Puteți crea orice fel de casă. În format 3D sau plat, volumetric sau gol. Pentru a crea o jucărie, puteți utiliza placaj, tăieturi din lemn, plăci mici și bare, chiar și bastoane de înghețată. Magazinele vând kituri gata pentru colectarea caselor. Tot ce trebuie să faceți - este să le colectați și să le decorați la alegere.

Gândiți-vă cum să faceți singuri o astfel de jucărie. Pentru a crea o casă de lemn, trebuie mai întâi să găsiți casa preferată pe Internet sau să găsiți un șablon și să-l imprimați pe hârtie A4.Apoi, pe placaj cu o lățime nu mai mare de 4 mm (altfel casa va fi prea grea), transferați modelul găsit și tăiați-l de-a lungul conturului. În medie, ar trebui să obțineți aproximativ șapte părți: două părți ale acoperișului, patru părți ale peretelui casei și un detaliu al bazei.

Cu ajutorul unui pistol fierbinte, conectăm toate piesele împreună, împingându-le ușor. Excesul de adeziv proeminent poate fi tăiat în continuare cu foarfece. Dacă folosiți tije pentru pistol de lipire cu sclipici, puteți crea o imitație de zăpadă sau îngheț. Dupa lipirea lipiciului, este posibil sa incepeti un decor. Produsul rezultat poate fi vopsit cu vopsele acrilice. Cu ajutorul materialelor plastice, puteți transforma martorul într-o casă de turtă dulce.

Atingerea finală va fi frânghia pe care o vei agăța. Poate fi atașat inițial, atunci când casa este doar colectată (fixați-o pe acoperiș) sau cu un burghiu mic pentru a fora o gaură mică, introduceți un știft și legați un șnur la el. Pentru ca casa să poată servi mai mult, este necesar să acoperiți produsul cu un lac special pentru lemn. Acest lucru va ajuta jucăria să nu lase umiditate excesivă, produsul nu își va schimba forma, detaliile nu se vor pierde una de cealaltă.Acest hack va dura mult mai mult.

Casa din lemn poate fi parte a întregii compoziții. Sau deveniți o pereche pentru alte jucării de Crăciun. De exemplu, la sania de Anul Nou, care este de asemenea realizată din placaj sau lemn. Casa poate fi imbunatatita si adauga o ghirlanda la ea. Aici totul va depinde de fantezie. Dioda din ghirlandă poate fi înșurubată în casă, iar panoul de control este lăsat afară. Pentru a crea o atmosferă, puteți activa lumina în casă, creând confort.

Jucării de Crăciun - un atribut esențial al basmelor și al magiei. Acest anturaj va fi capabil să ofere orice confort și căldură camerei, pentru a crea atmosfera de Crăciun necesară. Crearea jucăriilor poate uni întreaga familie la masă, unde toată lumea va lua parte la fabricarea mestesugurilor.

Pentru a afla cum să faceți o jucărie de pom de Crăciun, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor