Gradina de iarna in apartament: conditii si caracteristici ale aranjamentului

 Gradina de iarna in apartament: conditii si caracteristici ale aranjamentului

Mulți gradinari și profesioniști amatori nu se gândesc doar la amenajarea unei grădini veșnic verzi în apartamentul lor. Adesea, o astfel de grădină de iarnă se face pe balcon, deoarece acolo puteți crea temperatura optimă pentru plantele de interior în orice moment al anului. Florile sunt întotdeauna o decorație uimitoare a oricărui interior de interior, deoarece în interior ele creează o atmosferă specială de confort. Despre condițiile care sunt necesare pentru a crea un paradis verde în apartamentul dvs. și ceea ce este important să se ia în considerare vor fi discutate în acest articol. În plus, veți învăța despre unele dintre trăsăturile oaselor verzi pe care ar trebui să le acordați atenție atunci când instalați o grădină decorativă în apartament.

Creați-vă singur

Pentru a forma o seră de iarnă în apartamentul dvs. puteți cu ușurință și cu ajutorul specialiștilor, principalul lucru este să țineți cont de unele caracteristici și nuanțe. Pentru ca viitoarea seră să vă mulțumească mulți ani, este foarte important să o echipați în mod corespunzător.

Este necesar să se acorde o atenție deosebită următoarelor puncte importante.

 • Sticlă de calitate și de înaltă calitate (mai ales dacă faceți o grădină de iarnă pe balcon. Desigur, ferestrele din plastic sunt considerate de încredere, dar uneori ar trebui încălzite în continuare).
 • Încălzirea camerei.
 • Izolarea de umezeala terților.
 • Decorare interioară adecvată pentru anumite tipuri de plante.

Nu uitați că pentru plante este foarte important să asigurați iluminarea adecvată. Acestea pot fi particolampie specială și lămpi ultraviolete și obișnuite. Totul depinde de ceea ce vei crește și de ce anotimp. Bineînțeles, lămpile specializate pentru sere sunt mult mai bune decât de obicei, deoarece ele pot compensa pe deplin echilibrul dintre lipsa iluminării naturale pentru anumite specii de plante. Cu toate acestea, este posibil ca florile iubitoare de umbre să crească în oaza dumneavoastră.

Cel mai adesea, grădinile de iarnă din apartamente sunt amenajate pe loggii, balcoane și acoperișuri. Numai în cazuri foarte rare le aloca un living separat. Mini-grădini arata deosebit de avantajos în cazul în care există o oportunitate de a crea o vedere panoramică. Atunci când creați o seră, nu uitați de sistemul de ventilare corect, care va depinde, de asemenea, de starea generală a tuturor plantelor. Dacă zona permite camera, asigurați-vă că ați instalat în ea umezeală specială de aer care are un efect pozitiv asupra sănătății plantelor.

Când refaceți un balcon pentru o grădină de iarnă, este de preferat să alegeți materiale naturale pentru a finaliza această cameră. Plasticul, desigur, este ușor de întreținut, însă nimic nu poate înlocui piatra naturală și lemnul.

În cazul în care mai bine pentru a aranja?

Balconul și loggia sunt considerate opțiuni excelente pentru amenajarea grădinii de iarnă.

 • Pentru sălile de geamuri pentru o grădină de iarnă, este mai bine să cumpărați ferestre speciale cu două camere cu geam termopan, care să nu se mențină doar în interiorul grădinii de iarnă, dar să permită și o cantitate suficientă de lumină, ceea ce este necesar pentru majoritatea plantelor.
 • Calitatea iluminatului este cea mai bună alegere a luminii difuzate, care acoperă o suprafață mare a camerei. O astfel de lumină principală poate fi completată cu un punct. Pentru a avea maximum de lumină naturală într-o cameră, ar trebui, dacă este posibil, să alegeți o cameră cu ferestre orientate spre vest sau spre est pentru grădina de iarnă.
 • Încălzirea unui balcon sau a loggiei trebuie realizată cu agenți de etanșare de înaltă calitate care nu permit aerul rece din exterior. O atenție deosebită trebuie acordată tuturor cusăturilor și îmbinărilor de pe pereți. Toate materialele pentru izolarea grădinii de iarnă trebuie să fie uscate, deoarece pot proteja cât mai mult umiditatea din încăperi. Este bine dacă este instalată încălzire în această cameră, care poate fi reglată.
 • Nu trebuie să uităm de regimul de temperatură care este confortabil pentru flori. Adesea, experții recomandă să reziste la temperaturi cuprinse între 17 și 25 de grade Celsius. Această temperatură este considerată optimă pentru creșterea normală a florilor și plantelor de interior. Pentru a monitoriza constant temperatura, mai ales dacă boilerul este încălzit, trebuie să închideți un termometru de cameră special.
 • Nu uita umiditatea, care este aceeași ca și lumină și temperatură, joacă un rol important pentru grădina de iarnă. Umidifica aerul și culorile pot fi manual, folosind diferite pulverizatoare și dozatoare. Destul de instalat dispozitive speciale. Adesea, pentru umiditate suplimentară în paleți cu flori turnat pietriș, umplerea cu apă.
 • Sistem de ventilație important și bine creat. Ar trebui să evite așa-numitul efect de seră, acest lucru ar trebui să fie difuzate în mod regulat. Aerul din grădina de iarnă acasă ar trebui să meargă din fund, să se ridice și să urce. Și, de asemenea, în grădina de iarnă puteți aranja un aparat de aer condiționat adecvat.

Pentru a rezuma, putem spune cu siguranță că doar o combinație a tuturor acestor condiții și respectarea acestora va ajuta să re-creați de înaltă calitate și frumoasă grădină de iarnă direct în apartamentul tău. Dacă nu sunteți sigur că va face față cu această problemă, este cel mai bine să se examineze în mai multe informații detaliate despre acest lucru în publicațiile de grădinărit relevante. Sau utilizați serviciile unor experți dovediți, care pot găsi cu ușurință o soluție la problema dvs.

Expert de consiliere

Dacă doriți să aveți conservator Evergreen, da preferință la specii de plante, nu își scutură frunzele toamna, precum și opțiuni, nu foarte capricioase în îngrijire. Diferitele palmieri sunt întotdeauna la modă. Dacă nu reușiți să ridica flori și plante pentru gradina ta de iarnă, puteți solicita ajutor de la un grădinar profesionist. Ei vor fi cu siguranță în măsură să vă sfătuiască cu privire la opțiunile care vă vor plăcea pe tot parcursul anului.

Pentru unicitatea de seră apartament pot fi colectate în ea mai multe specii de plante. Ar putea fi o serie de opțiuni exotice tropicale, și subtropicale, precum și casa simplă a unei familii de flori perene. Pentru a vă diversifica grădina de iarnă, asigurați-vă că vă uitați la vasele neobișnuite și originale. Mai ales pentru variantele de lut manual. Ele vor atrage cu siguranță o atenție sporită și vă vor încânta în fiecare zi. În plus, ele sunt foarte durabile.

Pentru o schimbare în grădina dvs. de iarnă, puteți instala figurine decorative de animale sau arbori artificiali în ea. Dacă doriți cât mai mult posibil pentru a economisi spațiu în grădina de iarnă, uita-te pentru rafturi suspendate speciale, care pot fi de asemenea instalate plante cu o mare economie de spațiu.

Alegerea florilor

Mulți cultivatori de flori, care doresc să creeze o grădină de iarnă neobișnuită cu propriile mâini, caută imediat plante străine ciudate. Dar experții recomandă să nu se grăbească cu alegerea, deoarece astfel de flori necesită o atenție deosebită și de foarte multe ori este destul de greu să le îngrijiți acasă.

Cele mai populare și mai nepretențioase opțiuni sunt următoarele plante care sunt cele mai populare printre grădinarii amatori:

 • anuale: petunias, pelargoniums, eustomas, torenia;
 • plante perene: suculente și cactuși, a doua floare rar, dar foarte nepretențios în îngrijire și udare.

O astfel de floare populară și veșnică, ca și anthurium, arată foarte frumoasă. Florile sale roșii arată întotdeauna elegante. Mulți cunosc planta înflorită numită begonia. Ea vine în diferite tipuri și culori. Întotdeauna relevante nu numai în rândul grădinarilor novice, dar și în rândul profesioniștilor. Nu mai puțin populare sunt violetele de interior, care astăzi sunt o varietate largă de soiuri. Ele se vor potrivi cu ușurință în grădina dvs. de iarnă și vă vor încânta pentru o lungă perioadă de timp cu înflorirea lor de lux.

Problema de creștere a orhideelor ​​și fuchsiilor. Atât insectele (albii și insectele de scară) pot "ataca" atât pe primul, cât și pe cel de-al doilea, ca urmare a faptului că plantele vor fi tratate în mod regulat cu mijloace speciale, astfel încât întreaga grădină să nu se "îmbolnăvească". Cu toate acestea, astfel de bărbați frumos cu siguranță poate deveni punctul culminant al gradina dvs. de apartament.

Adesea, în grădina de iarnă, mulți cresc lămâi, din care puteți culege în siguranță fructe utile.

Asigurați-vă că acordați atenție următoarelor aspecte. flori de interior, care cu siguranta poate fi un plus la sera sera de iarna:

 • azalee (rododendroni);
 • balsamuri;
 • zambile;
 • hibiscus;
 • Hippeastrum;
 • Gloxinia;
 • branduse;
 • cuișoare de casă;
 • leandri.

Pentru a face grădina cu adevărat unică, lista plantelor care vor crește în ea ar trebui să fie gândită cât mai curând posibil. O adevărată oază într-o clădire de apartamente vă poate încânta mulți ani, în special cu creația corectă și cu îngrijirea în continuare.

Exemple frumoase

În cazul în care zona loggiei sau balconului dvs. lasă mult de dorit, asigurați-vă că acordați atenție așa-numitelor grădini verticale.

Fă-le ușor, chiar și pe tine însuți.În magazinele respective puteți cumpăra modele gata făcute cu cadrele necesare. Astfel de sere de iarna arata foarte impresionant. O grădină de iarnă verticală nu înseamnă că toate plantele din ea vor fi plantate vertical. De regulă, aceasta este o grădină în care florile sunt culese cu condiții de viață similare. Grădinile verticale sunt formate cu ajutorul unor structuri speciale de perete, care nu doar economisesc spațiu, ci și arata foarte modern.

Designul grădinii covoarelor pare foarte neobișnuit.în care plantele sunt aranjate sub forma unei așa-numite pânze. Un covor verde, de exemplu, din pietre vii sau suculente va atrage întotdeauna o atenție deosebită. În plus, aceste plante sunt foarte utile, ele purifică perfect aerul.

Decorarea frumoasă a grădinii casei de pe balcon poate fi de asemenea completată cu mobilier decorativ, de exemplu din rattan artificial. Florile de interior pot fi în vase suspendate și în vase în aer liber. Waving plante vor arăta foarte benefic, cu ajutorul căruia puteți crea un colț real de viață.

Design deosebit de frumos arata gradina, care foloseste zidarie din piatra naturala. Cu o piatră, se poate pune un perete sau o podea. Dacă grădina dvs. mică vă permite să plasați în ea un mic iaz sau fântână, atunci acesta va fi de asemenea un mare plus. La urma urmei, aceste decorațiuni arată proaspăt și nebanal. Orice compoziție cu apă nu este numai un produs decorativ frumos, ci și umidificatoare de aer utile.

Grădina de iarnă din apartament este un adevărat basm de vară cu plante verzi, care vă pot multumi pe tot parcursul anului. Flori în oale fantastice, un loc frumos și amenajat de plante, un loc convenabil de odihnă și o fantă neobișnuită - toate acestea pot deveni parte a unui paradis chiar în apartamentul tău.

Pentru mai multă inspirație, atenție la galeria foto a serelor de iarnă, opțiuni neobișnuite pentru amenajarea grădinii de iarnă.

Cum să faci o grădină de iarnă în apartament cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor