Instalarea usilor compartimentelor

 Instalarea usilor compartimentelor

Ușile sunt o parte integrantă a oricărei încăperi. Printre numeroasele modele de diferite planuri, ușile compartimentului se remarcă prin specificitatea lor. Datorită instalării simple și funcțiilor funcționale, ușile compartimentului câștigă o popularitate tot mai mare.

Caracteristici de design

Usile compartimentelor sunt usi culisante fundamental diferite de cele obisnuite. Dacă încercați să vă imaginați efectul unor astfel de uși în casă, ar putea părea că instalarea lor este posibilă numai pentru un specialist, dar nu este greu de montat și instalat o astfel de modificare.Pentru ca coupe-ul să fie fără probleme în funcționare, trebuie să înțelegeți caracteristicile și funcțiile sale de design. Cuplajele cu o singură ușă sunt cele mai frecvente, dar numărul de clape poate fi mărit.

Indiferent de tip, designul și principiul de funcționare rămân neschimbate. Bazele mecanismului sunt elementele de role, care stau în șinele de ghidare. Ghidurile pot fi două sau una, în funcție de model. Ușa însăși, cu ajutorul rolelor atașate la ea, se va deplasa de-a lungul acestor ghidaje.

Datorită diferențelor sale caracteristice, ușile compartimentelor au mai multe avantaje:

 • Ușor de asamblat. Dacă urmați cu atenție procedura, asamblați și instalați structura nu este dificilă;
 • Nu există nicio posibilitate de apariție a unui bang la ușă datorită unei piste puternice în cameră;
 • Datorită faptului că compartimentul se deschide glisând de-a lungul peretelui, spațiul din casă nu va fi pierdut.
 • Interesul tot mai mare pentru aceste tipuri de uși provoacă producătorilor să creeze un număr imens de modele. Ele pot fi alese pentru absolut orice stil al camerei.

Având o idee despre astfel de uși și trăsăturile lor caracteristice, trebuie să elaborați instalarea.

Ce instrumente și materiale sunt necesare?

Înainte de instalare, trebuie să stocați un set complet de materiale necesare, care depinde de modelul ușii selectate.

Vă oferim o listă completă a ceea ce aveți nevoie pentru a asambla corect structura:

 • Frunza ușii în sine, care poate fi făcută din lemn, metal, sticlă și alte materiale;
 • Mânerele ușilor care nu ies din suprafața pânzei;
 • Ghidajele superioare și inferioare. Pentru o funcționare corectă, lungimea vârfului trebuie să fie de două ori lățimea frunzei (marginea - aproximativ 10 cm).
 • Încuietoare care se montează pe șine;
 • Elemente de role;
 • Șuruburi autonivelante;
 • Șuruburi cu piuliță de blocare;
 • steaguri;
 • capse;
 • transport;
 • Mai multe cochilii;
 • Cherestea este din lemn, a cărui înălțime și lățime este de 5 cm, iar lungimea este de două ori mai mare decât lățimea ferestrei;
 • cuie;
 • Ancorelor.

Rămâne doar să colectezi toate lucrurile menționate în ușa frumoasă a compartimentului. Bineînțeles, pentru asta aveți nevoie de un set de instrumente pentru acasă.

Pentru a instala în arsenal ar trebui să includă:

 • un ciocan;
 • chei de chei sau corn;
 • foraj;
 • Șurubelniță cu șurub;
 • șurubelniță;
 • nivelului metric.

Dacă știți cum să utilizați toate aceste instrumente, puteți trece treptat la afaceri.

Lucrări pregătitoare

Nu uitați că instalarea unei noi uși se realizează după finalizarea tuturor lucrărilor de finisare a pereților, tavanelor și podelelor. De asemenea, nu întârziați dezmembrarea ușii vechi pentru o lungă perioadă de timp, deoarece după scoaterea acesteia din balamale și îndepărtarea ramei ușii, va fi mult mai ușor să vă imaginați o nouă structură în locul dorit. Veți putea estima dimensiunile deschiderii ușii și astfel veți selecta corect dimensiunile ușii compartimentului. Înainte de instalare, trebuie să evaluați locul pe care va fi efectuată lucrarea.

Asigurați-vă că asigurați-vă că conturul ușii și podeaua din apropiere nu prezintă neregularități, deoarece proeminențele vor împiedica mișcarea compartimentului. Se va bloca, iar la sarcini mai mari poate deveni chiar inutilizabil. În cazul pereților neuniformi, curățați și maximizați suprafața.

Apoi, ar trebui să procedați la amenajarea spațiului ușii. Trebuie să țineți pante cosmetice sau să puneți caseta dacă nu există timp. Dacă este necesar, dimensiunile casetei sunt ajustate la lungimea și lățimea deschiderii. După aceea, instalarea corectă a pantelor este determinată de nivelul de construcție.Pentru partea superioară este permisă o abatere de până la 5 mm, iar pentru părțile laterale - 0,5 cm pentru fiecare 2 m.

asamblare

Ansamblul mecanismului compartimentului începe cu crearea fundației ușii. Dimensiunile necesare sunt determinate și profilele sunt tăiate în funcție de acestea, respectiv suporturile de profil vertical, orizontal și intersecțional. Tăierea ar trebui făcută cu precizie maximă, se poate realiza cu un ferăstrău sau cu ferăstrău. Apoi, găurile speciale sunt forate în profilul vertical pentru conexiunile viitoare.

Când piesele tăiate sunt gata, trebuie să procedați la pregătirea umpluturii ușii: sticlă, plăci aglomerate sau altele asemenea. În cazul sticlei, se recomandă fixarea materialului prin lipirea acestuia cu un strat de protecție. Filmul nu-i va permite să se prăbușească în întreaga cameră la distrugerea ei. Alte substanțe nu necesită o atenție deosebită.

Următorul pas este să strângeți materialul de umplutură în profilurile orizontale. Nu este nimic complicat. Foița de material trebuie să fie fixată pe o suprafață plană și să impună un profil pe ea.

Materialul trebuie să fie bine fixat. Pentru ca foaia să intre fără deteriorări, o bară plată este aplicată profilului, pe care se aplică lovituri precise cu un ciocan cauciucat.

Următorul pas este să strângeți materialul de umplutură în profilurile orizontale. Nu este nimic complicat. Foița de material trebuie să fie fixată pe o suprafață plană și să impună un profil pe ea. Materialul trebuie să fie bine fixat. Pentru ca foaia să intre fără deteriorări, o bară plată este aplicată profilului, pe care se aplică lovituri precise cu un ciocan cauciucat.

Din nou, pot apărea dificultăți la intrarea în geam. Aveți grijă ca sigiliul să fie poziționat corect, ceea ce umple spațiul dintre profil și geam. În cazuri extreme, trebuie să întindeți siliconul în lungime, eliberând astfel o parte din spațiu. Asamblarea orizontalelor se termină aici, iar liniile verticale sunt finalizate pe același principiu.

Rămâne să se ocupe de elementele cu role. În primul rând, partea superioară orizontală și una dintre verticale sunt conectate prin înșurubarea incompletă a șurubului. Spațiul nerealizat din șuruburi incomplete este alocat pentru instalarea unei role în el. După aceea, șurubul se răsucește până la capăt. Astfel, rolele și profilele sunt bine fixate. Cilindrul inferior este montat în același mod.Singura diferență este că este fixată cu ajutorul găurii din partea inferioară a profilului vertical și a regulatorului de șurub. Pentru o prezentare completă, se recomandă să se ia în considerare schema de asamblare.

Modelele convenționale fără caracteristici de proiectare sunt ușor de asamblat, dar dacă preferați modelul radios coupe, trebuie să luați în considerare câteva aspecte ale configurației lor. Spre deosebire de variațiile simple de alunecare, care pot fi instalate pe suporturi și suspendate, ușile radiale ar trebui instalate numai ca sisteme de susținere, deoarece profilurile compartimentelor respective generează sarcini mari care vor fi netezite de suportul inferior.

Asamblați raza cadrului, acordați atenție grosimii suportului. Trebuie să fie de cel puțin 1,2 mm.

Asigurați-vă că profilul din aluminiu este rigid, iar producătorii folosesc frecvent profile curbate artificial din modele liniare obișnuite. Lățimea și rigiditatea suporturilor pentru rază sunt condiții necesare durabilității. Dacă acești parametri corespund calității necesare, înseamnă că astfel de profiluri au fost create special pentru compartimentele curbate și le-au numărat pe toate tipurile de încărcături.

Metode de montare

Practic, întregul proces de instalare a ușii coupe este de a instala ghidaje. De obicei, aceste sisteme sunt diferite. Șina superioară poate fi fixată în mai multe moduri de bază.

 • Instalarea cu ajutorul unei bare din lemn. Ar trebui să luați lemn pre-gătit, lungimea căruia trebuie să fie mai mare decât lungimea șinelor de ghidare. Ghidajul metalic este atașat la capătul inferior al fasciculului, după care fasciculul este fixat la înălțimea dorită, subliniată anterior de nivel. De asemenea, cu ajutorul fasciculului, puteți instala coupe-ul direct în ușă. În peretele superior al deschiderii, găurile pentru dibluri sunt perforate, apoi sunt executate găuri în fascicul pentru șuruburile cu auto-filetare în locurile care coincid cu perforarea deschiderii. Ca urmare, bara este fixată cu șuruburi, care cad în dibluri și sunt înșurubate cu o șurubelniță.
 • Utilizarea colțurilor metalice. Pentru fiecare metru de perete aveți nevoie de cel puțin trei astfel de dispozitive. Pentru a utiliza această metodă de montare, este necesar să alegeți un ghid de vârf de tip special, trebuie să aibă un element de îmbinare. Acest element este introdus în canelurile colțurilor metalice. Această metodă de instalare minimizează decalajul dintre perete și compartiment.
 • Atașați șine direct la tavan. Metoda este posibilă datorită diblurilor "fluturi".

Șina poate fi montată în patru moduri:

 • Ghid de instalare pe partea inferioară a ușii. Roller slide va fi pe suprafața podelei.
 • Fixați șinele în canelura de fantă. Căruța este de asemenea situată pe podea. Canalul este făcut în jos de-a lungul profilului. Avantajul este absența unui gol în partea de jos.
 • Fixarea pe podea. Nu este recomandat pentru găurirea podelei și, ca urmare, pentru formarea neregulilor.
 • Tăierea unei caneluri pe suprafața podelei de sub ușă. Cilindrul este atașat la fundul pânzei și alunecă de-a lungul unui ghid ascuns. Există, de asemenea, un decalaj mare de mai jos.

Procedura de instalare a produselor interioare ale compartimentului cu mâinile proprii

Instalarea setului de uși începe cu ghidaje de prindere. Dacă se montează coupe clasic cu o singură ușă, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să luați în prealabil un bar pregătit. Lungimea sa trebuie să fie similară cu lungimea șinei de ghidare. Ghidajul de metal este atașat la capătul inferior al fasciculului cu șuruburi autoportante, înșurubate de două margini, după care fasciculul este fixat la înălțimea dorită,nivel anterior.

Elementul de fixare profilat anterior al cărucioarelor este instalat în ghidaj. Rolele trebuie să fie paralele, deoarece altfel ele vor fi greu de alunecat. Apoi, pânza este aplicată pe ușa peretelui pentru a vă asigura că calculele dimensionale sunt corecte. Dacă totul este corect, începe pregătirea ghidajului inferior, care depinde de modelul ușii compartimentului și de metoda de instalare aleasă, de exemplu canelura de la capătul frunzei. Gauri cu o adâncime de 2 cm sunt forate pe ambele părți ale părții inferioare a canatului. Gaurile trebuie să se extindă de la 0,5 la margine. Apoi, este selectată o canelură, care ar trebui să fie puțin mai lată decât elementul glisant. Aveți posibilitatea să creați o grosime artificială cu șipci sau profile de perete. La sfârșit, limitatoarele sunt atârnate pe șina de sus.

Merită să acordați atenție instalării unui design special al ușilor compartimentului (caz în care intră în nișa recoltată). Proiectarea și instalarea nu sunt fundamental diferite, dar necesitatea va fi alinierea suprafețelor interioare și a podelei. Nivelarea artificială a proeminențelor datorită impunerii panourilor PAL sau a altor materiale este mai des utilizată.

O alternativă adecvată la nișe este ușile compartimentului montate într-o carcasă specială (casetă) în care ușa este ascunsă. Instalarea lor este complicată de necesitatea de a distruge o parte vizibilă a peretelui, deoarece instalarea recipientului necesită spațiu. Întreaga structură trebuie să fie strict paralelă cu caseta, astfel încât să nu se creeze obstacole în timpul alunecării. După finalizare, caseta trebuie decorată cu material decorativ.

Cum se instalează singur modelul montat?

În ciuda faptului că modelele montate sunt ușor de asamblat, pentru a le instala fără intervenția specialiștilor, este necesar să folosiți instrucțiunile pas cu pas:

 • Trebuie să utilizați un fascicul de lemn, dați-i dimensiunea potrivită. Este de dorit ca lungimea să fie de două ori lungimea deschiderii.
 • De jos, un ghidaj de bare este fixat de șuruburi cu auto-filetare.
 • Apoi, panza trebuie să fie atârnată în locul pregătit, adică cărucioarele de profil trebuie introduse în spațiul feroviar al ghidajului superior.

Cum să instalați singuri uși de casetă?

Instalarea ușii de casetă diferă de ușile cu balamale convenționale numai prin faptul că mai întâi trebuie să spargeți o parte a peretelui sau să împungeți un spațiu gol în peretele în care va fi amenajată nișa și la capătul să acoperiți suprafețele cu decor.

Idei frumoase în interior

Datorită varietății modelelor, ușile compartimentelor sunt deseori o soluție de design în interior. Spațiile cele mai populare pentru utilizarea compartimentului sunt băile, deoarece băile sunt de dimensiuni mici, iar pânzele alunecoase sunt destinate doar eliberării spațiului. De asemenea, baia este camera în care toată lumea se pune în ordine, ceea ce înseamnă că trebuie să vă vedeți acolo. Printre construcțiile compartimentului se numără și modele cu oglindă, care este un plus pentru baie.

Totuși, acest lucru nu înseamnă că utilizarea coupe-ului este limitată doar la baie. Aceste usi pot sa completeze perfect stilul livingului sau sa creeze un spatiu confortabil in sala de garderoba. O selecție imensă de modele uimitoare clarifică faptul că astfel de modele se vor bucura chiar și în dormitor, în bucătărie sau în orice altă cameră.

Ar trebui să luați în considerare câteva opțiuni pentru a completa sistemul de compartimente interioare.

Alunecare pat în baie. Umplutura este reprezentată de materialul din sticlă, care accentuează în mod favorabil stilul european al camerei adiacente. Secțiunea întunecată dă impresia unei nuanțe gri și completează perfect designul băii în sine.În acest fel, baia face o atmosferă relaxantă.

Oglindire design coupe pentru întregul perete. Creează un efect de îmbunătățire a dormitorului. Datorită culorilor modeste ale camerei în sine, oglinzile nu fac presiune asupra ochilor. Dacă pe locul unui design oglindă reprezintă un caz obișnuit, atunci pe fondul comparației, zestul de designer va deveni vizibil.

Instalarea unui sistem de compartiment în birou va fi o soluție excelentă pe care nu o veți regreta. Deoarece zona birourilor este mică, dorința de a păstra spațiul prețios va fi destul de ușor de înțeles. În acest exemplu de realizare, ușile culisante cu o bază transparentă contribuie la îmbătrânirea unui stil strict al camerei. Culoarea închisă a profilurilor selectate nu va distrage atenția de la locul de muncă.

În concluzie, trebuie remarcat că cea mai bună soluție este întotdeauna să ții pasul cu vremurile. Nu este nevoie să vă agățați de lucrurile obișnuite care sunt confortabile și durabile. Ușile clasice sunt deja în trecut. Acum este mai corect să spunem că ușile se mișcă și nu se deschid.

Puteți afla informații despre ușile coupe, toate minusurile și avantajele acestora, din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor