Fundații nefinisate - tipuri și utilizări

Fundația ne-îngropată este utilizată în construcția de structuri ușoare pe soluri de înălțare, a căror proiectare permite o mică structură fără formarea de daune. Poate fi folosit și pe soluri grosiere și stâncoase pentru construcția de structuri din piatră. Caracteristica sa este că partea sa principală este deasupra solului.

tipuri

Există trei tipuri de fundații ne-îngropate:

 • columnar,
 • placă monolitică,
 • gratar.
 Fundație ne-îngropată, coloană, placă solidă și grila

Luați în considerare fiecare viziune în detaliu.

în formă de coloană

Pilonul este o opțiune ieftină care poate rezista unei construcții ușoare pe soluri moi sau unei construcții grele pe cele foarte grele. Această viziune este un suport vertical scurt, de aproximativ 25% din care este scufundat în sol într-o înmormântare pre-pregătită.

Distanța dintre stâlpi trebuie să fie de 1,5 până la 2,5 metri.

Materialele pentru crearea stâlpilor pot fi diferite:

 • beton armat
 • metal,
 • lemn
 • construcția de cărămidă.

Lemnul necesită tratament prealabil pentru a proteja împotriva putregaiului, nu poate rezista la o greutate foarte mare și, prin urmare, este rar folosit, în special pentru clădirile temporare.

Tipul de coloană este popular în construcții private datorită fiabilității și simplității construcției. Cu toate acestea, este potrivit numai pentru clădirile ușoare.

Există și problema răsturnării individului sau a tuturor suporturilor. Pentru a elimina acest lucru, suporturile sunt lățite la bază și joase în înălțime. De asemenea, această problemă poate fi rezolvată prin îndepărtarea stratului de sol sub pol și înlocuirea acestuia cu un tampon de nisip.

 Stâlp ne-înclinat fundație

Placă monolitică

Placa monolitică este potrivită pentru construcția pe soluri solide, pe care nu există posibilitatea de a cădea. Poate fi folosit și în condiții de permafrost.

Este o placă solidă de beton așezată pe suprafața solului. Principala problemă care rezultă din funcționarea acestui tip este forțele externe care acționează asupra aragazului, deoarece se pot prăbuși din cauza acestora.

 Monolithic non-submerse fundație

Pe partea de sus a sobei va zdrobi casa în sine, așa că ar trebui să fie ușor.

Când solul îngheață, pune presiune pe sobă de jos. Pentru a preveni deteriorarea, pot fi utilizate mai multe măsuri atât individual cât și în combinație:

 • creșterea grosimii plăcii dă o rezistență mai mare.
 • armare.
 • utilizarea materialelor termoizolante sub placă. Acest lucru va reduce probabilitatea înghețării solului.

zabrele

Fundația non-submersă fără gratare este formată din mai multe plăci mici. Între ele este lăsat spațiul care permite:

 • salvați materialele datorită faptului că nu aveți nevoie de material atât de mare ca pentru o placă solidă;
 • deoarece placa nu este solidă și apoi nu există nici o distrugere.
 Substructura de rețea ne-încastrată

Pentru cofraje, puteți utiliza spumă de polistiren extrudat, nu este retrasă după uscare, dar este lăsată ca un încălzitor. Se folosește exclusiv pe soluri solide și ușor crăpate, ceea ce nu permite utilizarea lor în multe cazuri. De asemenea, un dezavantaj este complexitatea instalării cofrajului și turnarea betonului. Prin urmare, acest tip nu este utilizat pe scară largă.

În unele cazuri, o fundație ne-îngropată este potrivită pentru construirea unei case particulare. Și ce tip de existent este cel mai potrivit, trebuie să alegeți individual în fiecare caz.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor