Mobilă pentru un apartament studio

 Mobilă pentru un apartament studio

Adesea, prețurile imense ale locuințelor fac ca familiile tinere să caute soluții inovatoare. Și primul lucru care vine în minte este un mic apartament studio. Astăzi, un astfel de aspect nu este doar foarte popular, ci și practic. Pentru a vă simți confortabil acasă, trebuie să alegeți mobilierul potrivit pentru un apartament studio.

Dezvoltăm un proiect de proiectare

Înainte de a trece la alegerea mobilierului, trebuie să știți exact ce este un apartament studio. Un astfel de nume este dat camerelor în care partițiile sunt complet absente. Veți avea o singură cameră mare, delimitată doar în zone de agrement, de lucru, de gătit.Un avantaj imens al apartamentelor de studio este capacitatea de a-și proiecta liber propriul design și de a transpune în realitate idei creative.

Cu toate acestea, în cazul în care apartamentul de vis este încă departe, trebuie să vă faceți timp pentru a planifica cu atenție. Principalul lucru - nu numai de a alege, dar, de asemenea, aranja corect mobilierul. În apartamentele mici, prezența mobilierului compact este prima condiție. Nu creați partiții suplimentare care vor avea loc. Fiecare element de mobilier trebuie să fie perfect combinat și în armonie cu ceilalți.

Utilizați spațiul cu înțelepciune. De exemplu, dulapurile încorporate până la tavan, paturile de sus, sertarele pentru lenjerie pot servi ca un serviciu bun. Preferă nuanțe calde, lumină, precum și suprafețe lucioase și oglindă. Astfel de manipulări simple vor extinde vizual camera. O soluție bună ar fi de asemenea să cumpărați un apartament cu un balcon unde puteți organiza un pat, un studiu sau o bucătărie.

Alegerea pentru dormitor și camera de zi

În apartamentele mici, combinarea unui living cu un dormitor este cea mai bună alegere. Pentru a vă gândi la poziția fiecărei unități de mobilier se află la cel mai mic detaliu.Cel mai adesea, mulți proprietari nu își pot permite să cumpere un pat și să-l echipeze pentru un loc separat. În acest caz, se recomandă să cumpărați o canapea transformatoare, care este ușor să se descompună peste noapte. O optiune interesanta va fi paturile pliabile, care sunt fixate pe perete in timpul zilei si nu interfereaza cu libera circulatie.

Pentru a economisi spațiu, paturile gradate sunt potrivite, mai ales dacă aveți copii. Este bine să plasați sertare largi sub astfel de paturi, unde puteți pune pături, perne și lenjerie de pat. Pentru copiii mici, cea mai bună alegere ar fi un pat de masă. Dupa-amiaza, copilul o va folosi ca un loc de munca pentru jocuri, iar noaptea aceasta este o zona minunata de dormit.

În ceea ce privește alte mobilier, dulapul are toate avantajele. Ușile dinăuntru nu se deschid larg și sunt separate în liniște. Este greu să supraestimezi spațiul acestor dulapuri. Și în prezența unei suprafețe oglinzile, poate fi decorat cu desene de sablare și imprimare foto, care doar completează interiorul.

Într-un apartament studio trebuie să evitați dulapul, canapelele mari și sertarul de sertare.

Mobilier modern de bucătărie

Bucătăria este adesea un loc foarte compact, astfel încât mobilierul trebuie ales pentru a economisi spațiu. În mod separat, trebuie remarcat un echipament încorporat care nu supraîncărcă camera. Aceasta poate fi o plită mică, cuptor cu microunde încorporat, mașină de spălat îngustă. Asigurați-vă că obțineți un extract bun, deoarece aromele exudate de alimente, mănâncă în țesătură.

În ceea ce privește dulapurile, preferați modelele cu balamale cu o varietate de rafturi.

O opțiune bună ar fi separarea spațiului de bucătărie de camera de zi cu un contor de baruri. Nu numai că arată elegant, dar vă permite să aveți și un loc de luat masa. Sub tejghea, puteți plasa casetele în care vor fi depozitate vasele și accesoriile casnice. Spațiul de deasupra tejghelei ar trebui să fie de asemenea utilizat - mai multe dulapuri de perete pentru cereale și condimente nu vor fi superfluă.

Alegeți dintre culorile luminoase și piatra naturală din culori, astfel încât bucătăria va arăta proaspătă și strălucitoare.

Cum să aranjăm?

Mobilierul poziționat în mod corespunzător este ușor, chiar și într-un mic apartament studio. Opriți alegerea modelelor încorporate: acestea vă vor ajuta să economisiți o mulțime de loc datorită mecanismului special de alunecare.O decizie bună ar fi aceea de a face astfel de mobilier la comandă, atunci comandantul va lua în considerare planificarea spațiului tău de locuit. Dacă apartamentul are o formă dreptunghiulară, atunci va fi optim pentru a instala dulapuri și rafturi de-a lungul pereților, lăsând mijlocul camerei libere să se miște.

În loc de un pat masiv, obțineți o canapea convertibilă. Acesta poate fi, de asemenea, plasat lângă perete. Din partea ferestrei va fi bine să plasați o mică masă de noptieră pentru lucruri mici: ochelari, șervețele, sticle de apă. Spațiul de deasupra canapelei ocupă rafturi elegante, pe care puteți pune cărți, fotografii sau accesorii decorative. În apartamentele mai mari, compartimentul dintre dormitor și camera de zi va arăta bine - un alt loc pentru lucruri mici.

Mult mai dificilă este situația cu hol. Nu puteți găzdui dulapuri cu oglinzi chic, va trebui să le limitați la o cuieră de haine. O soluție excelentă ar fi instalarea mezaninelor care pot fi folosite pentru a stoca obiecte voluminoase. Nu va mai exista o bancă suplimentară sau o bancă pentru încălțăminte. Alegeți o imagine frumoasă sau o floare de podea ca un loc luminos.

Luăm în considerare interiorul

Când plasați mobilierul într-un apartament de studio, întotdeauna trebuie să vă gândiți dacă acesta vă va potrivi. Există unele dintre cele mai celebre stiluri de interior care sunt ideale pentru un studio. Primul dintre ele este "Loft", care este tradus din engleză ca "mansardă". Acest stil este caracterizat prin simplitate și o serie de spațiu deschis. Mobilierul pentru un astfel de apartament ar trebui să fie selectat în nuanțe întunecate, accesorii și alte mobilier în culori albe și gri.

Apartament în stilul "modern" - insula perfectă a modernității. Toate mobilierul și aparatele ar trebui să fie de design modern și modern. Paturile mici de canapea din nuanțe ușoare, mese de cafea întunecate, diverse bufete, fotolii și picături arată elegant. Ca o partiție între bucătărie și dormitor, este de dorit să construim un contor de baruri.

Stilul "hi-tech" arată foarte minimalist - o poveste de dragoste pentru iubitorii de ordine. Într-un astfel de apartament totul este ordonat, totul este în locul lui. Severitatea și perfecțiunea liniilor - principiile de bază ale stilului. Alegeți mobilierul discret chiar și nuanțele răcoroase: gri, argint, metalic. Atmosfera generală poate fi diluată cu un număr mic de accesorii luminoase.

Pentru fetele tinere, o soluție bună ar fi să trăiești în stilul rustic Provence. Mobilierul tapițat confortabil, tava decorativă, draperiile curgătoare și aranjamentele florale sunt toate caracteristicile caracteristice ale stilului. Alegeți mobilierul cu o varietate de amprente în dungi sau puncte polka, iar în bucătărie este de dorit să așezați scaune moi.

Soluții frumoase de design

Stilul modern este unul dintre cele mai populare pentru un apartament studio. Zonarea eficientă vă permite să faceți distincția între un loc de odihnă și de gătit. Lămpile elegant, florile de podea sau un covor spectaculos vă vor ajuta să adăugați o atmosferă de confort. Interesant aspect și apartamente cu zone de culoare contrastante.

O dulap amplasat într-o nișă este un truc ideal de design. Alături de ea seamănă o bucătărie modernă modernă cu o abundență de nuanțe de culoare albă, gri și cărămidă. Dacă versiunea împărțită nu vă place, încercați să creați un singur spațiu în care fiecare obiect să fie vizibil. Accesorii elegante vor reîmprospăta astfel de camere.

Studiourile romantice sunt de asemenea foarte populare. O combinație inteligentă va fi albă cu roșu, dar nu exagerați cu luminozitate.Perdele transparente, lămpi de podea și picturi moderne vor completa mediul înconjurător. O lampă moale cu o umbră va veni și aici.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor