Garsonieră de design de 30 de metri pătrați. m

 Garsonieră de design de 30 de metri pătrați. m

Proprietarii de studiouri mici nu ar trebui să fie supărați că camera va fi înghesuită și neinteresantă. Studio de design studio Literate 30 mp. va contribui la extinderea spațiului, la crearea unui interior unic, confortabil, astfel încât toți membrii familiei să se adune doar în acest cuib cochet, atrăgând căldură familiară și reunind toți rudele.

Planificarea și redactarea

Un apartament cu o suprafață atât de mică poate fi atât confortabil, cât și spațios în același timp.Cu ajutorul unor tehnici, spațiul este ușor de extins vizual și mutat în afară.

Trebuie să vă amintiți că, pentru orice schimbare a apartamentului, trebuie să faceți un plan în primul rând. Puteți angaja o persoană special instruită sau puteți arăta puterea și imaginația creativă, fă-ți un design unic, ținând cont de resursele disponibile.

Este posibil să se facă fără documente. Acest lucru se întâmplă când discutați un plan în timp ce construiți o casă.

Dacă aveți de gând să redezvoltați, de exemplu, dintr-un mic apartament cu două camere, trebuie să faceți un studio spațios cu o cameră, trebuie să vă familiarizați mai întâi cu planul casei. Demolarea pereților purtători nu este posibilă.

Dacă decizia este luată în favoarea reamenajării, proiectul trebuie să se bazeze pe următoarele:

  • Planul de măsurare. Este necesar să se măsoare suprafața încăperii, precum și toate elementele componente ale proiectului.
  • Planul de dezmembrare conține toate modificările secțiunilor apartamentului care trebuie demolate sau reprogramate.
  • Planificați structuri ridicate. Acest element este proiectat pentru a construi corect și în mod clar toate structurile plug-in.
  • Planuri pentru amplasarea aparatelor electrice, lămpilor.Un astfel de desen este necesar atunci când se schimbă cablajul, se schimbă locurile de ieșire și corpurile de iluminat. Asigurați-vă că ați deschis altul, cablul convertit în noua cameră.
  • Poziția tubului. În cazul reamenajării, de regulă, trebuie să schimbați schema de încălzire, să adăugați baterii, precum și toate schemele de conducte necesare pentru baie.

La elaborarea unui plan nu trebuie să uitați de ferestre. Puteți crea un interior unic care va evidenția caracteristica camerei. Dar dacă apartamentul este cu o singură fereastră, merită să luați în considerare nuanțele cu iluminarea: poate fi în valoare de creșterea și aplicarea de culori deschise în decor.

În orice caz, spațiul trebuie să fie cât mai luminos posibil. Dar dacă camera are o fereastră cu un balcon, atunci acest spațiu poate fi folosit pentru spațiul de locuit și pentru a face o zonă de lucru, birou, zonă de recreere sau zona de recepție.

Aranjamentul mobilierului va fi relevant în aspectul obișnuit al apartamentului. Program indispensabil pentru vizualizarea imaginii tridimensionale a interiorului viitoare. De exemplu, "Interior Design 3D". Acest program va permite din mai multe perspective cât mai exact posibil să prezinte perspectiva viitoare a apartamentului.O cameră de zi rectangulară și o baie rotundă pot fi văzute din diferite părți.

Înainte de a începe munca, ar fi frumos să aveți câteva schițe de design, modele de mobilier și palete de culori. O astfel de multivariență va ajuta la alegerea versiunii finale.

Cu ajutorul designului competent, plasarea de mobilier și culori puteți ascunde ușor deficiențele unui apartament mic. În ceea ce privește designul, trebuie să distribuiți mai multe zone ale apartamentului.

Dificultatea constă în faptul că toate detaliile trebuie să se unească într-un singur ansamblu, conectând complet apartamentul într-un singur organism, luând în considerare deschiderile ferestrelor (apartament cu o fereastră sau două ferestre, cu balcon sau loggie). Prin urmare, mai întâi trebuie să vină cu un concept care să îmbrățișeze întregul spațiu cu ideea sa, combinând în același timp lumina și culoarea.

Pentru o suprafață de 30 mp. trebuie să ne gândim la utilizarea rațională a spațiului. Atunci când planificați un apartament ar trebui să țină cont de spațiul deschis, aveți nevoie pentru a plasa accente în mod corect în design și interior.

Apartamentul nu ar trebui să fie îngrămădit cu mobilier și plin de lucruri, trebuie să vă gândiți să folosiți un loc "ascuns" pentru a stoca sau a servi lucrurile.În majoritatea cazurilor, respingerea pieselor mici va juca un rol semnificativ. Profesioniștii recomandă să se "ascundă" rafturile și dulapurile, dar pentru zona de depozitare ar trebui să se utilizeze diferite nise și locuri libere.

Exemple de proiecte de proiectare

Studioul de design de 30 mp. nu implică întotdeauna necesitatea de a economisi spațiu din cauza lipsei de pereți. Mulți oameni cred că un apartament studio este ideal pentru persoane singure. Cu toate acestea, aceasta nu este doar o versiune la modă a spațiului de locuit, ci și cea mai confortabilă și mobilă, deoarece poate fi ușor convertită și pentru cupluri.

Dimensiunile sunt marcate pe plan, există amplasarea mobilierului, piesele pentru reamenajare sunt marcate cu un accident vascular cerebral, sunt marcate diferite zone. În plus, este necesar să se observe atât materialul de finisare, cât și detaliile constructive suplimentare, dimensiunile. Un astfel de plan va fi util pentru reamenajare. Și dacă aveți nevoie doar de un design pentru un studio, următorul exemplu este ideal.

Un astfel de proiect poate fi obținut în programul de vizualizare. Este suficient să introduceți parametrii apartamentului. Puteți alege din mii de finisaje, mobilier, tapițerie, elemente decorative și multe altele. Un astfel de program este indispensabil pentru disputele din familie cu privire la reparații.Aici puteți vedea clar rezultatul final, precum și mai multe opțiuni de alegere.

Dacă intenționați să finalizați construcția celui de-al doilea nivel, trebuie să faceți un plan de două etaje, indicând locația mobilierului și a tuturor dimensiunilor. Principalul lucru de reținut este că etajul al doilea, mai ales dacă există doar un nivel de dormit, ar trebui să fie bine încălzit.

Studio de zonare apartament

Este necesar să se acorde prioritate atunci când se planifică zone - care este principala funcție a apartamentului și ce cerințe ar trebui să îndeplinească.

Desigur, puteți prefera clasicul - sufrageria și bucătăria. Dar puteți să arătați curaj și din cameră să faceți imediat o sală de mese, de studiu, bucătărie, dormitor și cameră de zi, doar fantezând cu partiții. De exemplu, punând coloane sau rafturi agățate, puteți realiza împărțirea în zone.

Pe linia care leagă diferitele elemente ale podelei, puteți pune o canapea care vă va permite să separați zona de bucătărie de camera de zi. Adesea pentru frontieră folosiți bara. Trebuie să aveți grijă de mirosul de ardere în dormitor - situația poate fi eliminată cu un extract puternic, este mai bine să o instalați în baie.

Luați în considerare numărul de chiriași.Dacă există două, atunci ar fi mai înțelept să separați dormitorul de camera de zi, folosind o structură de mobilier sau o cortină elegantă, ceea ce va crea un spațiu personal pentru fiecare dintre chiriasi.

7 fotografie

De asemenea, este recomandat să utilizați extinderea deschiderilor pentru ferestre pentru a adăuga lumină naturală, ceea ce oferă moale, rafinament și confort unui apartament mic.

Folosirea luminii ambientale vă va permite să selectați zona de luat masa și zona de bucătărie, dacă le așezați lângă ferestre. Limitele spațiului vor putea să împingă compozițiile oglinzilor care pot fi așezate pe dulapuri, rafturi și elemente de fixare. Este necesar doar să arătați imaginația. Această tehnică este relevantă pentru garderobă, de exemplu, într-un hol îngust. Oglinda va lărgi vizual deschiderea și lucrurile nu vor fi împrăștiate în casă.

Puteți folosi diferite finisaje la zonare. Aplicați o acoperire diferită a pardoselii - totul va arăta elegant și practic. De asemenea, nu trebuie să uitați de covor, covoare, diverse texturi, care nu numai că vor adăuga granițe, ci vor da și rafinament camerei.

Pentru fanii sunetului perfect, puteți obține acustică perfectă și în interior 30 de metri pătrați.m., poziționarea corectă a echipamentului.

O opțiune bună ar fi un podium pentru un pat sau o canapea. Ridică canapeaua, oferind spațiu de depozitare. Jocul cu înălțime face ca camera să fie elegantă. Dana este mai bine plasată mai departe de ușă, într-un loc retras.

Cum sa aranjezi mobila?

Din secțiunea anterioară devine clar că zona este împărțită în mai multe zone: odihnă liniștită, mese și depozitare. Prin urmare, atunci când alegeți mobilier, merită să vă concentrați pe modele multifuncționale care pot fi ușor convertite. De exemplu, un birou este ușor de convertit într-o sală de mese.

Pentru o sală de bucătărie-sufragerie merită să alegeți modele modulare care sunt ușor de mișcat. Rafturile și unele structuri suspendate din gips carton pot fi ideale pentru a completa camera de zi și a fi utilizate pentru a stoca cărți.

Atunci când faceți o zonă de somn, o pătură moale și câteva perne sunt suficiente pentru a sublinia importanța acesteia.

Puteți sta pe canapea, care în timpul zilei este ușor pentru oaspeți în zona de ședere, iar noaptea se poate face într-un pat confortabil unic sau dublu. De regulă, producătorul oferă în acest caz o canapea extensibilă cu sertare și rafturi suplimentare pentruStocare.

În zona de luat masa, este mai bine să utilizați un set cu cască, format dintr-un dulap agățat și cutii de depozitare. Frigiderul și alte aparate pot fi ascunse în nișe suplimentare sau pot fi achiziționate modele încorporate.

Dacă accentul se pune pe sala de mese, atunci este ușor să folosiți o masă cu marginile rotunjite, 3-4 scaune sunt ușor plasate în locul salvat, ceea ce economisește spațiu. De asemenea, puteți utiliza biroul, lăsându-l la 10 cm sub spațiul de bucătărie.

În zona de depozitare sunt amplasate dulapuri încorporate sau vestiare (care vă permit izolarea unui loc de dormit), o canapea ortopedică ușor de asamblat - înlocuiește un pat dublu), rafturi deschise. În unele modele, în pereții canapea poate fi plasat interior.

Atunci când decorarea apartament ar trebui să acorde o atenție la stil monocrom cu accente luminoase.

iluminat

Iluminarea artificială ar trebui să completeze naturale cu deficiența sa.

Aveți grijă de lumina naturală maximă.

Dacă apartamentul vă permite să instalați ferestre franceze, făcându-le cât mai mari posibil, faceți-o. În cazul în care ferestrele au vedere la umbra, în nici un caz nu puteți face o cameră în culori închise.Este necesar să folosiți un cadru ușor pentru ferestre, perdele albe.

În ceea ce privește iluminarea artificială, puteți instala haldele LED suplimentare prin introducerea lor în panouri din bucătărie, baie, hol și structuri de mobilier.

Ieșirea poate servi ca un sistem de iluminare pe mai multe niveluri care împarte iluminatul în principal și suplimentar. Partea principală include un candelabru mare care poate acoperi întreaga zonă cu lumină. Un zonale de iluminat snatches și subliniază mai multe zone cele mai preferate pentru rezidenți.

Iluminatul ar trebui să fie combinat cu conceptul general de design. Becurile sunt mai bine instalate pe pereți (de exemplu, în zona de somn) pentru a salva spațiul orizontal.

Iluminatul artificial este cel mai bine instalat în locuri care pot extinde spațiul. O soluție luminos ar putea fi cablul LED, care separă efectiv o zonă de alta.

În interior, este mai bine să nu folosiți un singur tip de iluminat, amenință să facă interiorul plictisitor. Atunci când alegeți iluminatul ar trebui să țină cont de ocupația celor care locuiesc în apartament și de prezența copiilor.

Dacă plafonul este scăzut, puteți utiliza luminile cu reflectoare,adăugând o anumită înălțime și dacă plafoanele sunt prea mari, este posibil să folosiți instrumente cu nuanțe orientate spre podea. Acest lucru poate elimina dezechilibrele.

Apartamentul are o suprafata de 30 mp. ar trebui să abandoneze perdele întunecate, perdele grele, care vor "mânca" spațiul.

Utilizați numai nuanțe delicate și luminoase ale materialelor ușoare - tulul ușor de greutate, voalul alb și organza pastel sunt ideale pentru orice design și stil.

Culori și stiluri

Fixați în plan elementele pe care doriți să plasați accente. Poate fi mobilier luminos, decorațiuni sau chiar rame luminoase. Utilizați contraste.

O soluție bună ar fi să folosiți câteva culori: mobilier luminos și culori pastelate pentru decorare și invers.

Combinațiile îndrăznețe vor face interiorul spectaculos și ideal pentru zona de bucătărie.

În stilul "minimalismului", opțiunea ideală ar fi mobila luminată de formă neobișnuită.

În baie, puteți folosi un mozaic mic și multe oglinzi care pot împinge spațiul, făcându-l mai vizibil.

Gama achromatică va suna mai îndrăzneață dacă adăugați pete de flori stacojii sau corali (vază, cărți, flori), care vor crea căldură și căldură. Această scală de culoare este ușor de găsit în stilurile orientale, care provoacă culori calde și luminoase.

Atunci când utilizați nuanțe întunecate în interior este un mobilier clasic foarte potrivit. Această combinație elimină rigiditatea stilului, făcându-l mai moale.

Zona de bucătărie poate fi făcută albă, iar zona de dormit și camera de zi pot fi maro deschis. Acest lucru va realiza efectul de intimitate și de moale. După ce jucați cu culoarea din baie, este posibil să mergeți la paleta de perle. Astfel, vor fi găsite tranziții netede și granițe vizuale.

În baie, puteți face finisajul în alb și albastru tonuri, această tranziție pare interesant pe diferite materiale de construcție: ipsos și plăci ceramice. Ultimele locuri procesate de cea mai mare acumulare de umezeală.

Este mai bine să alegeți stiluri calm și inconfortabil, rococo și baroc va arăta fără succes.

Dacă rămânem la minimalism și brutalitatea scandinavă, apartamentul va fi la fel de mare, ușor și mai elegant posibil. Stilul scandinav este potrivit pentru oameni creativi, creează o mulțime de imaginație nu atât în ​​decor, cât și în decorarea unui apartament. Culoarea albă va extinde spațiul și îl va ajuta cu un minim de mobilier.

Pentru cei curajoși, puteți alege un stil loft. Bar counter, ziduri de cărămidă,toate tehnicile de finisare țipă de neglijență necomplicată și ușoară. Ideal pentru un cuplu tânăr.

Poți să te întorci la stilurile etnice. În special, japoneză și proveniență, care creează o atmosferă de lumină și nobilime.

Pentru stilul japonez se caracterizează prin nuanțe de culoare roșiatică, elemente decorative din Japonia.

Pentru Provence - culori de lavandă și drăguț elemente decorative de decor și un finisaj potrivit.

Aranjament bucătărie

În studioul de bucătărie ar trebui să fie mai multe zone: zona de lucru, mese și de recreere, care în mod liniștit unul în celălalt.

Combinând zona de luat masa cu o altă cameră, este mai rațional să folosiți mobilierul cu funcționalitate dublă.

Evitați poziționarea mobilierului în jurul perimetrului. Dacă zona de bucătărie este conectată la camera de zi, instalați o canapea care poate fi mutată, dacă este necesar. Același lucru este valabil și pentru masă - îl puteți instala între canapea și televizor, iar atunci când mâncați, treceți în zona de luat masa.

De asemenea, puteți conecta zona de bucătărie cu o zonă de dormit. Combinarea acestor două spații este dificilă din cauza aglomerării de mobilier. În acest caz, canapeaua poate fi folosită atât ca un pat alunecător, cât și ca un colț moale la prânz - veți obține un tabel cu funcționalitate dublă.

O alternativă bună poate servi ca un bar, care va delimita spațiul și poate servi ca un birou în timpul muncii. Locul de dedesubt poate fi umplut cu sertare și rafturi pentru depozitare.

În bucătărie, trebuie să instalați o hota puternică pentru a neutraliza mirosurile. Alegerea unei atenții mai bune asupra volumului de întreținere al acestui aparat de bucătărie. Toate aparatele, frigiderul, mașina de spălat, mașina de spălat vase este mai bine instalată în locuri ascunse sau ascunse, astfel încât sunetul să nu vă deranjeze.

Cel mai adesea, un set de bucătărie este cel mai bine situat în colț, folosind o formă în formă de g.

Există modele de seturi de bucătărie, dulap închis. Această opțiune este potrivită pentru cei care folosesc rareori suprafața de lucru pentru gătit. Când este închis, aceasta este o zonă comună de depozitare, dar când o deschideți, veți obține un set complet de bucătării.

Pentru a economisi spațiu, puteți face o insulă de masă pentru doi. Unele părți sunt concepute ca o zonă de depozitare, iar cealaltă parte este separată ca zonă de masă. De asemenea, puteți utiliza pervazul ferestrei, care poate servi ca o continuare a setului de bucătării, poate fi folosit și ca desktop.

Un prag de fereastră scăzut poate servi ca zonă de ședere.

Principiul principal al designului interior este concisitatea. Este mai bine să recurgeți la culori luminoase și tranziții atunci când decorați bucătăria.

Luați în considerare câte ferestre sunt planificate în cameră. Căștile de lucru care se află sub fereastră vor fi bine aprinse în timpul zilei.

Puteți folosi iluminatul artificial în bucătărie pentru a crea o atmosferă confortabilă.

Tavanele mari vă ajută să economisiți spațiu în orizontală. Poți să te joci cu înălțimea sertarelor, folosind profitabil spațiul liber, iar plafonul lucios (cel mai adesea nuanțe deschise) poate crea o atmosferă de greutate în apartament, împingându-și limitele.

Sistemul de bucătărie poate fi folosit până la tavan în sine, ceea ce va crea mai mult spațiu pentru zona de depozitare.

O soluție interesantă este cea de-a doua etapă

Este rezonabil să faceți al doilea nivel dacă înălțimea tavanului este mai mare de 3 metri. Este mai bine să părăsești al doilea etaj pentru un pat și este mai rezonabil să părăsești primul etaj sub zonele de lucru - bucătărie, sufragerie, living și birou. Cu toate acestea, proprietarii de studenți îndrăzneți construiesc camere de garderobă la etajul al doilea.

Cel de-al doilea nivel este cel mai adesea urcat de o scară.

Nu este necesar să faceți o cameră completă în partea de sus. Este suficient să faceți un podium mic pentru a plasa un pat, care salvează și extinde zona utilizabilă.

Unii proprietari încearcă să facă un dormitor la etajul al doilea mai romantic și să stabilească o fereastră, dar pentru un astfel de pas trebuie să obțineți permisiunea autorităților competente.

Idei de interior

Suprafața acestor spații este de aproximativ 30 mp. Interiorul este realizat în stilul minimalismului, în culori luminoase și luminoase. Culorile se transformă ușor dintr-un altul, iar elementele pâlpâitoare adaugă zest designului. Luminozitatea strălucitoare joacă un avantaj, împingând limitele. Sunt folosite construcții de oglinzi, datorită cărora zona pare mai mare decât este de fapt. În spatele cabinetului oglinzii se află un dressing.

O mică bucătărie compactă este proiectată pentru 2 persoane, există un contor de baruri, care este limita pentru zonele de luat masa și de dormit. La finisarea materialelor utilizate non-standard, care dă farmec apartamentului. Canapeaua se mișcă separat, transformându-se într-un pat dublu mare. Există un televizor vizavi de canapea, iar sub acesta este un loc de muncă ușor convertit pentru oaspeți.

Ferestrele mari creează o atmosferă de confort și de moale.Apartamentul este, de asemenea, echipat cu iluminat artificial - lămpile și lămpile de perete seara vor crea o lumină moale indirectă. Apartamentul este potrivit atât pentru fete cât și pentru cupluri tinere.

Stilul "loft" este ideal pentru apartamentul unui burlac de sex masculin. Pereti din caramida, plafoane din beton, ornamente din lemn - chiar si intr-un apartament mic, atunci cand se folosesc astfel de finisaje, va exista mult spatiu. Într-un astfel de apartament este ușor să se facă fără umerase, este suficient să se utilizeze o structură din frânghii și pe roți, care se mișcă ușor și se potrivește cu ușurință în interior. Rafturile pentru rafturi rămân deschise.

Pentru ca un astfel de apartament nu este divizat în mod fundamental clar în zone, deoarece acestea pot fi combinate și se intersectează. Zona de luat masa poate fi ușor combinată cu livingul sau dormitorul.

Pentru mobilier nu este nevoie să alegeți opțiuni fanteziste. Carnea metalică din sticlă, din sticlă, piele, crom completează perfect versiunea masculină. Podele din lemn și o nuanță de pereți de cărămidă pot rămâne calde în apartament. Apropo, cărămizile și lemnul sunt efectiv combinate. Acest apartament arată foarte elegant, cu contrastul folosit de decorare. Mobilierul din lemn, decorul, elementele decorative din lemn vor crea catifea si moaletea.

Această opțiune se redonează dintr-o cameră într-un apartament comun. Înălțimea tavanului este de 3,5 metri, iar proprietarii au decis să adauge un al doilea etaj. Sub pat au pus baie și bucătărie. Un dulap a fost ascuns sub scări pentru a nu cheltui bani pe modelul încorporat. Astfel de elemente interioare pot fi făcute cu mâinile tale sau cumpărate cu mâinile tale. Și acesta este un alt plus al stilului loft: prin prezentarea imaginației, puteți crea un design creativ și luminos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor