Interior și aspectul apartamentului studio

 Interior și aspectul apartamentului studio

Apartamentul studio este un spațiu special de locuit preferat de oameni creativi sau de tineri. Spațiul liber, spațios, lipsit de pereți și pereți despărțitori, este un domeniu excelent de activitate pentru utilizarea ideilor creative și inovatoare în design și decor.

Un apartament studio poate deveni un atelier confortabil, un loc unde se pot întâlni companii vesele, un colț confortabil pentru o vacanță liniștită. Despre caracteristicile și avantajele acestei camere, opțiuni pentru mobilier,alegerea soluțiilor stilistice pentru interior va spune articolul nostru.

11 fotografie

Caracteristici speciale

Apartamentul de studio este un concept care a venit la noi din SUA la începutul secolului trecut. În această perioadă, țara sa confruntat cu un flux imens de imigranți din țările europene și asiatice. Emigranții care au nevoie de locuințe accesibile și confortabile. Prin urmare, în curând a apărut un mic, low-cost apartamente, care mai târziu a devenit cunoscut sub numele de studiouri.

Apartamentul era o cameră mică, cu o bucătărie, baie și spațiu de locuit. Un tip ieftin de locuințe pentru imigranți sa transformat treptat într-un spațiu de locuit de elită pentru boemani, datorită unor proiecte de design neobișnuite și originale, care erau ideale pentru a fi realizate în astfel de apartamente.

Astăzi, apartamentele cu acest aspect sunt destul de comune. Și pot fi în categoriile de locuințe cu o categorie de preț diametral opusă. Opțiunile bugetului sunt construite pe baza apartamentelor de 1-2 camere dintr-o zonă mică. Apartamentele de studio de renume se disting printr-o zonă imensă, un design modern, zonarea originală a spațiului.

Avantajele acestor premise includ:

 1. Dimensiune.Spațiul de locuit gratuit și spațios, care nu este limitat de ziduri și pereți despărțitori, poate fi transformat într-o zonă de living modernă funcțională, cu ajutorul mobilierului și zonării amenajate și amenajate corespunzător.
 2. Ideal pentru persoanele non-familiale. Acest apartament este potrivit pentru întâlnirea cu prietenii, munca, petrecerea timpului liber.
 3. Spațiul liber poate fi aranjat într-o singură direcție stilistică sau într-o combinație de mai multe stiluri dintr-o dată.
 4. Libertatea de mișcare, care nu este oferită de apartamentele standard cu pereții lor și pereții despărțitori.
 5. Acustica ideală în cameră (un fapt important pentru muzicieni).

Datorită acestor avantaje, astăzi mulți oameni se gândesc la reamenajarea propriilor apartamente în studio. Cu toate acestea, acest lucru necesită rezolvarea anumitor probleme:

 • panourile de construcție exclud posibilitatea demolării compartimentelor rulmenților;
 • clădirile vechi nu sunt supuse reamenajării;
 • dezasamblarea zidurilor, instalarea de noi sisteme de alimentare cu căldură și apă, canalizare, cablare vor necesita injecții financiare semnificative;
 • acest apartament nu este potrivit pentru familiile cu copii sau pentru un număr mare de locuitori;
 • o atenție deosebită ar trebui acordată sistemului de ventilație datorită combinației bucătăriei cu spațiul de locuit.

Printre dezavantajele de locuințe se poate remarca doar tot același spațiu deschis. Cel mai mic dezastru (mâncăruri nespălate, lucruri împrăștiate, cărți, jucării) vor fi vizibile instantaneu de un străin care a venit să viziteze. În plus, prezența oaspeților sau a rudelor nu permite confidențialitatea, deoarece permite un apartament cu un aspect normal.

Proiecte de proiectare

Înainte de a crea un proiect de proiectare pentru un apartament studio, este necesar să înveți principiile sale de bază: spațiu liber și un minim de obiecte. Este posibil ca o parte din obiecte și mobilier să fie sparte, deoarece nu se vor încadra în noul interior.

Apartamentul nou trebuie să fie spațios, confortabil, funcțional, confortabil și frumos.

 • Prima etapă de lucru este legată de reamenajare. Trebuie să obțineți permisiunea oficială pentru reconstrucția unei clădiri sau a unui apartament în avans.
 • Apoi, puteți trece direct la lucrul la proiectul de proiectare. Orice spațiu de locuit, chiar și cel mai mic, ar trebui să fie implicat maxim în proiect.
 • Opțiunile de planificare depind de mulți parametri, inclusiv configurația, dimensiunea, scopul funcțional al camerei, capacitățile financiare ale proprietarului. Spațiile pot avea o formă pătrată, dreptunghiulară sau tunel.

Amenajarea unei camere de studio dreptunghiulare

Este de dorit ca interiorul să fie susținut în culori strălucitoare și plictisitoare. Mobilierul ar trebui să fie ales destul de compact și mobil, de exemplu, transformatoare. Camera ar trebui să fie luminată. Dacă lumina naturală nu este suficientă pentru aceasta, este necesar să se ia în considerare amplasarea diferitelor surse de lumină artificială.

Apropo, suprafețele din sticlă sau oglindă nu numai că lărgesc camera, ci fac și mai luminoase. Acesta este motivul pentru care aceste materiale pot fi folosite ca partiții mici pentru zonarea spațiului.

Decorația pretențioasă ar trebui evitată. Destul de cele mai necesare părți pentru decorare. Perdele și perdele grele clasice "mănâncă" spațiul, deci este mai bine să folosiți jaluzele sau perdele luminoase.

Zonarea corectă este unul dintre aspectele principale ale planificării.În primul rând, se referă la amplasarea băii și la izolarea acesteia de restul spațiului.

Pentru dormitor, este mai bine să alegeți un loc departe de ușa din față și de baie. Este bine dacă este împrejmuită de un dulap, un ecran sau o mică partiție. Acest lucru creează un sentiment al unei mici camere separate.

Zona de bucătărie poate fi amplasată în orice loc convenabil. Cel mai adesea, cu un aspect dreptunghiular, este plasat opus peretelui ferestrelor. Dacă spațiul permite, atunci puteți crea mai multe zone funcționale diferite (de lucru, cameră de zi, cameră de joacă).

Apartamentul pătrat sau casa de studiou are o serie de avantaje față de camerele dreptunghiulare:

 • în ciuda unei zone foarte mici, încăperea se dovedește a fi strălucitoare și spațioasă datorită formei geometrice corecte;
 • aspectul poate fi întotdeauna schimbat (cu o formă dreptunghiulară, acest lucru este mai greu de făcut);
 • Zonele funcționale dintr-o cameră pătratică sunt mai mobile, la fel ca și mobilierul, care pot fi utilizate ca partiții;
 • absența pereților "lungi" și "scurți" face ca toate zonele să fie echidistant unele de altele.

Selectarea materialelor de construcție și de finisare. Pentru designerii de podea recomandați linoleum sau țiglă. Acestea sunt materiale foarte practice, rezistente la uzură și durabile.

La finisarea ferestrelor, puteți utiliza praguri de ferestre largi ca table top, contor de bara sau birou de calculatoare. Acest lucru va salva spațiul util al camerei și va organiza o altă zonă funcțională.

Pentru decorarea pereților nu trebuie să alegeți tapet sau vopsea de aceeași culoare. Principiul zonării implică o combinație de mai multe culori și nuanțe în aceeași cameră. De exemplu, zona de bucătărie poate fi finisată cu un material care imită zidăria, camera de zi cu tapet foto, dormitorul cu tencuială sau textile. Un element obligatoriu al interiorului ar trebui să fie o oglindă.

Aranjați frumos camera și faceți mai confortabil să stați și, de asemenea, să vă concentrați pe zonele individuale va ajuta sistemul de iluminare corect ales.

De exemplu, pentru hol, se poate utiliza iluminarea cu LED-uri amplasată de-a lungul / în jurul perimetrului camerei sau 1-2 secunde amplasate lângă intrare. Pentru camera principală, puteți utiliza sistemul de spoturi situate în jurul tavanului sau candelabru.Pentru montarea în bucătărie și sursele de lumină încorporate și suspendate. Pentru a ilumina dormitorul va fi suficientă lampă de podea compactă.

Plasarea mobilierului

Nu aglomera spațiul cu un număr mare de bucăți de mobilier. Fiecare element trebuie să poarte o anumită încărcătură. Se recomandă să acordați atenție mobilierului multifuncțional, de exemplu, unei canapele. Este compact, confortabil și arată bine în orice interior. Modulele de mobilier pot fi făcute la comandă. Acestea nu numai că vor face viața mai ușoară, încât vor lăsa camera mai spațioasă, dar, de asemenea, își vor da propria "aromă" în interior. Puteți lua în considerare opțiunea unui pat care se ascunde în spatele dulapului și se desfășoară atunci când este deschis.

În camera de bucătărie

Contorul pentru bar va ajuta la separarea bucătăriei de spațiul principal. Pentru a plasa ustensile de bucătărie, este util un raft deschis, chiuveta poate fi plasată într-un colț al încăperii. Pentru o soluție mai competentă și mai ergonomică a spațiului liber, este mai bine să alegeți un panou încorporat. Asigurați-vă că aveți o capotă puternică. Nu uitați că spațiul de bucătărie practic nu este închis de camera de zi, astfel încât mirosurile se vor răspândi în întregul apartament.

Un contor de baruri, o masă pliantă, o masă de bordură, scaune pliante și scaune vă vor ajuta să dotați zona de luat masa.

Pentru a găzdui bucătăria este de obicei folosit colțul camerei. Prin urmare, setul de mobilier (dacă este prevăzut în plan) este mai bine să alegeți unghiul. Spațiul trebuie utilizat cât mai eficient posibil prin selectarea mașinilor de spălat vase compacte, a mașinilor de spălat și a altor obiecte gadget.

O cameră de zi mică, confortabilă, ar trebui să fie prevăzută cu siguranță chiar și în cel mai mic apartament studio. Cel mai adesea pentru aceasta va fi suficientă o canapea mică, situată vizavi de televizor. Pentru a economisi spațiu, este mai bine să nu amplasați televizorul pe un soclu separat, ci în interiorul unui perete sau dulap.

Zona de living poate executa simultan funcția unui dormitor, astfel încât o canapea extensibilă sau un scaun sunt ideale pentru amenajarea camerei. Mobilierul ar trebui să fie compact, să nu se aglomereze spațiul și să se miște rapid de la o stare la alta.

Pentru depozitarea de cărți, vase, îmbrăcăminte, aparate de uz casnic, accesorii, lenjerie de pat și alte lucruri ar trebui să cumpere cu siguranță un dulap. Poate fi încorporat sau autonom.Aceasta este cea mai practică, compactă, convenabilă și frumoasă opțiune pentru plasarea și stocarea articolelor de uz casnic.

Pentru a izola un pat sau pentru a selecta un mic colț pentru confidențialitate, puteți utiliza un ecran sau o perdea frumoasă.

Dacă intenționați să petreceți zgomote și întâlniri cu prietenii, atunci este logic să cumpărați o masă de pliere compactă și aceleași scaune. Ele vor ajuta să găzduiască oaspeții cu un confort suficient și nu ocupă mult spațiu atunci când sunt pliate.

Printre alte opțiuni de mobilier care pot fi folosite pentru a decora camera de zi: o masuta de cafea, taburete, fotolii, perne. În ceea ce privește aparatele de uz casnic, este mai bine să alegeți cele mai compacte lucruri. De exemplu, televizoarele cu plasmă pot fi plasate nu numai pe masă, ci și pe perete.

Mobilierul scazut (mese, taburete, scaune de perna) va permite sa conturati perfect limitele unei anumite zone functionale, in timp ce nu aglomerati spatiul.

În hol

Deoarece se presupune că un apartament studio este o locuință pentru 1-2 persoane, nu ar trebui să existe nici o cantitate mare de mobilier pe hol. O mică partiție care separă holul de restul apartamentului poate fi o bază excelentă pentru a crea un dulap compact.Poate găzdui mai multe cârlige pentru îmbrăcăminte exterioară și rafturi pentru încălțăminte și pălării.

Puteți pune un dulap deschis sau un dulap cu 1 sau 2 pliante, un scaun mic sau o canapea căptușită, o oglindă - iar holul este gata!

În baie

Cele mai raționale premise ale toaletei și ale băii sunt combinate. În plus, pentru ca camera să nu ia mult spațiu, în loc de baie, este mai bine să se ia în considerare opțiunea unei cabine de duș.

Instalațiile sanitare sunt selectate în cea mai mică dimensiune posibilă: duș, compact, chiuvetă, mașină de spălat. Pe pereți puteți fixa mai multe rafturi pentru accesorii de duș.

Stiluri și culori

Alegerea direcției stilistice depinde în mare măsură de gradul de lumină naturală din cameră. În cazul în care apartamentul este situat pe partea însorită, atunci pentru decorațiuni puteți folosi atât tonuri ușoare, blânde și saturate, grele. Cu toate acestea, prima opțiune este preferabilă. Culorile pastelate (lăptoase, albe, nisipoase, cremoase și alte culori) nu irită ochii, umple camera cu lumină, o fac mai aerisită și mai ușoară.

Același lucru este valabil și pentru alegerea mobilierului.Dacă intenționați să furnizați o cameră cu mobilier din lemn, este mai bine să alegeți lemn din nuanțe deschise. Dulapurile întunecate, paturile și scaunele reduc vizibil zona deja mică.

Nu alegeți imagini de fundal cu un model prea luminos și luminos. Cel mai bine, imprimarea era mică, mică. O opțiune și mai interesantă este un accent luminos pe unul dintre pereți. De exemplu, folosind imagini de fundal foto. Pernele decorative luminate, o acoperire neobișnuită cu pătură sau scaune vă vor ajuta să faceți un interior mai discret și mai spectaculos și mai expresiv.

Stilul clasic. Camera este decorată în culori proaspete și luminoase. Mobilier: dulap sau perete, canapea extensibilă, masă de cafea și câteva scaune. Zonele funcționale sunt separate unul de celălalt printr-o bară, o pereche mică de mobilier.

Interiorul stilului scandinav este ideal pentru camere mici sau întunecate. Caracteristica sa distinctivă este utilizarea de alb. Pereții albi, podeaua, tavanul, mobilierul - un interior atât de rece, cu zăpadă, face din cameră suficient de spațios și foarte luminos. Ca detalii contrastante, este permisă utilizarea covoarelor colorate, candelabrelor, perdelelor, textilelor.Numărul lor ar trebui să fie minim.

Combinația mai multor stiluri dintr-o cameră pare chiar mai interesantă și neașteptată. De exemplu, un studiu poate fi conceput în stilul minimalismului, un clasic pentru camera de zi. Pentru iubitorii de stiluri mai excentrice, putem recomanda direcția pop art cu tablouri, panouri, covoare, mobilier și elemente decorative strălucitoare.

Pentru cei care preferă designul interior complet diferit de arta pop, vă recomandăm să acordați atenție stilului mansardei. Este potrivit în special pentru apartamentul unui tânăr burlac. Pereții din beton, zidăria, liniile brute, lipsa decorului creează un sentiment de reparații neterminate. Ușile sau mobilierul pot fi folosite ca accente întunecate.

O opțiune de design foarte proaspătă, originală și elegantă este combinația de alb-negru într-un singur interior. Cel mai adesea culoarea albă este aleasă pentru acoperirea pereților și tavanului. Podeaua poate fi decorată cu șah alb și negru. Mobilierul îmbătrânește și în aceste culori contrastante. Această opțiune pare întotdeauna interesantă, în ciuda combinației tradiționale de culori clasice.Lămpile de culoare argintie și elementele decorative vor adăuga o notă de eleganță și expresivitate interiorului.

Pentru iubitorii de stil romantic, Provence este perfect. Culori calde (nisip, levănțică, albastru pal, culoarea măslinului), flori proaspete și buchete de plante uscate, rafturi metalice elegante, tampoane decorative, mese joase, perdele calico pe ferestre - toate aceste detalii conferă interioarelor un sentiment de căldură și confort familial.

9 fotografie

Noi creștem suprafața utilizabilă - facem al doilea nivel

O caracteristică a proiectelor de design apartament studio este utilizarea maximă a fiecărui centimetru pătrați de spațiu util. Camera nu ar trebui să fie doar spațioasă, ar trebui să fie confortabilă. Trebuie luate în considerare toate nevoile umane de a mânca, de a dormi, de a întâlni oaspeții.

Prin urmare, designerii foarte des oferă o versiune rațională și creativă a aspectului - dispozitivul celui de-al doilea nivel. Desigur, această soluție este posibilă numai cu o înălțime suficientă a tavanului. La etajul al doilea puteți să vă mutați un pat, să aranjați un birou mic sau chiar o baie.

Cel de-al doilea nivel, de regulă, nu ocupă un spațiu solid deasupra zonei principale de locuit, ci o mică secțiune, la care se află o scară din "primul etaj". Scările pot fi permanente, pliabile sau montate lateral astfel încât să nu se poată ocupa mult spațiu. Desigur, ultimele două opțiuni nu sunt potrivite pentru copii sau vârstnici.

În funcție de configurația și mărimea celui de-al doilea nivel, puteți crește spațiul de locuit cu 5-7 sau chiar 10 metri pătrați. Cea mai comună utilizare a celui de-al doilea etaj este dormitorul. Confort, liniștit, aproape ascuns de colțul ochilor curios, cât mai bine posibil pentru o odihnă bună.

Acum, parterul poate fi utilizat complet ca o bucătărie / zonă de luat masa / cameră de zi. În funcție de proiectarea scării, acesta poate fi utilizat și în moduri diferite. De exemplu, așezați sertarele pentru rufe sau utilizați spațiul sub scări ca un colț mic pentru odihnă.

Cel de-al doilea nivel nu trebuie să fie practic sub tavan. Puteți folosi podiumul înalt pentru a evidenția o zonă separată (birou, dormitor).Corpul de podium poate fi, de asemenea, folosit ca un depozit de lucruri.

Idei de interior

Pentru a înțelege cât de interesant, original și multifuncțional poate fi folosit un apartament studio, este necesar să se uite la diferite exemple de mobilier.

Chiar și un apartament foarte mic poate găzdui câteva camere funcționale dintr-o dată, ca un apartament cu 2 sau chiar 3 camere. Camera de zi, bucătăria, zona de luat masa și dormitorul sunt amplasate foarte compact într-un spațiu mic, datorită unui aspect competent. Pereții ușori, o bună iluminare naturală și o sursă suplimentară de lumină sub formă de candelabru mare, voluminos, fac ca camera să fie foarte luminată. Fără mobilier suplimentar: televizorul este amplasat pe perete, un valiză mare este folosit ca suport pentru DVD player. Decorul din lemn conferă interiorului un aspect fin și modern.

Apartament studio în versiunea clasică. Un contor de bar și diferite opțiuni de pardoseală ajută la separarea zonei de ședere de bucătărie. Interiorul camerei este proiectat într-o combinație de diferite nuanțe de maro și lăptoase.O atenție deosebită este acordată iluminării: amplasată în jurul perimetrului de cameră și a reflectoarelor de bucătărie, precum și a mai multor lămpi suspendate deasupra contorului de bar vă permit să plasați în mod corespunzător spațiul și locul accentelor acolo unde este necesar.

Un mic apartament studio poate fi confortabil și confortabil. Un raft deschis desparte zona mică de lucru de pat, iar podiumul vă permite să selectați zona de luat masa din spațiul comun. Pălării decorative neobișnuite (covorul care imită o peluză, materialele de finisare moderne pentru placarea pereților, o imagine originală) dau interiorului un aspect elegant și creativ.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor