Garsonieră de design de 23 de metri pătrați. m

Garsonieră de design de 23 de metri pătrați. m

Studiourile de astăzi câștigă o popularitate imensă datorită costului lor scăzut - chiar studenții care lucrează sau pensionarii își pot permite locuința. Studiouri mici, în cea mai mare parte, sunt achiziționate pentru cupluri tinere fără copii și animale sau pentru un chiriaș. Cu toate acestea, în toate apartamentele acestea încearcă să ofere locuri pentru oaspeți, o bucătărie și un loc cu drepturi depline pentru stocarea obiectelor voluminoase.

Deseori, designerii se confruntă cu o problemă atunci când lucrează în apartamente mici. Există întrebări: cum să faci camera cât mai funcțională, dar în același timp să-ți faci propriul gust și stil în crearea interiorului apartamentului.

Caracteristici speciale

La amenajarea interiorului studioului, este important să se ia în considerare câteva caracteristici cheie:

  • Apartamentul nu are partiții, separă doar baia.
  • În cele mai multe studiouri 23 pătrat. m. au o formă dreptunghiulară cu o singură fereastră sau loggie. Cu excepții rare, astfel de camere sunt pătrate, totuși, după cum arată practica, este pentru un studio de 23 de piețe că piața nu este o formă foarte convenabilă.
  • Locurile fără loggii și balcoane sunt cel mai adesea împărțite în două zone: o bucătărie și o zonă de agrement. Dacă aveți spațiu suplimentar, îl puteți atașa la cel principal sau puteți realiza un dulap complet.

Dezvoltăm un proiect de proiectare

Orice proiect de proiectare începe să se dezvolte prin plasarea rețelelor electrice și a sistemelor de drenaj. De regulă, riser cu apă în apartamente studio este una pentru toaletă și cameră, prin urmare, cel mai adesea chiuveta de bucătărie este instalat în colțul opus ferestrei. Această opțiune de instalare este cea mai practică, deoarece va lua cel puțin materialele de construcție și munca în sine.

Dar, în unele cazuri, puteți instala chiuveta și fereastra. În acest exemplu de realizare, va fi necesar ca țeava să fie menținută de la coloană în jurul perimetrului camerei. O astfel de lucrare este complicată de faptul că trebuie să ții tevi în interiorul peretelui.În timpul funcționării, în caz de rupere a conductei, va fi necesar să se deschidă peretele și să se caute o scurgere.

Apoi, trebuie să plasați rețeaua electrică: în cazul în care prizele vor fi împărțite, pentru frigider, încălzire prin pardoseală, pentru bucătărie, cuptor, aer condiționat, mașină de spălat și televizor. Dacă faceți o revizie majoră și vă permiteți fondurile, înlocuiți scutul și faceți mai multe linii electrice pentru întregul apartament: separat pentru baie, coridor, cameră separată pentru bucătărie, separat pentru podeaua caldă și separat pentru balcon.

Toate aceste lucruri este mai bine să încredințeze profesioniștilor.

După finalizarea părții tehnice a proiectului de proiectare, începeți etapa următoare - decorul și decorarea.

În primul rând, decideți în ce gama de culori se va face apartamentul dvs. Pentru a face camera mai aerisită, opriți alegerea nuanțelor sau albului.

Atunci când creați un proiect de proiectare, este necesar să definiți în mod clar unde va fi zona dvs. Pentru a separa bucătăria de cameră, aveți posibilitatea să utilizați contorul de bara sau ușile compartimentului special.

Zonarea poate fi făcută și folosind gips-carton, realizând inserții netede sau curbate pe pereți sau în tavan.

Opțiunea cea mai ieftină este de a face zonarea folosind un dulap sau un suport. Puteți crea, de asemenea, un etaj cu două nivele sau un podium.

Nu este o opțiune bugetară pentru a instala un dulap mare de acvariu sau de sticlă. Astfel de opțiuni sunt cel mai adesea folosite în studiouri cu o singură fereastră pentru a diviza vizual un apartament, dar nu pentru a "mânca" spațiul.

În apartamente cu balcon sau loggie, acest spațiu suplimentar poate fi folosit ca cameră de odihnă sau zonă de lucru. Înainte de finisarea finală pe balcon, trebuie să efectuați lucrări de construcție: instalați un geam cald, izolați balconul cu vată minerală sau plăci din polistiren, podele calde, prize suplimentare și iluminat. În plus, puteți face un balcon sau loggia o parte cu drepturi depline a apartamentului, sporind spațiul din cameră.

Aranjăm mobila

Aranjarea mobilierului este una din părțile importante ale aranjamentului apartamentului studio. Există întrebări: unde să pună garderoba, bucătăria, canapeaua sau patul, precum și un birou.

Cel mai bine este să alegeți mobilier multifuncțional: o canapea extensibilă, o masă pliantă, o bibliotecă sau un perete despărțitor.

Tabelul din studio poate înlocui bara. În loc de un pat, este mai bine să instalați o canapea extensibilă și să plasați un pat de scaun în apartament. Dacă știți că aveți adesea oaspeți, este mai bine să aveți o pătuță în dulap.

Potrivit pentru apartamentele de studio complet garderobă.

Baia este cel mai bine să renunțe la instalarea băii, înlocuind-o cu un duș. În acest caz, veți economisi spațiu pentru instalarea unei mașini de spălat.

Soluții de culoare

Există mai multe culori care sunt cele mai potrivite pentru proiectarea apartamentelor mici. Cel mai bine este să folosiți două sau trei culori pe lângă cea principală. În acest caz, alegerea a două culori este considerată cea mai economică și mai riguroasă, iar o nouă nuanță suplimentară conferă apartamentului o anumită libertate de stil în design.

Culoarea de bază ar trebui să fie cel mai mult în apartament. Dacă alegeți alb, atunci în apartament ar trebui să aveți mai multe ziduri albe. Alegerea unei a doua culori conferă platului o adâncime de culoare. În aceste culori, mobilierul poate fi instalat în apartament, o fereastră sau un perete este decorat. Din culoarea de bază, a doua culoare trebuie să difere ușor.

A treia culoare este un plus luminos pentru întregul apartament. El este cel care ajută camera să câștige starea de spirit.În astfel de culori, pot fi făcute accesorii, rafturi, perne, mese de cafea și chiar feluri de mâncare.

Idei de interior

O combinație strălucitoare frumoasă este considerată albă (de bază) și roșie.

Dacă decideți să faceți un apartament complet alb, atunci lăsați tavanul neprelucrat, adică în forma sa originală (dacă aveți o clădire nouă) și adăugați interior cu culori vii.

De asemenea, cu un interior interior complet alb pe podea - poate fi din lemn (din lemn natural sau parchet).

O opțiune minunată este considerată stilul loft - o combinație de inserții albe, negre, lemn și cărămidă - un interior frumos pentru un apartament mic.

Nivelul secundar ca modalitate de creștere a zonei utilizabile.

În apartamente cu tavane înalte (de la 3 metri) faceți al doilea nivel pentru utilizarea camerei în toate privințele. Conectați nivelele cu o scară mică. La etajul "al doilea" puteți amenaja un loc de dormit sau un loc de muncă.

Sfaturi

Când reparați camera, luați în considerare amplasarea ieșirilor. Acesta este un punct foarte important, care vă va ajuta foarte mult în viața obișnuită. Faceți o linie separată pentru fiecare cameră și pentru aparatele electrice grave - o mașină (spălare și spălare vase), iluminat, încălzire prin pardoseală etc.

Cel mai bun este combinația a două culori - bază + accente.În acest caz, apartamentul nu va fi supraîncărcat cu adăugiri luminoase.

Utilizați camera maximă. Dacă aveți un balcon sau o loggie, atunci atașați-l la apartament sau cald pentru a crea o cameră izolată. Orice alt metru pătrat într-un apartament mic vă va ajuta să creați un design unic al apartamentului dvs.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor