Garsonieră de design de 27 de metri pătrați. cu balcon

Apartament studio de 27 mp. + balcon este considerată cea mai bună opțiune pentru un astfel de plan. Aceasta este o bază excelentă pentru crearea unei zone confortabile, moderne și confortabile pentru o persoană sau o familie mică. Despre opțiunile de design și mobilier studio va spune articolul nostru.

Caracteristici speciale

Caracteristica principală a unui apartament studio este absența pereților despărțitori interiori și a unor pereți. Ca urmare a acestei planificări, se obține un spațiu liber, în care spațiul de gătit / recepție pentru scris, dormit, odihnă și alte încăperi funcționale sunt separate unul de celălalt prin ecrane mici, perdele, pereți transparenți sau chiar mai arbitrari: prin schema de culori a materialelor de finisare, podium de înălțime.

Indiferent de pătrat, zona de locuit a studiourilor este împărțită convențional în mai multe zone obligatorii:

 • bucatarie / sufragerie;
 • camera de zi:
 • un dormitor;
 • birou.

Pentru ca un mic apartament să conțină cu adevărat toate aceste camere funcționale, este necesar să se efectueze anumite lucrări de zonare.

Bucătăria, de regulă, în astfel de apartamente este deja alocată (principalele comunicații sunt aduse și aragaz și chiuveta sunt instalate). Ramane doar sa o separam de restul zonei si sa determinam un loc de odihna si somn. Cel mai adesea, în acest scop este utilizat un contor de bare. Acest element original și foarte funcțional astăzi este adesea folosit pentru decorarea bucătăriei. Vă permite să optimizați foarte mult spațiul de bucătărie.

Rack-ul poate fi folosit ca o masă și ca suprafață de lucru în timpul gătitului.

Exemple de proiecte de proiectare

Un studio cu un balcon oferă o mulțime de oportunități pentru realizarea diferitelor idei de design în interior. Iată câteva opțiuni.

Bucătărie pe balcon

În ciuda imposibilității și inconvenientei aparentă a unei astfel de soluții, ea are multe avantaje:

 • economisirea spațiului. De fapt, întreaga cameră este transferată pe balcon (desigur, trebuie să fie pre-glazată și izolată). Restul teritoriului va fi împărțit doar într-o zonă de odihnă și somn;
 • mutarea bucătăriei va ajuta să scapi de zgomot aparate de uz casnic, turnarea apei și mirosuri în timpul gătitului;
 • Balconul este o sursă excelentă de lumină naturală. (economii la lămpi suplimentare);
 • pe site-ul bucătăriei din studio, puteți lăsa numai barul, care va fi în același timp masa de luat masa. Este suficient să adăugați câteva scaune - și un colț confortabil pentru a vă mânca și întâlni cu prietenii este gata;
 • dacă bucătăria ocupă prea mult spațiu în cameră, atunci o parte din ea poate fi scos pe balconși lasă o parte din ea în interior, economisind în mod semnificativ spațiul de locuit și extindând funcționalitatea bucătăriei în sine.

În funcție de opțiunea aleasă, dimensiunea și forma balconului, teritoriul adiacent, bucătăria poate fi pătrată, dreptunghiulară sau unghiulară.

În plus față de avantajele acestei soluții, există dezavantaje semnificative:

 • pe balcon va trebui să facă comunicări de bază (apă, canalizare, electricitate și lumină).Aceste activități sunt foarte costisitoare și supărătoare. Puteți lua în considerare opțiunea unei bucătării parțial transferate - atunci comunicațiile vor rămâne în interior;
 • spațiul balconului poate să nu fie suficient pentru oamenii care sunt obișnuiți să gătească mult în bucătărie;
 • o mică zonă a balconului necesită o utilizare foarte competentă și cât mai eficientă posibil. Nu trebuie să existe detalii inutile;
 • mobilierul standard nu se potrivește dimensiunilor balconului. Cel mai probabil este necesar să se furnizeze un balcon cu mobilier de bucătărie în cadrul comenzii.

Balconul poate fi un loc minunat nu numai pentru gătit, ci și pentru mese. Aceasta este probabil cea mai frecventă utilizare a balconului în apartamentele studio. Consumați dimineața cafea sau mese și bucurați-vă de o vedere panoramică frumoasă a aerului proaspăt - ce ar putea fi mai bine?

Această opțiune este convenabilă deoarece este potrivită pentru orice studio. Implementarea sa nu va necesita operațiuni consumatoare de timp și costisitoare. Masă suficientă de luat masa, scaune și elemente decorative pentru a oferi interiorului un aspect complet. Dacă unul din colțurile balconului este folosit ca mini-bar, atunci teritoriul său va deveni, de asemenea, un loc excelent pentru organizarea de petreceri.

Dezavantajul acestei soluții este același mobilier care va trebui făcut la comandă și un spațiu relativ mic, care este puțin probabil să găzduiască un număr mare de oaspeți.

Balcon - zonă de recreere

De regulă, aspectul apartamentului oferă o zonă de luat masa lângă bucătărie. Dacă bucătăria este departe de balcon, atunci aranjarea unei zone de luat masa pe ea nu este foarte rezonabilă. Ar fi mai logic să organizăm acolo un colț mic pentru odihnă și relaxare.

Designul camerei de odihnă depinde în mod direct de zona balconului propriu-zis. Dacă este mică, atunci puteți pune o canapea mică pe perete și o masă de cafea lângă ea.

În cazul în care zona de balcon permite, apoi o parte din ea poate fi ridicată cu ajutorul unui podium și un loc de dormit poate fi aranjat pe ea. Podiumul este o opțiune excelentă pentru alocarea unei zone diferite din punct de vedere funcțional. De exemplu, acesta poate fi folosit pentru a organiza o mică sală de joc pe balcon.

Studiul de pe balcon

Aceasta este o altă opțiune frecvent întâlnită. Caracteristica principală a biroului este izolarea sa relativă față de restul încăperii. O persoană de lucru nu ar trebui să fie distrasă de zgomot sau de alte manifestări externe. Găsiți un colț într-un apartament studio nu este ușor.Prin urmare, balconul se descurcă perfect cu această sarcină.

Puteți decora zona de balcon pentru a lucra în moduri diferite. În partea din față a balconului, puteți pune un birou și scaun, puneți echipamentul de birou necesar. Avantajul acestei decizii va fi o bună lumină naturală. Zidul lung al balconului poate fi folosit pentru a găzdui rafturi, rafturi, piedestaluri. Peretele opus poate fi ocupat de un rafturi înalt deschise pentru cărți, dosare și documente.

Astfel, balconul poate fi folosit pentru aproape orice zonă funcțională. În funcție de aceasta, se poate aranja partea rezidențială rămasă a apartamentului, ghidată de principiile zonării, date în paragraful următor.

Sfaturi:

 1. Zona liberă trebuie utilizată la maxim. De exemplu, un contor de bar poate juca simultan rolul unei mese de masă, iar un pervaz lat pe un balcon poate deveni un vârf de masă.
 2. Fiecare zonă funcțională trebuie să fie separată vizual de celelalte. În același timp, toate zonele ar trebui să fie unite printr-o decizie stilistică comună și să arate foarte armonioase.
 3. Un sistem de iluminat bine gândit vă va ajuta să plasați vizual accentele necesare în interior.

Plasarea mobilierului

Atunci când creați un interior ar trebui să fie evitate voluminoase, bucăți de mobilier masiv. Este mai bine să acordați atenție transformării seturilor de mobilier sau a modulelor. Puteți folosi rafturi deschise, dulapuri înguste pe tot peretele, precum și paturi și canapele multifuncționale, care sunt echipate cu cutii de depozitare suplimentare.

În camera de bucătărie

Partea apartamentului rezervată gătitului și alimentației trebuie să fie confortabilă, spațioasă și confortabilă. În funcție de spațiul alocat spațiului pentru bucătărie și configurației sale, se selectează un set optim de mobilier: rafturi cu balamale și podea, aragaz încorporat, frigider, chiuvetă. Asigurați-vă că aveți o capotă puternică pentru a preveni răspândirea mirosului în întreaga cameră.

Suprafața mesei poate fi așezată de-a lungul peretelui. Rolul său poate juca un contor de bar, care separă spațiul de bucătărie de zona de living. Masa cu scaune poate fi în aceeași zonă sau în afara acesteia.

În hol

Ca mobilier pentru amenajarea holului cel mai des utilizate dulap, rafturi pentru depozitarea pantofi, pălării și accesorii.De asemenea, găzduiește o canapea sau o canapea mică, un cuier și o oglindă. Un minim de mobilier trebuie să satisfacă pe deplin nevoile oamenilor care trăiesc într-un apartament.

În baie

Opțiunea cea mai rațională pentru planificarea unei băi într-un apartament studio este de a combina baia și toaleta. Baia este cel mai adesea înlocuită de un duș compact. Pe un perete poate fi localizată o mașină de spălat compactă, chiuvetă. Dimpotrivă, există o cabină de duș, o dulap de perete sau mai multe rafturi deschise pentru accesorii de duș, un cuier pentru halate și prosoape.

Pe balcon

În funcție de modul în care intenționați să utilizați balconul, setul corespunzător de mobilier este selectat și plasat. Dacă acesta este un pat, atunci veți avea nevoie de o canapea mică sau chiar de o saltea în colț. Dacă acesta este un studiu - o masă și scaune. În cazul în care camera de zi - o masuta de cafea, o pereche de scaune, scaune sau o canapea mică.

Stiluri și culori

Regula invariabilă pentru proiectarea apartamentelor de astfel de aspect este folosirea culorilor ușoare și delicate. Culorile luminoase, pastelate dau camerei un sentiment de luminozitate, facandu-l chiar mai spatios si mai luminos.Culorile contrastante ale decorului (perne, picturi) sau mobilier vă vor ajuta să dați interiorului un aspect mai expresiv și mai sofisticat.

În ceea ce privește orientarea stilistică, atunci cel mai adesea pentru decorarea stil clasic sau scandinav, high-tech, minimalism, art deco, loft, Provence sunt alese.

O idee interesantă - al doilea nivel

Nivelul secund sau podiumul este o soluție arhitecturală care permite utilizarea maximă a spațiului liber al unui apartament studio sau al unei zone separate.

Un alt etaj este cel mai radical mod posibil numai cu o înălțime suficientă a tavanului. O scară, scară pliantă sau staționară din metal, lemn, plastic și alte materiale poate duce la a doua etapă.

Podiumul vă permite să ridicați ușor zona funcțională, de exemplu, mese sau bucătărie. Ambele opțiuni arată foarte interesant, permițându-vă să vă jucați cu spațiul apartamentului într-un mod original și elegant.

Idei de interior

O opțiune de design modernă pentru un mic studio. Bucătăria compactă este combinată cu o zonă de luat masa, restul locului ocupându-se de un colț de lucru și de un loc de dormit.

Proiectați un studio îngust și lung, gândit la cel mai mic detaliu.Zonele funcționale sunt pereți lungi extinși, lăsând spațiu suficient pentru a se deplasa în jurul apartamentului. Decorul și mobilierul cu alb-decorație adaugă lumină și ușurință în interior. Atributele accentuate fac ca camera să fie mai elegantă și mai modernă.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor