Design-bucătărie-zona de studio de 20 de metri pătrați. m

 Design-bucătărie-zona de studio de 20 de metri pătrați. m

Designul interior este întotdeauna o sarcină ușoară. Aranjarea mai multor zone funcționale într-o cameră o complică și mai mult. Articolul va vorbi despre cum să realizeze zonarea și să furnizeze o cameră cu mobilier, ce culori și iluminare să folosească, cum să ascundeți defectele designului de studio și astfel economisiți spațiu.

Caracteristici ale planificării

Bucătăria-cameră de zi poate fi în două versiuni. Într-un caz, acesta este un apartament cu o cameră în care bucătăria este combinată cu o singură cameră.În celălalt - unul dintre premise, de exemplu, într-un apartament cu trei camere sau într-o casă.

În casele moderne, destul de des o bucătărie mare este prevăzută și va fi destul de rațional să-l dotezi cu un living. Astfel, puteți salva întreaga cameră. Particularitatea acestui tip de locuințe este lipsa ușilor, care economisesc mult spațiu. Cu toate acestea, sarcina designerului este complicată de necesitatea de a găzdui mai multe zone funcționale, menținând același stil și estetică.

Considerând o cameră de 20 de metri pătrați. m., putem spune că este o cameră destul de mică. Dar, cu abordarea corectă, chiar poate fi aranjată ergonomic, frumos și destul de liber.

Dacă vorbim despre camera de bucătărie-cameră de zi, care nu îndeplinește funcțiile suplimentare ale dormitorului, studiului și salonului, atunci totul este mult mai simplu. Este destul de ușor să se potrivească și o bucătărie completă și o zonă de recepție. Cu o abordare pricepută, această cameră va deveni o decorare modernă a întregii case.

Opțiunile de zonare

În apartamentul studio, zonarea are loc în întreaga zonă de la ușa din față până la balcon. Trebuie remarcat faptul că în casele noi, apartamentele de acest tip sunt de cele mai multe ori închiriate fără o baie împrejmuită.Acest lucru este foarte convenabil, deoarece astfel chiriașii viitori determină mărimea și geometria pe baza ideilor proprii. Prin urmare, în general, zonarea include definiția unei băi.

Dacă luăm în considerare problema diferențierii zonelor funcționale numai în sufrageria de bucătărie, atunci, în primul rând, este necesar să acordăm prioritate. Cei care intenționează să primească mulți oaspeți vor trebui să sacrifice dimensiunea bucătăriei sau prezența unui dormitor separat. Cu toate acestea, un pat poate fi aranjat pe un etaj suplimentar deasupra băii sau bucătăriei. Apoi, va exista un loc pentru amplasarea unei canapele spațioase, a unei mese de luat masa pliante, a unor turiști, scaune sau fotolii suplimentare.

Dacă există o canapea suficientă pentru două sau trei persoane și un contor de bar, atunci bucătăria poate fi mărită. Împreună cu bara, acesta poate avea forma literei P, atunci granița dintre bucătărie și zona de locuit va fi destul de clară. Mai ales acest aspect este relevant dacă camera are forma unui dreptunghi alungit.

În cazul în care camera este pătrată, atunci de-a lungul peretelui este posibil să se aranjeze bucătăria într-o singură linie, opusă a pune barul insulei contra.La spate pentru a pune o canapea, și dimpotrivă - TV.

Cei care nu doresc să doarmă pe canapele pliabile, puteți încerca să aranjați un pat separat. Dacă planificarea permite, nișe lucrează bine pentru această sarcină. În caz contrar, poate fi organizată prin izolarea unei părți din cameră.

În plus, este necesar să se determine zona de depozitare. Aceasta este o etapă foarte importantă, mai ales dacă există o mulțime de lucruri și este imposibil să dotezi o cameră de gardă cu drepturi depline. Unele tehnici pentru organizarea secțiunilor suplimentare de stocare vor veni la salvare.

Una dintre opțiuni este mezaninurile, care pot deveni, de asemenea, un element de zonare. O astfel de construcție sub tavan va desena o linie de demarcație, lăsând spațiu pe podea.

De asemenea, vin la ajutorul unor tehnici cum ar fi construirea unui pat, a unui podium sau a unei canapele. În interiorul podiumului se potrivesc sertare confortabile și spațioase.

Dacă intenționați să construiți un etaj suplimentar pentru dormitor, o altă dulap poate fi amplasată sub scări.

Dacă lucrurile nu sunt atât de mult, atunci potriviți o garderobă spațioasă. Rețineți că într-o încăpere mică, trebuie să utilizați tot spațiul liber al pereților pentru o capacitate mai mare.Prin urmare, merită să cumpărați sau să faceți un dulap la comandă la plafon. În plus, va arăta mai estetic decât în ​​mod normal.

Zonarea bucătăriei-cameră de zi într-o casă cu mai multe camere este o sarcină mai simplă. La 20 de metri pătrați. m se potriveste cu bucatarie completa cu o masa mare si o canapea spatioasa cu un televizor. Opțiunea cea mai comună și rațională de aspect - o canapea, situată înapoi în bucătărie și masă. Televizorul din fața lui va fi vizibil pentru toată lumea.

Ascundeți minusurile camerei de studio

Dezavantajele acestui tip de dispunere includ, în primul rând, zgomotul aparatelor de uz casnic. Mai ales această întrebare va fi relevantă noaptea. Prin urmare, un frigider, o mașină de spălat (în cazul în care va sta în bucătărie) și o mașină de spălat vase trebuie să aleagă cea mai silențioasă. Hota trebuie să fie nu numai cea mai liniștită, dar și destul de puternică, deoarece multe mirosuri de gătit tind să fie absorbite în textilele de mobilier și în diverse elemente decorative.

De asemenea, rețineți că, pentru a păstra estetica și izolația fonică suplimentară, este mai bine să utilizați tehnologia încorporată.

Un alt dezavantaj al studioului este că orice obiecte rămase, de exemplu, haine sau vase, apar imediat pe ochi și prinde ochii.Prin urmare, este mai bine să cumpărați o mașină de spălat vase mare, care se potrivește tuturor vesela fără reziduuri. De asemenea, în baie este echipat un compartiment spațios și care poate fi blocat pentru lenjerie.

stiluri

Designul unui mic studio este cel mai bine realizat în astfel de stiluri care nu implică un volum sau un decor ornat, o revoltă de culori și o mulțime de mobilier. Aceste stiluri includ:

 • loft;

 • minimalismul;
 • tehnologie avansată;
 • constructivismului;
 • Stilul scandinav sau japonez.

O soluție interesantă ar fi amestecarea mai multor stiluri. Pentru o bază, puteți lua un minimalism laconic sau constructivism practic și să adăugați orice element de decor sau mobilier de un stil mai saturat. Acesta poate fi un pat eclectic, o oglindă avangardistă și un singur perete de fuziune.

Într-un apartament sau o casă mare, toate camerele sunt de obicei decorate în același stil. Dar există și excepții. În orice caz, orice stil se va potrivi bucătăriei-cameră de zi, de la clasic la modern.

Culoare și iluminare

În cazul camerelor mici, se recomandă utilizarea culorilor luminoase și a accentelor luminoase mici. Pe o suprafață de 20 de metri pătrați. m, puteți utiliza o schemă de culoare mai închisă, de exemplu, maro-verde.Depinde în principal de aspectul camerei.

Dacă doriți să utilizați culori bogate sau întunecate, trebuie să amplasați corect accente și, cel mai important, să alegeți mobilierul potrivit. Nu ar trebui să blocheze camera. În plus, este necesar să distribuiți în mod corespunzător culoarea dintre tavan, pereți și podea.

Trebuie avut în vedere faptul că culoarea tavanului este redusă vizual. Pereții și podeaua aceleiași culori creează un sentiment de izolare, așadar este mai bine să facem podea mai întunecată. Și dacă zidurile devin mai întunecate, atunci vizual se vor deplasa unul către celălalt.

Cu toate acestea, există tehnici pentru a ajuta la mărirea vizuală a camerei. De exemplu, o podea colorată în combinație cu pereți albi și un tavan împinge camera în lateral și în sus. Și linii verticale separate pe pereți ridică tavanul. Puteți să le atrageți pur și simplu în locuri potrivite pe perete sau să ridicați mobilierul potrivit.

Acesta poate fi un dulap la tavan cu secțiuni înguste. Secțiunile trebuie să fie de două culori, dintre care unul coincide cu pereții.

Problema decorului interior ar trebui, de asemenea, abordată cu atenție. Cei care iubesc diferite statui, boluri și o mulțime de poze sau perne sunt cele mai bune pentru a folosi alb în mobilier și decorațiuni de perete.În acest caz, numai elementele de decorare vor fi alocate, fără a crea un sentiment de aglomerare.

În ceea ce privește iluminatul, cu atât mai mult, cu atât mai bine. Dacă datorită formei camerei există colțuri întunecate, ele pot fi decorate cu dispozitive suplimentare de iluminat. Astfel, aerul și spațiul vor fi mai mult. Rețineți că utilizarea excesivă a becurilor mici sau a lămpilor poate juca rolul de decor excesiv și strică estetica. Prin urmare, designul luminii și al diverselor obiecte trebuie făcut în complex.

Cum să dai echipamentul?

Când faceți o cameră cu mobilier, este necesar să țineți cont de culoarea și forma sa. Cu cât aveți nevoie mai mult, cu atât ar trebui să fie mai ușor. În cazul în care camera este mică, atunci mobilierul întunecat, variat sau ornat nu-i va da spațiu. Pentru a păstra sentimentul de libertate, este mai bine să folosiți lemn ușor, forme monocrome și simple.

În ceea ce privește aranjarea mobilierului, zonarea poate fi efectuată în detrimentul acestuia. O canapea, un bar și un raft sunt cele mai potrivite pentru acest lucru. Rețineți că pentru camerele mici este mai bine să folosiți mobilierul care transmite lumina:

 • rack fără perete din spate;

 • scaunele din plastic transparente sau cele ale căror spate nu sunt solide;

 • masă cu vârf de sticlă.

Rack-ul poate îndeplini rolul unei partiții între orice zone. Contorul de bar separă bucătăria de restul încăperii. Cu ajutorul canapelei, puteți separa patul de oaspeți, dacă mutați-l înapoi în pat.

Rețineți că astăzi piața oferă o selecție largă de mobilier transformator:

 • mese de cafea, transformarea în cină;

 • otomanii care sunt expuși în scaune;

 • dulapuri și rafturi cu paturi și birouri pliabile.

Trebuie remarcat faptul că atunci când aranjează camera, ferestrele, numărul și locația lor joacă un rol important. În apartamentul din colț se pot localiza pe două pereți.

În cazul în care camera are două ferestre pe același perete, acestea vor ajuta la zonarea acestuia. Decalajul dintre ferestre va juca rolul unui separator. Lângă o fereastră puteți pune bucătăria și lângă un alt pat sau cameră de oaspeți. O masă de masă poate fi plasată între zone.

Dacă aveți o cameră cu o singură fereastră, aveți un pat sau o canapea lângă ea. Dar, în unele cazuri, fereastra reușește să așeze un birou de masă sau de birou.Peretele larg poate fi transformat și într-o masă. Această tehnică va salva destul spațiu.

O idee interesantă - al doilea nivel

Prezența celui de-al doilea nivel vă permite să creați mai multe zone și, în același timp, să economisiți spațiu în cameră. Cel mai adesea, este folosit pentru aranjarea unui pat. Cea mai bună locație va fi spațiul de deasupra băii și a bucătăriei.

În cazul în care baia a fost deja ridicată și nu există posibilitatea de a se reface, atunci producția va fi construirea unui pat, de exemplu, deasupra canapelei. În plus față de valoarea practică a acestei tehnici va da originalitate designului și va atrage atenția.

Sfaturi

Atunci când proiectați zona de bucătărie, este mai bine să nu folosiți elemente tradiționale de bucătărie, cum ar fi țigle, legume și fructe artificiale, borcane decorative și plăci. Toate ustensilele de bucătărie se recomandă să fie ascunse în dulapuri. De asemenea, merită să furnizați dulapuri pentru aparatele de uz casnic mici care nu sunt folosite zilnic și pot fi îndepărtate temporar. Se aglomerează aspectul, precum și decorarea în plus sau mobilierul.

În apartamentele mici, perdelele și perdelele sunt utilizate pe scară largă pentru zonarea spațiului. Cel mai adesea ele protejează zona dormitorului.Avantajul lor este în ușurința atașamentului, abilitatea de a se schimba și de a avea acces la alte persoane. În plus, perdelele pot fi împrejmuite și alte zone și, dacă este necesar, se îndepărtează cu ușurință și creează un singur spațiu.

După cum am spus, podeaua și pereții de aceeași culoare creează un sentiment de izolare. Cei care doresc să facă pereți și podea albe pot fi sfătuiți să utilizeze tablouri contrastante potrivite pentru schema de culori a designului. Această tehnică evidențiază forma podelei și controlează efectul negativ descris.

Idei de interior modern

Interiorul modern este remarcabil pentru o mare varietate de stiluri. Fiecare persoană poate alege unul sau altul al casei sale în funcție de gustul și ideile sale despre estetică.

Deci, puteți utiliza tehnologii discrete de înaltă tehnologie, cu o abundență de linii netede, unghiuri drepte, suprafețe lucioase și metal. O altă caracteristică a acestui stil este iluminarea grijuliu și variată.

Persoanele creative se potrivesc avangardei cu varietatea de culori, forme neobișnuite și imagini originale.

În designul modern, un loc vrednic este ocupat de clasici.Coloana antică sau tapetul de damașă se vor potrivi perfect noului interior și vor demonstra gustul rafinat al proprietarului său.

Cărămizi este un alt element interesant al decorului modern. În combinație cu un design atent, arata foarte original.

Proiecte de proiectare

Cea mai mare parte a designului modern este urban. Interiorul de mai jos este un amestec de două stiluri. Becurile pe cabluri lungi, safiturile și un perete de beton fără finisaje decorative sunt elemente caracteristice ale unui mansardă. O suprafețe metalice și lucioase, unghiuri drepte, lumina de fundal a bucătăriei și culoarea gri - principalele caracteristici ale high-tech.

În mod separat, merită remarcate modurile de zonare a spațiului: culoare, lumină și niveluri diferite ale plafonului. Bucătăria neagră și camera de zi gri deschis se disting, dar nu contrastează unul cu celălalt. Un bar, o masă de cafea și un suport pentru laptop, realizate în același stil, creează unitate și conectează zonele de culori diferite.

De asemenea, rețineți că aranjamentul a folosit un raft cu un pat de balamale încorporat și un garderob negru pe tavan. Acesta din urmă nu este izbitoare și este perceput ca parte a peretelui.

Acest design este un excelent exemplu de utilizare corectă a culorilor negre. Datorită distribuției accentelor întunecate și ușoare, interiorul este perceput destul de ușor.

Acum, ia în considerare un exemplu de design luminos în stilul pop art. Culorile bogate ale mobilierului sunt echilibrate de forme laconice, unghiuri drepte, sticlă transparentă și pereți albi și cea mai mare parte a bucătăriei. De asemenea, observați modestia decorului suplimentar, care se limitează la un afiș pe perete și câteva perne. Scenic spoturi și chitări completează armonios tema muzicală a stilului.

Următorul exemplu de proiectare se distinge prin zonare competentă. Într-o cameră există patru zone funcționale: un dormitor, o cameră de oaspeți, un dressing și o bucătărie. Patul este împrejmuit de un suport și un scaun. Ei împart spațiul bine, dar nu-l înfundă. O perdea de dressing creează confort și, în combinație cu o masă de cafea, este un element excelent de zonare.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor